הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שינה לא רצופה

Metatron

משתמש פעיל
697
346
נק' מוניטין:
588
697
346
הפסקתי לעשן קנאביס לאחר 10+ שנים של שימוש כרוני, והשינה שלי נהרסה לגמרי.
אני מצליח להרדם אבל לא מצליח לישון רצוף, דבר שממש משפיע לי על מצב הרוח ועל האימונים בפרט..
האם מלטונין עשוי לעזור במקרה הזה?

נתחיל מזה שהייתי המשנע קנאביס של אבא שלי והייתי מעשן לו מהחומר על בסיס קבוע (חברה מאוד חזקה), בעיקר בבאנג, והייתי מתארגן על דאב/מכין אדיבלס/מכין ומשתמש בRSO. אני באמת הייתי משתמש בחומר חזק במיוחד, ברמה שהשאכטות הראשונות לא היו עושות לי כלום.

אני גם בן 28 אחרי צבא עם ציונים סבבה, אז מה? זה הופך את זה ללגיטימי להשתמש במשהו פסיכואקטיבי בכמויות אדירות כאלה? (2 גרם זה הרבה לא משנה איך תסתכל על זה).

לא נהייתי עצלן ב100 אחוז, אבל מכיוון שהעישון לא דגדג לי, סאטיבה לא הייתה אופציה כבר והייתי צריך 'להתפחלץ' כדי להרגיש סבבה.

אני אמרתי את כל הדברים האלה עד שהפסקתי וראיתי כמה אני משקר לעצמי, מקווה שלך זה לא קורה..

מעבר לזה, עבדתי תקופה ארוכה בחברת קנאביס רפואי ואני באמת הייתי מאוד מעורב בתעשייה הזאת.

קנאביס לא באמת משפר ביצועים, ועם כל הכבוד, כל האנשים שאמרו לי דברים כאלה היו אנשים ממש מכורים בעצמם שלא רוצים להתמודד עם זה.

אני אבדוק עם הרופאה שלי על אנטיהיסטמינים, תודה על העצה.
2 גרם זה הרבה לא משנה איך תסתכל על זה?

ואם זה 2 גרם של פרחים נטולי THC? הרי זה אומר שמדובר בקנאביס ללא כל השפעה פסיכו-אקטיבית.

חוץ מזה, כמובן שאני אומר שזה לגיטימי. הנושא של הקנאביס נחקר לעומק. גם בשימוש מסיבי ביותר (הרבה מעבר ל-2 ג') התופעות שנמדדות מבחינה קלינית הם לא משמעותיות. אתה לא יכול לצאת בהצהרה למשל שעישון קנאביס גורם לבעיות זיכרון. כי עד היום אין מחקר אמין מספיק שבוצע על בני אדם שיוכיח את זה.. ובתיאוריה, על חיות מעבדה קנאביס נמצא כ..תרופה מועילה מאוד. עם תופעות לוואי מינוריות שחולפות בשימוש ממושך.

אגב. סתם זורק באוויר. מבחינה טכנית אי אפשר בכלל להחשיב את הקנאביס ל"סם ממכר". למרות שהוא פסיכו-אקטיבי. מבחינה נוירו-ביולוגית ההתמכרות לקנאביס לא מוכחת. עזוב את זה שקנאביס בפני עצמו, לא מספיק כדי לשמר self administration אצל עכברים (THC כן. קנאביס בכללי לא). אני אצטט לך פסקה קטנה מ-Examine להמחשת העניין:
Neurobiologically, a classical sign of dependency in the brain, a reduction in dopamine signalling in the striatum and local brain regions, does not appear to extend to marijuana despite most other common drugs of abuse sharing this mechanism.
אני חושב שזה מסכם יפה את נושא ה"התמכרות" לקנאביס. היא לא מוכחת מדעית, וסביר להניח שנובעת ישירות ממשוב חיובי של CB1. לפי מחקרים פוגעת רק ב-9% מהמשתמשים (כמות זעומה מאוד), התופעת "גמילה" נוטות להיות מאוד מינוריות. וכמו שרשמתי בהודעה קודמת. עם קצת אוכל טוב, וספורט טוב - אפשר לסטור לחלוטין את ההשפעה של גמילה מקנאביס.

זה שאתה משתמש בבאנג. שיטת צריכה ממכרת בפני עצמה. זו כנראה סיבה טובה יותר לתסביכים שלך. אם אתה משתמש בטבק אז תצפה ל-COPD\חור בריאה כי לפי Case studies שהולכים ומצטברים. קנאביס וטבק ביחד בבאנג. ובעצם עצם השימוש בבאנג - גם עם קנאביס בלבד, גורמים להמון בעיות בסגנון.
וזה גם היגיון די בריא. שאם אתה מכניס לגוף שלך חומר במכה, הוא גם יעזוב במכה, שזה הרעיון של באנג. וזה למה הוא בפועל ממכר יותר.
אני מציין ואומר שאם אתה משתמש בקנאביס וטבק ביחד בבאנג. אתה משתמש בסם אחר. זה לא קנאביס. זה קנאביס וטבק. וההשפעות של שתיהם ביחד שונות לחלוטין מקנאביס בנפרד. במיוחד בבאנג. מבחינה מדעית למשל מצאו שניקוטין מחזק משמעותית את ההתמכרות לקנאביס. ושהם סינרגסטים בנוגע להרבה אלמנטים.

"קנאביס לא באמת משפר ביצועים, ועם כל הכבוד, כל האנשים שאמרו לי דברים כאלה היו אנשים ממש מכורים בעצמם שלא רוצים להתמודד עם זה."

זאת בעיה. זאת בעיה שאתה גם שופט, גם מכליל, וגם משתמש במידע לא רלוונטי. כמו ההשפעה על עצמך.
תבין, כבר ניסיתי להסביר לך. זה שההשפעה על עצמך היא X ו-Y, ממש לא אומר שככה על כולם. קנאביס משפיע שונה על כל אחד, ובהנחה שבקנאביס יש מעל ל160 קנאבינואידים (ומאות טרפנים), אפשר להגיד שגם כל קנאביס משפיע שונה על כל אחד. יותר מדי משתנים כדי לצאת בהכללה שעישון של כמות X תגרום ל-Y.
באותה מידה אגב. יש לי חברים שכל הזמן מדברים על ה"סטלה הראשונה" שלהם. כמה היא הייתה טובה. ומאז שהם התחילו לעשן קבוע. אין יותר סטלות טובות.
אז שוב, זה דבר אינדיבידואלי לגמרי. כי אני למשל לא מזדהה איתם. ואני לא מפתח סיבולת לקנאביס בכלל. ברמה כזאת שבערך כל עישון שלי הוא כמו ה"ראשונה".

אני מזמין אותך לסשן הרמות איתי. אני מודה שאני לא מרים הכי כבד בעולם. עברתי לפני שנה ניתוח בעקבות פריצת דיסק.
אבל העיקרון הוא פשוט להראות לך. זה שאתה מרגיש X ו-Y ממש לא אומר ככה לגבי אחרים.
אני מסוגל להוריד 2 ג'. ולגשת להתאמן. ו...לשבור PR.
קנאביס מרגיש לי אישית כסוג של נוטרופיק משולב אדפטוגן. אני משווה אותו לפנקס ג'ינסנג למשל. (אגב, הם משתלבים מדהים ביחד)

אגב. זה שעבדת בחברת קנאביס רפואי לא משחק לטובתך. אל תעלב אבל להפך. רוב הסיכויים שמשם למדת הרבה עצות אחיתופל. עם איך שהרפואי נראה במדינה ואיך שהדברים זזים. ממש ככה.

אגב. שכחתי לציין. יש צמח רפואי שמגיע מהרפואה הסינית שנקרא magnolia officinalis. החומרים הפעילים בו הם אגוניסטים (חזקים יותר מקנאביס) של CB1. ככה שעל הנייר. הצמח הזה אמור למסטל הרבה יותר מקנאביס.
בפועל הוא בכלל לא. לא ברור למה. אבל הוא גורם פשוט לעייפות ורוגע. שום דבר שאפילו מתקרב לקנאביס. אף על פי שהחומר הפעיל בו הוא דומה אחד לאחד ל-THC במנגנון השפעה. רק חזק יותר.
בכל מקרה. הצמח הזה פוטנציאלית גם יכול לעזור לבעיות שינה. כי הוא סוטר את הבעיה מהיסוד. אתה לא נרדם בגלל חוסר אגוניזם של CB1 שאליו התרגלת. והצמח הזה, בין השאר גם אגוניסט של CB1. ומשפיע על GABA
יצא לי להשתמש בצמח הזה בקומבינציה שנקראית Relora. זה די טוב להפסקה עם עישונים. לפחות על הנייר. אבל זהירות קלה. כי יש שיטענו שזה קצת ממכר בשימוש ממושך.

magnolia officinalis

נראה שאתה מלומד בנושא, השאלה שלי, אם אתה לא מגיע לשינת REM איך אתה ישן טוב?

הרי רוב ההתאוששות נעשית בשינה עמוקה... שאני מעשן בפעם בשנה בערך, אני נרדם מהק אאבל כמו שאמרת לא ישן עמוק. זה מאוד פוגע בי ביום למחרת ואני לא באמת מאושש כמו שצריך..
זאת שאלה יפה! בעצם. כשמעשנים מספיק קנאביס. ההשפעות על ה-REM לא קיימות.
אפשר לומר את זה על בערך כל השפעה של הקנאביס. אם תעשן מספיק קנאביס לא יעשה לך כלום, ושום דבר.

משוב שלילי משמעותי מאוד של CB1. זו הסיבה

אז אם תלך לישון "מסטול" סביר להניח שלא תחלום בשינה.
אם תלך לישון אחרי שעישנת כמויות כל כך גבוהות, שכבר אין "סטלה". אתה תחווה בדיוק ההפך, אתה תחלום יותר מדי בלילה, ואפילו תחווה סיוטים.

באותה מידה, זה נכון גם לגבי "מאנץ'". אם תעשן בקטנה - יפתח לך תיאבון של פיל. אתה תאכל את כל הבית.
אם תעשן הרבה. בכלל לא יהיה לך תיאבון רוב הסיכויים.
כמויות גדולות של קנאביס מתנהגות כמו ההפך מקנאביס, בגלל משוב שלילי על רצפטור CB1
אחלה סרטון על אינסומניה :

אם אתה לא רוצה לצפות, זה מה שהוא לוקח או לקח בעבר, כל אחד קשור בדרך כלשהי לשינה (GABA, או neurotransmitter אחרים):

Taurine 3 grams
Glycine 3 grams or alternated L-Tryptophan 1 gram
(magnesium threonate 3 capsules (144mg equivalent magnesium
L-theonine 200mg,
lemon balm (melissa officinalis) 500mg,
(melatonin (3mg time-released
(ashwaganda 500mg (Nature's Way standardized 4%
(בסרטון הוא מפרט על כל התפקידים של כל אחד, אז אם זה מעניין תצפה..)

*כמובן שאין צורך בכולם אולי ב1-2, ועל כל אחד ישפיע שונה אני מניח.
מחוויה אישית בתקופה עם שינה חרא קניתי את האשווגנדה והtaurine ועזר לי נורא, גרם לפיהוקים ועייפות חזקה אחרי חצי שעה ושינה עמוקה.
יש לציין שאם השינה מסתדרת אני חושב שעדיף להוריד הכל.

רוב הדברים שפה לא יעשו כלום לקנאביס.

מלטונין, גליצין, תיאנין, אשווגנדה. לא רואה איך הם יעזרו.

מליסה תוכל לעזור קצת.
מיצוי של פסיפלורה לדעתי יהיה מאוד יעיל לשינה. כי זה כדור שינה טבעי

ובאיזה קטע. אולי עדיף לא להחליף את השימוש בקנאביס בצמחים אחרים. גם אם הם לא "סמים". עדיף לא להיות תלוי במשהו כשזה מגיע לשינה.

כמו שרשמתי בפסקה הקודמת. ספורט, ודיאטה רוויות שומן, מבחינה טכנית אמורים לעזור לך לישון. כי הם מטפלים בגורם היסוד שמונע ממך לישון מלכתכילה. מבחינה מדעית.

ואם זה 2 גרם של פרחים נטולי THC? הרי זה אומר שמדובר בקנאביס ללא כל השפעה פסיכו-אקטיבית.

חוץ מזה, כמובן שאני אומר שזה לגיטימי. הנושא של הקנאביס נחקר לעומק. גם בשימוש מסיבי ביותר (הרבה מעבר ל-2 ג') התופעות שנמדדות מבחינה קלינית הם לא משמעותיות. אתה לא יכול לצאת בהצהרה למשל שעישון קנאביס גורם לבעיות זיכרון. כי עד היום אין מחקר אמין מספיק שבוצע על בני אדם שיוכיח את זה.. ובתיאוריה, על חיות מעבדה קנאביס נמצא כ..תרופה מועילה מאוד. עם תופעות לוואי מינוריות שחולפות בשימוש ממושך.

אגב. סתם זורק באוויר. מבחינה טכנית אי אפשר בכלל להחשיב את הקנאביס ל"סם ממכר". למרות שהוא פסיכו-אקטיבי. מבחינה נוירו-ביולוגית ההתמכרות לקנאביס לא מוכחת. עזוב את זה שקנאביס בפני עצמו, לא מספיק כדי לשמר self administration אצל עכברים (THC כן. קנאביס בכללי לא). אני אצטט לך פסקה קטנה מ-Examine להמחשת העניין:

אני חושב שזה מסכם יפה את נושא ה"התמכרות" לקנאביס. היא לא מוכחת מדעית, וסביר להניח שנובעת ישירות ממשוב חיובי של CB1. לפי מחקרים פוגעת רק ב-9% מהמשתמשים (כמות זעומה מאוד), התופעת "גמילה" נוטות להיות מאוד מינוריות. וכמו שרשמתי בהודעה קודמת. עם קצת אוכל טוב, וספורט טוב - אפשר לסטור לחלוטין את ההשפעה של גמילה מקנאביס.

זה שאתה משתמש בבאנג. שיטת צריכה ממכרת בפני עצמה. זו כנראה סיבה טובה יותר לתסביכים שלך. אם אתה משתמש בטבק אז תצפה ל-COPD\חור בריאה כי לפי Case studies שהולכים ומצטברים. קנאביס וטבק ביחד בבאנג. ובעצם עצם השימוש בבאנג - גם עם קנאביס בלבד, גורמים להמון בעיות בסגנון.
וזה גם היגיון די בריא. שאם אתה מכניס לגוף שלך חומר במכה, הוא גם יעזוב במכה, שזה הרעיון של באנג. וזה למה הוא בפועל ממכר יותר.
אני מציין ואומר שאם אתה משתמש בקנאביס וטבק ביחד בבאנג. אתה משתמש בסם אחר. זה לא קנאביס. זה קנאביס וטבק. וההשפעות של שתיהם ביחד שונות לחלוטין מקנאביס בנפרד. במיוחד בבאנג. מבחינה מדעית למשל מצאו שניקוטין מחזק משמעותית את ההתמכרות לקנאביס. ושהם סינרגסטים בנוגע להרבה אלמנטים.

"קנאביס לא באמת משפר ביצועים, ועם כל הכבוד, כל האנשים שאמרו לי דברים כאלה היו אנשים ממש מכורים בעצמם שלא רוצים להתמודד עם זה."

זאת בעיה. זאת בעיה שאתה גם שופט, גם מכליל, וגם משתמש במידע לא רלוונטי. כמו ההשפעה על עצמך.
תבין, כבר ניסיתי להסביר לך. זה שההשפעה על עצמך היא X ו-Y, ממש לא אומר שככה על כולם. קנאביס משפיע שונה על כל אחד, ובהנחה שבקנאביס יש מעל ל160 קנאבינואידים (ומאות טרפנים), אפשר להגיד שגם כל קנאביס משפיע שונה על כל אחד. יותר מדי משתנים כדי לצאת בהכללה שעישון של כמות X תגרום ל-Y.
באותה מידה אגב. יש לי חברים שכל הזמן מדברים על ה"סטלה הראשונה" שלהם. כמה היא הייתה טובה. ומאז שהם התחילו לעשן קבוע. אין יותר סטלות טובות.
אז שוב, זה דבר אינדיבידואלי לגמרי. כי אני למשל לא מזדהה איתם. ואני לא מפתח סיבולת לקנאביס בכלל. ברמה כזאת שבערך כל עישון שלי הוא כמו ה"ראשונה".

אני מזמין אותך לסשן הרמות איתי. אני מודה שאני לא מרים הכי כבד בעולם. עברתי לפני שנה ניתוח בעקבות פריצת דיסק.
קנאביס מרגיש לי אישית כסוג של נוטרופיק משולב אדפטוגן. אני משווה אותו לפנקס ג'ינסנג למשל. (אגב, הם משתלבים מדהים ביחד)

אגב. זה שעבדת בחברת קנאביס רפואי לא משחק לטובתך. אל תעלב אבל להפך. רוב הסיכויים שמשם למדת הרבה עצות אחיתופל. עם איך שהרפואי נראה במדינה ואיך שהדברים זזים. ממש ככה.

אגב. שכחתי לציין. יש צמח רפואי שמגיע מהרפואה הסינית שנקרא magnolia officinalis. החומרים הפעילים בו הם אגוניסטים (חזקים יותר מקנאביס) של CB1. ככה שעל הנייר. הצמח הזה אמור למסטל הרבה יותר מקנאביס.
בפועל הוא בכלל לא. לא ברור למה. אבל הוא גורם פשוט לעייפות ורוגע. שום דבר שאפילו מתקרב לקנאביס. אף על פי שהחומר הפעיל בו הוא דומה אחד לאחד ל-THC במנגנון השפעה. רק חזק יותר.
בכל מקרה. הצמח הזה פוטנציאלית גם יכול לעזור לבעיות שינה. כי הוא סוטר את הבעיה מהיסוד. אתה לא נרדם בגלל חוסר אגוניזם של CB1 שאליו התרגלת. והצמח הזה, בין השאר גם אגוניסט של CB1. ומשפיע על GABA
יצא לי להשתמש בצמח הזה בקומבינציה שנקראית Relora. זה די טוב להפסקה עם עישונים. לפחות על הנייר. אבל זהירות קלה. כי יש שיטענו שזה קצת ממכר בשימוש ממושך.

magnolia officinalis

אפשר לומר את זה על בערך כל השפעה של הקנאביס. אם תעשן מספיק קנאביס לא יעשה לך כלום, ושום דבר.

אם תלך לישון אחרי שעישנת כמויות כל כך גבוהות, שכבר אין "סטלה". אתה תחווה בדיוק ההפך, אתה תחלום יותר מדי בלילה, ואפילו תחווה סיוטים.

באותה מידה, זה נכון גם לגבי "מאנץ'". אם תעשן בקטנה - יפתח לך תיאבון של פיל. אתה תאכל את כל הבית.

מליסה תוכל לעזור קצת.

ובאיזה קטע. אולי עדיף לא להחליף את השימוש בקנאביס בצמחים אחרים. גם אם הם לא "סמים". עדיף לא להיות תלוי במשהו כשזה מגיע לשינה.

כמו שרשמתי בפסקה הקודמת. ספורט, ודיאטה רוויות שומן, מבחינה טכנית אמורים לעזור לך לישון. כי הם מטפלים בגורם היסוד שמונע ממך לישון מלכתכילה. מבחינה מדעית.
אין פה שום קשר לקנאביס.. אלה תוספים ש"מתקשרים" עם החלקים שאחראיים על שינה ועוזרים להירדם ולישון.

אין פה שום קשר לקנאביס.. אלה תוספים ש"מתקשרים" עם החלקים שאחראיים על שינה ועוזרים להירדם ולישון.
אף אחד מהם חוץ ממלטונין לא באמת יעיל לבעיות שינה. עזוב שאני לא מכיר מבחינה מדעית "תוספים שמתקשרים". נשמע כמו ברוסיינס רציני. התוסף היחיד מבין כל הרשימה שנתת שקשור לבעיות שינה מבחינה קלינית זה מלטונין. כשאולי, אולי אשווגנדה ומליסה יעזרו מעט (עם דגש על מעט. הם באמת לא יעילים או מיועדים לטפל בשינה)

בלי קשר לקנאביס או לא.

ומלטונין ספציפית, לא יעיל למעשני קנאביס כמו שהסברתי.

• פותח/ת השרשור

magnolia officinalis

מליסה תוכל לעזור קצת.

בוא נתחיל מזה שגם אם הכוונות שלך טובות, אל תתנשא עליי ותדבר אליי כאילו אני לא יודע מה אני אומר.
מן הסתם לא הייתי מעשן פרחים שהם רק CBD.
אני יודע טוב מאוד שאני התמכרתי יותר בגלל שעישנתי בבאנג, וכשהייתי מעשן עם באבלר/מייטי הייתי צורך הרבה יותר.

הייתי הולך לישון בסטלה קשה, הייתי יכול להוריד גרם חצי שעה לפני השינה בלי לשים לב ולא היו לי שום סיוטים.

קנאביס לא נושא שנחקר מספיק לצערי, לא התייחסו לזה ברצינות עד השנים האחרונות.

לא מבין איך זה שאני אבוא להרים איתך יעזור לי במשהו.

אני מכיר את הגוף שלי ואיך אני מגיב לשימוש אגרסיבי של קנאביס, ואחרי 10+ שנים אינטנסיביות אני יודע שלעשן ככ הרבה לא עושה לי טוב, המחקרים שאתה מדבר עליהם לא משנים כלום.

בנוגע לתעשיית הרפואי - זה שהיא חרא לא אומר שהאנשים שעובדים שם הם קלולס, אז אולי אתה תפסיק לצאת בהכללות ובמקום להטיף לי, תציע משהו קונקרטי שעשוי לעזור.

לא ביקשתי ממך מידע על כמה קנאביס ממכר וכמה אני טועה, ביקשתי טיפים להתמודד עם השינה הלא רצופה הזאת.

אני עובד בעבודה פיזית + מתאמן חזק, אז לפי מה שאתה אומר אני צריך לאכול תזונה רווית שומן.

מעבר לזה, אשמח אם תפסיק להעביר ביקורת וכן תדבר לעניין.

בוא נתחיל מזה שגם אם הכוונות שלך טובות, אל תתנשא עליי ותדבר אליי כאילו אני לא יודע מה אני אומר.
מן הסתם לא הייתי מעשן פרחים שהם רק CBD.
אני יודע טוב מאוד שאני התמכרתי יותר בגלל שעישנתי בבאנג, וכשהייתי מעשן עם באבלר/מייטי הייתי צורך הרבה יותר.

הייתי הולך לישון בסטלה קשה, הייתי יכול להוריד גרם חצי שעה לפני השינה בלי לשים לב ולא היו לי שום סיוטים.

קנאביס לא נושא שנחקר מספיק לצערי, לא התייחסו לזה ברצינות עד השנים האחרונות.

לא מבין איך זה שאני אבוא להרים איתך יעזור לי במשהו.

אני מכיר את הגוף שלי ואיך אני מגיב לשימוש אגרסיבי של קנאביס, ואחרי 10+ שנים אינטנסיביות אני יודע שלעשן ככ הרבה לא עושה לי טוב, המחקרים שאתה מדבר עליהם לא משנים כלום.

בנוגע לתעשיית הרפואי - זה שהיא חרא לא אומר שהאנשים שעובדים שם הם קלולס, אז אולי אתה תפסיק לצאת בהכללות ובמקום להטיף לי, תציע משהו קונקרטי שעשוי לעזור.

לא ביקשתי ממך מידע על כמה קנאביס ממכר וכמה אני טועה, ביקשתי טיפים להתמודד עם השינה הלא רצופה הזאת.

אני עובד בעבודה פיזית + מתאמן חזק, אז לפי מה שאתה אומר אני צריך לאכול תזונה רווית שומן.

מעבר לזה, אשמח אם תפסיק להעביר ביקורת וכן תדבר לעניין.
זה הכי לא בקטע של התנשאות או העברת ביקורת. זה בקטע של לשבור מיתוסים שרצים חזק. אז אל תקח אותי בקטע שלילי.
אני לא מתנשא עלייך. אבל יש עובדות ויש ברוסיינס. אני חוקר את התחום הזה מספיק זמן כדי להגיד שאין לי שום הסמכה פורמלית. אבל כן יש לי ביסוס מדעי מוכח לכל פיפס שאני רושם. וכשאני קורא משהו שאני יודע בוודאות שהוא לא נכון ואפילו מיתוס, אז אני אקרא לכלב בשמו.

ברוסיינס זה להגיד שקנאביס ממכר ולעשן 2 ג' ליום יגרום לך לX ו-Y, כי אתה מרגיש ככה. ושככה הגוף שלך עובד. אז אתה יוצא מנקודת הנחה שככה זה אצל כולם.

עובדות זה לקרוא מאמרים מדעיים, בדגש על מטא-אנליזות שנוגעות ספציפית לבני אדם וקנאביס. ולראות שקנאביס לא ממכר מבחינה נוירו-ביולוגית בסיסית לפחות. וכשהוא כן ממכר אז זה רק אצל 9% מהאוכלוסיה. וגם שם אפשר לטפל ב"תסמיני גמילה" בצורה יעילה עם שינוי באורח החיים.
על הנייר, עבודה פיזית קשה, ודיאטה רווית שומן, היא תרופה לגמילה מקנאביס.
אבל שוב. נניח זה ספציפית תקף לעכברים. ולמרות שעל הנייר אמור להיות תקף גם לבני אדם (בגלל שהמכניזם שמתואר תקף גם לבני אדם, גם אצל בני אדם אננדמיד מגיע מ-AA), אין שום מחקר שמאשש את זה על בני אדם.

בנוגע לתעשיית הקנאביס הרפואי - שוב, אל תקבל את זה כהתנשאות. או העברת ביקורת. אבל כן. לא משנה מה היה התפקיד שלך שם. אפילו אם היית האגרונום של החווה בכבודו ובעצמו, אתה עדיין לא שונה מכל אדם אחר בידע שלך בקנאביס (מלבד ידע בגידול). אגב. אני סקרן גם איך עבדת בחברת קנאביס כשהם מבצעים בדיקות שתן תקפותיות. אבל זה כבר חריגה ולא ענייני. העיקרון שבאתי להעביר. זה שככל הנראה הטכנאי מעבדה שעושה את ה-GC\HPLC, מבין הרבה יותר מאשר כל החברת קנאביס רפואי. כשזה מגיע לקנאביס.

עדיין לא רשמת אם אתה צורך טבק או לא. וזה פקטור קריטי. מאוד
כי אם אתה צרכת קנאביס וטבק בבאנג. יש לזה שם אחר באנגלית. השפעות אחרות לגמרי על הגוף. מספיק לרשום bong + ncbi בגוגל כדי לקבל שורה של מאמרים מדעיים מזעזעים על ההשפעות של (בדרך כלל ) טבק וקנאביס דרך באנג. דבר אחד בוודאות אני יודע - זה ממכר הרבה יותר מאשר כל אחד מהחומרים לבד. זה ממש לא בקטע של הטפה. זה בקטע של - אם אתה משתמש בקנאביס וטבק בבאנג, ביחד, אתה צריך להשתמש בשיטה שונה כדי להפסיק. תפסיק רק עם אחד מהחומרים. או לפחות תפריד את הצריכה שלהם. כי ביחד הם מאוד סינרגסטים בנוגע להתמכרות. להפסיק את שתיהם ביחד נשמע לי משימה בלתי אפשרית למשל.

קנאביס אגב נחקר בצורה אינטנסיבית ביותר. פשוט רוב המחקרים הם על חיות מעבדה ותאים (בגלל החוקים הפדרלים בעיקר).
לפי מה שידוע לי למשל. יש מאות מחקרים על בני אדם וקנאביס שנמצאים בשלבים של מבדקים קליניים.

ויש גם מחקרים על קנאביס ובני אדם ממזמן. ויש גם לא מעט כאלה. אממה האיכות שלהם לוקה בחסר רוב הפעמים.

"לא מבין איך זה שאני אבוא להרים איתך יעזור לי במשהו.". זה לא. אני פשוט ניסיתי להעביר את הנקודה שכולנו שונים. ואם אצלך זה משפיע בצורה אחת, זה ממש לא בהכרח משפיע ככה על כולם.

"לא ביקשתי ממך מידע על כמה קנאביס ממכר וכמה אני טועה, ביקשתי טיפים להתמודד עם השינה הלא רצופה הזאת."

טיפים לשינה :
אירובי
הרבה שומן. ומומלץ לגוון במקורות של השומן.
מגנוליה.
קווה קווה. (Noble!)
אומגה 3.
אם יש לך מאיפה להזמין - Oleamide.
על הנייר - גם כדור אקמול אמור לעזור לך לישון. אקמול הופך במטבוליזם ל-AM404, מעכב FAAH שמוביל לרמות אננדמיד גבוהות יותר (ומכאן לאפקט קנאבימטי וירידת חום)

ואדגיש שהעדיפות היא לא להשתמש בחומרים. גם אם זה צמח כמו קווה קווה, מגנוליה, מליסה וכו'. העדיפות היא להמנע ב"החלפה" של הקנאביס במשהו אחר. גם אם הוא לא ממכר ממה שידוע לך.

אתה רושם שלא היית מעשן פרחים שהם רק CBD. ואני שואל, מאין לך?
אתה מקבל קנאביס רפואי? אם לא, אז אתה קונה בשוק השחור
ואין לנו כצרכנים שום דרך להבדיל בין פרח רווי THC לפרח רווי CBD בשוק השחור. לא במראה. לא בריח. לא בכלום. אין לנו שום דרך לדעת. גם לא ב"סטלה" בעקבות מה שאסביר פה בהמשך.
ואזרוק לאוויר עובדה מעניינת: בקליפורניה יצא לי לנסות פרחים ללא THC בכלל, שגרמו לי להתמסטל מאוד גם.
קנאביס צמח מורכב.
ול-THC יש הרבה מולקולות דומות.
ובבדיקות מעבדה בדרך כלל יבדקו רק D9 THC, בזמן שיש גם D8, D7, CIS, ועוד הרבה מולקולות מבוססות THC. שפוטנציאלית יכולות למסטל.
אז כל עוד אתה לא מקבל רפואי, אין לנו אפילו דרך לדעת כמה חומר פעיל צרכת. ואם בכלל צרכת THC, או איזה THC, וכמה. ואפילו אם זה היה רפואי, ונניח היה מכיל "רק" CBD לפי המוצהר. לא מן הנמנע שהיה ממסטל בכל זאת. כי כמו שאמרנו לא מודדים את שאר המולקולות דמויות THC ובהנחה שיש מעל ל160 קנאבינואידים ומזוהים עוד ועוד עם הזמן. גם לא מן הנמנע שיש חומר ממסטל מרכזי שבכלל אינו THC. כל הזמן מוצאים עוד ועוד קנאבינואידים חדשים. יש כבר מעל ל-160 בוודאות. בזמן שפחות מ-20 נחקרו. ופחות מ-5 נחקרו לעומק.

## הנקודה שבאתי להעביר עם כל החפירה על ה-CBD, זה שהמילה הזאת קנאביס, והמשקל של הפרח (גרם, שתיים) לא ממש רלוונטים להשפעה שלו. לצערי זה פשוט לא דרך למדוד. יש סיכוי לא רע שאנשים חווים קנאביס שונה פשוט כי הם מעשנים קנאביס שונה

מאוד מורכב הנושא.
אציין את דדי המאירי מהטכניון בחיפה שהביא את השיטה הראשונה בעולם לבידוד של כל החומרים בקנאביס per se. בזכותו בכלל יודעים שיש עשרות גרסאות של מולקולות דמויות THC. ובכלל, כמות הקנאבינואידים בקנאביס, סוגם, וריכוזם משתנה בצורה יוצאת דופן בין זן לזן. השינויים כל כך קיצונים שאפשר להגיד שכל קנאביס הוא תרופה אחרת.
וזה לא בהכרח זן אחר. שתי פרחים שיצאו לאותו הצמח יכולים להכיל חומרים שונים לחלוטין בריכוזים שונים לחלוטין.

אז אפשר לצאת מנקודת הנחה שהמספר גרם, או שתיים, לא רלוונטים כי אין לנו שמץ של מושג מה החומר מכיל בפנים, אפילו אם זה היה רפואי לא יכלנו לדעת בוודאות לאיזה השפעות לצפות. אז אי אפשר להגיד שעישון של גרם או שניים יגרום ל-X. זה מאוד אינדיבידואלי ותלוי במיליון משתנים.

קנאביס לא עושה לך טוב בשימוש ממושך? תפסיק לעשן. אבל אל תלך ותגיד שהוא עושה לכולם לא טוב, ממכר, ופוגע על סמך החוויה הסובייקטיבית שלך. וזה נהיה יותר משמעותי פי 1,000 כשלוקחים בחשבון את העובדה שקנאביס מכיל שונות גבוהה ביותר של חומרים פעילים. זה בעצם מוסיף עוד משתנה ענק למשוואה שמלאת משתנים ממילא.

ושוב. אל תרגיש כאילו אני שופט או מעביר ביקורת או מטיף. אני ממש מצטער אם יצא שזה נשמע ככה. זה ממש לא בא מהכיוון הזה. זה בא נטו מהכיוון של לשבור מיתוסים ואמונות תפלות בתחום. ולצערי יש יותר מדי כאלה.

אגב, עצוב לי מאוד שאני מרגיש כמו ציפור משונה בעצם זה שאני מדבר על הנושא הזה.
תעשו גוגל ותראו שרק בישראל אין דיבורים על זה. בכל העולם, ממש ככה - בכל העולם, מגזינים, ואתרי חדשות כותבים על התחום. אפשר למצוא עשרות כתבות שמסקרות את תחום האנדוקנאבינואידים והחשיבות שלו באתרי חדשות גדולים.
פשוט מאוד, כי זה תחום שובר שווין. והרבה תרופות מבוססות קנאבינואידים\שינויים באנדו-קנאבינואידים נמצאות בפיתוח. חלקן להשמנה, סרטן, מחלות לב, פגיעת מוח, ועוד
רק בישראל שנחשבת ל"מעצמת מחקר הקנאביס", אין שיח פומבי על התחום.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אתה אומר שזה לא בא ממקום מתנשא, אבל אתה כן מתנשא ומתעסק בנושאים לא רלוונטים.
לא ביקשתי ממך חינוך בנושא, אני לא מעשן כבר ואין לי כוונה לחזור לעשן בתדירות שהייתי מעשן ולא לחזור לעשן בתקופה הקרובה.

אתה מוזמן לשחרר מהנושא ולתת לאחרים להגיב.

אתה אומר שזה לא בא ממקום מתנשא, אבל אתה כן מתנשא ומתעסק בנושאים לא רלוונטים.
לא ביקשתי ממך חינוך בנושא, אני לא מעשן כבר ואין לי כוונה לחזור לעשן בתדירות שהייתי מעשן ולא לחזור לעשן בתקופה הקרובה.

אתה מוזמן לשחרר מהנושא ולתת לאחרים להגיב.
אני לא מתעסק בנושאים לא רלוונטים. הכל רלוונטי לנושא. פשוט זה הרחבה. זה כן.
ואני לא מתנשא.
אני מנצל את הדיון שנפתח כדי לשפוך מידע שלצערי, לא נפוץ בישראל.

מעטים אלו בישראל שמודעים לקיום המערכת האנדו-קנאבינואידית.
אז החלטתי לשפוך מידע שישב פה קצת.
ואתה קיבלת טיפים מדויקים, ומבוססים מדעית עם מקורות בשלוף לטיפול בבעיה שלך.
שמחתי לעזור.

נערך לאחרונה:
@SkubiDi

הבעיה היא שאין דרך טובה לעשות מחקר שידגים איך קנאביס יכול להשפיע מבחינה פסיכולוגית, חברתית ותפקודית לטווח הארוך, עישנתי במשך 13 שנים והיו גם תקופות שהייתי משוכנע שאני בהרבה יותר פרודוקטיבי כשאני מעשן. רק חצי שנה אחרי שהפסקתי לגמרי הבנתי כמה ויתורים עשיתי לעצמי, כמה תירוצים, ועד כמה יכולתי להיות יותר טוב. ועד כמה שיקול הדעת שלי היה מוטה. הדבר היחיד שאני יכול לומר שקנאביס באמת משפר זה את היצירתיות, (אני משער שאולי זאת דרך לכל שאר הדברים שמתפספסים לבוא לידי ביטוי).

אין מה לדחוף "מידע מבוסס מדעית" לאנשים שיש להם ניסיון של הרבה שנים עם קנאביס. האם זה משפיע שונה על כל אחד? יכול להיות, לטענה הזאת לא הבאת בסיס מדעי, אתה מסתמך על דוגמא אנקדוטלית.

אתה נשמע כמו בן אדם שמעשן הרבה ורוצה להוכיח לעצמו ואחרים שזה מוצדק וזה סבבה, תעשן לבריאות ותהנה, אין בעיה... אבל אל תגיד דברים כמו "אנשים שעצלנים על קנאביס הם אנשים שגם ככה עצלנים", (אני לא עצלן על קנאביס דרך אגב), אתה לא יודע איך אנשים מתנהלים כשהם סחים בהשוואה לסטלות. אני לדוגמא פחות דוחה סיפוקים ולא רואה אף אחד בעיניים, זה אומר שאני כזה כשאני סחי? לא, זה אומר שיש בי חלק שרוצה לא להתחשב באף אחד ורק לעשות מה שבזין שלי, ואם אני כבר מסטול אז למה לא ללכת עד הסוף?

אז מה, תגיד שיש לי בעיה פסיכולוגית גם ככה? אם כך למה היא לא באה לידי ביטוי בשום צורה אלא אם אני מעשן?

• פותח/ת השרשור
אני לא מתעסק בנושאים לא רלוונטים. הכל רלוונטי לנושא. פשוט זה הרחבה. זה כן.
ואני לא מתנשא.
אני מנצל את הדיון שנפתח כדי לשפוך מידע שלצערי, לא נפוץ בישראל.

מעטים אלו בישראל שמודעים לקיום המערכת האנדו-קנאבינואידית.
אז החלטתי לשפוך מידע שישב פה קצת.
ואתה קיבלת טיפים מדויקים, ומבוססים מדעית עם מקורות בשלוף לטיפול בבעיה שלך.
שמחתי לעזור.

לא עזרת, בעיקר יצרת אנטוגניזם.
ואם אתה רוצה להפיץ את הבשורה על הקנאביס, תעשה את זה בפורום המתאים ולא באשכול שלי.

@Yeti זה בדיוק התחושות שהיו לי שאני רוצה להמנע מהן.

@SkubiDi

הבעיה היא שאין דרך טובה לעשות מחקר שידגים איך קנאביס יכול להשפיע מבחינה פסיכולוגית, חברתית ותפקודית לטווח הארוך, עישנתי במשך 13 שנים והיו גם תקופות שהייתי משוכנע שאני בהרבה יותר פרודוקטיבי כשאני מעשן. רק חצי שנה אחרי שהפסקתי לגמרי הבנתי כמה ויתורים עשיתי לעצמי, כמה תירוצים, ועד כמה יכולתי להיות יותר טוב. ועד כמה שיקול הדעת שלי היה מוטה. הדבר היחיד שאני יכול לומר שקנאביס באמת משפר זה את היצירתיות, (אני משער שאולי זאת דרך לכל שאר הדברים שמתפספסים לבוא לידי ביטוי).

אין מה לדחוף "מידע מבוסס מדעית" לאנשים שיש להם ניסיון של הרבה שנים עם קנאביס. האם זה משפיע שונה על כל אחד? יכול להיות, לטענה הזאת לא הבאת בסיס מדעי, אתה מסתמך על דוגמא אנקדוטלית.

אתה נשמע כמו בן אדם שמעשן הרבה ורוצה להוכיח לעצמו ואחרים שזה מוצדק וזה סבבה, תעשן לבריאות ותהנה, אין בעיה... אבל אל תגיד דברים כמו "אנשים שעצלנים על קנאביס הם אנשים שגם ככה עצלנים", (אני לא עצלן על קנאביס דרך אגב), אתה לא יודע איך אנשים מתנהלים כשהם סחים בהשוואה לסטלות. אני לדוגמא פחות דוחה סיפוקים ולא רוא
ה אף אחד בעיניים, זה אומר שאני כזה כשאני סחי? לא, זה אומר שיש בי חלק שרוצה לא להתחשב באף אחד ורק לעשות מה שבזין שלי, ואם אני כבר מסטול אז למה לא ללכת עד הסוף?

אז מה, תגיד שיש לי בעיה פסיכולוגית גם ככה? אם כך למה היא לא באה לידי ביטוי בשום צורה אלא אם אני מעשן?
אני מעשן הרבה ואני לא מחפש להוכיח לעצמי שזה מוצדק. גם לא לאחרים. אני פשוט רציתי לחשוף את כל הקטע של המערכת האנדו-קנאבינואידית. שבמילא פתחנו כבר בזה שהדיון מדבר על קנאביס.

לגבי אנשים שעצלנים וקנאביס...חלילה לא יצאתי בהצהרה שם. זה היה לפי ההתרשמות שלי וציינתי את זה. וזה לא בהכרח נכון, זה פשוט בא כתגובה מוגזמת על אחד מהמשתמשים שציטטתי למעלה שטען שקנאביס בשלב מסוים גורם לעצלנות ושעמום.
שים לב שלא רשמתי שלעשן זה בריא. זה גם לא הנושא.

אני בעיקר באתי להביא את הפן המדעי, גם אם הוא (לצערי) לא רלוונטי , כי זה מה שאני יכול לתרום מעצמי בנושא הזה. אני חוקר את התחום הזה המון זמן כתחביב, וכשזה מגיע לטיפול בגמילה מקנאביס, התחום הזה מביא את המידע הכי אמין כיצד להתמודד. פותח האשכול חיפש דרכים לישון ואני ישר נתתי את הפתרונות שהמדע מציע. אלה פתרונות מאוד פרקטיים והגיוניים, (מעבר למוכחים מדעית) לטיפול בסיפטומים של הגמילה. ספורט ושומן בכל זאת.
האמת, אפילו עלי מניסיון אישי זה עובד. גם לי יצא להתמודד עם הפסקה ואני השתמשתי בחלק מהשיטות האלה בהצלחה. מה שכן מצאתי שקשה לי להכניס משהו לפה בלי וויד. אז להכניס שומן לא היה כזה קל. דרש מאמץ.

לא עזרת, בעיקר יצרת אנטוגניזם.
ואם אתה רוצה להפיץ את הבשורה על הקנאביס, תעשה את זה בפורום המתאים ולא באשכול שלי.

@Yeti זה בדיוק התחושות שהיו לי שאני רוצה להמנע מהן.

אף אחד לא בא להפיץ את הבשורה. אני לא מה שאתה חושב 🤣
שאלת שאלות. נתתי לך תשובות.הרחבתי לעומק על מה עומד מאחוריהם כי זה נושא מעניין שלא מכירים פה ופתחנו אותו.

לילה טוב 😃

• פותח/ת השרשור
אני מעשן הרבה ואני לא מחפש להוכיח לעצמי שזה מוצדק. גם לא לאחרים. אני פשוט רציתי לחשוף את כל הקטע של המערכת האנדו-קנאבינואידית. שבמילא פתחנו כבר בזה שהדיון מדבר על קנאביס.

לגבי אנשים שעצלנים וקנאביס...חלילה לא יצאתי בהצהרה שם. זה היה לפי ההתרשמות שלי וציינתי את זה. וזה לא בהכרח נכון, זה פשוט בא כתגובה מוגזמת על אחד מהמשתמשים שציטטתי למעלה שטען שקנאביס בשלב מסוים גורם לעצלנות ושעמום.

אני בעיקר באתי להביא את הפן המדעי, גם אם הוא (לצערי) לא רלוונטי , כי זה מה שאני יכול לתרום מעצמי בנושא הזה. אני חוקר את התחום הזה המון זמן כתחביב, וכשזה מגיע לטיפול בגמילה מקנאביס, התחום הזה מביא את המידע הכי אמין כיצד להתמודד. פותח האשכול חיפש דרכים לישון ואני ישר נתתי את הפתרונות שהמדע מציע. אלה פתרונות מאוד פרקטיים והגיוניים, (מעבר למוכחים מדעית) לטיפול בסיפטומים של הגמילה. ספורט ושומן בכל זאת.
האמת, אפילו עלי מניסיון אישי זה עובד. גם לי יצא להתמודד עם הפסקה ואני השתמשתי בחלק מהשיטות האלה בהצלחה. מה שכן מצאתי שקשה לי להכניס משהו לפה בלי וויד. אז להכניס שומן לא היה כזה קל. דרש מאמץ.

שאלת שאלות. נתתי לך תשובות.הרחבתי לעומק על מה עומד מאחוריהם כי זה נושא מעניין שלא מכירים פה ופתחנו אותו.

לילה טוב 😃

לא יודע איך לנסח את זה יותר טוב, אבל תפסיק להגיב פה בבקשה.
חבל לי שטרחת בכלל להרשם והשקעת מאמץ בלהגיב.

לילה טוב 😃

למה אתה מתנצל בכלל, הוא כפוי טובה שכנראה לא מעריך שום דבר שלא נראה לו.

אישית אני לא מסכים עם מה שכתבת כי לדעתי בעישון קנאביס וגם באידוי יש יותר חסרונות מיתרונות (למרות זאת אני עדיין מעשן לפעמים)

@Opopanax לא מבין איך יש לך בושה להגיב ככה לבן אדם שמנסה לעזור לך גם אם התשובה שלו לא נראית לך, השקיע מהזמן שלו במטרה לעזור לך, פתחת נושא בפורום ציבורי הוא רוצה להגיב שיגיב
לא כל מילה זאת התנשאות במיוחד שהוא כותב לך 2000 פעם שזה לא ממקום של התנשאות ומתנצל בסוף כל משפט שחלילה לא תפגע
מה נסגר עם אנשים

• פותח/ת השרשור
למה אתה מתנצל בכלל, הוא כפוי טובה שכנראה לא מעריך שום דבר שלא נראה לו.

אישית אני לא מסכים עם מה שכתבת כי לדעתי בעישון קנאביס וגם באידוי יש יותר חסרונות מיתרונות (למרות זאת אני עדיין מעשן לפעמים)

@Opopanax לא מבין איך יש לך בושה להגיב ככה לבן אדם שמנסה לעזור לך גם אם התשובה שלו לא נראית לך, השקיע מהזמן שלו במטרה לעזור לך, פתחת נושא בפורום ציבורי הוא רוצה להגיב שיגיב
לא כל מילה זאת התנשאות במיוחד שהוא כותב לך 2000 פעם שזה לא ממקום של התנשאות ומתנצל בסוף כל משפט שחלילה לא תפגע
מה נסגר עם אנשים

כנראה שאני חתיכת כפוי טובה שלא מעריך כלום.

או שאני לא אוהב פוצים מתנשאים שיוצאים מגדרם לחנך אותי על דברים שלא ביקשתי.
הוא אמר בעצמו שהוא מנצל את הפוסט שלי בתור במה להפיץ מידע על הנושא הזה, וזה לא המקום.
לא חסר פורומים של רפואה/קנאביס בשביל זה.

כנראה שאני חתיכת כפוי טובה שלא מעריך כלום.

או שאני לא אוהב פוצים מתנשאים שיוצאים מגדרם לחנך אותי על דברים שלא ביקשתי.
הוא אמר בעצמו שהוא מנצל את הפוסט שלי בתור במה להפיץ מידע על הנושא הזה, וזה לא המקום.
לא חסר פורומים של רפואה/קנאביס בשביל זה.
עם כל הכבוד לזה שניצלתי את הבמה כדי להרחיב על "מאחורי הקלעים", הכל התקשר בצורה די ישירה לשאלה שלך. ורק אלוהים יודע מה הקשר לחינוך ואיך אתה חושב שאני מחנך אותך. ביקשת עזרה לשינה. קיבלת.
אין לי מושג איפה התנשאתי עלייך, ואיך יצאתי פוץ מתנשא מזה שהרחבתי על כל התחום.

יכלתי באותה מידה לרשום תגובה מקוצרת של "ספורט ושומן", ואז כנראה מישהו היה מבקש ביסוס או הסבר כלשהו. כי זה נשמע מוזר. והיינו מגיעים כך או כך לאותה סיטואציה שצריך להסביר את דרכי הפעולה.

אני עדיין שמחתי לעזור.

עברתי על הדיון ונקודה מסוימת שרוצה לשתף.. סטיבה חזקה לפני אימון מביאה לך פאמפ מהסרטים קשר מוח שריר מאוד איכותי, החסרון זה שתחילת האימון אתה מרביץ ואחרי שעה ומשהו אתה מתחיל למרוח כי אתה כבר בסוטול מסוים
אימון בהשפעה זה בהחלט חוויה

אף פעם לא ניסיתי לעשן לפני אימון, זה לא מתחבר לי כל כך בראש השילוב הזה. אם כבר באימון אני ארצה אמפתמין ולא סטיבה

עברתי על הדיון ונקודה מסוימת שרוצה לשתף.. סטיבה חזקה לפני אימון מביאה לך פאמפ מהסרטים קשר מוח שריר מאוד איכותי, החסרון זה שתחילת האימון אתה מרביץ ואחרי שעה ומשהו אתה מתחיל למרוח כי אתה כבר בסוטול מסוים
אימון בהשפעה זה בהחלט חוויה
פאמפ כן, בגלל שזה מרחיב את כלי הדם. לי אף פעם לא הייתה בעיה להתאמן מסטול, אלא אם זה משהו קרוב לאינדיקה טהורה שפשוט מדביקה אותך
לספה כמעט בלי יכולת לזוז. הפאמפ נותן הרגשה טובה, אבל בסוף האימון לפעמים העייפות קצת קשוחה. הבעיה אצלי תמיד הייתה שיום למחרת תמיד
הרגשתי רפוי ואפילו רופס מהרגיל, ומשום מה נוצר לי רושם שיותר קשה לי להתקדם ככה. מצד שני בתקופות שעישנתי קבוע אבל רוב הזמן לא קרוב
לאימון התקדמתי מצוין.

מבחינתי אם אתה כבר מעשן אז להתאמן זה לא הדבר שהכי כיף לעשות כשאתה מסטול, לא שזה מרגיש רע, פשוט יש דברים שמרגישים בהרבה יותר טוב. אם אתה בן אדם שמעשן כל הזמן אז זה זורם ונותן הרגשה כאילו אתה מרוויח נקודות משמעת עצמית על זה שאתה מתאמן גם כשהתמסטלת.

בשנה האחרונה רק אינדיקה לפני השינה זה מה שעוזר לי להרדם.
באמת שמתי לב לזה שיש לי פחות חלומות, למרות שהשינה מאוד עמוקה (נוטל גם מגנזיום ואבץ לפני השינה).
נכתבו פה הרבה דברים מעניינים.
אני לא איישם משהו מהם בזמן הקרוב, אבל זה בהחלט גורם לי לתהות מה יהיה "ביום שאחרי", מתי שאני אקח הפסקה מזה.
ובאופן אישי, אני נגד עישון לפני אימון. באימון אני רוצה להיות הכי חד ומפוקס שיש. זה לא יקרה עם סאטיבה ולא עם אינדיקה.
אחרי אימון לפעמים אני מעשן CBD (רפאל/מיכאל/אבידקל).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית