נק' מוניטין:
46
- 135
- 46
- ירוחם פיטנס
- פותח/ת השרשור
אין לי בעיה עם ליאם להפך.. התגובות שלה אפילו קצת הפתיעו אותי הכל היה ברוח טובה מהצד שלי, אבל בסדר זה כבר ידוע כשזה גבר מול אישה אז הגבר תמיד טועה.
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אין לי בעיה עם ליאם להפך.. התגובות שלה אפילו קצת הפתיעו אותי הכל היה ברוח טובה מהצד שלי, אבל בסדר זה כבר ידוע כשזה גבר מול אישה אז הגבר תמיד טועה.
לקחתי את מה שאמרת לתשומת ליבי.די, ח'ברה, יש צחוקים ויש חלאס...
הבנו את הפואנטה. יש לכם חילוקי דעות, אתם לא 100% מסתדרים, חלק מהניסוחים היו לקויים וגרמו לכם לחשוב דברים מסוימים על האופי אחד של השני...
בסדר, שחררו...
אלירן - אני בטוחה שאתה בחור אינטליגנט ונחמד, וסתם התפלקו לך כמה אמירות שנראות לא-משו כי חשבת אולי לעשות צחוקים על ליאם... ולא ממש הבנת עם מי יש לך עסק... חחח (אני אישית קראתי את רוב הדברים בנימה שנכתבו ברוח טובה, ולא כאמירות סקסיסטיות... אבל הן בהחלט יכולות להתפרש ככאלה...)
אלחנן ו @MonkeyD - אני יודעת שאתה בחורים אינטליגנטים... אז פליז תפסיקו להתקיף ככה את אלירן. ממש קשה לי לראות את זה ._.
אולי אני סתם רגישה, אבל, כאילו, די. זה בסך הכל דיון תרבותי. (או היה אמור להיות כזה.)
אז תעשו שולם :>
ועכשיו חיבוק.
ונשיקה.
אני רוצה להתעכב רגע על התאוריה שלךלקחתי את מה שאמרת לתשומת ליבי.
אין לי משהו נגדך אלירן, אני מתנצל על צורת הדיון, ואני אשתדל לנהל דיון ענייני עכשיו ללא עקיצות.
הנה מקור לכיצד נראה חלבון ואיך הוא מורכב Amino Acids and Protein Sequences
לא כתוב מפורש כמה חומצות אמינו יש בשרשרת שלו, אבל אני בטוח שאם תעמיק יותר תראה שזה יחס 1 ל1.
היה פעם תאוריה שעד היום הרבה דוגלים בה (בינהם המאמן שלי) שאם הם לא באותה ארוחה, הם לא מצטרפות.אני רוצה להתעכב רגע על התאוריה שלך
אמרת מקודם שאפשר לאכול בנפרד קטניה ודגן וזה יושלם לחלבון מלא
אם ככה, אם אכלתי בבוקר פיתה מה קורה לחומצות האמינו עד 9 בערב כשאחליט לאכול חומוס?
יושלם רק תוך מספר שעות, אפילו לא בהכרח באותו יום. יש בריכה ענקית של חומצות אמינו בכבד שיושבים ומחכים לתפקיד שלהם. התפקיד שלהם שה לא רק לבנות חלבון, יש להם גם תפקידים מקומיים. כמו טירוזין לבלוטת התריס שבונא טירוקסין. טריפטופן למוח שבונא מלטונין. ארגנין שבונה GH.לפי התאוריה שלך הן היו כבר צריכות לצאת מזמן בגלל שהן לא חלק מפרופיל מלא, אז איך יושלם חלבון מלא אי-פעם אם ככה? אמרת שאפשר לאכול לא באותה ארוחה.
אתה אכן צודק, אין מידה שווה של חומצות אמינו בחלבון, למרות שצריך את כולם. אבל שים לב שבעוף עדיין יש פי 2 טריפטופן ממה שיש באותו כמות עדשים. והרבה יותר מכל חומצת אמינוולגבי זה שלטענתך חומצת אמינו עם הכמות הקטנה ביותר בחלבון היא זאת שקובעת כמה חלבון אכלת באמת, קילוגרם חזה עוף נותן רק 3.6 גרם טריפוטופן, ז"א אכלתי רק 3.6 גרם חלבון מהחזה עוף?
אתה מבין שזה לא הגיוני נכון?
אין לי שום בעיה איתך, ואני בעצמי זורקת תשובות ציניות והכי מבינה את זה בעולם. אבל זה לא נראה שאתה צוחק. נראה שאתה סתם נהנה להטריל או לעקוץ את התשובות שלי. בדיוק כמו באשכול שלי שזרקת ״את מטחנה״ או ״אכלת עדר״ שזה נטו נועד לעקוץ ולא להצחיק.אין לי בעיה עם ליאם להפך.. התגובות שלה אפילו קצת הפתיעו אותי הכל היה ברוח טובה מהצד שלי, אבל בסדר זה כבר ידוע כשזה גבר מול אישה אז הגבר תמיד טועה.
אבל אנחנו לא משווים עדשים לבשר, כי ברור שבשר ינצח.היה פעם תאוריה שעד היום הרבה דוגלים בה (בינהם המאמן שלי) שאם הם לא באותה ארוחה, הם לא מצטרפות.
אבל היום הרוב סבורים שהחומצות אמינו שיושבות בגוף ללא תפקיד (אם אני לא טועה, הם יושבים בכבד), ישארו למשך מספר שעות עד שישלימו אותם, אחרת הם יהפכו לאנרגיה.
יושלם רק תוך מספר שעות, אפילו לא בהכרח באותו יום. יש בריכה ענקית של חומצות אמינו בכבד שיושבים ומחכים לתפקיד שלהם. התפקיד שלהם שה לא רק לבנות חלבון, יש להם גם תפקידים מקומיים. כמו טירוזין לבלוטת התריס שבונא טירוקסין. טריפטופן למוח שבונא מלטונין. ארגנין שבונה GH.
ומה שאין שותף לחלבון, או שאין לו תפקיד בגוף, נהפך לאנרגיה אחרי כמה שעות.
אתה אכן צודק, אין מידה שווה של חומצות אמינו בחלבון, למרות שצריך את כולם. אבל שים לב שבעוף עדיין יש פי 2 טריפטופן ממה שיש באותו כמות עדשים. והרבה יותר מכל חומצת אמינו
אז למרות שאין כמות של 1 ל1 בחלבון, כמות החומצות אמינו שבעדשים בלבד, לא מספיק ליצור מספיק חלבון.
כל המרצים ששמעתי על טבעונות בדרך כלל טוענים שאנחנו לא צריכים כל הרבה חלבון להתקיים, ובשביל ספורט אפשר לשלב. מעולם לא שמעתי טענה שטוענת שאין צורך לשלב קטניות עם מקור משלים של חומצות אמינו.
די, ח'ברה, יש צחוקים ויש חלאס...
הבנו את הפואנטה. יש לכם חילוקי דעות, אתם לא 100% מסתדרים, חלק מהניסוחים היו לקויים וגרמו לכם לחשוב דברים מסוימים על האופי אחד של השני...
בסדר, שחררו...
אלירן - אני בטוחה שאתה בחור אינטליגנט ונחמד, וסתם התפלקו לך כמה אמירות שנראות לא-משו כי חשבת אולי לעשות צחוקים על ליאם... ולא ממש הבנת עם מי יש לך עסק... חחח (אני אישית קראתי את רוב הדברים בנימה שנכתבו ברוח טובה, ולא כאמירות סקסיסטיות... אבל הן בהחלט יכולות להתפרש ככאלה...)
אלחנן ו @MonkeyD - אני יודעת שאתה בחורים אינטליגנטים... אז פליז תפסיקו להתקיף ככה את אלירן. ממש קשה לי לראות את זה ._.
אולי אני סתם רגישה, אבל, כאילו, די. זה בסך הכל דיון תרבותי. (או היה אמור להיות כזה.)
אז תעשו שולם :>
ועכשיו חיבוק.
ונשיקה.
איפה ראית שהתקפתי אותו? דווקא להפך.
אז תסביר לי. אני אשמח לשמוע:victory:חבר, תהרוג אותי אבל אני כנראה לא אצליח להעביר לך את הפואנטה של מה שאני אומר.
אני מדבר על X ואתה מדבר איתי על Y.
אני לא מבין. מה אני מפספס בדיון?חבר, תהרוג אותי אבל אני כנראה לא אצליח להעביר לך את הפואנטה של מה שאני אומר.
אני מדבר על X ואתה מדבר איתי על Y.
סליחה על הבורות, אבל מה זה RDI? האם התכוונת RDA?הגוף צריך כמות מסויימת של כל אחת מחומצות האמינו, לפי ה-RDI.
"אשרי המאמין". אני יכול לך להאמין שכמות ואיזון החומצות אמינו שבדגנים או בפירות זה מספיק.אני אומר לך שאין לי דרך לדעת מה הפרופורציות בין כל חומצות האמינו שצריכות להיות כדי למקסם סינתזת חלבון בשריר ותהליכים תומכים, אך אני מאמין כי הפרופורציות הנמצאת בקטניות מספקת לתפקוד הזה, כל עוד עוברים את הכמות הדרושה היומית עובר כל אחת מהחומצות.
ההבדל הוא בפרטים הקטנים, מחקר שאומר שצריך לערבב היא הצעה לגיטימית לכלל האוכלוסייה, אך האם נלקחה בחשבון האפשרות פשוט לאכול יותר מהקטניה? זאת השאלהסליחה על הבורות, אבל מה זה RDI? האם התכוונת RDA?
Reference Daily Intake
"אשרי המאמין". אני יכול לך להאמין שכמות ואיזון החומצות אמינו שבדגנים או בפירות זה מספיק.
השאלה היא, על סמך מה אתה מאמין?
על סמך המלצות IOM לכמות חומצות האמינו היומיות הנדרשות
ברגע שמחקר אוסטרלי הראה שכדי למלאות את הצרכים של החלבון מהצומח צריך לשלב, כנראה שהם מאמינים (או יודעים), שקטניות זה לא מספיק.
השאלה בהשוואה לאיזה כמויות
הכמות של חומצות אמינו לפי ה RDA זה למי שלא מתאמן, ולא בשביל שרירים רק, בעיקר לתפקודים השונים של הגוף. כך שRDA לחומצות אמינו לא קשור לדיון.
כמובן שהוא קשור לדיון, אני חוזר שוב לנקודה הבסיסית והראשונה שאמרתי מתחילת הפוסט ואני חוזר עליו שוב, לא מספיק חלבון? תאכל יותר, החלבון לא מספיק איכותי? תאכל יותר, אתה לא מכניס מספיק מחומצת אמינו מסויימת? תאכל יותר.
דבר ראשון, אני לא יודע מה זה ומי זה IOM. דבר שני, לא הראתי לי שום קישור כדי שאוכל לדעת אם זה אכן מה שהם אומרים.על סמך המלצות IOM לכמות חומצות האמינו היומיות הנדרשות
מה הקשר לכמות? אם יש בעדשים את כל החומצות אמינו החיוניות, בין אם זה 5 ק"ג או 2 מ"ג לא אמור להיות הבדל.השאלה בהשוואה לאיזה כמויות
כמובן שהוא קשור לדיון, אני חוזר שוב לנקודה הבסיסית והראשונה שאמרתי מתחילת הפוסט ואני חוזר עליו שוב, לא מספיק חלבון? תאכל יותר, החלבון לא מספיק איכותי? תאכל יותר, אתה לא מכניס מספיק מחומצת אמינו מסויימת? תאכל יותר.
ברור שזה נלקח בחשבון, אבל זה רעיון דבילי, כי לאכול יותר משמעותה:ההבדל הוא בפרטים הקטנים, מחקר שאומר שצריך לערבב היא הצעה לגיטימית לכלל האוכלוסייה, אך האם נלקחה בחשבון האפשרות פשוט לאכול יותר מהקטניה? זאת השאלה
נניח ואתה צודק (רק נניח), באמת נראה לך הגיוני לאכול כל הזמן אותו הדבר? יש לך מושג כמה צריך לאכול את אותו המאכל על מנת להשלים חומצות אמיניות חיוניות? אתה אשכרה חושב שזה שפוי? אתה גם לא באמת יודע איזו כמות תשלים לך את כל החומצות.. אז למה לשבור את הראש ופשוט לא לערבב?!הגוף צריך כמות מסויימת של כל אחת מחומצות האמינו, לפי ה-RDI.
אני מראה לך כי כמות מסויימת של מאכל תורמת לך את כל חומצות האמינו הנדרשות לפעילות תקינה של הגוף, שוב על פי ה-RDI.
אני אומר לך שאין לי דרך לדעת מה הפרופורציות בין כל חומצות האמינו שצריכות להיות כדי למקסם סינתזת חלבון בשריר ותהליכים תומכים, אך אני מאמין כי הפרופורציות הנמצאת בקטניות מספקת לתפקוד הזה, כל עוד עוברים את הכמות הדרושה היומית עובר כל אחת מהחומצות.
אתה שוב מספר לי על זה שאפשר לערבב קטניות אם דגנים בהפרשים של שעות ולא באותה ארוחה, כשזה לא רלוונטי לנושא.
לערבב בין קטניות לדגנים זה scenario אחד ומקובל, הscenario שלי שלא חייבים לערבב וצריך פשוט לאכול יותר, כי ברגע שתאכל יותר תגיע לכמות החומצות הנדרשת.