הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ארוחה לפני אימון

• פותח/ת השרשור gtx
  • פורסם בתאריך

gtx

משתמש מתחיל
31
1
נק' מוניטין:
1
31
1
היי,
אני שוקל לנסות להתאמן פעם/ פעמיים בשבוע בבוקר מוקדם בערך 15-20 דק לאחר שאני מתעורר.
מעולם לא התאמנתי בבוקר ואני מנסה כרגע להעלות קצת במאסה.
מה ניתן לאכול לפני האימון שלא יכביד עלי ומצד שני שיתן כוח ולא יעשה את האימון מעיק.

תודה

קפה, פרי (לא בננה) ומעט חלבון כמו ביצה קשה או חצי קופסת טונה/קופסא קטנה, לאנשים מסוימים גם מוצרי חלב יכולים להתאים, אותי זה מרדים.
אימון בוקר זה כמעט תמיד מעיק בהשוואה לזמנים אחרים, אבל יש גם אנשים שקמים ב-4:30 לפנות בוקר וישר עושים אימון בלי לאכול כלום וזאת
השגרה שלהם.

אני חושבת שזה מאוד תלוי בך.
אני יכולה לומר על עצמי שאני אוכלת בבוקר
קופסאת קוטג׳/טונה במים. 2 טוסטים מלחמניה ו2 ביצים קשות עם סלט גדול בצד. וזה לא מכביד עליי ולהפך, נותן לי אנרגיות להתאמן. תנסה מה שאתה חושב ותראה איך זה משפיע עליך.

פרי (לא בננה)
לא בננה? למה לא?

על איזה אימון מדובר? משקולות? אירובי?
זה מאוד אינדיבידואלי. נסה לאכול דברים ותראה איך זה משפיע עליך. אני יכול להעיד על עצמי שהייתי יכול לאכול בבוקר צלעות חזיר עם גבינת צ'דר מעל ולקינוח ערימת פאנקייקים וקפה עם חלב, וזה לא היה מפריע לי לעשות אימון משקולות ישר אח"כ. אדם אחר יכול להגיד לך שהוא לא מסוגל להתאמן אחרי שקית במבה.
בעיקרון אם המטרה שלך היא לעלות במסת שריר אז אני חושב שפחות כדאי להתאמן אחרי צום, אלא להתאמן שיש אנרגיה זמינה בגוף (אוכל) כדי לא לשרוף שריר. במידה ומאכלים "כבדים" יפריעו לך, תאכל מאכלים שמתפרקים מהר ויהוו אנרגיה זמינה לאימון. פירות כאמור נשמע לי מצויין.

לא בננה? למה לא?

על איזה אימון מדובר? משקולות? אירובי?
זה מאוד אינדיבידואלי. נסה לאכול דברים ותראה איך זה משפיע עליך. אני יכול להעיד על עצמי שהייתי יכול לאכול בבוקר צלעות חזיר עם גבינת צ'דר מעל ולקינוח ערימת פאנקייקים וקפה עם חלב, וזה לא היה מפריע לי לעשות אימון משקולות ישר אח"כ. אדם אחר יכול להגיד לך שהוא לא מסוגל להתאמן אחרי שקית במבה.
בעיקרון אם המטרה שלך היא לעלות במסת שריר אז אני חושב שפחות כדאי להתאמן אחרי צום, אלא להתאמן שיש אנרגיה זמינה בגוף (אוכל) כדי לא לשרוף שריר. במידה ומאכלים "כבדים" יפריעו לך, תאכל מאכלים שמתפרקים מהר ויהוו אנרגיה זמינה לאימון. פירות כאמור נשמע לי מצויין.
המגנזיום והאשלגן שהבננות מכילות מרפים את השרירים, השילוב של זה עם הפחמימות עושה חשק לישון. זה לא היה מפריע לך לעשות אימון אולי מבחינה פסיכולוגית, אחרי ארוחה גדולה יותר דם זורם לקיבה ויוצא שהגוף צריך לפצל משאבים לעיכול ולמאמץ שאתה נותן באימון, בפועל יוצא שהתפוקה שלך יורדת.

נערך לאחרונה:
הייתי ממליץ על שייק כלשהו, יש לי בלנדר כזה וחלבון, חלב פרי ואולי משהו שומני (חמאת בוטנים, אבוקדו, חלווה וכו׳) זה סוגר אותך לכמה שעות ואפשר להגיע לערכים טובים תלוי במטרה.

המגנזיום והאשלגן שהבננות מכילות מרפים את השרירים, השילוב של זה עם הפחמימות עושה חשק לישון. זה לא היה מפריע לך לעשות אימון אולי מבחינה פסיכולוגית, אחרי ארוחה גדולה יותר דם זורם לקיבה ויוצא שהגוף צריך לפצל משאבים לעיכול ולמאמץ שאתה נותן באימון, בפועל יוצא שהתפוקה שלך יורדת.
וואו, אוקיי. לרמה כזאת של התעמקות בדברים עוד לא הגעתי. בכל אופן, אני חושב שההשפעה של זה די אפסית, לפחות כך אני מרגיש על הגוף שלי. אבל אני לא באמת יודע כי יש עוד מליון ואחד משתנים שצריך לבודד על מנת שאוכל באמת לבדוק את זה על עצמי.

תעשה ניסוי אם זה מעניין אותך לבדוק את זה. הייתה תקופה שהתאמנתי בבוקר ואכלתי בננות ולא הצלחתי להבין למה אני מרגיש חלש ועייף, חשבתי שזה רפיון של הגוף אחרי השינה והאטה יחסית של חילוף החומרים. מתישהו לאחר מכן קראתי שבננות יכולות לעזור להירדם. השאר זה ניסיון אישי ומעט ידע בפיזיולוגיה. יכול גם להיות שיש אנשים שפחות מרגישים את זה, לי יש נטיה ללחץ דם נמוך (בנורמה אבל טיפה נמוך) ואני כמעט תמיד מרגיש עייפות
אחרי ארוחה גדולה.

לגבי בננות:

מנסיון אישי אני לוקח איתי בננה אחת לכל אימון,
ברגע הזה שאני מרגיש שנגמר הכוח אני אוכל אותה ואז בשניות אני מרגיש פרץ אנרגיה חדש,
יכול להיות שזה רק פסיכולוגי אבל זה עובד לי.

לגבי בננות:

מנסיון אישי אני לוקח איתי בננה אחת לכל אימון,
ברגע הזה שאני מרגיש שנגמר הכוח אני אוכל אותה ואז בשניות אני מרגיש פרץ אנרגיה חדש,
יכול להיות שזה רק פסיכולוגי אבל זה עובד לי.
אין מצב שזה מגיע בשניות. זה לא הזרקה לוריד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית