הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התמודדות עם חרדה מכישלון

הממ אני קצת חולקת עלייך...
אני אישית נוהגת מצויין, ורוב החברות הקרובות שלי (ואמא שלי, כמובן) נהגות שודים סוג א'. ברמה שחברה שלי הצילה אותנו מס' פעמים מתאונה וודאית עם נהגים סתומי מוח שסימסו במהלך הנהיגה. הצלה עם חושים חדים כמו של פנתר. מה גם שמעולם לא ראיתי מישהו שחונה מושלם כמו חברה/אמא שלי.
אני אישית גם עברתי בטסט ראשון על הילוכים, כשממש בסוף הטסט הצלחתי להינצל מאוטובוס מפגר שהחליט לתת גז וכמעט נכנס בנו....
הבעיה אצל נשים, לדעתי, נובעת מעודף זהירות וחוסר ביטחון. וזה כי הרגילו אותנו לא להידחף ולא להיות חוצפניות, גם לא על הכביש, ולהישאר בשוליים (תרתי משמע) במהלך אלפי שנות היסטוריה....
אבל כן, זה לא נפוץ לראות נהגות טובות, כי אנחנו מראש חושבות שלא נוכל להיות כאלה. וזה מוביל להססנות על הכביש, שמובילה לטימטום.
לעומת הביטחון העצמי המופרז של הגברים שמוביל למלא תאונות מיותרות....
השאלה היא מה עדיף...
אוי אל תקחי אותי קשה,הייתי צינית.....סתם מתלוצצת על זה שאנחנו ממהרות להסיק מסקנות במקום לחשוב בהיגיון. אני גם חושבת שאני נוהגת נפלא. אבל...אמרתי שלדעתי וכנראה שזה גם תלוי בסביבה שאני נמצאת בה. שגברים נוהגים הרבה יותר טוב מנשים. לא באתי לזלזל בך. אני מרגישה מספיק בטוחה להתלוצץ על זה. אין עלינו בעולם.

אוי אל תקחי אותי קשה,הייתי צינית.....סתם מתלוצצת על זה שאנחנו ממהרות להסיק מסקנות במקום לחשוב בהיגיון. אני גם חושבת שאני נוהגת נפלא. אבל...אמרתי שלדעתי וכנראה שזה גם תלוי בסביבה שאני נמצאת בה. שגברים נוהגים הרבה יותר טוב מנשים. לא באתי לזלזל בך. אני מרגישה מספיק בטוחה להתלוצץ על זה. אין עלינו בעולם.

הממ הבנת אותי לא נכון חח
אני כן חושבת שבאיזשהו מקום ההססנות והנטייה להתחשבות שלנו, הנשים, גורמת להנו לעשות דברים.... אממ... מוזרים על הכביש.... אני פשוט לא חושבת שהדברים המוזרים הללו נגרמים בגלל הבנה לקויה של המצבים המתרחשים... :>

נערך לאחרונה:
הממ אני קצת חולקת עלייך...
אני אישית נוהגת מצויין, ורוב החברות הקרובות שלי (ואמא שלי, כמובן) נהגות שודים סוג א'. ברמה שחברה שלי הצילה אותנו מס' פעמים מתאונה וודאית עם נהגים סתומי מוח שסימסו במהלך הנהיגה. הצלה עם חושים חדים כמו של פנתר. מה גם שמעולם לא ראיתי מישהו שחונה מושלם כמו חברה/אמא שלי.
אני אישית גם עברתי בטסט ראשון על הילוכים, כשממש בסוף הטסט הצלחתי להינצל מאוטובוס מפגר שהחליט לתת גז וכמעט נכנס בנו....
הבעיה אצל נשים, לדעתי, נובעת מעודף זהירות וחוסר ביטחון. וזה כי הרגילו אותנו לא להידחף ולא להיות חוצפניות, גם לא על הכביש, ולהישאר בשוליים (תרתי משמע) במהלך אלפי שנות היסטוריה....
אבל כן, זה לא נפוץ לראות נהגות טובות, כי אנחנו מראש חושבות שלא נוכל להיות כאלה. וזה מוביל להססנות על הכביש, שמובילה לטימטום.
לעומת הביטחון העצמי המופרז של הגברים שמוביל למלא תאונות מיותרות....
השאלה היא מה עדיף...
תכלס, רוב התאונות זה גברים.
אבל להגנתם, הם תמיד מאשימים את הנשים בתאונה שלהם.

תכלס, רוב התאונות זה גברים.
אבל להגנתם, הם תמיד מאשימים את הנשים בתאונה שלהם.

בדיוק!!!
גברים נוהגים כאילו הכביש שייך לאבא שלהם, ולעומתם הנשים זהירות- לפעמים ברמה מעצבנת.
לכן אם גבר ייסע בנתיב א' במהירות מסויימת ומולו יהיה רכב שנוסע לאט ממנו, הוא ישר יאמר שזו אישה. ואז לרוב הוא יתן גז ועשה עיקוף - לרוב מסוכן - רק כדי לוודא שזו באמת בחורה 🤣
להבדיל, אם אני אסע בכביש ופתאום תעבור ליידי מכונית על 130, אני ישר אחשוב "כנראה יש לו פיפי", ולא אדמיין בכלל שזו בחורה.

תפסיקו להכליל הכללות לא נכונות. יש גברים שנוהגים גרוע ויש נשים שנוהגות מצויין (וכמובן להפך). וגם האמירה שרוב התאונות זה באשמת גברים היא ריקה מתוכן, מכייוון שהיא לא לוקחת בחשבון כמה גברים יש על הכביש וכמה נשים יש, ואם יש לדוגמא פי 2 יותר גברים על הכביש, אז מן הסתם שזה לגיטימי שגברים יהיו פי 2 מעורבים יותר בתאונות מנשים, אבל באחוזים המעורבות בתאונות תהיה זהה בין גברים לנשים.
מעבר לכך, הנתון הזה לא לוקח בחשבון נהיגה "גרועה", שלא בהכרח מסכנת או גורמת לתאונות, אבל מפריעה לתנועה ומאיטה אותה. כמו למשל כניסה לצומת לא פנוי או נסיעה איטית בנתיב השמאלי. ברור שלרוב זה לא גורם לתאונה, אבל בהחלט מעיד על נהג/ת גרוע/ה.

תפסיקו להכליל הכללות לא נכונות. יש גברים שנוהגים גרוע ויש נשים שנוהגות מצויין (וכמובן להפך).
יש נשים שנוהגות מצויין, אבל בינינו, אם אתה רואה נהג\ת בנתיב השמאלי שנוהג\ת לאיטו\ה, זה כנראה נהגת.
כשאתה על אוטובוס, והוא תקוע, כנראה שנהגת מנסה איכשהו לחנות באמצע הכביש.
וגם האמירה שרוב התאונות זה באשמת גברים היא ריקה מתוכן, מכייוון שהיא לא לוקחת בחשבון כמה גברים יש על הכביש וכמה נשים יש, ואם יש לדוגמא פי 2 יותר גברים על הכביש, אז מן הסתם שזה לגיטימי שגברים יהיו פי 2 מעורבים יותר בתאונות מנשים, אבל באחוזים המעורבות בתאונות תהיה זהה בין גברים לנשים.
דווקא אמרתי שנשים אשמות בתאונות, אבל הגברים על פי רוב מבצעים אותם.
תעצור פעם בצד הכביש ליד רכב שעשה תאונה, ותגיד לי אם זה נהגת או נהג?

יש נשים שנוהגות מצויין, אבל בינינו, אם אתה רואה נהג\ת בנתיב השמאלי שנוהג\ת לאיטו\ה, זה כנראה נהגת.
לא מסכים איתך. אני כבר ראיתי הכל מהכל ולכן אני חושב שאין הכללות בהקשר הזה.

מאיפה הנתונים האלה? בד"כ מדובר במחקרים או מדגמים לא מייצגים שלא לוקחים בחשבון פרמטרים נוספים. החיים הם לא שחור ולבן.

תעצור פעם בצד הכביש ליד רכב שעשה תאונה, ותגיד לי אם זה נהגת או נהג?

אחח אין כמו עובדות חד משמעיות שנובעות ממדגם מייצג של אדם אחד והסטטיסטיקה שהוא אוסף מהמעט שהוא רואה ביומיום שלו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית