הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית לפעמיים בשבוע היפרטרופיה

Dragoz

משתמש מתחיל
30
0
נק' מוניטין:
0
30
0
אהלן,
יוצא לי בתקופה הקרובה שאוכל להתאמן רק פעמיים בשבוע. כרגע אני בחיטוב
אז חשבתי לעשות FBW בפעמיים האלו- הימים הם שלישי וחמישי
אשמח לדעת את דעתכם על התוכנית?

חזה:
בנץ' פרס - 4 סטים של 5-8
פרפר במכונה - 4 סטים של 10-12
גב:
פולי עליון רחב 4 סטים של 5-8
חתירה במכונה 4 סטים של 10-12
רגליים:
לחיצת רגליים במכונה 4 סטים של 5-8
כפיפות ברכיים במכונה 4 סטים של 10-12
כתפיים:
לחיצת כתפיים 3-4 סטים של 6-9
הרמת ידיים לצדדים 3 סטים של 8-10
יד קדמית: כפיפת מרפקים 3 סטים של 6-10
יד אחורית: פשיטת מרפק בפולי 3 סטים של 6-10
בטן משקל גוף.

מה דעתכם? האם אפקטיבי או יותר מדי\קצת מדי?
זאת גם התוכנית שלי ברגיל אבל אני לרוב עושה אותה 3 פעמים בשבוע ולא 2.
תודה מראש!

אהלן,
יוצא לי בתקופה הקרובה שאוכל להתאמן רק פעמיים בשבוע. כרגע אני בחיטוב
אז חשבתי לעשות FBW בפעמיים האלו- הימים הם שלישי וחמישי
אשמח לדעת את דעתכם על התוכנית?

חזה:
בנץ' פרס - 4 סטים של 5-8
פרפר במכונה - 4 סטים של 10-12
גב:
פולי עליון רחב 4 סטים של 5-8
חתירה במכונה 4 סטים של 10-12
רגליים:
לחיצת רגליים במכונה 4 סטים של 5-8
כפיפות ברכיים במכונה 4 סטים של 10-12
כתפיים:
לחיצת כתפיים 3-4 סטים של 6-9
הרמת ידיים לצדדים 3 סטים של 8-10
יד קדמית: כפיפת מרפקים 3 סטים של 6-10
יד אחורית: פשיטת מרפק בפולי 3 סטים של 6-10
בטן משקל גוף.

מה דעתכם? האם אפקטיבי או יותר מדי\קצת מדי?
זאת גם התוכנית שלי ברגיל אבל אני לרוב עושה אותה 3 פעמים בשבוע ולא 2.
תודה מראש!

אם אתה עושה אותה 3 פעמים בשבוע אז בשביל להגיע לאותו נפח תכפיל את הנפח שיוצא באימון אחד פי 3 ותחלק ב-2. זה הנפח שייצא לך בכל אימון. יש עוד משתנים כמו זה שיהיה לך סופר קשה לשרוד נפח של פי 1.5 אבל מעולם לא נתקלתי בסיטואציה כזאת אז אין לי ניסיון בזה.

אם אתה מכוון נטו להיפטרופיה, אז הייתי ממליץ לך להעלות את מספר החזרות (גם בתרגילים המורכבים), במינימום ל6 חזרות אם כי לדעתי בין 8-12 זה האידיאל למטרות שכתבת. 5 חזרות זה יותר עבודת כוח.
בנוסף תגדיל את הנפח הכללי של העבודה לפחות בשרירים שבהם אתה לוקה בחסר. לצורך העניין תוסיף תרגיל לחזה עליון (סתם דוגמה).

בהצלחה.

אם אתה מכוון נטו להיפטרופיה, אז הייתי ממליץ לך להעלות את מספר החזרות (גם בתרגילים המורכבים), במינימום ל6 חזרות אם כי לדעתי בין 8-12 זה האידיאל למטרות שכתבת. 5 חזרות זה יותר עבודת כוח.
בנוסף תגדיל את הנפח הכללי של העבודה לפחות בשרירים שבהם אתה לוקה בחסר. לצורך העניין תוסיף תרגיל לחזה עליון (סתם דוגמה).

בהצלחה.
הוא בחיטוב כרגע. יהיה קשה לו עם נפח גבוה.

הוא בחיטוב כרגע. יהיה קשה לו עם נפח גבוה.

בגלל זה כתבתי לו להגדיל מעט ורק איפה שהוא לוקה בחסר. דבר שני אם הוא לא מתאמן מתחיל ולא על חומרים איך הוא מתכוון לעלות במסת שריר ולהיות בחיטוב? על גבול הבלתי אפשרי.

בגלל זה כתבתי לו להגדיל מעט ורק איפה שהוא לוקה בחסר. דבר שני אם הוא לא מתאמן מתחיל ולא על חומרים איך הוא מתכוון לעלות במסת שריר ולהיות בחיטוב? על גבול הבלתי אפשרי.
צודק. בהחלט יש סתירה בין הבקשות שלו. בכל מקרה הייתי מציע לו לא להתמקד בהיפרטרופיה בחיטוב אלא לחלק את המטרות בין תקופת היפרטרופיה (עלייה במסת השריר על עודף קלורי) ותקופת חיטוב (ירידה במסת השומן על גירעון שלילי). די מיותר לנסות לבצע את 2 התקופות במקביל.

• פותח/ת השרשור
צודק. בהחלט יש סתירה בין הבקשות שלו. בכל מקרה הייתי מציע לו לא להתמקד בהיפרטרופיה בחיטוב אלא לחלק את המטרות בין תקופת היפרטרופיה (עלייה במסת השריר על עודף קלורי) ותקופת חיטוב (ירידה במסת השומן על גירעון שלילי). די מיותר לנסות לבצע את 2 התקופות במקביל.
קודם כל אני מתאמן מתחיל. שנית, אני לא מנסה לבצע את שתי התקופות באותו הזמן. לא מבין למה אתם חושבים שזה המצב. כרגע אני בחיטוב עד שאגיע ל 10 אחוז ואז עובר למסה. מנסה לשמר שריר כמה שיותר כי יש לי

קודם כל אני מתאמן מתחיל. שנית, אני לא מנסה לבצע את שתי התקופות באותו הזמן. לא מבין למה אתם חושבים שזה המצב. כרגע אני בחיטוב עד שאגיע ל 10 אחוז ואז עובר למסה. מנסה לשמר שריר כמה שיותר כי יש לי

במצב כזה אתה יכול ״להרוויח״ גם בניית שריר וגם ירידה באחוז השומן. תהיה על מאזן קלוריות שלילי (מתון). לגביי תוכנית פעמיים בשבוע תחכה לתגובות נוספות מאנשים שיודעים יותר טוב ממני.
חג שמח

הנפח / תשומת לב לרגליים - מאוד נמוכה. לכל הפחות תעשה סקוואט או תרגיל חופשי אחד בטווח תנועה מלא.

גם בגב הכל מכונות...

אין בעיה במכונות אבל יש בעיה ברק מכונות. זה יכול להביא אותך לתוצאות סבירות בלבד ממתחיל גמור.

• פותח/ת השרשור
הנפח / תשומת לב לרגליים - מאוד נמוכה. לכל הפחות תעשה סקוואט או תרגיל חופשי אחד בטווח תנועה מלא.

גם בגב הכל מכונות...

אין בעיה במכונות אבל יש בעיה ברק מכונות. זה יכול להביא אותך לתוצאות סבירות בלבד ממתחיל גמור.

אכן הורדתי קצת את הנפח ברגליים כי אני עושה ריצה אחרי האימון ואם אני עושה רגליים אני לא מסוגל אפילו קצת.

איזה תרגילים חלופיים כדאי לעשות שהם לא מתח לגב?

אכן הורדתי קצת את הנפח ברגליים כי אני עושה ריצה אחרי האימון ואם אני עושה רגליים אני לא מסוגל אפילו קצת.

איזה תרגילים חלופיים כדאי לעשות שהם לא מתח לגב?
במקום חתירה במכונה תעשה בנט אובר רואו.

ניסיתי כבר כמה פעמים וזה פשוט שובר לי את הגב..המאמנים לא עוזרים בטכניקה יש המלצה לעוד משהו?

אתה יכול לעשות את החתירה על ספה בשיפוע, עם מוט או זוג משקולות לחלופין. זה יכול לעזור עם הכאבי גב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית