הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יהדות וכל החארטה הזאת..

Mr. Biceps

משתמש מתחיל
14
0
נק' מוניטין:
8
14
0
בארץ אני לא נחשב יהודי.. אבא שלי יהודי ואמא שלי לא.., בזכות זה שאבא שלי יהודי עלינו לארץ. מעניין אותי לדעת , אם שכשאני ארצה להתחתן הרבנות תעשה לי בעיות??? זאת אומרת שבגלל שאני לא יהודי לפי האמא הם יכולים לא לאשר לי להתחתן..????
תודה

בארץ אני לא נחשב יהודי.. אבא שלי יהודי ואמא שלי לא.., בזכות זה שאבא שלי יהודי עלינו לארץ. מעניין אותי לדעת , אם שכשאני ארצה להתחתן הרבנות תעשה לי בעיות??? זאת אומרת שבגלל שאני לא יהודי לפי האמא הם יכולים לא לאשר לי להתחתן..????
תודה

יעשו לך בעיות
אם אתה לפני צבא תעשה גיור דרך קורס נתיב בצבא
אם לא אז נדפקת כי גיור רגיל זה שואה

בכל מקרה תוכל לטוס לחו"ל להתחתן ואז לחזור לארץ נשוי (זה מה שעושים)

• פותח/ת השרשור
מה זה הקורס הזה לפני הצבא? אני חייב להתחייב ליחידה כלשהי ודרך זה אני עושה? או שאני יכול להמשיך להיות איפה שאני (לדוגמא גולני) ולעשות את הקורס הזה??

אם אתה חושב חושב עניין היהדות זה חארטה, למה זה משנה לך מה הרבנות חושבת?

הממסד הרבני האורתודוכסי לא ירצה לחתן בני זוג כשאחד מהם לא נחשב יהודי (קל וחומר לגבי בני זוג שאינם נחשבים יהודים).

חוק השבות, שבזכותו עלית, לא נחקק על ידי הרבנות, ולצערי התוצאות של אותו חוק מתבטאות גם בנושא הזוגיות.

עדיף שתתייעץ עם אנשים שמכירים את החוק בנושא (ואני מדבר על מומחים, לא אנשים שבמקרה קראו על הנושא) לפני שתנקוט פעולה. האפשרות הכי פשוטה היא חתונה אזרחית.

• פותח/ת השרשור
אם אתה חושב חושב עניין היהדות זה חארטה, למה זה משנה לך מה הרבנות חושבת?

הממסד הרבני האורתודוכסי לא ירצה לחתן בני זוג כשאחד מהם לא נחשב יהודי (קל וחומר לגבי בני זוג שאינם נחשבים יהודים).

חוק השבות, שבזכותו עלית, לא נחקק על ידי הרבנות, ולצערי התוצאות של אותו חוק מתבטאות גם בנושא הזוגיות.

עדיף שתתייעץ עם אנשים שמכירים את החוק בנושא (ואני מדבר על מומחים, לא אנשים שבמקרה קראו על הנושא) לפני שתנקוט פעולה. האפשרות הכי פשוטה היא חתונה אזרחית.

אני לא כל כך שם על מה שהרבנות חושבת ורוצה, אני פשוט נמצא עם מישהי שרוצה חתונה יהודית דרך הרבנות.. בגלל זה שאלתי

מה זה הקורס הזה לפני הצבא? אני חייב להתחייב ליחידה כלשהי ודרך זה אני עושה? או שאני יכול להמשיך להיות איפה שאני (לדוגמא גולני) ולעשות את הקורס הזה??

כנס ללינק שבלאק הביא
בכל מקרה זה קורס שעושים בסוף השירות לא משנה מאיזה יחידה אתה
צה"ל יודע מי לא נחשב יהודי והוא מציע לחיילים קורס גיור פשוט
זה די קייטנה הקורס ותהיה עם עוד חבר'ה כמוך
לומדים על יהדות וכל מני ובסוף מתגיירים ברבנות

זה לא מפירע לך לשרת באף יח' כי הקורס רק בסוף השירות (על חשבון הצבא, הפז"ם דופק)
בכל מקרה יכול להיות מצב שאתה תתגייר וחברה שלך לא תהיה יהודייה אז גם תהיה בבעיה

הרבנות לא יחתנו אותך.
אבל למה שתתחתן ברבנות?
תתחתן בחו"ל אם זה ממש חשוב לך, או שפשוט תחיה בזוג.
אני "נשוי" בלי רבנות ובלי חתונה בחו"ל. עשינו חתונה בצורה שאנחנו רצינו. המדינה לא מכירה בזה אבל למי אכפת? אנחנו בסטטוס של ידועים בציבור, כלומר יש לנו את כל החובות והזכויות של זוג נשוי, פרט לעובדה שלא רשום לנו "נשוי" בת"ז.

עריכה:
אם לחברה שלך זה חשוב, אז תתגייר. או שתשכנע אותה. בהצלחה.

הרבנות לא יחתנו אותך.
אבל למה שתתחתן ברבנות?
תתחתן בחו"ל אם זה ממש חשוב לך, או שפשוט תחיה בזוג.
אני "נשוי" בלי רבנות ובלי חתונה בחו"ל. עשינו חתונה בצורה שאנחנו רצינו. המדינה לא מכירה בזה אבל למי אכפת? אנחנו בסטטוס של ידועים בציבור, כלומר יש לנו את כל החובות והזכויות של זוג נשוי, פרט לעובדה שלא רשום לנו "נשוי" בת"ז.

עריכה:
אם לחברה שלך זה חשוב, אז תתגייר. או שתשכנע אותה. בהצלחה.
לא לכולם מתאים לחיות ככה
אבל אם כמו שאמרת לך ולבת זוגתך זה מתאים שיבושם לך
אני אישית בתור דעתי לא יתאים לי לחיות ככה אבל כל אחד יחיה כיצד שהוא רוצה...
וגם אני שואל אותה שאלה כמו בלק אם יהדות זה חארטה בשבילך בשביל מה כל הענין הזה מעניין אותך?

• פותח/ת השרשור
לא לכולם מתאים לחיות ככה
אבל אם כמו שאמרת לך ולבת זוגתך זה מתאים שיבושם לך
אני אישית בתור דעתי לא יתאים לי לחיות ככה אבל כל אחד יחיה כיצד שהוא רוצה...
וגם אני שואל אותה שאלה כמו בלק אם יהדות זה חארטה בשבילך בשביל מה כל הענין הזה מעניין אותך?

"איש איש באמונתו יחייה" נכון? שאלתי את זה כדי להיות יותר חכם וגם בגלל כמו שאמרתי חברה שלי..

• פותח/ת השרשור
זה דווקא קורס ממש כיף , מכיר דיי הרבה אנשים שעשו אותו

קראתי קצת בלינק שהם הביאו על הקורס הזה וכתוב שם שזה מכין אותי לגיור.. הקורס עצמו לא גיור בפני עצמו?? אחרי שאני מסיים את הקורס, אני מוכר כיהודי ע"י הרבנות??

ולכל מי שנעלב מהכותרת אז מצטער.. לא מתכוון להעליב אף אחד. מכבד את כולם 🙌

משהו כזה אחרי הקורס יש לך מבחנים כאלה וכל מיני דברים שאתה צריך לעבור ואחר שסיימת הכל אתה מוכר כיהודי ע"י הרבנות

קראתי קצת בלינק שהם הביאו על הקורס הזה וכתוב שם שזה מכין אותי לגיור.. הקורס עצמו לא גיור בפני עצמו?? אחרי שאני מסיים את הקורס, אני מוכר כיהודי ע"י הרבנות??

ולכל מי שנעלב מהכותרת אז מצטער.. לא מתכוון להעליב אף אחד. מכבד את כולם 🙌

בסוף הקורס אתם נגשים למבחנים ברבנות
הם יותר קלים מהמבחנים הרגילים
וגם אתה לא צריך להוכיח שם שאתה תהיה דתי (בניגוד לגיור רגיל)
יסבירו לך הכל בקורס של הצבא

תאמין לי שאתה בצבא לצאת לקורס כזה של קיטנה זה פרס

מצטרף להמלצות של רן על הקורס גיור דרך הצבא. לא עושים הרבה ויש שם הרבה דברים מעניינים שמפאת חוקי הפורום אני אמנע מלפרט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית