הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

לכל המשתמשים ברטלין

Grrr All Mighty

משתמש משקיע
2,380
127
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
7,833
2,380
127
הרקולס
איך התופעות לוואי שלכם?
איזה מינונים אתם לוקחים? (אם אני לא טועה יש רק 2, אחת שמחזיקה 3 שעות והשנייה 6)

רציתי לדעת כמה מפה לוקחים ומה ההשפעות על אנשים חוץ ממני

יש הרבה מינונים - החל מ-5MG ועד ל-20MG בכדור.
מה שהתכוונת - זה משך פעולה של כדור - כ-3 שעות, כ-6 שעות ולדעתי יש גם יותר ממושך.

אני לא משתמשת קבועה - לעת הצורך. כדור של 10MG מספיק לי לכ-3-4 שעות של ריכוז טוב.
תופעות לוי - עצבנות ושכחה לאכול.
ידיד שלקח ממני כמה כדורים ל"תגבור בעבודה" הסתפק ברבע כדור 😵 דווח על אותן תופעות לוי ועליה ניכרת ברמת ריכוז ודיוק.

אחי הקטן לוקח
הוא מרגיש מסטול ומעופף

במקום לצאת מהכיתה לטייל בחוץ (שזה כמעט כל השיעורים חוץ ממתמטיקה, אנגלית ומחשבים) הוא פשוט נשאר מסטול על הכסא

אבל הוא אמר לי שלוקח זמן להתרגל לחומר

אחי הקטן לוקח
הוא מרגיש מסטול ומעופף

במקום לצאת מהכיתה לטייל בחוץ (שזה כמעט כל השיעורים חוץ ממתמטיקה, אנגלית ומחשבים) הוא פשוט נשאר מסטול על הכסא

תאמן אותו אולי זה יעזור לו קצת (מכיר כמה חברים שצרכו ריטלין ואחרי שהם עסקו בספורט סדיר הם צרכו פחות*

יש גם כדורים ארוכים ל-8 שעות,וקונצרטה ל-12 שעות....
אני לוקח 30 מ"ג ריטלין בכדור של 8 שעות...
התופעות לוואי שאני חש זה עייפות וחוסר תיאבון רציני...כאילו בבית ספר ממש קשה לאכול..

אחי הקטן לוקח
הוא מרגיש מסטול ומעופף

שיפסיק לאכול ג'ת

אני לוקח 40 מ"ג כל פעם שאני צריך (לימודים וכדו'), תופאות לוואי שקיימות אצלי זה חוסר תאבון ועייפות מטורפת שההשפעה פגה, אני מאוד מאוד ממליץ לא להתאמן ביום שאתה לוקח האימונים פשוט גרועים.

• פותח/ת השרשור
אני לוקח 40 מ"ג כל פעם שאני צריך (לימודים וכדו'), תופאות לוואי שקיימות אצלי זה חוסר תאבון ועייפות מטורפת שההשפעה פגה, אני מאוד מאוד ממליץ לא להתאמן ביום שאתה לוקח האימונים פשוט גרועים.

זהו שאני לוקח את הרטלין כשעה לפני האימון+קפאין והאימון פשוט מעולה.
מה שכן אחרי שההשפעה פגה- זה פשוט הורג אותי

התופעות שאני מרגיש הן לאחר ההשפעה: חוסר תיאבון, עייפות (עם זאת חוסר ריכוז מוחלט), בעצם בדיוק הפוך מההרגשה שבתקופת ההשפעה.
אגב, בתקופת ההשפעה אני מזיע בצורה מטורפת, אני פשוט לא זז ואני מטפטף זיעה.

ולא ידעתי שיש כדורים גם למעל 6 שעות ויש גיוון במימונים, חשבתי שיש מינונים מדוייקם להשפעה של 3 שעות ושל 6 שעות ושזה אחיד.

רן:
כן, לוקח המון זמן וכדאי לקחת אותו כמה שיותר יום יומי ע"מ להרגיש פחות את התופעה של אחרי.

LiftHeavy:
ברגע שיש לך צורך ברטלין, אני חושב שהצורך הזה ישאר למרות הספורט.

זהו שאני לוקח את הרטלין כשעה לפני האימון+קפאין והאימון פשוט מעולה.
מה שכן אחרי שההשפעה פגה- זה פשוט הורג אותי

LiftHeavy:
ברגע שיש לך צורך ברטלין, אני חושב שהצורך הזה ישאר למרות הספורט.

בשפה מקצועית drug abuse שימוש בתרופות שלא לצורך. תזהר.

עיסוק בספורט כן יכול לעזור לבעיות קשב וריכוז (מלמד איך להתרכז) ובמיוחד לאלו הסובלים מהיפפראקטיביות. מנסיון אישי כתלמידה ו-(אחר כך) כמורה.

• פותח/ת השרשור
זהו שאני לא סובל מהיפראקטיביות, לי יש בעיה של חוסר ריכוז פשוט, אני יכול לישון בשיעור או להקשיב למורה וכל מה שאני אשמע זה 'בלה בלה בלה בלה'
כנ"ל לגבי טקסט, עד כמה שהוא יכול להעניין אותי, אני פשוט אאבד פוקוס ועם זה אאבד עיניין.

נכון בספורט לפעמים יש לך את הצורך בריכוז ממושך, אבל אני לא חושב שזה ברמה שיכולה להשפיע על הצורך בלקיחת רטלין. (או השפעה על מינונים)

כן יש לי צורך לרטלין בעדיפות של כמה שיותר יום יומית ע"מ להימנע כמה שיותר מתופעות לוואי..(עד כמה שידוע לי)

נערך לאחרונה:
אני סובל מחוסר ריכוז כמעט כמוך "Grrr All Mighty",אם אני מאבד עניין-אבוד.ועכשיו בכלל בתקופת הבגרויות אני עומד לסבול 😃
אני לוקח 40 מ"ג לבצפר (עכשיו הפסקתי כי אני צריך לאכול ולא מצליח עם הכדור)
תופעות לוואי שזה עשה לי: עייפות,חוסר תיאבון ודיכאון.
מומלץ רק למי שבאמת(!) סובל מבעיות כאלה ואחרות שקשורות לריכוז.

גם אני סובל מחוסר ריכוז,במבחן אני עושה כמה שורות,חולם כמה דקות וחוזר.
משהו כמו שעה מהמבחן אני מבזבז בבהייה בדברים,משחק עם שטויות ואיך שעומד להסתיים המבחן אני רושם מהר מהר ולא תמיד מספיק.
אני רוצה לקחת ריטלין להרגיש איך זה עובד,כמה מ''ג אתם חושבים שכדאי לי לקחת על הפעם הראשונה?

אני מסומם עם הדברים האלו כבר 7 שנים.. מכיתה ב'.. לקחתי ריטלין ועזר לי דווקא..
אחרי זה הביאו לי סטרטרה עשה לי מחשבות אובדניות..
עכשיו אני לוקח קונצרטה במינון של 70 מ"ג ליום.. התופעות לוואי שזה עושה לי הן חוסר תיאבון,עייפות,אבל עם זאת אי אפשר להרדם בלילה אם לוקחים את זה מאוחר.. לפעמים כאבים ברגליים,כאבי ראש,סחרחורות ועוד הרבה שטויות..

אני לא מבין למה לקחת בכלל ריטלין , היא תרופה בעלת השפעה של 3-4 שעות .
קחו קונצרטה אתה יכול לקחת בתחילת היום וזהו ...
טווח ההשפעה של קונצרטה הוא הרבה יותר גדול (נראה לי היא מספיקה ליום ).

יש רטלין בציפויים ומינונים שונים, הרטלין 40 מ"ג שאני לוקח משפיע ל7~8 שעות.
בגלל שהמינון של הקונצרטה גבוהה יותר אז הוא נמשך 12 שעות בערך.

זה לא קשור רק למינון מדובר בתרופה שונה .
זה שלוקחים ריטלין בכמות גדולה לא אומר שזה נותן אותה תופעה .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית