הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

כמה חלבון אתם צורכים ביום? (סקר)

כמה חלבון אתם מכניסים ביום (בוודאות)

• 1 גרם חלבון על כל ק"ג משקל גוף

• 1.2 גרם חלבון על כל ק"ג משקל גוף

• 1.5 גרם חלבון על כל ק"ג משקל גוף

• 1.7 גרם חלבון על כל ק"ג משקל גוף

• 2 גרם חלבון על כל ק"ג משקל גוף

• 2.2+ גרם חלבון על כל ק"ג משקל גוף

תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.
  • פותח/ת השרשור
הוא פשוט לא חלבון מלא, כמו כל הקטניות (מלבד סויה וקוקוס), אבל הפחמימה מדגנים שרוב האנשים אוכלים ביום משלימים אותו.
כך שאין בו שום הבדל בינו לעוף.

לאכול יותר חלבון חסר לא יועיל, צריך להשלים אותו עם דגנים או גרעינים.
אשמח לרפרנס שבו רשום מה הכמויות שיש בשעויות ואיזה יש בהן 0 כפי שאתם אומרים

תבשיל שעועית לבנה ברוטב עגבניות על אורז. (פסוליה. סבתא שלי המצרייה ז"ל הייתה מכינה כזה מושלםםם 😭)
שעועית שחורת עין עם אורז וירק.
אורז עם פול ירוק.
אורז עם עדשים.
ועוד אורז. כי אני חצי פרסיה, זה בדם.🤣🤣
אבל זה עובד עם עוד דגנים חחחח

אגב, לחם, נחשב דגן?
לחם עם חומוס, נגיד? או מרק עדשים אדומות עם פרוסת לחם...?

• פותח/ת השרשור
לכל מזון יש את כל החומצות אמינו, אבל השאלה באיזה כמות.
המתיונין של שעועית כל כך נמוך, שצריך מזון אחר להשלים את זה.
לכל מזון יש את כל החומצות אמינו, אבל השאלה באיזה כמות.
המתיונין של שעועית כל כך נמוך, שצריך מזון אחר להשלים את זה.
אבל בקטניות יש יותר חלבון משמע צריך להעמיס בדגנים כדי להשלים את זה, הרי רק 10 אחוז מהדגנים הוא חלבון לעומת 20+ של קטניות, משמע שעדיף לאכול 400 גרם קטניות ולא 200 גרם קטניות 200 גרם דגנים

אבל בקטניות יש יותר חלבון משמע צריך להעמיס בדגנים כדי להשלים את זה, הרי רק 10 אחוז מהדגנים הוא חלבון לעומת 20+ של קטניות, משמע שעדיף לאכול 400 גרם קטניות ולא 200 גרם קטניות 200 גרם דגנים
עזוב את החלבון. מדובר על החומצות אמינו עצמן. גם בחיטה יש חלבון אבל הוא נחשב לעלוב וכמעט חסר חומצות אמינו..

אתה לא מבין איך חלבון עובד אני חושב.
צריך את כל החומצות אמינו כדי ליצור חלבון מלא.
אם יש לך 500 גרם מרק 6 חומחצות אמינו, נשאר לך 0 חלבון. תצטרך את כולם. אז 6 חומצות אמינו מקטניות יתן לך 500 גרם חלבון חסר. ברגע שתאכל 50 גרם מהחומצות אמינו החסרות בדגנים יהיה לך 50 גרם חלבון מלא, זה הכל.
אמרת שאתה לא מבין בזה, פתאום כן?
ביחס אליך, הוא מקצוען.
הידע שלך לא משהו בחלבון, תלמד את החומר.

אם יש לך 500 גרם מרק 6 חומחצות אמינו, נשאר לך 0 חלבון. תצטרך את כולם. אז 6 חומצות אמינו מקטניות יתן לך 500 גרם חלבון חסר. ברגע שתאכל 50 גרם מהחומצות אמינו החסרות בדגנים יהיה לך 50 גרם חלבון מלא, זה הכל.

ביחס אליך, הוא מקצוען.

אז עדיין צריך לאכול הרבה מאוד דגנים כדי להגיע לכמות החלבון הזו, לא? :0
בדגנים כמעט ואין חלבון...

אם אכלתי 20 גרם חלבון מעדשים.
ו2 גרם חלבון מאורז
אז יש לי רק 2 גרם חלבון מלא?

ו2 גרם חלבון מאורז
בדיוק.
זה לא חייב להיות באותה ארוחה.
אם אכלת במהלך היום 100 גרם אורז, 100 גרם שיבולת שועל. וקצת לחם, ואלי גם חמאת בוטנים או גרעינים. סביר להניח שארוחת חלבון אחת מקטניות תספר במלואה ללא מאמץ.
אם את רוצה לבסס את כל התזונה שלך מהצומח, זה יכול להיות קשה, אבל ארוחה אחת תיספר ללא ממאמץ.

• פותח/ת השרשור

ביחס אליך, הוא מקצוען.
אני חושב שדווקא אתה כנראה לא יודע איך חומצות אמינות עובדות חבר.
בעדשים יש את כל חומצות האמינו, אבל עזוב למה להאמין לי? כנס לקרונומטר תרשום 400 גרם עדשים אדומות, או 200 גרם עדשים ו200 גרם אורז ותגיד לי באיזה מקרה אתה מקבל יותר חומצות אמינו? אני אחסוך לך, כי אני בדקתי את זה כבר:
ההפרש בין המתאונינים יהיה מזערי, אבל שאר חומצות האמינו עוקפות את הפרופיל של דגן+קטניה בסיבוב.
אתה גם לא חייב שכל חומצות האמינו יהיו שוות, זה לא רלוונטי בכלל.
חוץ מזה שחומצת האמינות הזאת לא אחראית באופן ישיר לסנתוז ככה שאתה לא צריך להעמיס בה, רק להכניס את הכמות הנדרשת ביום וזהו.
שמעתי את הסיפור על ערבוב קטניה עם דגן כבר לפני 3 שנים כשהתחלתי עם הטבעונות, מהר מאוד זה הונפץ אבל השמועות באינטרנט ש"חייב לשלב קטניה עם דגן" ממשיכות לטייל באינטרנט מסתבר.

[
ועוד אורז. כי אני חצי פרסיה, זה בדם.

*אני וידיד יפני שלי אוכלים במסעדת רחוב כחלק מקבלת הפנים שלי ליפן*
ידיד שלי-
''אני מקווה שתסדר עם האוכל שלנו כפי שידעו לך אנחנו היפנים דיי מכניסים אורז לכול דבר''
*אני פרסי שלם לאחר שתי קערות אורז+עוגיות קמח אורז+פלטה שלמה סושי +אורז עטוף באצה+ פשוט כמה כדורי אורז מתובל*
''מה זה הכול?''

אני חושב שדווקא אתה כנראה לא יודע איך חומצות אמינות עובדות חבר.
בעדשים יש את כל חומצות האמינו, אבל עזוב למה להאמין לי? כנס לקרונומטר תרשום 400 גרם עדשים אדומות, או 200 גרם עדשים ו200 גרם אורז ותגיד לי באיזה מקרה אתה מקבל יותר חומצות אמינו? אני אחסוך לך, כי אני בדקתי את זה כבר:
ההפרש בין המתאונינים יהיה מזערי, אבל שאר חומצות האמינו עוקפות את הפרופיל של דגן+קטניה בסיבוב.
אתה גם לא חייב שכל חומצות האמינו יהיו שוות, זה לא רלוונטי בכלל.
חוץ מזה שחומצת האמינות הזאת לא אחראית באופן ישיר לסנתוז ככה שאתה לא צריך להעמיס בה, רק להכניס את הכמות הנדרשת ביום וזהו.
שמעתי את הסיפור על ערבוב קטניה עם דגן כבר לפני 3 שנים כשהתחלתי עם הטבעונות, מהר מאוד זה הונפץ אבל השמועות באינטרנט ש"חייב לשלב קטניה עם דגן" ממשיכות לטייל באינטרנט מסתבר.
היה טענה פעם שהרבה דוגלים בה עדיין, שהשילוב חייב להיות באותה ארוחה, אבל הרוב לא מחזיקים ממנה, ואפשר לשלב במהלך היום.

עם כל הכבוד לקטניה העשירה ביותר "עדשים", אין בה את כל החומצות אמינו ברמה מספקת.
ב 100 גרם עדשים יש רק 100 מ"ג מתיונין, ו 140 מ"ג טריפטופן.
לעומת דגים שמכילים ב 100 גרם 2523 מ"ג מתיונין, ו 870 מ"ג טריפטופן.

• פותח/ת השרשור
היה טענה פעם שהרבה דוגלים בה עדיין, שהשילוב חייב להיות באותה ארוחה, אבל הרוב לא מחזיקים ממנה, ואפשר לשלב במהלך היום.

עם כל הכבוד לקטניה העשירה ביותר "עדשים", אין בה את כל החומצות אמינו ברמה מספקת.
ב 100 גרם עדשים יש רק 100 מ"ג מתיונין, ו 140 מ"ג טריפטופן.
לעומת דגים שמכילים ב 100 גרם 2523 מ"ג מתיונין, ו 870 מ"ג טריפטופן.
אתה שוב מפספס את הפואנטה.
אז מה אם יש רק הכמות שרשמת? זה לא משפיע על מה שאתה רוצה - לגדול במסת שריר ולהתאושש מהר.
בחומצת אמינו הזאת אין מה להעמיס, הרי גם ככה הגוף שלך לוקח את החלבון, מפרק אותו לחומצות אמינו ושולח כל אחת לדרכה במלאכה שלה, הגוף שלך לא יגיד:
"ואללה יש פה בפרופיל מעט חומצת אמינו שקשורה לחוזק השיער, אז יאללה שכל שאר חומצות האמינו שלא קשורות ילכו לפח"
לא.

אבל עזוב תאוריה בוא נדבר פרקטיקה
במהלך ה3 שנים שלי לא ערבבתי בחיים דגנים וקטניות במהלך היום, התפריט שלי התבסס נטו על קטניות
הייתי מכניס בערך 1-1.5 גרם חלבון על כך קילו, והפלא ופלא - גדלתי בלי חוסרים בחלבון או פציעות בגלל בעיות התאוששות
אין לי נשירת שיער או צפורניים חלשות ( בגלל שאין מחסור במתאונין)
הגעתי למשקלים יפים יחסית לחוסר התמדה שלי
את מה שאני אומר לא רק אני אומר, דיברתי עם אנשי אקדמיה בתחום הביולוגיה והתזונה.

אומר לך שוב, אל תאמין לי,
תכנס לקרונומטר
ותראה ש-400 גרם עדשים ממלאים לך את כל הצריכה הספציפית של חומצות האמינו שאתה חושש לגביהן.
וזה לגמרי אפשרי לאכול כמות כזאת ביום, מניסיון.

אז מה אם יש רק הכמות שרשמת? זה לא משפיע על מה שאתה רוצה - לגדול במסת שריר ולהתאושש מהר.
למה לא, השריר צריך חלבון מלא כדי להיבנות, הרי זה החומר שמרכיב אותו. איך תבנה מכונה אם חסרים לך אפילו כמה ברגים?
בחומצת אמינו הזאת אין מה להעמיס, הרי גם ככה הגוף שלך לוקח את החלבון, מפרק אותו לחומצות אמינו ושולח כל אחת לדרכה במלאכה שלה, הגוף שלך לא יגיד:
"ואללה יש פה בפרופיל מעט חומצת אמינו שקשורה לחוזק השיער, אז יאללה שכל שאר חומצות האמינו שלא קשורות ילכו לפח"
לא.
למה לא? מה הגוף עושה בעודף חומצות אמינו?
אם אני לא טועה, הוא הופך אותו לאנרגיה, משתמש בו לתפקידים מקומיים כמו אנזימים שונים, ומסלק את השאר.
מה לדעתך קורה, הגוף בונא סוג שריר חדש שלא מכיל את כל החומצות אמינו?
תגיד, איזה סוג גוף יש לך?
אבל עזוב תאוריה בוא נדבר פרקטיקה
במהלך ה3 שנים שלי לא ערבבתי בחיים דגנים וקטניות במהלך היום, התפריט שלי התבסס נטו על קטניות
הייתי מכניס בערך 1-1.5 גרם חלבון על כך קילו, והפלא ופלא - גדלתי בלי חוסרים בחלבון או פציעות בגלל בעיות התאוששות
אין לי נשירת שיער או צפורניים חלשות ( בגלל שאין מחסור במתאונין)
הגעתי למשקלים יפים יחסית לחוסר התמדה שלי
את מה שאני אומר לא רק אני אומר, דיברתי עם אנשי אקדמיה בתחום הביולוגיה והתזונה.
מעניין אותי מה @Mike חושב על זה.
לדעתי 1.5 גרם חלבון שאכלת שווה 0.5 גרם חלבון ביחס לחלבון מלא.
חוץ מזה, שקשה להאמין שאכלת קטניות ולא נגעתי בדגנים או זרעים שכנראה בטעות השלימו לך את החלבון.
אומר לך שוב, אל תאמין לי,
תכנס לקרונומטר
ותראה ש-400 גרם עדשים ממלאים לך את כל הצריכה הספציפית של חומצות האמינו שאתה חושש לגביהן.
וזה לגמרי אפשרי לאכול כמות כזאת ביום, מניסיון.
מה זה 400 גרם עדשים? אני מאמין שזה לא בעיה להכניס, אבל כמה חלבון זה? זה לא רבע מהצריכה היומית שלי של חלבון.

• פותח/ת השרשור
למה לא, השריר צריך חלבון מלא כדי להיבנות, הרי זה החומר שמרכיב אותו. איך תבנה מכונה אם חסרים לך אפילו כמה ברגים?

למה לא? מה הגוף עושה בעודף חומצות אמינו?
אם אני לא טועה, הוא הופך אותו לאנרגיה, משתמש בו לתפקידים מקומיים כמו אנזימים שונים, ומסלק את השאר.
מה לדעתך קורה, הגוף בונא סוג שריר חדש שלא מכיל את כל החומצות אמינו?
תגיד, איזה סוג גוף יש לך?
לא, השריר צריך חומצות אמינו מסויימות (לאוזין,ואלין, איזולאוזין) כדי להיבנות, זה נכון שאם תקח רק את המסועפות לא תגדל כמו עם חלבון "מלא", אבל כמו שאמרתי, אם אוכלים מספיק מגיעים לפרופיל שממלא את כל הצרכים של הגוף והסנתוז.
אם נשווה את זה לאנלוגיית ברגים שלך, אתה לא צריך 200 שייבות בשביל 100 ברגים נכון?

מעניין אותי מה @Mike חושב על זה.
לדעתי 1.5 גרם חלבון שאכלת שווה 0.5 גרם חלבון ביחס לחלבון מלא.
חוץ מזה, שקשה להאמין שאכלת קטניות ולא נגעתי בדגנים או זרעים שכנראה בטעות השלימו לך את החלבון.
ברור שאכלתי פה ושם, אבל בוודאי לא ביחס 1:1 ואפילו לא 1:2, אולי 1:4-5, מה שאומר שלא אכלתי חלבון מלא ולא הייתי צריך לגדול לפי התאוריה שלך.
מה זה 400 גרם עדשים? אני מאמין שזה לא בעיה להכניס, אבל כמה חלבון זה? זה לא רבע מהצריכה היומית שלי של חלבון.
זה 95 גרם מתוכם נספגים טוב בערך 70, אבל בגלל זה אוכלים יותר, ולא אורז או חיטה שתתן לך כלום חלבון ותספוג עוד גרוע ממנה.

ו2 גרם חלבון מאורז
400 גרם עדשים,את קולטת שזה תופס לנו חצי מהקלוריות של כל היום:sarcastic:

לא, השריר צריך חומצות אמינו מסויימות (לאוזין,ואלין, איזולאוזין) כדי להיבנות, זה נכון שאם תקח רק את המסועפות לא תגדל כמו עם חלבון "מלא",
למה שתגדל יותר מחלבון מלא אם רק צריך 3 חומצות אמינו?

אבל למסקנה, אתה טוען שאתה אוכל ככה תקופה ארוכה, אם הבנתי אותך נכון.
ונשמע שאתה טבעוני כבר 3 שנים.
אולי אוכל לשמוע מספרים.
כמה אתה שוקל? בן כמה אתה? כמה אחוז שומן? (אולי תוסיף תמונה להמחשה). וכמה אתה מרים בכל תרגיל?
אולי אז אוכל לקחת את מה שאתה אומר ברצינות, ולא רק בתור תאוריה יפה.
כבר דנו בנושא כאן, יש הרבה אתלטים טבעונים, אבל כולם משלימם חלבון אם אני לא טועה עם דגנים ומזונות אחרים.
אי אפשר פשוט היות טבעוני בלי לתסף ב B12 או להבין יותר על חלבון במידה ואתה רוצה להיות אתלטי בתחום מסוים.

• פותח/ת השרשור
למה שתגדל יותר מחלבון מלא אם רק צריך 3 חומצות אמינו?
מאותה סיבה שפרוקטוז באכילת פירות נחשב בטוח, וצריכת פרוקטוז מבודד נחשבת לא בריאה, יש בשאר המרכיבים צורך בתהליך, אך לגבי הפרופורציות עסקינן, אני טוען שלא צריכה להיות פרופורציה של 1:1 בין כל חומצות האמינו, ומה שיש בקטניות הוא מספק.
אבל למסקנה, אתה טוען שאתה אוכל ככה תקופה ארוכה, אם הבנתי אותך נכון.
ונשמע שאתה טבעוני כבר 3 שנים.
אולי אוכל לשמוע מספרים.
כמה אתה שוקל? בן כמה אתה? כמה אחוז שומן? (אולי תוסיף תמונה להמחשה). וכמה אתה מרים בכל תרגיל?
אולי אז אוכל לקחת את מה שאתה אומר ברצינות, ולא רק בתור תאוריה יפה.
זה לא ממש משנה בסופו של דבר, כי אין להסיק ממני דבר לגבי התזונה הזאת, רק נתתי דוגמה שזה אפשרי לחיות ככה.
רק בוא נגיד את זה ככה, היה לי חבר לא טבעוני שהתחלנו יחד להתאמן ועקפתי אותו, זה לא אומר הרבה אבל זה סתם דוגמה לזה שלא התפרקתי במהלך התהליך.

כבר דנו בנושא כאן, יש הרבה אתלטים טבעונים, אבל כולם משלימם חלבון אם אני לא טועה עם דגנים ומזונות אחרים.
שיהיה להם בכיף זה לא שמדובר בפרופסורים לתזונה שאני צריך להקשיב להם.
אי אפשר פשוט היות טבעוני בלי לתסף ב B12 או להבין יותר על חלבון במידה ואתה רוצה להיות אתלטי בתחום מסוים.
אי אפשר הרבה דברים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית