הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בנוגע לעישון סמים באמסטרדם

Duality

משתמש קבוע
1,277
574
נק' מוניטין:
772
1,277
574
מישהו פה יודע אם כאזרח ישראלי מותר לעשן מריחואנה באמסטרדם? אם לדוגמא אני מעשן בזמן טיול לאמסטרדם, וחוזר לארץ ונאלץ לעבור בדיקת שתן מסיבה כלשהי, ואני יוצא "מלוכלך", האם זה קביל להגיד שזה בגלל שעישנתי באמסטרדם?

שאלה מעניית, עכשיו מסקרן אותי גם, אבל כמה דברים בעייתיים לדעתי:
איך תוכיח שעישנת דווקא בתקופה שהיית באמסטרדם?
תלוי למה הבדיקות, אם זה נגיד לעבודה, כמו איזה משרה בטחונית, נראה לי הם יפסלו אותך בכל מקרה

• פותח/ת השרשור
שאלה מעניית, עכשיו מסקרן אותי גם, אבל כמה דברים בעייתיים לדעתי:
איך תוכיח שעישנת דווקא בתקופה שהיית באמסטרדם?
תלוי למה הבדיקות, אם זה נגיד לעבודה, כמו איזה משרה בטחונית, נראה לי הם יפסלו אותך בכל מקרה
זהו שלא יודע איך אוכיח, והבדיקות כן לעבודת ביטחון. שלחתי קורות חיים לפני שבועיים ובדיוק כשטסתי השבוע ניסו להשיג אותי מסתבר.

למיטב ידיעתי לעובדי ביטחון אסור לעשן גם במדינות שבהם מותר, לכל שאר האנשים אתה לא מוגבל ע"י חוקי מדינת המקור שלך חוץ מבמקרים מאוד מסויימים (דרום קוריאה אם אני לא טועה מחייבים את האזרחים שלהם לפעול לפי חוקי המדינה).

אני מדבר על עובדי משרד הביטחון או עובדים ממשלתיים, חברות פרטיות זה כנראה יותר תלוי בחברה, אבל קשה ל להאמין שזה שונה

לעובדי ביטחון אסור לעשן בזמן השירות, ישאלו אותך אם עישנת אבל הדבר המרכזי שיבדקו זה כמות הפעמים שעישנת והתדירות. אם ניסית כמה פעמים זה לא יפגע בך, אם עישנת בצורה תדירה (ולא רק באמסטרדם) זה יעשה לך בעיות.

זהו שלא יודע איך אוכיח, והבדיקות כן לעבודת ביטחון. שלחתי קורות חיים לפני שבועיים ובדיוק כשטסתי השבוע ניסו להשיג אותי מסתבר.
מניסיון אישי, זה לא בעיה

פשוט תגיד את האמת. ורק את האמת בראיונות. והכל יהיה בסדר. איך הם ידעו שעישנת באמסטרדם באמת? אין להם באמת דרך לדעת. אני גם בספק שזה מעניין אותם. החוק הוא: להיות ישר. והכל יהיה בסדר
אני כן יודע שהוזהרתי לגבי בדיקות שתן. בפועל לא עברתי בדיקת שתן אחת...
העניין מסתבך עוד יותר, כי כרגע עישון קנאביס בכלל לא עבירה פלילית בישראל. מקבלים על זה קנס. אז סביר להניח שדברים השתנו..

• פותח/ת השרשור
מניסיון אישי, זה לא בעיה

פשוט תגיד את האמת. ורק את האמת בראיונות. והכל יהיה בסדר. איך הם ידעו שעישנת באמסטרדם באמת? אין להם באמת דרך לדעת. אני גם בספק שזה מעניין אותם. החוק הוא: להיות ישר. והכל יהיה בסדר
אני כן יודע שהוזהרתי לגבי בדיקות שתן. בפועל לא עברתי בדיקת שתן אחת...
העניין מסתבך עוד יותר, כי כרגע עישון קנאביס בכלל לא עבירה פלילית בישראל. מקבלים על זה קנס. אז סביר להניח שדברים השתנו..
יצא לי לשמוע ממישהו שעבד בעבודה שאני מנסה להתקבל אליה שבסיווג ביטחוני עוברים בדיקות דם ושתן, ככה שאני לא חושב שיקבלו אותי.

יצא לי לשמוע ממישהו שעבד בעבודה שאני מנסה להתקבל אליה שבסיווג ביטחוני עוברים בדיקות דם ושתן, ככה שאני לא חושב שיקבלו אותי.
זה לא נכון.
בדיקות שתן ודם לסמים בוודאות לא עושים.

אם היו עושים הרבה אנשים היו בצרות.
בעיקר כי בדיקות שתן\דם לגילוי סמים זה דבר ממש לא מדויק. לפחות לא הבדיקות שאפשר לממן לאלפי אנשים.

לדוגמה: בייגלה עם זרעי פרג בארוחת הצהריים, עשוי להיות מספיק כדי לגרום לשתן שלך לתת "חיובי" על מורפיום.

שעברתי ראיון לעבודה כזאת אמרו לי שצריך להיות חצי שנה נקי וזהו..
אבל חוץ מזה עברתי מלא מבחנים שברובם שאלו מתי עישנתי פעם אחרונה וזה ואם אתה מתבלבל ועונה פעם ככה ופעם ככה אז ישר מעיפים אותך.

שהייתי באמסטרדם ובאותו זמן נבחנתי למשרה ביטחונית אז לא עישנתי
והאמת שהיה כיף (אמסטרדם כיפית בכל מצב בלי קשר לעישון)

יצא לי להיות ב-2 קצוות שונים בעניין הזה של החברות הבטחוניות:
בעבודה אחת (אבטחה), לא קיבלו אותי כי, על אף שהודיתי שעישנתי והייתי באמסטרדם, המראיין בחר בקו של "אז טסת לחו"ל בשביל לעבור על החוק".
בעבודה שניה (תוכנה), קיבלו אותי גם אחרי שאמרתי בסיווג הבטחוני שעישנתי שבוע לפני ופשוט אמרו לי "זהו, מעכשיו אסור לעשן", בראיונות עצמם לא דיברו על זה בכלל.

המסקנה העיקרית מ-2 המקרים היא שעבודות בטחוניות זה חרא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית