שירות לאומי

DMDaniel

משתמש משקיע
2,433
95
נק' מוניטין:
15,608
2,433
95
אני מחפש בנרות אנשים שעשו שירות לאומי, עדיף מישהו ששירת בבית חולים או קופת חולים, בשביל לשאול כמה שאלות. אם אחד מכם מכיר מישהו כזה אני מאוד אודה לו אם הוא יקשר אותי איתו.

אני מכיר מישהו שעשה בביה"ח בת"א, לא זוכר איזה.
אני אברר לך עוד פרטים מחר.

אם אתה רוצה לעשות שירות לאומי, תפרוש עכשיו.
שום דבר טוב לא יוצא מזה חוץ מזה שחברים שלך אומרים "פשש אחי עשית שירות לאומי, לפחות משהו".
אף מעסיק או גוף לא יסתכל על זה, גם לא מסתכלים היום כבר אנשים שיצאו מהצבא, וההפך לדוגמה בחברות הייטק מעדיפים כאלו שיש להם פרופיל חרא והסיכויים שיגייסו אותם למילואים קלוש, כי חודש לא להיות בעבודה דיי דופק פרוייקטים.

• פותח/ת השרשור
אני אכן רוצה לעשות שירות לאומי. אני לא ממש מסתכל על זה בתור "בעוד 7 שנים יכול להיות שהמעסיק המורעל לא יחשוב שאני משתמט אם עשיתי שירות לאומי", אלא בתור דרך לתרום קצת חזרה.
זה אומנם ישמע קצת מצוץ מהאצבע, אבל כבר כמה שנים שאני רוצה למצוא מטרה ראויה לתת לה קצת מהזמן שיש לי יותר מדי ממנו, מה גם שאחרי שנה באוניברסיטה אני יכול להודות שאני לא מוכן עדיין מנטלית ללימודים. אז במקום לשבת בבית שנה בחדר כי אין אף אחד בסביבה עד הסופ"ש, ואז לחזור ללימודים, אני אתנדב קצת.
אני מניח שעבודה רגילה תהיה יותר משתלמת, אבל סה"כ כסף לא חסר לי, ובדיוק בגלל שלא חסר לי שום דבר זה נראה לי מתאים לעזור לאנשים אחרים. אבל אני בהחלט מבין מה שאתה אומר משה, אם זאת הייתה הסיבה שלי אז באמת אין טעם.

אה ובקשר למה שאני רוצה לדעת, בעיקר מה האופי של השירות במקומות האלה, אם הם תקועים בעיקר בלהתעסק בניירת או שהם מרגישים שהם באמת תורמים לאנשים עם העבודה שלהם. בנתיים ההתלבטות העיקרית שלי היא בין משהו בתחום הזה, של הבריאות, ובין משהו בתחום המשפטי, לעזור לכוון אנשים שנתקלים במערכת המשפט הדפוקה שלנו. אח שלי התנדב בזמן הלימודים שלו בלעזור לאנשים להתמודד עם הוצאה לפועל, לפי הסיפורים שהוא סיפר על האנשים שהוא עזר להם זה נשמע גם דיי חשוב.

ודניאל2 (שזה דיי מתאים כי אני בהחלט הדניאל המוביל) תודה!

ובנתיים אני אחזור להנות מהסוף של March Madness.

נערך לאחרונה:
אני התנדבתי במד"א במשך תקופה (כשהייתי בתיכון), היו איתנו גם אנשים שהיו בשירות לאומי, זה דבר נחמד...הקטע הוא שבהתחלה אתה תהיה על האמבולנס הרגיל, שזה כמו מונית עם חמצן ואתה סבל של שמנות חולות מקומה רביעית במדרגות, אתה לא עושה שום דבר מיוחד (אולי פעם ב.. יש החייה וגם היא בד"כ כושלת).
אחרי חצי שנה בערך (או XX נסיעות זה תלוי) מוציאים אותך לקורס שתוכל לעלות לאחר מכן על ניידת טיפול נמרץ ששם כל האקשן האמיתי (וגם לטפל באירוע רב נפגעים, כמו פיגוע), על ניידת תמיד יש מתנדב, רופא ופרמדיק (או 2 פרמדקים, רופא ונהג שהוא סוג של פרמדיק), אתה מטפל בתאונות, התקפי לב, שבץ, בד"כ זה נגמר בשוק חשמלי (היום יש להם מזוודה מיוחדת ולא כמו בסרטים "clear" ואז bzzzz). אם תהיה ממש טוב אתה יכול לצאת לקורס מדריכים ולהעביר קורסים לליצנים בקיץ.
זה נחמד אם תרצה להמשיך בזה גם בעתיד, לדוגמה לעשות קורס פרמדיקים וכו' וכו', זה תמיד נחמד בקורות חיים (מסתכלים על זה אחרת, אתה בעל אחריות וזה תמיד טוב שיש מישהו שיודע עזרה ראשונה בעבודה בלה בלה..).
לדעתי זה הכיוון הכי מעניין שאפשר ללכת איתו, מצד שני זה תלוי איפה אתה גר, אם אתה גר בעיר נידחת שאנשים מתקשרים למד"א פעם ב 5 שעות אז אתה בבעיה אתה דיי תידפק שם, אני התנדבתי בזמנו בראשל"צ אז כל כמה דקות הייתה קריאה..

• פותח/ת השרשור
זה נשמע ממש לא רע האמת, השאלה היחידה היא כמה טוב אני אתמודד עם לראות פציעות רציניות באמת. אין לי קיבה חלשה במיוחד, אבל אף פעם לא יצא לי לראות משהו כזה מחוץ למסך מחשב.

תמיד אומרים לך שם שאתה יכול לקחת צעד אחורה, בגלל זה בכל נסיעה יש לפחות 3 אנשים (לעיתים נדירות 2, כשהנהג יודע שאתה לא ליצן).
בטיפול נמרץ אפשר גם לקחת צעד אחורה, אבל אם זה אירוע רב נפגעים בוא נגיד שאם תקח צעד אחורה זה עלול לעלות בחיי אדם

• פותח/ת השרשור
אני מניח שמתרגלים לזה גם, לפחות אחרי כמה זמן, גם אם אתה לא עומד בזה בהתחלה. בכל מקרה, אני בהחלט אבדוק את העניין עם מד"א, זה נשמע כמו משהו מהסוג שכיוונתי אליו, לפחות החצי השני שדיברת עליו.

נט''ן עושים עבודת זהב,הם הגיעו כשעשיתי תאונה עם האופנוע,חשבתי שאני הולך להתפגר הוא הרגיע אותי,בטעות הקאתי להם על הפרמדיק:P
דרך אגב גם אני ניסיתי להתנדב.אבל אמרו לי שעבר מחזור או משהו כזה,עוד פחות משנה הגיוס שלי,משה אתה חושב שאני עדיין יכול להתגייס?

מסכים עם כל מה שמשה אמר.
צבא זה חרטא ואף אחד לא מסתכל על זה בימינו. עדיף לך לא לעשות כלום.
אני גם ממליץ על מד"א מנסיון אישי. אני לפעמים ממש מתגעגע לתקופה שלי שם.

למה אתם מעודדים אנשים להשתמט?
מזה צבא זה חרטא?בזכות מי אתה חיי אחי?
זה לא בסדר שמעודדים השתמטות..אם כולם היו משתמטים אפחד לא היה פה לדבר על פיתוח גוף...

למה אתם מעודדים אנשים להשתמט?
מזה צבא זה חרטא?בזכות מי אתה חיי אחי?
זה לא בסדר שמעודדים השתמטות..אם כולם היו משתמטים אפחד לא היה פה לדבר על פיתוח גוף...
תגיד ליצן, איפה מישהו עודד כאן השתמטות? הוא קיבל שפשף מהצבא על רפואי.

EMZ אמר שהצבא זה חרטא ועדיף לא לעשות אותו...ככה אני הבנתי ממה שהוא אמר...
בכל מקרה קרבי זה הכי אחי!!!!!!!!!!

תרגע חבוב. יצאתי מנקודת הנחה שלא גייסו אותו. וכל מה שאני אומר זה שלא קרה כלום.החיים לא הולכים לההרס בגלל זה. הבנת?
תאמין לי אני את ה3 שנים שלי עשיתי גם.

צבא זה חרא ובכל זאת עשינו, אז? יענו בגלל שמישהו אמר שצבא זה חרא אתה לא תעשה?

אה,סורי אחי...
קורן אל תדאג את הקרבי שלי אני יעשה 😃
בכל מקרה קרבי זה הכי אחי!!!!!!!!!

אה,סורי אחי...
קורן אל תדאג את הקרבי שלי אני יעשה 😃
בכל מקרה קרבי זה הכי אחי!!!!!!!!!

לך תטחן שמירות ומחסומים
נביא לך מדליה

צבא זה חרא, אבל עושים מה לעשות
עד שהצבא יהפוך למקצועי ואז נהיה חופשיים (לפחות ממילואים ודור העתיד גם מסדיר)

משה, כל בן אדם ששאלתי (לא בראיון עבודה או משהו, אלא בתור חבר) אמר שכשהוא מקבל קורות חיים שירות צבאי (ומשמעותי בהתאם) מקנה יתרון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית