הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תמונה חדש באתר... ראיתי שאנשים מעלים תמונות...

• פותח/ת השרשור Justy
  • פורסם בתאריך
  • פותח/ת השרשור
אני בטוח אנסה, אבל אחרי התכנית הבאה - בשבוע הבא אני מסיים מאסה ומתחיל חיטוב, בעיקר באוכל, אבל מבחינת תכנית זה אומר זמני מנוחה קצרים מה שמתנגש לי עם כוח.
אבל אחרי 12 שבועות האלו אני אנסה כוח לשם שינוי.

אני בטוח אנסה, אבל אחרי התכנית הבאה - בשבוע הבא אני מסיים מאסה ומתחיל חיטוב, בעיקר באוכל, אבל מבחינת תכנית זה אומר זמני מנוחה קצרים מה שמתנגש לי עם כוח.
אבל אחרי 12 שבועות האלו אני אנסה כוח לשם שינוי.
איך זמני מנוחה קצרים מתקשרים לחיטוב אלא אם אתה עושה דילול גליקוגן?

אה ואתה בחור די גדול 😃

• פותח/ת השרשור
ברגע שאתה יורד ל-45-60 שניות מנוחה, השריר לא מתאושש, אין מנוחה רבה בין סטים, משקלי העבודה יורדים, הדופק עולה והעבודה הופכת להיות אירובית יותר.

לא אחי, אני מרגיש שלא מיציתי... אני מצליח לעלות במשקלי עבודה ובמשקל גוף, אמנם בקצב איטי..
אבל זה מספק אותי.
שינה, אימונים אימונים אינטנסיביים ואוכל באדיקות בהתאם לתכנית... לא בהכרח בסדר הזה.
למרות שסטרואידים יכולים לתת לי פוש רציני ופייט לכל ראשי הדקה, אני בשלב הזה מוותר על התענוג.

יפה שלא ראית בשאלה שלי ניסיון 'לפגוע' בך (כמו כמה אנשים בפורום שנעלבים אם שואלים אותם), פשוט שאלתי כי הגירוי שמקבלים בתוכניות הפיצולים מרובי האותיות בדרך כלל נמוך מכדי לגרום לעלייה במאסה או במשקלים לאורך זמן, אלא אם אתה מקים אוהל בחד"כ או לוקח חומרים. אבל כמובן שזה גם תלוי בגנטיקה, היסטוריית אימונים וכו', ככה שאם אתה מצליח לגדול ולהתחזק בתוכנית הזאת אז סבבה. גם אני חושב שכדאי לך לנסות תוכנית כוח, זה עשוי לתת לך boost רציני.

אני חושב שברמת פותח האשכול עדיף לשלב, נפח VS עצימות, הוא עשה עד עכשיו נפח הייתי דוגל באימון כוח אחד או שניים ואז חוזר לנפח וככה עושה פשוט סייקלים עד שאני מתחיל להזריק.

כן, יש מצב שהמשחק הזה תוכנית עצימות - תוכנית נפח יקפיץ אותו גם במשקלים וגם במאסה.

ברגע שאתה יורד ל-45-60 שניות מנוחה, השריר לא מתאושש, אין מנוחה רבה בין סטים, משקלי העבודה יורדים, הדופק עולה והעבודה הופכת להיות אירובית יותר.
ואיך זה שאתה הופך את אימון המשקולות שלך לאירובי תורם לשמירה על מסת השריר בחיטוב? הרי זאת מטרת אימוני המשקולת בחיטוב (בנוסף לקלוריות שנשרפות בהתאוששות), באימונים עצימים שורפים יותר קלוריות בהתאוששות, אימונים כמו שציינת בד"כ משמשים לריקון מאגרי הגליקוגן מה שמוביל לשריפת שומן מוגברת, שזה משהו שלפי דעתי צריך לשמור לשלבים האחרונים של החיטוב.
בשלבך עדיף להרים כבד ולהמעיט בפחמימות בתזונה היומית (במאזן שלילי כמובן).

אתה עושה סלט, יש אימוני ריקון גליקוגן שהמטרה לרוקן גליקוגן ואכן באימונים מהסוג הזה אתה נח קצת זמן, כי זה סוג אימון שמפעיל יותר את המרכיבים האירוביים,אבל עם אימונים מהסוג הזה אתה לא תשמור על המסה, מכיוון שהשריר שלך לא מקבל מספיק גירוי.

ויש אימונים עצימים(% מה-RM1 שלך) שהאימונים האלה נועדו לגרות את השריר ולשמור על המסה גם בחיטוב.

אתה צריך לשלב ביניהם, ריקון גליקוגן לא חובה בחיטוב, אימונים עצימים כן חובה.

אתה עושה סלט, יש אימוני ריקון גליקוגן שהמטרה לרוקן גליקוגן ואכן באימונים מהסוג הזה אתה נח קצת זמן, כי זה סוג אימון שמפעיל יותר את המרכיבים האירוביים,אבל עם אימונים מהסוג הזה אתה לא תשמור על המסה, מכיוון שהשריר שלך לא מקבל מספיק גירוי.

ויש אימונים עצימים(% מה-RM1 שלך) שהאימונים האלה נועדו לגרות את השריר ולשמור על המסה גם בחיטוב.

אתה צריך לשלב ביניהם, ריקון גליקוגן לא חובה בחיטוב, אימונים עצימים כן חובה.

שמע , אולי סתם כיף לו להתאמן כמו שהוא מתאמן היום....והוא מצליח בכל זאת...
לא נראה לי שהוא ביקש ייעוץ באימונים...הוא סה"כ שם פה תמונות...

יש לך ידע מצויין....אבל תן לו זמן קצת לשוטט פה...הוא כבר יראה לבד את הדברים.

בכל מקרה תגובה יפה נתת פה.

תודה.
לא אמרתי לו שיעשה ככה, רק ייעצתי לו שיש דרך אחרת שרוב הסיכויים תעבוד יותר טוב.
אני גם בדעה תמיד לא להחליף סוס מנצח, אולי קצת לשדרג אותו.
וכמו שאמרת אני מאמין שאם הוא יעבור פה קצת יותר על הפוסטים ויקרא הוא יגיע לזה לבד.

• פותח/ת השרשור
האמת שאני הולך עם תכנית מובנה ביחד עם תפריט שמתחלק על ימי פחמימות גבוהים ונמוכים בהתאם לעצימות האימון.
התכנית משלבת זמני מנוחה משתנים בהתאם לתרגיל.
תרגילי מולטי ג'ויינט עם מעט חזרות - 6-8 וזמני מנוחה ארוכים, בסוף האימון בדרך כלל מגיעים תרגילי הסינגל ג'ויינט עם מספר חזרות גבוה יותר וזמני מנוחה קצרים יותר.

התכנית היא טובה, עשיתי אותה בעבר ומסת השריר נשמרת אם שומרים על המאזן הקלורי השלילי בצ'ק...
ביום אני אוכל בערך 2500 קלוריות - 300 ג' חלבון, 200 ג' פחמימות ושומן לא זוכר כמה.

אני אצלם תמונות אחת לשבוע ברגע שאני אתחיל.

אני סומך על muscle and fitness בקטע של התכניות והתפריטים, בנתיים 4 שנים הם לא איכזבו אותי.
אחרי שאני מסיים את התכנית הזו אנסה את תכניות הכוח סטייל 5X5.

---------- התגובה התווספה ב 17:21 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 17:18 ----------

התכנית שאני עושה היא בדיוק השילוב בין השניים, אולי לא פירטתי מספיק, אבל זה בהחלט מקיים גם סטים של מספר חזרות נמוך וזמן מנוחה סביר 2 עד שלוש דקות - בתרגילים כמו דד ליפט מוט, לעומת זאת כשעושים תרגיל כמו דד ליפט בודדות, זמן המנוחה יורד לתשעים שניות...
יש עוד הרבה דוגמאות, זה משתנה בין שבוע לשבוע, אם תרצה אשב לשכתב אותה לעברית ואפרסם אותה.

אני סומך על muscle and fitness בקטע של התכניות והתפריטים, בנתיים 4 שנים הם לא איכזבו אותי.
אחרי שאני מסיים את התכנית הזו אנסה את תכניות הכוח סטייל 5X5.

אני סומך על אל השמש (אפולו ) עד עכשיו הוא לא אכזב אפילו אותי פעם אחת .

• פותח/ת השרשור
יפה שלא ראית בשאלה שלי ניסיון 'לפגוע' בך (כמו כמה אנשים בפורום שנעלבים אם שואלים אותם), פשוט שאלתי כי הגירוי שמקבלים בתוכניות הפיצולים מרובי האותיות בדרך כלל נמוך מכדי לגרום לעלייה במאסה או במשקלים לאורך זמן, אלא אם אתה מקים אוהל בחד"כ או לוקח חומרים. אבל כמובן שזה גם תלוי בגנטיקה, היסטוריית אימונים וכו', ככה שאם אתה מצליח לגדול ולהתחזק בתוכנית הזאת אז סבבה. גם אני חושב שכדאי לך לנסות תוכנית כוח, זה עשוי לתת לך boost רציני.

בכיף אחי, מכל מלמדיי השכלתי...

אני מצטער לומר לך אבל muscle and fitness עדיין לא יודעים כמה אתה שוקל מה הגובה שלך ואיזה תפריט מתאים לך או לא.

• פותח/ת השרשור
אני מצטער לומר לך אבל muscle and fitness עדיין לא יודעים כמה אתה שוקל מה הגובה שלך ואיזה תפריט מתאים לך או לא.

התפריטים הם לבודי בילדר הממוצע ששוקל 200 lbs, אני קצת יותר מזה, אבל זה עבד לי עד כאן.
על מה היית ממליץ כתכנית תזונה פשוטה ו/או תכנית אימונים טובה לקראת הקיץ ?

---------- התגובה התווספה ב 19:56 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 19:55 ----------

אני סומך על אל השמש (אפולו ) עד עכשיו הוא לא אכזב אפילו אותי פעם אחת .

אחי, אתה יכול לצחוק ממרומי האולימפוס, אבל מעבר לציניות, יש דברים שעובדים יפה ולטעמי.

התפריטים הם לבודי בילדר הממוצע ששוקל 200 lbs, אני קצת יותר מזה, אבל זה עבד לי עד כאן.
על מה היית ממליץ כתכנית תזונה פשוטה ו/או תכנית אימונים טובה לקראת הקיץ ?

---------- התגובה התווספה ב 19:56 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 19:55 ----------

אחי, אתה יכול לצחוק ממרומי האולימפוס, אבל מעבר לציניות, יש דברים שעובדים יפה ולטעמי.

מכיר תפרסומת של אלפא רומיאו? "זה שאתה נושם, לא אומר שאתה חי"

זה שהתכנית "עובדת" זה לא אומר שהיא הכי טובה, אתה טועה איפה שרוב האנשים שלא קוראים טועים.
כל עוד תאכל טוב, הכל יעבוד, ההבדלים יהיו במהירות בה תתקדם.
ובאמת ש muscle and fitness זה אולי מקור המידע הכי מפגר שיכול להיות, עדיף כבר לקרוא את המאמרים של איתי זיו ושאר הליצנויות בק-א-ק-י.

בוא נדבר תכלס, התקדמת מלאאאאא ועל זה כל הכבוד, אבל זה למרות התכנית, ולא בזכותה.

לגבי התקופת נפח תקופה עצימות וכו'. יש גם תכניות שמשלבות את זה בתכנון השבועי, ע"ע יום נפח ויום עצימות. תעביר חיפוש על פוסט ישן שנקרא Texas Method For The Bodybuilder שאם אני לא טועה אלכס עשה ניסיון לתת למישהו מענה למטרות גדילה ויצא סה"כ תכנית הגונה ולא רעה בכלל.

התכנית שאני עושה היא בדיוק השילוב בין השניים, אולי לא פירטתי מספיק, אבל זה בהחלט מקיים גם סטים של מספר חזרות נמוך וזמן מנוחה סביר 2 עד שלוש דקות - בתרגילים כמו דד ליפט מוט, לעומת זאת כשעושים תרגיל כמו דד ליפט בודדות, זמן המנוחה יורד לתשעים שניות...
יש עוד הרבה דוגמאות, זה משתנה בין שבוע לשבוע, אם תרצה אשב לשכתב אותה לעברית ואפרסם אותה.

סבבה, אח שלו , אבל תאמין לי שהייתי "מאסטר" לא פחות גדול ממך בתחום הזה של הפיצולים.....אז אין צורך להתאמץ ולכתוב...אבל תודה.

בכל מקרה איך אתה מודד את ההתקדמות?
(*) עליה שבועית (או בכל קוונטת זמן אחרת) במשקלי עבודה?
(*) עליה במשקל גוף ואם כן מה הממוצע לחודש (בק"ג) ?

אם אתה מצליח לענות לשתי השאלות למעלה בצורה סבירה אז יש לך תוכנית טובה.

למה לאעזעל אתה אוכל 300 גר' חלבון ליום?!

ד''א, רגליים מפחידות אחי וואוו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית