הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמה חלבון אתם צורכים ביום? (סקר)

כמה חלבון אתם מכניסים ביום (בוודאות)

• 1 גרם חלבון על כל ק"ג משקל גוף

• 1.2 גרם חלבון על כל ק"ג משקל גוף

• 1.5 גרם חלבון על כל ק"ג משקל גוף

• 1.7 גרם חלבון על כל ק"ג משקל גוף

• 2 גרם חלבון על כל ק"ג משקל גוף

• 2.2+ גרם חלבון על כל ק"ג משקל גוף

תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.
700 גרם קטניות פחות או יותר
3B1543C0-A289-4C0C-8968-16FC42E97CF2.jpeg

Essential Amino Acids: Definition, Benefits and Food Sources
ציטוט:
The US recommended daily allowances per 2.2 pounds (1 kg) of body weight for the nine essential amino acids are (29):
  • Histidine: 14 mg
  • Isoleucine: 19 mg
  • Leucine: 42 mg
  • Lysine: 38 mg
  • Methionine (+ the non-essential amino acid cysteine): 19 mg
  • Phenylalanine (+ the non-essential amino acid tyrosine): 33 mg
  • Threonine: 20 mg
  • Tryptophan: 5 mg
  • Valine: 24 mg
קטניות עניות יחסית במתיונין לכן נקח אותה כדוגמה
מומלץ לאדם במשקל 80 קילוגרם כ-1520מ"ג (19*80)
מתיונין וציסטין ביום מעל לתיפקוד תקין של המערכת.

Nutrition facts for Lentils, raw, recommended daily values and analysis.
לפי זה
ב100 גרם עדשים יש רק 210 מ"ג מתיונין,
חשבון פשוט של 1520/210 מביא אותי לחישוב של 7.25 כלומר 725 גרם עדשים כדי להשלים 100 אחוז של המלצה.
אבל, מדובר בשילוב עם צסטין שיכול להחליף כ30 אחוז ממתיונין לפי המקור:
Protein and Amino Acids - Recommended Dietary Allowances - NCBI Bookshelf
cystine can replace approximately 30% of the requirement for methionine
לפי כרונומטר מומלץ 0.8 גרם של מתיונין לאדם במשקל 80 קילוגרם וגובה 180, בשילוב כל זה הגענו שצריך 0.8 גרם מתיונין ביום לאדם בנתונים הללו.
אם נכלול פה גם את בעיית הספיגה שהיא כ70 אחוז נגיע לכמעט 700 גרם קטניות פחות או יותר
ומה לעשות? בן אדם שמתאמן, עם נתונים כאלה חייב לאכול ולאכול הרבה, בעיקר בדיאטה טבעונית, היה איזה באדיבילדר טבעוני שאמר שהוא אוכל קילו טופו ביום, לא זוכר מי זה היה, אבל זה לא שונה מבאדיבילדרים שאוכלים שלמשל אוכלים 2 קוטג׳ ביום שזה כבר 500 גרם.
לגבי הגיוון - יש המון קטניות בשלל צורות אין פה בעיה של גיוון, יש תחליפים על בסיס קטניות ושלל שיכלולים.
למה אני אומר אבל שעדיף 700 גרם עדשים ולא נניח 500 עדשים ו200 דגן?
כי בקטניות יש פי 2 חלבון מדגן והוא נספג יותר טוב, הפרופיל האמיני חשוב עד לרגע שבו אתה חוצה את רף חומצות האמינו הדרושות לתפקוד הגוף, משם אני לא חושב שיש למתיונין תפקיד תורם לבניית שריר כמו לליוזין למשל.
אולי אני טועה, אולי צריך להיןת יחס 1:2 בין לאוזין למתיונין כדי שהסנתוז יהיה טוב, אני לא יודע, אתה יודע?
וברור שאני יודע איזה כמות תשלים לי את כל החומצות, יש מחשבונים פשוטים כמו כרונומטר שהמלצתי עליו כבר פעמיים, שם תוכל לראות גם אם עמדת ביעד היום של סידן, ברזל וכו'.

מצטער אבל זה פשוט חסר הגיון.
הטעות שלך מתחילה בזה שהמתאמן הממוצע ממש לא צריך לאכול כמו איזה בהמה מהסיבה הפשוטה שלא צריך פלוס קלורי גבוה על מנת לגדול. זה פשוט מגוכך להכניס כמויות כאלה כשאפשר לאכול פחות ולקבל בכל ארוחה חלבון מלא. אגב, זה 525 גרם לפני בישול או אחרי? זה מצויין? משום שאם זה לפני בישול, יצא לך לטחון כמעט 2 קילו בכל יום, נשמע לך שפוי/הגיוני?

סליחה, 520 גרם
4 קוטגים נותנים 100 גרם חלבון, ושוקלים קילו, מה פה פסול בלאכול 520, זה לגמרי אפשרי
אני לא מבינה שום דבר בטענות שלך או של אלחנן, לכן אין לי שום דבר לומר בנושא. אבל אני יכולה לומר על עצמי שזה כל כך לא ריאלי כי זה יתפוס לי חצי מהתפריט מבחינה קלורית. לעומת ערך קלורי של קוטג׳(מה גם שהרבה יותר קל לצרוך קוטג׳,אני אוכלת לפעמים 3 ברצף,מטחנה זוכר?)
מצטער אבל זה פשוט חסר הגיון.
הטעות שלך מתחילה בזה שהמתאמן הממוצע ממש לא צריך לאכול כמו איזה בהמה מהסיבה הפשוטה שלא צריך פלוס קלורי גבוה על מנת לגדול. זה פשוט מגוכך להכניס כמויות כאלה כשאפשר לאכול פחות ולקבל בכל ארוחה חלבון מלא. אגב, זה 525 גרם לפני בישול או אחרי? זה מצויין? משום שאם זה לפני בישול, יצא לך לטחון כמעט 2 קילו בכל יום, נשמע לך שפוי/הגיוני?
בשביל שמנים כמונו,כן:s29:

כן אבל אם כבר קילו אנטריקוט 🥷
אויש שישי שעבר דפקתי גוש מולארד 740 גרם. אלוהים שיעזור לי.....לא כולל כמה חתיכות סינטה וקציצות כבש שנשארו מהעל האש יום לפני. אה וגם 2 פיתות עם טחינה:🤦‍♂️:

פקעת את סבלנותי בדברי השטויות שלך. 🤬🤬🤬
הציטוט שלך
כותב
Soy, quinoa and buckwheat are plant-based foods that contain all nine essential amino acids, making them complete protein sources as well (30Trusted Source).

Other plant-based sources of protein like beans and nuts are considered incomplete, as they lack one or more of the essential amino acids.

However, if you’re following a plant-based diet, you can still ensure proper intake of all essential amino acids as long as you eat a variety of plant proteins each day.

For example, choosing a variety of incomplete proteins such as beans, nuts, seeds, whole grains and vegetables can ensure that your essential amino acid needs are met, even if you choose to exclude animal products from your diet
אתרגם לך את זה לעברית מכיוון שברור שאתה מתקשה לקרוא באנגלית.
לחלבון מהצומח מלבד סויה, כוסמת וקינואה חסרים אחד או יותר מחומצות האמינו החיוניות. לכן חובה לשלב אותם בדגנים ומזונות צמחיים רבים במהלך היום.
The US Recommended Daily Allowances per 2.2 pounds (1 kg) of body weight for the nine essential amino acids are (29):
זה RDA ולא RDI. סתם דרך אגב.
קטניות עניות יחסית במתיונין לכן נקח אותה כדוגמה
מומלץ לאדם במשקל 80 קילוגרם כ-1520מ"ג (19*80)
מתיונין וציסטין ביום מעל לתיפקוד תקין של המערכת.
זה RDA לבריאות אדם ממוצע, לא לבנית מסת שריר חדשה.
החומצות אמינו שהגוף צורך הם לא רק לשרירים, אלא שיער, עצמות, עור, הורמונים, אנזימים, ניורוטרנסמיטרים ועוד...
אתה יוכל להגיע לצרכים האלה אם תאכל כמויות הזויות של עדשים, אבל לא תצליח להגיע לצרכים שלך בתור מתאמן.
מדובר שם בגרם חלבון לכל ק"ג ממשקל גוף, בן אדם מתאמן צריך פי 2.
לפי זה
ב100 גרם עדשים יש רק 210 מ"ג מתיונין,
חשבון פשוט של 1520/210 מביא אותי לחישוב של 7.25 כלומר 725 גרם עדשים כדי להשלים 100 אחוז של המלצה.
א
725 גרם זה למי שלא מתאמן, תנסה לאכול קילו וחצי עדשים כל יום כדי להגיע לצריכה היומית לפי מה שאתה טענת. ינעלו אותך מאחורי סורגים.
ומה לעשות? בן אדם שמתאמן, עם נתונים כאלה חייב לאכול ולאכול הרבה, בעיקר בדיאטה טבעונית, היה איזה באדיבילדר טבעוני שאמר שהוא אוכל קילו טופו ביום, לא זוכר מי זה היה, אבל זה לא שונה מבאדיבילדרים שאוכלים שלמשל אוכלים 2 קוטג׳ ביום שזה כבר 500 גרם.
אבל טופו זה סויה, אז זה חלבון מלא לבד, הוא שווה ערך לחלבון מן החי, אבל עדשים פשוט לא.
למה אני אומר אבל שעדיף 700 גרם עדשים ולא נניח 500 עדשים ו200 דגן?
כי בקטניות יש פי 2 חלבון מדגן והוא נספג יותר טוב, הפרופיל האמיני חשוב עד לרגע שבו אתה חוצה את רף חומצות האמינו הדרושות לתפקוד הגוף, משם אני לא חושב שיש למתיונין תפקיד תורם לבניית שריר כמו לליוזין למשל.
קטניה עם דגן מכיל יותר חלבון לגוף מאשר הקטניה בכמות כפולה לבד. וכאן הטעות שלך.

אם הדיון יתנהל בצורה שאתה מצטט בלי לקרוא, ומבלבל את השכל, רק תצא מהדיון יותר ויותר קטן.
לא הוכחת דבר.

אין שום הגיון לאכול יותר מקילו וחצי עדשים בזמן שאפשר לקבל אותו כמות חלבון עם 750 גרם עדשים ועוד קצת אורז.

עזוב.. אתה פשוט לא מבין אותי, אין צורך לאכול קילו וחצי עדשים ביום.
אתה פשוט מניח שצריך יותר מתיאונין על כל לאוזין ואמרתי לך שעד שלא תראה לי שזה אכן נכון אין שום קשר לכל מה שאת כותב.
התייאשתי בחיי

עזוב.. אתה פשוט לא מבין אותי, אין צורך לאכול קילו וחצי עדשים ביום.
אתה פשוט מניח שצריך יותר מתיאונין על כל לאוזין ואמרתי לך שעד שלא תראה לי שזה אכן נכון אין שום קשר לכל מה שאת כותב.
התייאשתי בחיי
תתיאש אחי.
אין לך סיכוי לשכנע אותי.
כי כדי לשכנע אותי תצטרך הוכחות או מקורות או מחקר, או לפחות חבר שיהיה דוגמה לתאוריה שלך.
ואין לך אף אחד מהם.

אויש שישי שעבר דפקתי גוש מולארד 740 גרם. אלוהים שיעזור לי.....לא כולל כמה חתיכות סינטה וקציצות כבש שנשארו מהעל האש יום לפני. אה וגם 2 פיתות עם טחינה:🤦‍♂️:
בקטנה. את הרי יודע +~ איך הגוף עובד.
פקעת את סבלנותי בדברי השטויות שלך. 🤬🤬🤬
הציטוט שלך

כותב
Soy, quinoa and buckwheat are plant-based foods that contain all nine essential amino acids, making them complete protein sources as well (30Trusted Source).

Other plant-based sources of protein like beans and nuts are considered incomplete, as they lack one or more of the essential amino acids.

However, if you’re following a plant-based diet, you can still ensure proper intake of all essential amino acids as long as you eat a variety of plant proteins each day.

For example, choosing a variety of incomplete proteins such as beans, nuts, seeds, whole grains and vegetables can ensure that your essential amino acid needs are met, even if you choose to exclude animal products from your diet
אתרגם לך את זה לעברית מכיוון שברור שאתה מתקשה לקרוא באנגלית.
לחלבון מהצומח מלבד סויה, כוסמת וקינואה חסרים אחד או יותר מחומצות האמינו החיוניות. לכן חובה לשלב אותם בדגנים ומזונות צמחיים רבים במהלך היום.

זה RDA ולא RDI. סתם דרך אגב.

זה RDA לבריאות אדם ממוצע, לא לבנית מסת שריר חדשה.
החומצות אמינו שהגוף צורך הם לא רק לשרירים, אלא שיער, עצמות, עור, הורמונים, אנזימים, ניורוטרנסמיטרים ועוד...
אתה יוכל להגיע לצרכים האלה אם תאכל כמויות הזויות של עדשים, אבל לא תצליח להגיע לצרכים שלך בתור מתאמן.
מדובר שם בגרם חלבון לכל ק"ג ממשקל גוף, בן אדם מתאמן צריך פי 2.

725 גרם זה למי שלא מתאמן, תנסה לאכול קילו וחצי עדשים כל יום כדי להגיע לצריכה היומית לפי מה שאתה טענת. ינעלו אותך מאחורי סורגים.

אבל טופו זה סויה, אז זה חלבון מלא לבד, הוא שווה ערך לחלבון מן החי, אבל עדשים פשוט לא.

קטניה עם דגן מכיל יותר חלבון לגוף מאשר הקטניה בכמות כפולה לבד. וכאן הטעות שלך.

אם הדיון יתנהל בצורה שאתה מצטט בלי לקרוא, ומבלבל את השכל, רק תצא מהדיון יותר ויותר קטן.
לא הוכחת דבר.

אין שום הגיון לאכול יותר מקילו וחצי עדשים בזמן שאפשר לקבל אותו כמות חלבון עם 750 גרם עדשים ועוד קצת אורז.
בחיי שלא מבין איך אפשר להמשיך להתווכח אחרי כל מה שהוכחתה.. אפילו אני למדתי מכל המחקרים שציינתה פה אז על הדרך - תודה רבה.

נערך לאחרונה:
תשמע, לא ממש הראת לי שיש צורך ברמת מתיונין שווה לרמת הלאוזין כדי למקסם סנתוז חלבון.
זה שהנחת בראש שלך שאם חלבון לא ביחס של 1:1 בחומצות אמינו הוא לא מתפקד, לא מוכיח כלום.
אתה רק חוזר על ציטוטי "יש לשלב קטניות עם דגנים", אבל אלה לא הוכחה מהסיבה הפשוטה שתמיד יומלץ לאדם לעשות את הפשוט ביותר, למשל סידן יש בהרבה מאכלים אבל תמיד יפנו אותך למוצרי חלב בגלל שהסידן שם נספג טוב.
אני לעומת זאת, הראתי לך שניתן להגיע לרמות המבוקשות של כל חומצות האמינו ביום, בניגוד למה שאמרת - שזה בלתי אפשרי.

תשמע, לא ממש הראת לי שיש צורך ברמת מתיונין שווה לרמת הלאוזין כדי למקסם סנתוז חלבון.
זה שהנחת בראש שלך שאם חלבון לא ביחס של 1:1 בחומצות אמינו הוא לא מתפקד, לא מוכיח כלום.
אתה רק חוזר על ציטוטי "יש לשלב קטניות עם דגנים", אבל אלה לא הוכחה מהסיבה הפשוטה שתמיד יומלץ לאדם לעשות את הפשוט ביותר, למשל סידן יש בהרבה מאכלים אבל תמיד יפנו אותך למוצרי חלב בגלל שהסידן שם נספג טוב.
אני לעומת זאת, הראתי לך שניתן להגיע לרמות המבוקשות של כל חומצות האמינו ביום, בניגוד למה שאמרת - שזה בלתי אפשרי.
אמרתי לך, כנראה שאפשר להגיע לצריכה היומית שלך מרק עדשים, אבל זה יקח 3.5 ק"ג מהם.
ברגע שעם שליש מהכמות תגיע עם תשלב דגנים.
אני לא מבין למה אתה מתעקש לקנח את האף עם הרגל. למה אתה מתעקש להגיע לצריכת החלבון שלך מאך ורק עדשים, תוכל לעשות לעצמך חיים קלים ובריאים יותר אם תוסיף לתפריט שלך דגנים. לא אמרתי לך לרצוח בעלי חיים או לסחוט מהם את החלב, אמרתי לקטוף אורז, זה הכל.

אז אם חיפשת שאסכים איתך שאפשר להגיע לצריכת חלבון מספקת רק מעדשים, אפשר, אבל יקח יותר מ 3 ק"ג מהם.
האם זה מה שרצית?

אמרתי לך, כנראה שאפשר להגיע לצריכה היומית שלך מרק עדשים, אבל זה יקח 3.5 ק"ג מהם.
ברגע שעם שליש מהכמות תגיע עם תשלב דגנים.
אני לא מבין למה אתה מתעקש לקנח את האף עם הרגל. למה אתה מתעקש להגיע לצריכת החלבון שלך מאך ורק עדשים, תוכל לעשות לעצמך חיים קלים ובריאים יותר אם תוסיף לתפריט שלך דגנים. לא אמרתי לך לרצוח בעלי חיים או לסחוט מהם את החלב, אמרתי לקטוף אורז, זה הכל.

אז אם חיפשת שאסכים איתך שאפשר להגיע לצריכת חלבון מספקת רק מעדשים, אפשר, אבל יקח יותר מ 3 ק"ג מהם.
האם זה מה שרצית?
אבל זה לא 3 קילו למה לעוות.
בוא נתחיל מהבסיסי ביותר, אתה מסכים איתי שהחומצות הכי חשובות הן המסועפות עבור בניית שריר?

אתה מסכים איתי שעדיף "הרבה" BCAAs ו"מספיק" מתאונין, מאשר "מספיק+" BCAAs ו"מספיק+" מתאונין?

אגב, שימו לב כמה תוספים פטריק באבומיאן לוקח בישביל להשלים את כל החומצות האמינו - על כמה וכמה שהוא לא טיבעי. הבן אדם מכניס כולה 5000 ק׳ סך הכל ומתקדם מעולה.

אגב, שימו לב כמה תוספים פטריק באבומיאן לוקח בישביל להשלים את כל החומצות האמינו - על כמה וכמה שהוא לא טיבעי. הבן אדם מכניס כולה 5000 ק׳ סך הכל ומתקדם מעולה.

וואלה? הוא לא טבעי? לא ידעתי.
(למרות שבשביל אלחנן אקונון לשתות קפה זה כבר לא טבעי:sarcastic:)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית