הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
Resource icon

פחד ותיעוב, ושרירים.

• פותח/ת השרשור Doj
  • פורסם בתאריך
יכולות להיות הרבה סיבות.
עייפות, תשישות מהאימון הקודם, חוסר ריכוז ותשומת לב לטכניקה, מנוחה קצרה מדי בין הסטים של החימום והסטים של העבודה וכו'...

בקיצור, זה יכול לקרות. באימון הבא תנסה לחזור על אותם חזרות, סטים ומשקלי עבודה ואני משוכנע שתצליח (לא חושב שמדובר בבעיה מהותית). אם תיכשל גם באימון הבא זאת תהיה כבר בעיה.

• פותח/ת השרשור
Doj עדכן/ה את הלוג ״פחד ותיעוב, ושרירים.״:

טוב נו...

עדיין תקוע, מקבל באהבה אך תוהה למה? עוקב אחרי התפריט ואנסה להכניס יותר פחמימות.
אני מאוד מאוד שוקל ברצינות להתחיל מסה ולתת בראש יותר חזק.

בנץ'-
70X9
70X8
75X6
80X4

לחיצת חזה עם דאמבלים בשיפוע עליון -
הפרמידה עלתה מדרגה ואני מתחיל את התרגיל עם 25 בכל יד, אבל יש נפילה, אני מצליח להגיע רק ל-8 חזרות, בניגוד ל-12
בגדול זה היה ככה -
25X8
25X8
25X9
27.5X6

גם בלחיצת חזה עם מוט בשיפוע תחתון יש שיפור, במספר החזרות אומנם.

50X15
60X8
60X8

שיא חדש בסקוואט !

60X15
80X10
100X5
105X3
110X1

להבא אתחיל את הסקוואט ב-70. (ואז קפיצות של 20, 70-90-110X3)

לג פרס שיא חדש ל-6 חזרות 164 קילו.
נדמה כי כל אימון אני פשוט מעלה 9 קילו, שזה נחמד
כן היה לי קשה מאוד (מאוד!) לתת את החזרה הראשונית, ולא היה קל בשום צורה, אתעכב גם שם על המשקל.

פיזיק ניהיה מוזר... נראה כי אני ניהיה יותר קטן ככול שאני מתקדם.

קרא את שאר עדכון הלוג...

• פותח/ת השרשור

... יש בעיה.

אז כמובטח אני מעדכן את האימון הנוכחי,
כאמור לפני שני אימונים חוויתי נפילה בבנץ', והיום לא היה יוצא מין הכלל, ואף החריף.

אחרי חימום ומנוחה מספקת לקראת המשקלי עבודה זאת התוצאה,

70X8
70X6
70X5

איך שסיימתי את החזרה החמישית של הסט השלישי פשוט קמתי, יצאתי מהמכון בעצבים והתכוונתי ללכת הביתה ולהשאיר את התיק במכון מרוב תסכול.

@elchonon
@Sergio_Katz
@Texas Method
@kotzer
@MasterSplitter

לא טרחתי בכלל לגשת ל-75 או ל-80.

אני יושן נפלא, צורך מעל 150 גרם חלבון ביום, אוכל את הפחמימות שלי, הכל באמת תקין.
אני פשוט חושב שאני מצפה ליותר מידי בכל אימון, וצריך להירגע עם הרצונות שלי, אני מנסה בכל אימון לשחזר את האימון הקודם ועוד קצת מעבר, שבפועל אני חושב שאותו אימון נפלא וחד פעמי שחוויתי היה פיק מסויים, ועכשיו הגיע הזמן לבנות תוכנית מסודרת לימי עצימות, קבוצות שריר, ימי חזרות גבוהות ומשקלים יותר נמוכים וכל שאר המונחים היפים שטרם נגעתי בהם.

תהיתי מתי תגיע הנפילה, ומתי "קסם המתחיל" יפוג, ואני מניח שזה עכשיו.
ואני בסדר עם זה, אני חושב שהגעתי להישגים ממש טובים ב-69 ימים האחרונים ואני מבסוט על איפה שאני נמצא כרגע מבחינת משקלים ושיאים (80 בנץ', 120 דדליפט, 110 סקוואט).
אממה, הגיע הזמן לחדד את תוכנית אימונים, להיות קונקרטים, כי כפי שלובה מאסקימו לימון אמרה ולימדה אותנו;
"באת לז*** או לז*** שכל".

אני חושב שאני צריך לישון על זה, לחשוב על מה להתייעץ, כי אני בעצמי לא בטוח, וכאמור לבנות מסגרת ברור לימי "אימון" וימי "מאמץ", אני מקווה שיחד נחבר את המילים הנכונות, כי כרגע הכל באמת בלאגן מאוד גדול.

* לפני הדדליפט החלטתי לאחר קריאה על שיפור הטכניקה שגוד מורנינג הוא אחלה של תרגיל להמסטרינג וגב תחתון, אז לראשונה ביצעתי אותו, והלך ממש אחלה.

20X10
40X10
60X10
ממש אהבתי.

עם זאת, נראה כי גם הרגליים לא הספיקו להתאושש מהאימון הקודם (שבו הגעתי לשיא חדש בסקוואט) ולא הצלחתי להגיע לשיא, אך כן התחלתי במשקל חדש.

110X5
120 - כשל

גם, שוב עצבים, ואז נרגעים ומורידים במשקל,

90X5
90X8
100X5

וזהו.

קיצר, באסה, לא יודע מה לעשות, מבולבל, למה אני חי? בשביל מה אני מתאמן, לעולם לא אהיה גדול, עדיף לאכול שוקולד ולא להתאמן, זה קצת האווירה כרגע. 😃

אשמח לשמוע את דעתכם, וכנראה שמחר לקראת הערב אכתוב בצורה יותר מפורטת בפורום "אימונים" את הלבטים שלי ואיך אני חושב להתקדם, וכמובן שאשמח לדעתכם.

קרא את שאר עדכון הלוג...

אתה בכיוון הנכון.
אתה מתחיל להבין שכדי לפתח כוח לא מספיק להגיע למכון ולהרים את המשקל הכי כבד שאתה יכול, או מה שברמת שבוע שעבר.
אני חושב שכדאי לך לעבוד עם תוכנית מסודרת, בעדיפות עם מאמן כושר טוב.

לפעמים כל מה שחסר, זה קצת הכוונה, הייתי במצב שלך בדיוק לפני שנתיים כשהתחלתי ליסוע למאמן שלי אליהו בירושלים.

לגבי טעם החיים, אתה כאן בעולם בשביל תפקיד.
אלוקים ברא אותך כי יש לו משהו שרק אתה יכול לעשות בעולם הזה.
אני גם לא רואה טעם בכלום אם לא בשביל משהו גדול יותר ממני.
אני מאמין באלוקים ובתורה והמצוות שלו, וזה נותן לי יעוד בעולם.

אבל עזוב, אין לי טעם בלהחזיר בתשובה, רק שיתפתי את דעתי הצנועה.

אני לא בטוח שהבנתי.
ואתה מצפה לעלות במשקלי עבודה/ בחזרות באופן קבוע כל אימון? התוכנית שלך מלאה נפח, לא תצליח להתקדם במשקלי העבודה מאימון לאימון במצב שכזה. השאלה היא - מה יותר חשוב לך? להרים את משקלי העבודה למעלה או לגדול? אבל בינתיים נראה שאתה לא עושה את זה ולא את זה כי אין לך פרוגרסיב אוברלואד.

• פותח/ת השרשור
אתה בכיוון הנכון.
אתה מתחיל להבין שכדי לפתח כוח לא מספיק להגיע למכון ולהרים את המשקל הכי כבד שאתה יכול, או מה שברמת שבוע שעבר.
אני חושב שכדאי לך לעבוד עם תוכנית מסודרת, בעדיפות עם מאמן כושר טוב.

לפעמים כל מה שחסר, זה קצת הכוונה, הייתי במצב שלך בדיוק לפני שנתיים כשהתחלתי ליסוע למאמן שלי אליהו בירושלים.

לגבי טעם החיים, אתה כאן בעולם בשביל תפקיד.
אלוקים ברא אותך כי יש לו משהו שרק אתה יכול לעשות בעולם הזה.
אני גם לא רואה טעם בכלום אם לא בשביל משהו גדול יותר ממני.
אני מאמין באלוקים ובתורה והמצוות שלו, וזה נותן לי יעוד בעולם.

אבל עזוב, אין לי טעם בלהחזיר בתשובה, רק שיתפתי את דעתי הצנועה.
שולח לך פרטית.

אני לא בטוח שהבנתי.
ואתה מצפה לעלות במשקלי עבודה/ בחזרות באופן קבוע כל אימון? התוכנית שלך מלאה נפח, לא תצליח להתקדם במשקלי העבודה מאימון לאימון במצב שכזה. השאלה היא - מה יותר חשוב לך? להרים את משקלי העבודה למעלה או לגדול? אבל בינתיים נראה שאתה לא עושה את זה ולא את זה כי אין לך פרוגרסיב אוברלואד.

היי חבר,

אני לא מצפה לעלות במשקלי עבודה בכל אימון, אבל כן ציפיתי, עד כה, להתמיד עם אותם משקלים וחזרות, ולא להיות בריגרסיה.
בהחלט התוכנית שלי מלאה בנפח, וזה יהיה חייב להשתנות, אני מקווה שמחר במוצש אוכל לכתוב ניסוח כלשהו של רצונות\תוכנית.

מה יותר חשוב לי...? אני לא יודע, בכנות.
אני חושב שכמו רוב מי שמתאמן אני רוצה להיות גדול ופיזיק הוא משהו שמאוד חשוב לי.
עם זאת, לא פחות חשוב לי כוח ויכולת להרים משקלים גבוהים.

אז אם ישנה קטגוריה בין באדיבילדינג לבין פאוורליפטינג ולהיות סבבה עם 15 א.ש ולא להרעיב את עצמך, ולהיות טבעי, ומאסיבי, אז אני שם מבחינת רצונות. 😃

לגבי פרוגרסיב אוברלואד, מסכים איתך, עד כה לא היה רצון למען האמת לייצר התקדמות שכזו, נטו כי טרם הרגשתי שאני נמצא במשקלי עבודה "ראויים" לכך.
עכשיו אני מרגיש שאני שם.

אולי כדאי שתעבור לתוכנית אחרת בבנץ'.
אתה יכול להתחיל בכך שתעשה 3-5 סטים ל-5 חזרות.
קשה להתקדם בפרוגרסיב אוברלואד כל אימון עם 8 חזרות.

אמרתי כבר שלחיצה בשיפועים זה מטומטם?
אינקליין בנץ' זה בסדר אם אתה לא מבצע פרס בתכנית. לדעתי אין תחליף "טוב מספיק" לתרגיל הזה וצריך להעדיף כמה שיותר טווח תנועה מלא, אבל אינקליין בנץ' זה תחליף סביר.

בנץ' בשיפוע שלילי זה אידיוטי ואין לזה שום תועלת אולי חוץ מלהזרים קצת דם למוח.
אתה מבצע נפח מטורף (יחסית) לחזה בזמן שאתה מנסה לקבוע שיא לבנץ' - ואתה מתפלא שאתה לא מתקדם?

פאוורליפטינג ובאדיבילדינג אלו לא תחומים שהולכים יד ביד למתאמן הטבעי אבל כן, אתה יכול לעבוד בטווח של מתחת ל-5 חזרות ולהיות שרירי.
פאוורליפטרים לרוב שמנים בגלל שהם אוכלים כמות עצומה של קלוריות (למרות שזה יותר נפוץ אצל סטרונגמן), זה לא אומר שהם לא מעלים מסת שריר נכבדת בתהליך (הייתי אומר שיותר ממפתח הגוף הטבעי אבל פחות כמובן ממפתח הגוף המוזרק).

נ"ב: לדעתי אין צורך להוסיף גוד מורנינג בשביל לשפר את הסקוואט/דדליפט.
במצבך זה אפילו רק יגרע הייתי אומר.

(לא יצאתי במקרה ביקורתי מדי, נכון?)

• פותח/ת השרשור
אולי כדאי שתעבור לתוכנית אחרת בבנץ'.
אתה יכול להתחיל בכך שתעשה 3-5 סטים ל-5 חזרות.
קשה להתקדם בפרוגרסיב אוברלואד כל אימון עם 8 חזרות.

אינקליין בנץ' זה בסדר אם אתה לא מבצע פרס בתכנית. לדעתי אין תחליף "טוב מספיק" לתרגיל הזה וצריך להעדיף כמה שיותר טווח תנועה מלא, אבל אינקליין בנץ' זה תחליף סביר.

אתה מבצע נפח מטורף (יחסית) לחזה בזמן שאתה מנסה לקבוע שיא לבנץ' - ואתה מתפלא שאתה לא מתקדם?

פאוורליפטינג ובאדיבילדינג אלו לא תחומים שהולכים יד ביד למתאמן הטבעי אבל כן, אתה יכול לעבוד בטווח של מתחת ל-5 חזרות ולהיות שרירי.
פאוורליפטרים לרוב שמנים בגלל שהם אוכלים כמות עצומה של קלוריות (למרות שזה יותר נפוץ אצל סטרונגמן), זה לא אומר שהם לא מעלים מסת שריר נכבדת בתהליך (הייתי אומר שיותר ממפתח הגוף הטבעי אבל פחות כמובן ממפתח הגוף המוזרק).

(לא יצאתי במקרה ביקורתי מדי, נכון?)
היי ותודה,

איזו תוכנית למשל יש לבנץ'?

תוכל להסביר למה זה מטומטם? דווקא אני מרגיש שלחיצה עם הדאמבלים בשיפוע עליון מאוד עוזר לי, וגם מהווה תרגיל מבודד, אז מה בעצם רע בו?
לולא היה לא בשיפוע, אלא על ספסל ישר, זה היה יותר הגיוני?
אינקליין בנץ' = בנץ' בשיפוע שלילי (?) (לחיצת חזה בשיפוע שלילי)
כי נראה לי שאנחנו מדברים על אותו הדבר.

אין לי עדיין ויז'ן ברור של מה הכיוון שאני בוחר,
ברור לי שזה לא יהיה באדיבילדינג פאר סיי, וגם לא פאוורליפטינג.
כן מעניין אותי גודל, השאיפה היא להיות כמה שיותר מאסיבי, לא מחפש בו זמנית להיות רזה על אחוז שומן נמוך (למרות שאובייסלי זאת כבר בחירה). מעניין אותי להרים משקלים גבוהים ולא להיות רפיטטיבי ושחוק.

אני אוהב את ההרגשה שאני יוצא בהרגשה של "עשיתי משהו", אני אוהב להיקרע, אני אוהב להרגיש את המשקלים הכבדים, אוהב להיות אדום ומנופח מול המראה ולצעוק - עושה לי את זה, זאת האמת. 😃

לא יצאת ביקורתי למען האמת, והכל ממש בסדר לולא הייתה, אני מחפש ביקורות.

היי ותודה,

איזו תוכנית למשל יש לבנץ'?

תוכל להסביר למה זה מטומטם? דווקא אני מרגיש שלחיצה עם הדאמבלים בשיפוע עליון מאוד עוזר לי, וגם מהווה תרגיל מבודד, אז מה בעצם רע בו?
לולא היה לא בשיפוע, אלא על ספסל ישר, זה היה יותר הגיוני?
אינקליין בנץ' = בנץ' בשיפוע שלילי (?) (לחיצת חזה בשיפוע שלילי)
כי נראה לי שאנחנו מדברים על אותו הדבר.

אין לי עדיין ויז'ן ברור של מה הכיוון שאני בוחר,
ברור לי שזה לא יהיה באדיבילדינג פאר סיי, וגם לא פאוורליפטינג.
כן מעניין אותי גודל, השאיפה היא להיות כמה שיותר מאסיבי, לא מחפש בו זמנית להיות רזה על אחוז שומן נמוך (למרות שאובייסלי זאת כבר בחירה). מעניין אותי להרים משקלים גבוהים ולא להיות רפיטטיבי ושחוק.

אני אוהב את ההרגשה שאני יוצא בהרגשה של "עשיתי משהו", אני אוהב להיקרע, אני אוהב להרגיש את המשקלים הכבדים, אוהב להיות אדום ומנופח מול המראה ולצעוק - עושה לי את זה, זאת האמת. 😃

לא יצאת ביקורתי למען האמת, והכל ממש בסדר לולא הייתה, אני מחפש ביקורות.
אינקליין בנץ' = בנץ' בשיפוע חיובי = הראש יותר גבוה מהרגליים.
בנץ' בשיפוע שלילי = הראש יותר נמוך מהרגליים.
העניין הוא שבשלב הזה אתה לא צריך לחיצה בשיפועים. אתה יכול להתקדם בצורה ליניארית ולהוסיף משקלי עבודה גם לבנץ' פרס הקלאסי בלבד.
אתה יכול להוסיף נפח עם עבודה בשיפועים, אבל אל תתאכזב אם אתה לא מצליח להתקדם כל אימון.
אינקליין בנץ' עובד על חלק גדול מאוד מפלג הגוף העליון כך שאין לי מושג מה מבודד בו. אי אפשר להשוות אותו לכפיפות מרפקים למשל.

שולח לך פרטית.

היי חבר,

אני לא מצפה לעלות במשקלי עבודה בכל אימון, אבל כן ציפיתי, עד כה, להתמיד עם אותם משקלים וחזרות, ולא להיות בריגרסיה.
בהחלט התוכנית שלי מלאה בנפח, וזה יהיה חייב להשתנות, אני מקווה שמחר במוצש אוכל לכתוב ניסוח כלשהו של רצונות\תוכנית.

מה יותר חשוב לי...? אני לא יודע, בכנות.
אני חושב שכמו רוב מי שמתאמן אני רוצה להיות גדול ופיזיק הוא משהו שמאוד חשוב לי.
עם זאת, לא פחות חשוב לי כוח ויכולת להרים משקלים גבוהים.

אז אם ישנה קטגוריה בין באדיבילדינג לבין פאוורליפטינג ולהיות סבבה עם 15 א.ש ולא להרעיב את עצמך, ולהיות טבעי, ומאסיבי, אז אני שם מבחינת רצונות. 😃

לגבי פרוגרסיב אוברלואד, מסכים איתך, עד כה לא היה רצון למען האמת לייצר התקדמות שכזו, נטו כי טרם הרגשתי שאני נמצא במשקלי עבודה "ראויים" לכך.
עכשיו אני מרגיש שאני שם.
כבוד שמעניין אותך כוח לא פחות ממראה. אני בהחלט לא מבין את האלה שאכפת להם רק מגוף שרירי וחטוב. אתם רוצים להיות בודיבילדרים עם מסה ענקית ועם בנץ' של ילדה? נו באמת. כוח זה חשוב
אם אתה יכול ללחוץ באזור ה80 בנץ' לחזרות תתחיל טקסס. היא תעשה לבנץ' שלך פלאים

תוכנית אימונים נכונה אמורה לענות על זה.
אתה לא זקוק לתוכנית של פאוורליפטר שבועיים לפני תחרות, ולא של באדיבלידר מוזרק ששוקל מעל 120 ק"ג על 3% שומן.

בעיקרון תוכנית שאני נותן למתאמנים שלי שלו מחפשים להתחרות בשום תחום, או שאפילו יודעים מה הם מחפשים. מבוסס על תוכנית שמקדמת כוח ומסה יחד.

מידי פעם אני מעלה להם חזרות כדי לראות גדילה של שריר גדולה יותר שגם יועיל לכוח (גם פאוורליפטרים מידי פעם עושים 10-15 חזרות).
ולפעמים מוריד להם את החזרות לחזרה בודדת כדי לדייק בטכניקה ולעבוד על שליטה.
תכלס כמו שהמאמן שלי אומר, זה אינטואיציה.

אבל אין סיבה שלא תעשה תוכנית בילדינג למסה בלבד, ורק תשתמש בתוכנית כוח או אפילו עצימות לתקופות מסוימות לקדם את האלמנטים שהם מקדמים.
בינינו כל תוכנית פאוורליפטינג מבוסס על תקופת כוח ועצימות או שניהם יחד.
תוכנית טובה לשאר מתאמנים צריכה לדעתי להיות בתקופות של מסה לכוח (אולי אפשר לוותר על עצימות).

בסופו של דבר, מסה זה גם חשוב לכוח. אין זיבה לא לשלב אותם.
זה אחד הבעיות שלי עם תוכניות מוכנות באינטרנט שנלקחו גם ממאמנים טובים מאוד, כי זה לא נותן לך באמת את מה שהמאמן היה נותן לך.
אני מאמין שבוריס שייקו היה נותן לבחור ששוקל 60 ק"ג בגובה מטר 70 אימון היפוטרופיה כנראה אחרי שעבד איתו על טכניקה.
אני לא מסכים איתך, יש לו תפקיד ספציפי, בעיקר לבילדניג, אבל גם לחולשות של ליפטינג.
גם בו השתמש צ'אד סמית'.
המאמן שלי נתן לי הרבה מהם בזמנו, גם תרגיל חשוב לפעמים.
לפעמים זה לא תואם את המטרות, אך לפעמים כן. צריך לבדוק מהן המטרות בדיוק ומה התוכנית הזמנית להם.

תוכנית אימונים נכונה אמורה לענות על זה.
אתה לא זקוק לתוכנית של פאוורליפטר שבועיים לפני תחרות, ולא של באדיבלידר מוזרק ששוקל מעל 120 ק"ג על 3% שומן.

בעיקרון תוכנית שאני נותן למתאמנים שלי שלו מחפשים להתחרות בשום תחום, או שאפילו יודעים מה הם מחפשים. מבוסס על תוכנית שמקדמת כוח ומסה יחד.

מידי פעם אני מעלה להם חזרות כדי לראות גדילה של שריר גדולה יותר שגם יועיל לכוח (גם פאוורליפטרים מידי פעם עושים 10-15 חזרות).
ולפעמים מוריד להם את החזרות לחזרה בודדת כדי לדייק בטכניקה ולעבוד על שליטה.
תכלס כמו שהמאמן שלי אומר, זה אינטואיציה.

אבל אין סיבה שלא תעשה תוכנית בילדינג למסה בלבד, ורק תשתמש בתוכנית כוח או אפילו עצימות לתקופות מסוימות לקדם את האלמנטים שהם מקדמים.
בינינו כל תוכנית פאוורליפטינג מבוסס על תקופת כוח ועצימות או שניהם יחד.
תוכנית טובה לשאר מתאמנים צריכה לדעתי להיות בתקופות של מסה לכוח (אולי אפשר לוותר על עצימות).

בסופו של דבר, מסה זה גם חשוב לכוח. אין זיבה לא לשלב אותם.
זה אחד הבעיות שלי עם תוכניות מוכנות באינטרנט שנלקחו גם ממאמנים טובים מאוד, כי זה לא נותן לך באמת את מה שהמאמן היה נותן לך.
אני מאמין שבוריס שייקו היה נותן לבחור ששוקל 60 ק"ג בגובה מטר 70 אימון היפוטרופיה כנראה אחרי שעבד איתו על טכניקה.

אני לא מסכים איתך, יש לו תפקיד ספציפי, בעיקר לבילדניג, אבל גם לחולשות של ליפטינג.

גם בו השתמש צ'אד סמית'.

המאמן שלי נתן לי הרבה מהם בזמנו, גם תרגיל חשוב לפעמים.

לפעמים זה לא תואם את המטרות, אך לפעמים כן. צריך לבדוק מהן המטרות בדיוק ומה התוכנית הזמנית להם.
תלוי מה המטרות.
אני לא ממליץ לו לבצע גוד מורנינג כי נכון לעכשיו הוא מתאמן מתחיל ללא נקודות חלשות. סקוואט ודדליפט הם התרגילים הכי טובים על מנת לשפר את הסקוואט והדדליפט.

לאיזו מטרה יכול לשמש אינקליין בנץ' שאתה זקוק ללחיצה בשיפוע חיובי ולא יכול להרוויח הרבה יותר עם הפרס הקלאסי?

התמקדות בבנץ' פרס הרגיל תהיה כנראה הדבר הכי טוב בשביל להגדיל את הבנץ' ואת החזה בנוסף.

אני לא ממליץ לו לבצע גוד מורנינג כי נכון לעכשיו הוא מתאמן מתחיל ללא נקודות חלשות. סקוואט ודדליפט הם התרגילים הכי טובים על מנת לשפר את הסקוואט והדדליפט.
דווקא נתתי לא מזמן למתאמן מתחיל גוד מורנינג כי ראיתי שהוא מתקשה לשמור על גב ישר בסקוואט ובדדליפט.
הוא שוקל 55 ק"ג בערך, ורק השבוע הוא עשה 60 ק"ג סקוואט לשלוש עשריות. ואני איתו רק 3 חודשים (חוץ מזה שהוא לא אוכל בכלל, בעיה של כל המתאמנים שלי).
אבל אני כן רואה לפעמים לנכון להכניס אותו.
כן, לא תמיד, מעדיף לעבוד בלעדיו, אבל בהחלט יש לו מקום גם למתחילים לדעתי.
לאיזו מטרה יכול לשמש אינקליין בנץ' שאתה זקוק ללחיצה בשיפוע חיובי ולא יכול להרוויח הרבה יותר עם הפרס הקלאסי?
אני אישית לא רואה בו תפקיד כל כך לשיפור הבנץ' התחרותי (למרות שאושר סופטי מאוד המליץ על זה). אבל הוא בהחלט חשוב למראה.
התמקדות בבנץ' פרס הרגיל תהיה כנראה הדבר הכי טוב בשביל להגדיל את הבנץ' ואת החזה בנוסף.
ברור, אבל צ'אד סמית' נותן בנצ' בשיפוע שלילי כשיש פציעה בחזה לדוגמה.
מלבד במצב כזה, אני לא חושב שהייתי נותן אותו.

• פותח/ת השרשור

לאט ובזהירות

לקחתי לעצמי את אתמול והיום כיום ניסויים;

אחרי קרוב ל-72 שעות שלא ביצעתי שום תרגיל חזה באתי נחוש היום לאימון עוצמתי וקשוח, והאמת שלא כל כך נדהמתי.

אולי הנפח הכולל הוא יותר מידי, אבל היה לי חשוב "לסחוט" את החזה היום כמה שיותר.

חימום בנץ -
55X6
60X3
65X2

בנץ' -

70X10
75X5
80X4
85X2
90X1
אז אני מסוגל להגיע לחזרה אחת, ולא מושלמת אני חייב לציין של 90, מברוק עלי.
כמובן שאני לא מרוצה ממספר החזרות, הייתי רוצה להתחיל ב-15 חזרות ולרדת ל-8 לקראת ה-80 נכון להיום.
מנגד, אני שמח לדעת שכל מה שהייתי צריך זה יותר זמן התאוששות בכדי לחזור קצת לעניינים.

*מתחדד לי שאולי הכאבי כתף שאני חווה הוא ההסבר לנפילה בבנץ'.

אינקליין בנץ' -

קצת פחדתי מהתרגיל הזה, לא רגיל לבצע שיפוע חיובי עם מוט, מה גם קלטתי היום שהשיפוע שהייתי עובד איתו עד כה הוא 15 מעלות, אז היום ביצעתי את התרגיל הזה, וגם את הלחיצה עם דאמבלים ב-30 מעלות, וההבדל הוא כה משמעותי.

60X8
65X6
שני אלו בוצעו ב-15 מעלות, רק לאחר מכן שמתי לב והספסל שונה ל-30 מעלות.

70X3
75X1 - שימוש יתר בשכמות\כתף, עלייה חדה עם הטוסיק.

לחיצת דאמבלים בשיפוע חיובי, כי אני פשוט חייב.

25X8
25X8
27.5X5
30X2

פרפר במכונה - פה כבר הרגשתי את הנפח וכמה אני סחוט.

60X12
65X5
70X3

דדליפט -
90X5
110X3
125 - כשל.

בקיצור האימון נע בין אחלה הישגים חדשים, לבין על הפנים.
כמובן שלקחתי את היום בכדי לחקור קצת מעבר למה שאני עושה ברגיל, ואני דווקא שמח על התוצאות.

קרא את שאר עדכון הלוג...

• פותח/ת השרשור

כשלא נרדמים אז מעדכנים לוג.

היום היה לי אימון ארוך ביותר בהמשך למגמת הניסויים. (3 שעות)
דווקא חזרתי הביתה ממש תשוש אבל אז אכלתי ממש הרבה וקשה לי להירדם... נו טוב.

היום (אתמול) רציתי לבחון את היכולת שלי להתמודד עם חזרות יותר גדולות, במשקלים יותר קטנים.

בנץ -

65x11
65x10
70x8
70x7
75x5
80x2

ממש מבסוט, נראה לי אני מתחיל לפענח לי את הנוסחה שמתאימה לי (ימים עם משקל גבוה וחזרות נמוכות x1, ימים עם משקל נמוך וחזרות גבוהות x2).

שינוי השיפוע ל-30 מעלות מתגלה כטריגר לאתגר.

סקוואט בכיף, נמוך ועמוק עם התפרצות מגניבה -

60x15 - חולה על זה שאני יכול לרדת נמוך עד שכמעט התחת שלי נוגע ברצפה.
80x12x2
90x8

אימון הבא אתחמם עם המשקלים האלו ואנסה לעשות 5x5 עם 100.

התאומים מתחילים לצוץ ואני ממש מבסוט על זה -
תאומים בסמית' -

106x12
126x12
136x8 - המדרגת עץ נסדקה, היידה.

לאחרונה התחלתי לאכול בעבודה נודלסים שומניים וטעימים ומוגזמים (הגוף שלי זועק לפחמימות), אצטרך לראות מה קורה במשקל, נראה נפוח מנוזלים.

מחר אירובי ומתח.
יאללה ננסה להירדם. 😃

קרא את שאר עדכון הלוג...

• פותח/ת השרשור

יבלות וחמרמורת

ישנתי 4 שעות, לא הצלחתי להירדם - כנראה בגלל אובר קפאין ובגלל שאני אוכל כמות גדולה לפני שאני הולך לישון.

אימון הבא יהיה ביום שבת, אני נותן 48 פלוס עד לאימון חזה הבא, בשביל לבחון את עניין ההתאוששות.

חשבתי שאעשה אירובי היום, ואחרי ריצה של 15 דק' עם שילוב של ספרינטים (16 קמ"ש, 3 מקטעים) די נמאס לי וגם דרכתי כל הקצה פלסטיק של השרוך ונראה כי יהיה לי עכשיו תחריט של שרוך לנצח בכף רגל, נו טוב.

כמה מהדברים שאני מתכוון לעבוד עליהם הם; להיגמל מכפפות, מתח ומקבילים.

אז היום עשיתי בטן, לא משהו מעניין.
כפיפות צד עם משקולת -
32.5x12x2
35x8
ניהיה לי v cut מרשים, אני מבסוט על זה.

מתח -
התיימרתי ל-5x5
בפועל יצא משהו כמו
5
3
5
3
3

הייתי ממש רוצה לתת דגש למתח.

מקבילים, הפתעה!
גם התיימרתי ל-5x5,
בפועל יצא -
6x3 עם משקל גוף (73)
5 עם משקולת 5 קילו (78)
2 עם 10 קילו (83)

הירידה הייתה נמוכה והרגשתי מתיחה רצינית וכיפית, אני יכול להסיק מכך שהחזה אכן מתפתח כראוי וגם היד אחורית שנתתי לה דגש לאחרונה, לפני כחודש הייתי מסוגל לעשות חזרה אחת בודדת במשקל גוף.

תוהה איך לתכנן את האימון בשבת, תנו הצעות 😃

קרא את שאר עדכון הלוג...

• פותח/ת השרשור
ממש השתפרת! 👏
כל הכבוד!

מה ז"א עצות איך לתכנן את האימון? אין לך תוכנית?

היי ותודה 😃

יש לי רעיון לתוכנית, שאני מיישם אותה במשך השבוע, כך שבשבת אשלים את שבוע הליצנות והמשחקים, ואז אעקוב אחר תוכנית יותר קונקרטית.

אני היום אכתוב את המסקנות שרשמתי לי במשך השבוע במחברת שלי לוקח לחד''כ ומקווה שאוכל למצוא תוכנית\לבנות אחת שמתאימה לי, לצערי זה לא יוכל להיות חילוק של AB מפאת חוסר בימים...

• פותח/ת השרשור

הרמות מתות.

זה כל פעם גוזר אותי מצחוק המילה דדליפט, הרמה מתה. לא משנה.

אתמול חשבתי על זה שאני רוצה שמחר אני אתן את כל כולי לחזה בעצימות גבוהה, אז החלטתי לפצל את האימון רגליים להיום, ומחר אעשה פלג גוף עליון.

אז הקדשתי את היום אך ורק לדדליפט וכל מיני שטויות מסביב.
לקח לי מלא זמן, אימון כמעט שעתיים וחצי אבל את רוב הזמן פשוט העברתי בפחד מלהרים ומתרגול טכניקה ללא מוט ובהייה בתחת שלי.

אז זה היה האימון -

הליכה בשיפוע גבוהה (15 מעלות, מהירות נמוכה 5.5 צעדים גדולים) 7 דק', ריצה מהירה שיפוע 0, 2 דק'.

להבא - הליכה מהירה בשיפוע אפס ביום רגליים, זה קצת מתיש אך מחמם את הברכיים.

פשיטת ברכיים -
64x6
84x3
91x2

גוד מורנינג -
40x12
50x12
60x10

בגדול כל זה היה "חימום", כן זה לחלוטין יותר מידי.

דדליפט
90x5
100x5
105x1
110x1
115x1
120x1
125 - כשל ניסיון ראשון, כשל ניסיון שני, סינגל ניסיון שלישי, שיא חדש. 😃

היום עבדתי בלי כפפות!!! זה ממש מסריט ואני בטוח שזו הסיבה למה לקח לי כל כך הרבה זמן, לצערי הרגשתי חייב לשים כפפות לסינגל של 125.

היה ניסיון ל-130, כשל, וויתרתי.
אני מערבב בין דדליפט קלאסי לבין סומו, בלי כוונה רוב הזמן.

תאומים בסמית' -

100x12
120x10 טכניקה מתקלקלת לקראת חזרה חמישית.
140 - טכניקה מתקלקלת אחרי חזרה שנייה.

מבסוט בגדול.

קרא את שאר עדכון הלוג...

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית