הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חיטוב עם פציעה

Liran22

משתמש מתחיל
269
35
נק' מוניטין:
47
269
35
שלום לכולם,

התחלתי מסה בחודש מרץ וראיתי אחלה תוצאות, אבל לפני 3-4 חודשים נפצעתי בבית בברך ומאז אני לא מאמן רגליים, רק פלג גוף עליון- אבל גם שם אני רואה אחלה תוצאות.
כרגע הגעתי למשקל שכבר לא נוח לי בו, והייתי רוצה לחטב מעט, אבל להבנתי לא כדאי לחטב עם פציעה.
רציתי לדעת כמה יפגע לי במסה ברגליים אם אבצע חיטוב קטן, כרגע עומד על 18-20% שומן בערך והייתי רוצה לחטב לאיזור ה15-12%.
אם אעשה זאת, אמשיך לאמן רק פלג גוף עליון לפחות עד שאדע מה יש לי ועד שאחלים מהפציעה, ביום שלישי יש לי mri ואז אדע יותר טוב מה הולך.
כמו כן, חשוב לציין שאומנם אני לא מאמן רגליים אבל אני כן מבצע פיזיותרפיה 2-3 פעמים בשבוע, ושם אני מתרגל רגליים- אומנם לא בעומסים רציניים אבל עדיין.

קצת פרטים:
גיל 24
משקל 105 ק"ג
גובה 183 ס"מ

תודה מראש לכל העוזרים.

אתה גם ככה לא מאמן רגליים כרגע. ולעשות מסה על אחוזי שומן גבוהים כאלה זה מיותר ויותר תעלה בשומן משריר. אז הייתי מציע לך לחטב לפחות ל12 אחוז. ככה או ככה מה שישאר זה נטו השריר שצברת.

יתכן ותאבד מסת שריר ברגליים בזמן חיטוב, אבל זה כנראה לא יהיה כזה משמעותי. המסת שריר ברגליים גם חוזרת דיי מהר. תעשה בדיקות MRI ואם אתה יכול לעשות אירובי כמו אופניים זה יכול חלקית לשמור לך על מסת השריר באזור הרגליים

• פותח/ת השרשור
יתכן ותאבד מסת שריר ברגליים בזמן חיטוב, אבל זה כנראה לא יהיה כזה משמעותי. המסת שריר ברגליים גם חוזרת דיי מהר. תעשה בדיקות MRI ואם אתה יכול לעשות אירובי כמו אופניים זה יכול חלקית לשמור לך על מסת השריר באזור הרגליים

אוקיי, תודה. השאלה היא האם זה לא מסכן את הפציעה להיות בגירעון שלילי או שזה לא רלוונטי במידה ואני לא מאמן את הרגליים?
אירובי כמו הליכה, אלפטיקל, מכשיר חתירה בישיבה גם תופס?

כל עוד לא תהיה בגרעון חריף זה לא יעמיד אותך במצב בעייתי מבחינת הפציעה.
ולא, זה ספציפי אופניים ואני לא ממליץ לבצע את זה עד שאין אישור מרופא/פיזיותרפיסט שאתה באמת יכול אחרת תעשה נזק

• פותח/ת השרשור
כל עוד לא תהיה בגרעון חריף זה לא יעמיד אותך במצב בעייתי מבחינת הפציעה.
ולא, זה ספציפי אופניים ואני לא ממליץ לבצע את זה עד שאין אישור מרופא/פיזיותרפיסט שאתה באמת יכול אחרת תעשה נזק

אוקיי, תודה רבה.
גרעון חריף הכוונה למעל 500 קלוריות?

הסך הקלורי לא מהווה שום פרמטר ממשי כשמדברים על גרעון קלורי. כדאי להתייחס לזה באחוזים ביחס למאזן הנטרלי.
500 קלוריות מנטרלי של 5000 קלוריות זה 10% גרעון בזמן ש 500 קלוריות מנטרלי של 2000 קלוריות זה 25% גרעון. גרעון חריף הוא מעל 35-40%

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית