בחירות 2020

אני מהמר שגנץ יקים ממשלת מיעוט, לא ממשלת מעבר. לממשלת מיעוט יש אותן סמכויות למיטב ידיעתי כמו לממשלה ״רגילה״. רק שיותר קשה להם לגייס רוב להצעות חוק, כי הם צריכים תמיכה של חברים מהאופוזיציה.

אני מאמין שהתכנית ברגע שנתניהו כבר לא יהיה רוה״מ, האסימון ירד שאפשר לנהל מדינה בלעדיו וחלק מהמפלגות ירצו להכנס לממשלה.
אז אתה אומר שכחול לבן (וליברמן) יפרו את ההבטחה שלהם (שלא יסתמכו על תמיכת הרשימה המשותפת)? קשה לי להאמין. ה"מהלך" הזה שמדברים בכל מקום על זה שליברמן מתואם עם כחול לבן, לדעתי זה מה שאמרתי. בקיצור, אני אומר עוד בחירות וגנץ ראש ממשלת מעבר.

"
עמית סגל | לסיכום האירוע:
אכן כמו שדיווח עקיבא נוביק הייתה שיחה קשה בטונים גבוהים בין יעלון שרוצה ממשלה בתמיכת המשותפת לבין האוזר והנדל שהזכירו לו מה אמר רק לפני שבוע.

השיחה הוגדרה כ״לא טובה״ ובסיומה הבהיר יעלון, גם בראיון אחהצ לעודד בן עמי, שכל החלטה של הנהגת כחול לבן תבוצע.

אלא שאם האוזר והנדל יצביעו נגד, וזו כוונתם, יש תיקו 60 ואין ממשלה. איש לא רוצה להגיע למצב כזה - לא הנדל והאוזר שיוכרזו עפ חוק כפורשים ולא יוכלו להתמודד ברשימה קיימת בכנסת הבאה, ולא כחול לבן שגם תאכל את הדגים המסריחים וגם לא תקים ממשלה

לפי סקר של דיירקט פולס הערב העמדה שלהם זוכה לתמיכת מחצית ממצביעי כחול לבן, שאינם רוצים ממשלת מיעוט בתמיכת המשותפת.
"

לעוד מישהו זה אירוני שמי שהריצו קמפיין על כך שנתניהו הוא ארדואן רוצים ועל פוליטיקה חדשה רוצים:

1) לחסום בחקיקה רטרואקטיבית מועמד שקיבל יותר מנדטים מהם
2) להקים ממשלה צרה עם הערבים אחרי ש:
א) התחייבו שוב ושוב שזה לא יקרה
ב) 50% ממצביעי כחול לבן לא רוצים ממשלה עם הערבים ( ככה ששכל מחנה ימין + חצי מכחול לבן מתנגדים למהלך, משמעותי היסטרית)

דיי מדהים איך קומץ הולך לבצע מהלך בניגוד לרב מוחלט של העם ושל האזרחים עצמם שנתנו להם מנדט תוך הפרה בוטה של מה שהתחייבו לו במהלך הבחירות.

אבל איך אומרים - זה סופו של כל בלון, ואנחנו כנראה חוזים את שירת הברבור של אחת המפלגות הכי מזוהמות ורקובות שקמו פה, מפלגה שיצרה תקדים מלוכלך שאין שני לו בהיסטוריה של ישראל -> החרמת מועמד כמצע.

לא קידום מדיניות, לא וויכוח פוליטי, לא וויכוח אידיולוגי אלא החרמות אישיות שעלו לנו ב3 מערכות בחירות.

מעניין כמה זמן יקח להם להשלים את ההתאבדות ואת תהליכי הגסיסה שלהם, כמה חודשים? חצי שנה?
בזמן קריב (ואימרו אמן)

"
אכן כמו שדיווח עקיבא נוביק הייתה שיחה קשה בטונים גבוהים בין יעלון שרוצה ממשלה בתמיכת המשותפת לבין האוזר והנדל שהזכירו לו מה אמר רק לפני שבוע.

השיחה הוגדרה כ״לא טובה״ ובסיומה הבהיר יעלון, גם בראיון אחהצ לעודד בן עמי, שכל החלטה של הנהגת כחול לבן תבוצע.

אלא שאם האוזר והנדל יצביעו נגד, וזו כוונתם, יש תיקו 60 ואין ממשלה. איש לא רוצה להגיע למצב כזה - לא הנדל והאוזר שיוכרזו עפ חוק כפורשים ולא יוכלו להתמודד ברשימה קיימת בכנסת הבאה, ולא כחול לבן שגם תאכל את הדגים המסריחים וגם לא תקים ממשלה

לפי סקר של דיירקט פולס הערב העמדה שלהם זוכה לתמיכת מחצית ממצביעי כחול לבן, שאינם רוצים ממשלת מיעוט בתמיכת המשותפת.
"

לעוד מישהו זה אירוני שמי שהריצו קמפיין על כך שנתניהו הוא ארדואן רוצים ועל פוליטיקה חדשה רוצים:

ב) 50% ממצביעי כחול לבן לא רוצים ממשלה עם הערבים ( ככה ששכל מחנה ימין + חצי מכחול לבן מתנגדים למהלך, משמעותי היסטרית)

דיי מדהים איך קומץ הולך לבצע מהלך בניגוד לרב מוחלט של העם ושל האזרחים עצמם שנתנו להם מנדט תוך הפרה בוטה של מה שהתחייבו לו במהלך הבחירות.

אבל איך אומרים - זה סופו של כל בלון, ואנחנו כנראה חוזים את שירת הברבור של אחת המפלגות הכי מזוהמות ורקובות שקמו פה, מפלגה שיצרה תקדים מלוכלך שאין שני לו בהיסטוריה של ישראל -> החרמת מועמד כמצע.

לא קידום מדיניות, לא וויכוח פוליטי, לא וויכוח אידיולוגי אלא החרמות אישיות שעלו לנו ב3 מערכות בחירות.

מעניין כמה זמן יקח להם להשלים את ההתאבדות ואת תהליכי הגסיסה שלהם, כמה חודשים? חצי שנה?
בזמן קריב (ואימרו אמן)
לא אתפלא אם כל זה שקר שמפיץ הליכוד כדי לפגוע בכחול לבן. מה שנקרא fake news.

אתה מעודד אותי, כי אתה מסרב לקבל שהם יעשו דבר כזה, וזה אומר כשתתחבר למציאות אתה כנראה לא תצביע להם עוד, וכמוך ידידי, 50% ממצביעי כחול לבן
וזהו בידיוק סופו של הבלון שנקרא כחול לבן.

בכל מקרה עמית סגל הוא מקור מהימן

אתה מעודד אותי, כי אתה מסרב לקבל שהם יעשו דבר כזה, וזה אומר כשתתחבר למציאות אתה כנראה לא תצביע להם עוד, וכמוך ידידי, 50% ממצביעי כחול לבן
וזהו בידיוק סופו של הבלון שנקרא כחול לבן.

בכל מקרה עמית סגל הוא מקור מהימן
באמת לא אצביע להם במידה ויעשו את זה. אין דבר חמור לדעתי בדמוקרטיה, יותר מאשר הפרת הבטחות לבוחר. אבל אני פשוט לא מאמין שהם יעשו את זה, בדיוק כמו שבסיבוב הקודם הם לא עשו. אבל נחיה ונראה.

מקור מהימן לדף המסרים של בנימין נתניהו.
דווקא לא הייתי אומר את זה כי הוא מדבר לא מעט לרעת נתניהו. אבל הוא בהחלט מקור לרייטינג לערוץ שבו הוא עובד. לא שאאמין לכל דבר שהוא אומר ללא ביסוס.

באמת לא אצביע להם במידה ויעשו את זה. אין דבר יותר חמור לדעתי בדמוקרטיה, יותר מאשר הפרת הבטחות לבוחר. אבל אני פשוט לא מאמין שהם יעשו את זה, בדיוק כמו שבסיבוב הקודם הם לא עשו. אבל נחיה ונראה.
וואלה?
כי מבחינת 58 המנדטים של גוש הימין זה דווקא בסדר שמנהיגיהם יפרו הבטחות פעם אחר פעם. להם אין להם שום בעיה עם זה.

דווקא לא הייתי אומר את זה כי הוא מדבר לא מעט לרעת נתניהו. אבל הוא בהחלט מקור לרייטינג לערוץ שבו הוא עובד. לא שאאמין לכל דבר שהוא אומר ללא ביסוס.
כשעמית סגל מדקלם שוב ושוב מסרים שקריים שמנהיגי הליכוד מנסים לדחוף לתודעה שלנו כאילו זו אמת, זה לפעול מתוך שליחות פוליטית ולא מתוך נסיון להביא את האמת לציבור. ואני בכלל לא מדבר על מה שפלופי ג'ו הביא, זה לא מעניין אותי.

מקור מהימן לדף המסרים של בנימין נתניהו.

ככל שאתם יותר מתנתקים מהמציאות ככה אתם מחזקים את הימין, תבין שיש המון מצביעי כחול לבן שבאמת הצביעו להם מתוך אמונה שיהיה אחרת ולא כי הם אנשי שמאל
ואז הם קוראים מה שאתה כותב וחושבים לעצמם "יש מצב שאני שאני תלוש כמוהו? שאני והוא איכשהו באותו מחנה?"

תמשיך חביבי, אתה עושה לי ולימין בכללי אחלה שירות

וואלה?
כי מבחינת 58 המנדטים של גוש הימין זה דווקא בסדר שמנהיגיהם יפרו הבטחות פעם אחר פעם. להם אין להם שום בעיה עם זה.
ממש לא אמרתי שזה בסדר. בכללי, הבעתי את דעתי מספיק פה על נתניהו ואני מניח שאתה יודע מה אני חושב עליו ועל הליכוד של השנים האחרונות.
אבל אילו הבטחות מנהיגי הימין הפרו?

כשעמית סגל מדקלם שוב ושוב מסרים שקריים שמנהיגי הליכוד מנסים לדחוף לתודעה שלנו כאילו זו אמת, זה לפעול מתוך שליחות פוליטית ולא מתוך נסיון להביא את האמת לציבור. ואני בכלל לא מדבר על מה שפלופי ג'ו הביא, זה לא מעניין אותי.
לגיטימי לחשוב כך. אבל אני חושב שהוא פועל מתוך אינטרס עסקי בלבד, שהוא רייטינג, וכמוהו שאר הערוצים שמפרסמים כאלה דברים ללא ביסוס, אפילו ynet.

ככל שאתם יותר מתנתקים מהמציאות ככה אתם מחזקים את הימין, תבין שיש המון מצביעי כחול לבן שבאמת הצביעו להם מתוך אמונה שיהיה אחרת ולא כי הם אנשי שמאל
ואז הם קוראים מה שאתה כותב וחושבים לעצמם "יש מצב שאני שאני תלוש כמוהו? שאני והוא איכשהו באותו מחנה?"

תמשיך חביבי, אתה עושה לי ולימין בכללי אחלה שירות
מעניין שבכל דיון שהתנהל פה, נאמרה טענה קלאסית:
"הבאתי למצביעי שמאל לראות מה שכתבת פה, והם ישר הפכו להיות ליכודניקים מושבעים. תודה רבה!"
"אתה עושה לנו שירות נהדר בתגובות שלך"
"אם מצביעי כחול לבן יראו את זה, הם יבינו את האמת וישר ירוצו לזרועותיו המושטות של ביבי, האבא החם והאוהב."
"אשכרה הבאתי לאנשי כחול לבן לקרוא את התגובות שלך, היום שניים מהם כבר מצביעי ש"ס!"

אז די, תפסיקו עם זה.
זה ילדותי, זה לא מכבד.
זה סתם מוריד את רמת הדיון וגורם לכם להיראות פתטיים בניסיונות שלכם לייצר דה-לגיטימציה לשמאל/ערבים/נשיא המדינה/ פרקליטות/מנדלבליט/(הכנס שק חבטות אקראי של מר נתניהו ובנו).

תסביר לי מה תלוש מהמציאות במה שאמרתי, אל תתחבא מאחורי מילים ריקות מתוכן.
לגיטימי לחשוב כך. אבל אני חושב שהוא פועל מתוך אינטרס עסקי בלבד, שהוא רייטינג, וכמוהו שאר הערוצים שמפרסמים כאלה דברים ללא ביסוס, אפילו ynet.
וזו זכותך המלאה לחשוב אחרת ממני.
בכל מקרה, זו דעתי, וזה לא מוריד מערכה הרב של הקריירה העיתונאית הענפה של עמית סגל.

אבל אילו הבטחות מנהיגי הימין הפרו?
השיטה של נתניהו: להבטיח הבטחות ולא לקיים - סרוגים

הבטחות ללא כיסוי: נתניהו מפזר הצהרות אך לא מתחייב לקיים | מעריב

ההבטחות של נתניהו מתהפכות אחרי הבחירות

תסביר לי מה תלוש מהמציאות במה שאמרתי, אל תתחבא מאחורי מילים ריקות מתוכן.

סלח לי, כל הדיונים זה בידיוק לא הציטוטים האלה, אלא נימוקים.
פשוט כשאתה פולט "עמית סגל הוא שופר של נתניהו" אז זה מנותק מהמציאות ותלוש וזה באמת עושה שירות מצוין בשביל הימין מהסיבה הפשוטה שגם אנשי שמאל יודעים שזה לא נכון, ואני לא הולך לרוץ ולנסות לשכנע אותך אחרת, אני פשוט, בכנות, משתמש בחוסר היכולת של תומכי כחול לבן להגן על העמדות שלהם נגדם.

וכן, יש פה הרבה אנשים שאני שולח תצלומי מסך של התגובות שלהם פה לחברים ימנים תומכי כחול לבן וזה בהחלט עוזר ואני לא אגיד מי הכוכבים בשביל לא לפגוע באף אחד פה.

אגיד יותר מזה, לא פתחתי דיון (שננעל) כדי לשכנע אנשי כחול לבן אחרת, אלא להוציא מכל מני תלושים מהמציאות פה תגובות כמו "עמית סגל שופר של נתניהו" שיגרום לקוראים שקטים שלא מגיבים ושהצביעו לכחול לבן להתחרט.

אה אוקיי, ההסטוריה של נתניהו ידועה ומוכרת. חשבתי שאתה מדבר על משהו עכשווי מאחד הסבבים האחרונים.
מה עם ההבטחות של בנט כשהתמנה לשר הביטחון?

אני זוכר את ההצהרות הדרמטיות שלו ש-"הכללים השתנו" ו-"ישראל מפסיקה להיכנע לחמאס". אתה זוכר?
מאז, כמות הרקטות שירו על ישראל אפילו עלתה והביטחון - ירד.

תגיד לי אתה - אם במשך שלושת החודשים לפני כניסתו של בנט למשרד הביטחון נורו על ישראל 34 רקטות, ובשלושת החודשים הראשונים שלו בתפקיד, החמאס והג'יאהד האיסלאמי שיגרו 485 רקטות, אתה מרגיש יותר בטוח?
אפשר לסמוך על בנט כשלפני כניסתו לתפקיד הכריז על שינוי דרמטי במדיניות נגד חמאס ובפועל אנחנו עדים וערים לאותה מדיניות כנועה ומתרפסת כאשר מיד לאחר סבב לחימה קשה הוא נתן אור ירוק להכנסת כספים וחומרי בניין לרצועה?

אז אתה אומר שכחול לבן (וליברמן) יפרו את ההבטחה שלהם (שלא יסתמכו על תמיכת הרשימה המשותפת)? קשה לי להאמין. ה"מהלך" הזה שמדברים בכל מקום על זה שליברמן מתואם עם כחול לבן, לדעתי זה מה שאמרתי. בקיצור, אני אומר עוד בחירות וגנץ ראש ממשלת מעבר.

כן, הם יפרו הבטחת בחירות. אני בטוח שהם קיוו לא להפר אותה, אבל אין ברירה.

אני לא רואה את גנץ רוה״מ ממשלת מעבר, כי עד כמה שאני יודע, אין כזה דבר מינוי ממשלת מעבר, או שממנים ממשלה חדשה או שנשארים עם הממשלת מעבר הקיימת.

מעבר לכך, עם כל הצער שבדבר, כל עוד אין ממשלה, מבחינה רציונלית, לליכוד יש הכי הרבה מנדטים לכן עד שתהיה ממשלה, הגיוני שביבי יהיה רוה״מ.

הרבה יותר הגיוני שגנץ יקים ממשלת מיעוט בתור ממשלה זמנית עד שאנשים יחליטו להצטרף, או לחילופין, להפיל את ממשלת המיעוט וללכת לבחירות.

"

"

בזמן קריב (ואימרו אמן)

כל חקיקה מתבצעת בצורה דמוקרטית. גם חסינות מתבצעת בצורה דמוקרטית, גם פסקת התגברות וגם חוק צרפתי. לא שזה הופך את זה לבסדר מבחינה ערכית.

העניין הוא, שיש עתיד מאז הקמתה נלחמה והציעה חוקית כאלה, בנוסף לחוקים שאין לאפשר לח״כ לכהן אחרי עבירה שיש עמה קלון (דרעי). גם המשותפת, וגם העבודה תמכו בזה הרבה לפני בחירות סבב ג׳.

אני מסכים, זה ״תרגיל מסריח״. אבל מישהו צריך להלחם באותם כלים שנלחם נתניהו, לא?
כולם יודעים שהם היו מעדיפים לקבל רוב למרכז שמאל או להצליח להקים ממשלת אחדות. אבל מה לעשות, זה לא קרה. שיש בחירות פעם שלישית צריך למצוא דרך חדשה להמנע מבחירות, זה בדיוק מה שהם עושים, זה בדיוק מה שליברמן עושה שהוא הפסיק לשבת על הגדר ואותו דבר עם יעלון, האוזר והנדל שאני מקווה שיסכימו להקים ממשלת מיעוט לכל הפחות.

כרגע יש 3 אפשרויות מאוד ריאליות:
1. חקיקה פרסונלית והקמת ממשלת אחדות / ללא משותפת (בלי נתניהו)
2. הקמת ממשלת מיעוט בתמיכת המשותפת
3. הקמת ממשלה ביחד עם המשותפת

בלי נתניהו יש ממשלה ציונית, ללא המשותפת וללא ״תומכי טרור״. אז אולי חקיקה פרסונלית זה הרע במיעוטו? אולי מי שעושה את המעשה הלא ציוני זהו נתניהו שמסרב להתפנות?

מי יודע, יכול להיות אמיתי לכאן או לכאן. עמית סגל לדעתי הוא עיתונאי רציני, שחשוב מאוד שיהיה בחדשות המיינסטרים כדי להוסיף מגוון דעות ולא לקבל פרופגנדה חד צדדית.

באמת לא אצביע להם במידה ויעשו את זה. אין דבר חמור לדעתי בדמוקרטיה, יותר מאשר הפרת הבטחות לבוחר. אבל אני פשוט לא מאמין שהם יעשו את זה, בדיוק כמו שבסיבוב הקודם הם לא עשו. אבל נחיה ונראה.
איזו מפלגה לא הפרה הבטחה לבוחר? זה עצוב, אבל מה לעשות ששיקולים ולחצים פוליטיים שיש לך אחרי בחירות, זה לא אותו דבר כמו לפני בחירות שאתה יכול להגיד מה שבא לך.

סלח לי, כל הדיונים זה בידיוק לא הציטוטים האלה, אלא נימוקים.
פשוט כשאתה פולט "עמית סגל הוא שופר של נתניהו" אז זה מנותק מהמציאות ותלוש וזה באמת עושה שירות מצוין בשביל הימין מהסיבה הפשוטה שגם אנשי שמאל יודעים שזה לא נכון, ואני לא הולך לרוץ ולנסות לשכנע אותך אחרת, אני פשוט, בכנות, משתמש בחוסר היכולת של תומכי כחול לבן להגן על העמדות שלהם נגדם.

וכן, יש פה הרבה אנשים שאני שולח תצלומי מסך של התגובות שלהם פה לחברים ימנים תומכי כחול לבן וזה בהחלט עוזר ואני לא אגיד מי הכוכבים בשביל לא לפגוע באף אחד פה.

אגיד יותר מזה, לא פתחתי דיון (שננעל) כדי לשכנע אנשי כחול לבן אחרת, אלא להוציא מכל מני תלושים מהמציאות פה תגובות כמו "עמית סגל שופר של נתניהו" שיגרום לקוראים שקטים שלא מגיבים ושהצביעו לכחול לבן להתחרט.

אני מסכים לחלוטין שמצהירים בשרירותיות דברים כמו ״עמית סגל קורא מדף מסרים של הליכוד״ - זה מגוחך ולא ראוי להתייחסות (אלא אם הוכח שזה באמת מה שהוא עושה וכד׳).

נגיד ויש כאן תומך כחול לבן שהוא טמבל אמיתי, עם טיעונים מפגרים. זה באמת יכול לשכנע תומך כחול לבן לא להצביע? יש תומכים טמבלים בכל מפלגה. במיוחד בליכוד ואני לא רוצה להכנס לעומק כי יש מספיק דוגמאות מצולמות בטלויזיה וכו׳.

בחיים לא אשתמש בזה בתור נסיון לשכנע תומך ליכוד לא להצביע ליכוד כי ההסטוריה מוכיחה אחרת, שאתה מציג לתומכים שחבריהם טמבלים, זה גורם להם להתבצר בעמדותיהן ולשכנע עוד אנשים להצביע ליכוד - לראיה התמיכה הבלתי מתפשרת בליכוד למרות הצגת המצביעים שלהם באור.. לא מחמיא.

עד כמה שאני יודע, אין כזה דבר מינוי ממשלת מעבר, או שממנים ממשלה חדשה או שנשארים עם הממשלת מעבר הקיימת.
זה לא נכון. מי שיש לו הכי הרבה ממליצים הוא ראש ממשלת המעבר במידה ולא הוקמה ממשלה.

מעבר לכך, עם כל הצער שבדבר, כל עוד אין ממשלה, מבחינה רציונלית, לליכוד יש הכי הרבה מנדטים לכן עד שתהיה ממשלה, הגיוני שביבי יהיה רוה״מ.
מה שמשנה בממשלת מעבר זה למי יש הכי הרבה תומכים לרשות הממשלה ולא מי המפלגה הגדולה ביותר כאמור.

הרבה יותר הגיוני שגנץ יקים ממשלת מיעוט בתור ממשלה זמנית עד שאנשים יחליטו להצטרף, או לחילופין, להפיל את ממשלת המיעוט וללכת לבחירות.
זה יהיה צעד מאוד לא חכם מצד כחול לבן לדעתי. אם הם יעשו את זה הם יחטפו מכה קשה בבחירות הבאות, שכמו שאמרת יכול להיות שיהיו בקרוב.
אני למשל לא מתכוון להצביע להם אם הם יפרו הבטחת בחירות. ולאו דווקא כי יש לי בעיה עם הקמת ממשלה עם הערבים, אלא העיקרון הוא מה שמפריע לי, במיוחד בגלל שהם לא מפסיקים לדבר על דמוקרטיה ולהכפיש את נתניהו שהולך לעשות צעדים אנטי דמוקרטים (שאולי זה נכון), אבל להפר הבטחת בחירות זה צעד אנטי דמוקרטי לחלוטין מבחינתי, וזה לא בא בחשבון. מה גם שאם הם עשו את זה פעם אחת, סבירות גבוהה שיעשו את זה שוב.

מי יודע, יכול להיות אמיתי לכאן או לכאן. עמית סגל לדעתי הוא עיתונאי רציני, שחשוב מאוד שיהיה בחדשות המיינסטרים כדי להוסיף מגוון דעות ולא לקבל פרופגנדה חד צדדית.
אני מסכים ואפילו מעריך את עמית סגל. אבל אני עדיין חושב שמה שמעניין אותו זה הפרנסה והקריירה שלו, שזה בסדר, רק אני לא יודע כמה רחוק הוא ילך בשביל זה ואם יגיע עד רמה של פרסום שקרים לטובת רייטינג. מקווה שלא, אבל מקווה עוד יותר שאלו כן שקרים ולכחול לבן אין באמת כוונה להפר הבטחת בחירות.

איזו מפלגה לא הפרה הבטחה לבוחר? זה עצוב, אבל מה לעשות ששיקולים ולחצים פוליטיים שיש לך אחרי בחירות, זה לא אותו דבר כמו לפני בחירות שאתה יכול להגיד מה שבא לך.
אני מבין את זה. עם זאת, אני חושב שפוליטיקאים צריכים לחשוב פעמיים לפני שהם מכריזים על הבטחות לבוחר ולעשות את זה עם קצת יותר אחריות. אם ברור שכחול לבן לא יוכלו לעמוד בהבטחות שלהם לאחר הבחירות (וזה היה ברור, 3 פעמים!), אז שלא יבטיחו. או שכן יבטיחו ולא יקיימו, אבל את הקול שלי הם לא יקבלו יותר, זה בטוח.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית