הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמה חלבון אתם צורכים ביום? (סקר)

כמה חלבון אתם מכניסים ביום (בוודאות)

• 1 גרם חלבון על כל ק"ג משקל גוף

• 1.2 גרם חלבון על כל ק"ג משקל גוף

• 1.5 גרם חלבון על כל ק"ג משקל גוף

• 1.7 גרם חלבון על כל ק"ג משקל גוף

• 2 גרם חלבון על כל ק"ג משקל גוף

• 2.2+ גרם חלבון על כל ק"ג משקל גוף

תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.
@elchonon

כמה חלבון מלא צריך לבניית שריר?
בתפריט בדרך כלל אני אוכל בין 160 - 170 גרם חלבון ליום, מתוכם בסביבות ה- 110 - 120 חלבון מלא.
זה בסדר?

אם אי אפשר להסיק ממך. ממי כן אפשר?
אתה מכיר מישהו שממש חזק ולא משלים את החלבון החסר שלו?
@elchonon

כמה חלבון מלא צריך לבניית שריר?
בתפריט בדרך כלל אני אוכל בין 160 - 170 גרם חלבון ליום, מתוכם בסביבות ה- 110 - 120 חלבון מלא.
זה בסדר?
זה תלוי במשקל גוף שלך.
לעניות דעתי צריך 1.8 גרם חלבון מלא לכל ק"ג משקל גוף. חלבון חסר פשוט לא יעשה את העבודה.
זאת דעתי.
אי אפשר הרבה דברים
יש לך מישהו שמיישם את מה שאתה אומר, אוכל רק חלבון חסר מקטניות ויש לו תוצאות אטלתיות להתפאר בהם?

וזה קצת יהיר מצידך לחשוב שאף אחד לא יכול להחכים אותך או להסביר לך את טעותך, בדיון שם יש שם אנשים עם מעט יותר ידע ממך.
אני חושב שלמייק יש לא מעט הכשרות בתחום התזונה, הוא ידוע מאוד בתחום,
הגאווה שלך, שרק פרופסור בכיר יכול ללמד אותך היא הסיבה לאטימות ולחוסר הבנה שלך בתזונה.

• פותח/ת השרשור
אם אי אפשר להסיק ממך. ממי כן אפשר?
אתה מכיר מישהו שממש חזק ולא משלים את החלבון החסר שלו?

זה תלוי במשקל גוף שלך.
לעניות דעתי צריך 1.8 גרם חלבון מלא לכל ק"ג משקל גוף. חלבון חסר פשוט לא יעשה את העבודה.
זאת דעתי.

יש לך מישהו שמיישם את מה שאתה אומר, אוכל רק חלבון חסר מקטניות ויש לו תוצאות אטלתיות להתפאר בהם?

וזה קצת יהיר מצידך לחשוב שאף אחד לא יכול להחכים אותך או להסביר לך את טעותך, בדיון שם יש שם אנשים עם מעט יותר ידע ממך.
אני חושב שלמייק יש לא מעט הכשרות בתחום התזונה, הוא ידוע מאוד בתחום,
הגאווה שלך, שרק פרופסור בכיר יכול ללמד אותך היא הסיבה לאטימות ולחוסר הבנה שלך בתזונה.
אתה שולח אותי לדיון לא רלוונטי.
אם לרגע פספסת על מה אנחנו דנים, אנו דנים על הפרופורציות הנכונות של חומצות האמינו, על מנת למקסם עליה במסת שריר והתאוששות, בתזונה צמחית.
חוץ מלהגיד חלבון מלא אתה לא מקדם את הנושא לשום מקום.
פעם אתה אומר שאין את כל חומצות האמינו בקטניות ופעם אתה אומר שיש אבל לא מספיק, למרות שהראתי לך שיש די ויותר.
כשתהיה לך תגובה שמתייחסת לפרופורציות הדרושות יהיה ניתן להמשך דיון בנושא, אבל לעשות לי רצח אופי לא מקדם אותנו לשום מקום.

135 גרם חלבון מלא.
אבל לעשות לי רצח אופי לא מקדם אותנו לשום מקום.
אני מצטער, אבל רצח אופי כבר עשית לעצמך עם איך שהתיחסת ל @ליאמוש ועם האגו שלך ש"רק פרופסור" יכול להחכים אותך.
פעם אתה אומר שאין את כל חומצות האמינו בקטניות ופעם אתה אומר שיש אבל לא מספיק, למרות שהראתי לך שיש די ויותר.
מעולם לא טענתי שאין במזון כלשהו את כל חומצות האמינו, טענתי שאין חלק מהחומצות אמינו ברמה מספקת.
מזון שמכיל 3000 מ"ג מחומצת אמינו אחת, אבל רק 100 מ"ג מאחרת, הערך החלבוני שלה, היא 100 מ"ג. כך שבעדשים יש אכן חלבון מלא, אך רק 4 גרם מתוך 400 גרם עדשים. שזה ממש מעט (אם לא השלמת אותו). לשם השוואה, ב 400 גרם חזה עוף יש בערך 120 גרם חלבון.
כשתהיה לך תגובה שמתייחסת לפרופורציות הדרושות יהיה ניתן להמשך דיון בנושא
אני בהלם שהסכמת לנהל איתי את הדיון עד עכשיו, אין לי שום הכשרה בנושא.
אני מאוד פתוח ללמוד, ולהחכים, אני מוכן להודות שאתה צודק אם תשתף ראיות לטענות שלך.
אבל עם בנץ' של 60 ק"ג לא תצליח לשכנע אותי.
תראה משהו יותר מבוסס.

• פותח/ת השרשור
135 גרם חלבון מלא.

אני מצטער, אבל רצח אופי כבר עשית לעצמך עם איך שהתיחסת ל @ליאמוש איך התייחסתי? ועם האגו שלך ש"רק פרופסור" יכול להחכים אותך. שלחת אותי לדיון שבו כל אחד זורק את המחשבות שלו על המקלדת ואינן קשורות לנושא שלנו

מעולם לא טענתי שאין במזון כלשהו את כל חומצות האמינו, טענתי שאין חלק מהחומצות אמינו ברמה מספקת.
למה אנחנו חוזרים שוב לאותו נושא?
למה אתה צריך להאמין לי?

הנה דוגמה מ-Cronometer עבור אדם במשקל 80 קילו וגובה 180, אכילה של 400 גרם עדשים תיתן:
B5PZBW6

Imgur
כלומר מספיק חומצות אמינו

מזון שמכיל 3000 מ"ג מחומצת אמינו אחת, אבל רק 100 מ"ג מאחרת, הערך החלבוני שלה, היא 100 מ"ג. כך שבעדשים יש אכן חלבון מלא, אך רק 4 גרם מתוך 400 גרם עדשים. שזה ממש מעט (אם לא השלמת אותו). לשם השוואה, ב 400 גרם חזה עוף יש בערך 120 גרם חלבון.

אני בהלם שהסכמת לנהל איתי את הדיון עד עכשיו, אין לי שום הכשרה בנושא.
אני מאוד פתוח ללמוד, ולהחכים, אני מוכן להודות שאתה צודק אם תשתף ראיות לטענות שלך.
אבל עם בנץ' של 60 ק"ג לא תצליח לשכנע אותי.
תראה משהו יותר מבוסס.
אתה טוען שצריכה להיות פרופורציה כמעט 1:1 בין כל חומצות האמינו כדי למקסם סינתוז, אני לא סבור כך.
לא מכיר מחקרים בנושא שתומכים במה שאני אומר, לך יש מחקרים שמוכיחים שצריך להיות יחס מסויים? אשמח לראות.
חלבון מתפרק וכל חומצה עושה את עבודתה, כן יש חשיבות למתיונין למשל בתהליך, איך האם זה אומר שהוא צריך להיות בפרופורציה זהה אל מול לאוצין? שוב אומר, לא סבור לי.

אני קבוע על 1.8-2 גרם חלבון פר ק״ג, ואף פעם לא החשבתי שילובים של עדשים וקטניות, שנותן אקסטרה מסוימת אני מניח. בימים יוצאי דופן שיש חוסר תאבון או חוסר זמינות להכניס חלבון, נותן סקופ של אבקת חלבון

איך התייחסתי?
סליחה השאלה מופנת רק לבני אנוש
תנשמי נשימות עמוקות בובי
אז את מציעה את עצמך במקום?
⁦♥️⁩
לא הצלחתי לפתוח את הקישור שלך, אבל אני מדמיין שזה לא מדבר על מתאמן, כי גם אם תחשיב את זה חלבון מלא, זה רק 100 גרם חלבון שזה ממש לא מספיק למי ששוקל 80 ק"ג.

לא מצאתי RDA לחומצות אמינו, אבל כל מי שמתחיל ללמוד על תזונה מכיר את הצורך בהשלמת חומצות אמינו מהצומח.

אז עדיין צריך לאכול הרבה מאוד דגנים כדי להגיע לכמות החלבון הזו, לא? :0
בדגנים כמעט ואין חלבון...

אם אכלתי 20 גרם חלבון מעדשים.
ו2 גרם חלבון מאורז
אז יש לי רק 2 גרם חלבון מלא?
אם את אוכלת חלבון מלא באותה ארוחה זה די משלים לך את חומצות האמינו החסרות.
חלבון מלא: גבינות, בשר (לא ביחד חס וחלילה), סויה, ביצים ושאר מאכלים מן החי.

אם את אוכלת חלבון מלא באותה ארוחה זה די משלים לך את חומצות האמינו החסרות.
חלבון מלא: גבינות, בשר (לא ביחד חס וחלילה), סויה, ביצים ושאר מאכלים מן החי.
אתה לא הראשון שאומר את זה.
שמעתי שחלבון מהחי יכול להשלים חלבון צמחי, אבל לא הצלחתי להבין את ההגיון בזה.
אולי תוכל להסביר לי.

אתה לא הראשון שאומר את זה.
שמעתי שחלבון מהחי יכול להשלים חלבון צמחי, אבל לא הצלחתי להבין את ההגיון בזה.
אולי תוכל להסביר לי.

הודעה של אחד המנהלים מ-2008:
"חלבון לא מלא מכיל גם כן את כל החומצות אמינו פשוט במינון קטן יותר , לדוגמא לבשר לוקח כמה שעות טובות להתעכל כאשר עוכל החומצות אמינו בדם עוד כמה שעות טובות בזמן הזה אתה לדוגמא מכניס חלבון לא מלא (לחם) כאשר הוא מסיים את תהליך העיכול ועובר לדם החומצות אמינו משלימות אחת את השנייה כי ה"מלאות" כבר קיימות לכן חלבון לא מלא בהנחה שאוכלים כל כמה שעות ולא עושים משהו בסיגנון IF אפשר להחשיב ללא בעיה ואף מומלץ."

"חלבון לא מלא מכיל גם כן את כל החומצות אמינו פשוט במינון קטן יותר , לדוגמא לבשר לוקח כמה שעות טובות להתעכל כאשר עוכל החומצות אמינו בדם עוד כמה שעות טובות בזמן הזה אתה לדוגמא מכניס חלבון לא מלא (לחם) כאשר הוא מסיים את תהליך העיכול ועובר לדם החומצות אמינו משלימות אחת את השנייה כי ה"מלאות" כבר קיימות לכן חלבון לא מלא בהנחה שאוכלים כל כמה שעות ולא עושים משהו בסיגנון IF אפשר להחשיב ללא בעיה ואף מומלץ."
תודה.
אתה יכול לעלות קישור גם כן?

אפשר הסבר יותר פשוט לילדים עם קשיי הבנת הנקרא כגון - אני

אפשר הסבר יותר פשוט לילדים עם קשיי הבנת הנקרא כגון - אני

אכלת המבורגר. מעולה.
זמן העיכול של חלבון הבשר הוא 4-5 שעות.
שעתיים אחרי הארוחה את מנשנשת קרקר מחיטה מלאה, זמן עיכול של חלבון חיטה - שעה וחצי.
בזמן שהחלבון מהקרקרים (הגזמת טיפה) מתעכל בבטן, חלבון הבשר עדיין לא סיים את הספיגה שלו בגוף ולכן עדיין יש כמות (עצומה) של חומצות האמינו שאין בחיטה שלא התעכלו ולכן חומצות האמינו שקיבלת מהחיטה מתחברות לחומצות האמינו של הבשר ויוצא שסך הכל יש לך חלבון מלא שכולו נספג, אפילו שחלק הוא מ"חלבון לא מלא". אני מניח שזה לא לגמרי תקף לכמות גדולה מאוד של חלבון לא מלא אבל אני לא בקיא בנושא ולכן אהיה ילד טוב ואחכה לתשובתו של המצוטט @Mike .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית