בחירות 2020

חלק מנציגי כחול לבן אמרו שהם לא יקימו ממשלה עם הרשימה המשותפת ולא התייחסו לעניין התמיכה, אך מנגד חלקם כן שללו מכל וכל תמיכה מבחוץ של הרשימה המשותפת.

גנץ בעצמו נשאל וענה בראיון כך:
מראיין: "אתם תקימו ממשלה עם המשותפת?".
בני גנץ: "לא".
מראיין: "ותמיכה מבחוץ?".
בני גנץ: "לא צריך".

אני לא רואה כאן שלילה מכל וכל של תמיכה מבחוץ של המשותפת, מהניסוח של גנץ נראה כאילו הוא מתחמק מהשאלה על תמיכה מבחוץ ומקווה שלא יהיה צורך בה בשביל להקים ממשלה (תלוי במס' המנדטים כמובן).

נציגי כחול לבן אמרו כמה וכמה פעמים שלא יסתמכו על תמיכת הרשימה המשותפת ולא ישבו איתם בממשלה. בקיצור, הבטיחו את שני הדברים. אם תרצה, גם אחפש ואצרף ראיונות שבהם הם אומרים את זה במפורש.

כן, אני אשמח לקרוא - אני לא ראיתי התחייבות של כחול לבן שלא להקים ממשלה בתמיכה מבחוץ של המשותפת במהלך קמפיין הבחירות. מה זה גם אומר ת'כלס? פעם אחת המשותפת תומכת בהקמת הממשלה בראשות בני גנץ בתמורה למלחמה בפשיעה במגזר הערבי? המשותפת תמכה גם בהרבה הצעות חוק של הליכוד, לא כל מי שהצביע למשותפת מצורע ומחבל.

אני מסכים שנבחרי הציבור של המגזר הערבי בארץ על הפנים, כשהייתי בארץ מהנדס מהמגזר בצוות שלי אמר לי שזו הסיבה שהוא לא מצביע בבחירות - לא איכפת להם מהציבור הערבי, הם רק מתסיסים ופוגעים באינטרסים של הערבים אזרחי ישראל. אני לא יודע אם הוא הצביע בבחירות האחרונות או לא.

עשיתי קצת מחקר על כמה סחיטים יהיו כחול לבן על ידי המשותפת אחרי שיתמכו בממשלתם.
אז מסתבר שכדי להפיל ממשלה מכהנת לא די בהצעת אי אמון ויאללה לבחירות.
צריך רוב של 61 לאי אמון + 61 לממשלה חלופית!
אם לא מביאים ממשלה חלופית, הממשלה של כחול לבן ממשיכה לכהן עד 2024.
נתניהו יהיה אז עמוק במשפט ובן 74.
😵‍💫🥊

או שאפשר פשוט לפזר ת'כנסת...

תרחיש לא סביר
מה הם יעדיפו לסכן 15 מנדטים? (הישג אדיר שלהם)
ובכלל יעדיפו ממשלה עם סמוטריץ'?

מה הקשר?
אמרת בשביל להפיל ממשלת מיעוט צריך להציע ממשלה חלופית, הראתי לך שאין שום צורך בזה.
לא סתם מברברים תמוח על זה שממשלת מיעוט תוקפה חודשים ספורים בלבד.

מה הקשר?
אמרת בשביל להפיל ממשלת מיעוט צריך להציע ממשלה חלופית, הראתי לך שאין שום צורך בזה.
לא סתם מברברים תמוח על זה שממשלת מיעוט תוקפה חודשים ספורים בלבד.
יש להפיל ויש לפזר את הכנסת,
שזה משהו שלא בטוח שהרשימה המשותפת תרצה.

דקה 1:10, 2:45, 3:40

דבר ראשון, תודה רבה על הסרטון - ראיתי אותו ממש עכשיו.
שמעתי את יעלון אומר שהם לא סמכו על המשותפת ולהפסיק עם השקרים, הוא אומר גם שכחול לבן לא יסמכו על תמיכה מבחוץ של המשותפת (כתלות במס' המנדטים שהם יקבלו) - הוא לא אמר בראיון אפילו פעם אחת שהם מתנגדים לתמיכה מבחוץ של המשותפת בשביל להקים ממשלה (הוא אומר שהם לא יצטרכו והוא אומר שהם לא הסתמכו בעבר [ובגלל זה הלכנו לבחירות נוספות]).

זה נשמע כאילו אני מתקטנן פה, אבל מבחינתי לפני הבחירות אם הייתי שואל אותי אם כחול לבן מתנגדים להקמת ממשלה בתמיכה מבחוץ של המשותפת הייתי אומר לך שברור שלא - למה שהם יתנגדו לזה? לא קראתי בשום מקום שכחול לבן מתנגדים לתמיכה מבחוץ של המשותפת בממשלה בראשות בני גנץ.

מה אם המשותפת אומרים להם שהם לא רוצים כלום ומתכוונים להצביע בעד הקמת הממשלה - מה כחול לבן אמורים לעשות? למנוע בכוח מחברי הכנסת של המשותפת להצביע בעדם כי יעלון אמר בראיון שהם לא יסתמכו על תמיכה מבחוץ של המשותפת? אז נכון, הם לא סומכים על תמיכה מבחוץ של המשותפת - לגיטימי, אבל הם לא עומדים לסרב לה.

במקרה נתקלתי גם בזה עכשיו:

דקה 0:13

אני מניח שאתה מתייחס למה שבני גנץ אמר:
"הרשימה המשותפת לא תוכל להיות חלק מהממשלה שאקים"

זה נכון לגמרי - הרשימה המשותפת לא תהיה חלק מהממשלה, איפה השקר פה? תמיכה מבחוץ של המשותפת בהצבעה אחת (כמו שהם עשו בעבר מאות פעמים במאות הצעות חוק של הליכוד) זה לא אותו דבר כמו לקבל תפקידי שרים ולשבת בוועדות הכנסת.

הוא לא אמר בראיון אפילו פעם אחת שהם מתנגדים לתמיכה מבחוץ של המשותפת בשביל להקים ממשלה
מה זה להנתגד לתמיכה מבחוץ? כחול לבן לא יכולים להתנגד לתמיכה, המשותפת יכולים לתמוך במי שהם רוצים.

מה אם המשותפת אומרים להם שהם לא רוצים כלום ומתכוונים להצביע בעד הקמת הממשלה - מה כחול לבן אמורים לעשות? למנוע בכוח מחברי הכנסת של המשותפת להצביע בעדם כי יעלון אמר בראיון שהם לא יסתמכו על תמיכה מבחוץ של המשותפת? אז נכון, הם לא סומכים על תמיכה מבחוץ של המשותפת - לגיטימי, אבל הם לא עומדים לסרב לה.
אני חושב שאתה מתבלבל בין "לסמוך" ל-"להסתמך".
אם המשותפת רוצים לתמוך בבני גנץ, שיתמכו, אין שום בעיה ולא שם קבור הכלב. הבעיה היא שכחול לבן מסתמכים על תמיכת הרשימה המשותפת, כחלק מ-61 המנדטים שהם צריכים ע"מ להקים קואליציה. דבר שאומר שהממשלה עלולה להיות ניתנת לסחיטה על ידי הרשימה המשותפת, ולכן עושים את כל הרעש סביב זה.
אם לכחול לבן הייתה תמיכה של 61 מנדטים להקמת הממשלה ללא המשותפת, ובנוסף לכך את תמיכת הרשימה המשותפת, אזיי שהם לא הפרו הבטחת בחירות.

לגבי גנץ אתה צודק אגב.

מה זה להנתגד לתמיכה מבחוץ? כחול לבן לא יכולים להתנגד לתמיכה, המשותפת יכולים לתמוך במי שהם רוצים.

אני חושב שאתה מתבלבל בין "לסמוך" ל-"להסתמך".
אם המשותפת רוצים לתמוך בבני גנץ, שיתמכו, אין שום בעיה ולא שם קבור הכלב. הבעיה היא שכחול לבן מסתמכים על תמיכת הרשימה המשותפת, כחלק מ-61 המנדטים שהם צריכים ע"מ להקים קואליציה. דבר שאומר שהממשלה עלולה להיות ניתנת לסחיטה על ידי הרשימה המשותפת, ולכן עושים את כל הרעש סביב זה.
אם לכחול לבן הייתה תמיכה של 61 מנדטים להקמת הממשלה ללא המשותפת, ובנוסף לכך את תמיכת הרשימה המשותפת, אזיי שהם לא הפרו הבטחת בחירות.

לגבי גנץ אתה צודק אגב.

מה זה אומר "ניתנת לסחיטה"? ברגע שהמשותפת מצביעים פעם אחת בעד גנץ אין להם יותר קלפים ביד, גנץ יכול להבטיח להם עולם ומלואו (והוא לא, אני מניח שזה יסתכם בהבטחה עמומה של "נילחם בפשיעה במגזר הערבי" - אחלה, אני בעד, כל פורע חוק לכלא),
אחרי ההצבעה הם לא יכולים לאלץ אותו לעשות כלום.

אני פשוט לא רואה אותם מאחדים כוחות עם נתניהו, מפילים את גנץ ואז תומכים בנתניהו לראשות הממשלה - שזה הקלף היחיד שיהיה להם בשרוול אחרי הקמת הממשלה.

אני פשוט לא רואה אותם מאחדים כוחות עם נתניהו, מפילים את גנץ ואז תומכים בנתניהו לראשות הממשלה - שזה הקלף היחיד שיהיה להם בשרוול אחרי הקמת הממשלה.
למה שלא יפילו את הממשלה? הם יכולים לעשות את זה בקלות ועל זה בדיוק אני מדבר.

עם כל אהבתי לכחול לבן, מה לעשות, להקים ממשלת מיעוט בתמיכה המשותפת - זה נגד הבטחות הבחירות. אבל בחירות צריך לנצח בשביל לקבל את האפשרות להפר הבטחות, עם כל הצער, אני חושב שזה הצעד הנכון לפתרון הפלונטר הפוליטי.

למה שלא יפילו את הממשלה? הם יכולים לעשות את זה בקלות ועל זה בדיוק אני מדבר.
מה האלטרנטיבה של המשותפת? מי יתפוס את השלטון במקום גנץ?

הם יתמכו בבני גנץ לא מאהבת מרדכי אלא משנאת המן.

עם כל אהבתי לכחול לבן, מה לעשות, להקים ממשלת מיעוט בתמיכה המשותפת - זה נגד הבטחות הבחירות. אבל בחירות צריך לנצח בשביל לקבל את האפשרות להפר הבטחות, עם כל הצער, אני חושב שזה הצעד הנכון לפתרון הפלונטר הפוליטי.

אני לא חושב שהם הפרו הבטחת בחירות, לי היה ברור שאם לגוש הימין לא יהיו 61 מנדטים כחול לבן יחתרו לרוב באמצעות תמיכה מבחוץ של המשותפת לטווח המאוד קצר ותוך חודש/חודשיים שותפים אחרים מגוש הימין יצטרפו לממשלה, אין פשוט אופציה אחרת. אני חשבתי שזו היתה התוכנית לכל אורך הדרך אם נתניהו ימשיך לעמוד בראש הליכוד.

אגב, בעבר המאוד רחוק הצבעתי לנתניהו, אפילו לחצנו ידיים ביום הבחירות כשהוא בא לעזריאלי בתל אביב (שאל אותי אם הצבעתי).

יש להפיל ויש לפזר את הכנסת,
שזה משהו שלא בטוח שהרשימה המשותפת תרצה.

אתה מבין שאחרי פיזור הכנסת הולכים לבחירות?
בהתחלה כתבת שממשלת מיעוט משמעותה 4 שנים ללא בחירות.
מה זה אומר "ניתנת לסחיטה"? ברגע שהמשותפת מצביעים פעם אחת בעד גנץ אין להם יותר קלפים ביד, גנץ יכול להבטיח להם עולם ומלואו (והוא לא, אני מניח שזה יסתכם בהבטחה עמומה של "נילחם בפשיעה במגזר הערבי" - אחלה, אני בעד, כל פורע חוק לכלא),
אחרי ההצבעה הם לא יכולים לאלץ אותו לעשות כלום.

פשוט לא נכון עובדתית.
רק התקציב זה משהו כמו חודש של כל מיני הצבעות, ואם הוא לא עובר הממשלה נופלת אוטומטית.

אתה מבין שאחרי פיזור הכנסת הולכים לבחירות?
לפזר את הכנסת זה לא צעד שהרשימה המשותפת תעשה לדעתי, יש להם הישג שלא בטוח יחזור בבחירות נוספות.

בהתחלה כתבת שממשלת מיעוט משמעותה 4 שנים ללא בחירות.
לא.
כתבתי שלהפיל ממשלה (מיעוט או לא מיעוט) צריך רוב של 61 להצעת אי אמון
ובנוסף עוד 61 (לא פחות) להרכבת ממשלה חלופית. אם הדבר השני לא מתקיים, לא הולכים לבחירות והממשלה הנוכחית גם אם הביעו בה אי אמון 61 ח"כים, ממשיכה עד סוף 4 השנים שלה.

לפזר את הכנסת זה לא צעד שהרשימה המשותפת תעשה לדעתי, יש להם הישג שלא בטוח יחזור בבחירות נוספות.

לא.
כתבתי שלהפיל ממשלה (מיעוט או לא מיעוט) צריך רוב של 61 להצעת אי אמון
ובנוסף עוד 61 (לא פחות) להרכבת ממשלה חלופית. אם הדבר השני לא מתקיים, לא הולכים לבחירות והממשלה הנוכחית גם אם הביעו בה אי אמון 61 ח"כים, ממשיכה עד סוף 4 השנים שלה.

ממשיכה 4 שנים=4 שנים ללא בחירות
לא מבין מה קשה להודות בטעות, פשוט שכחת מהאפשרות של פיזור הכנסת, קורה.

לא רק המשותפת יכולה להצביע בעד פיזור הכנסת, כל חברי הכנסת יכולים לעשות כך! שלימין יש כבר 58 זה לא כזה מסובך, במיוחד אחרי שארבעה חברים מגוש האנטי-ביבי כבר אמרו שלא יצביעו בעד ממשלת מיעוט, אז להפוך אותם למתנגדים לא הולך להיות כזה קשה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית