בחירות 2020

תהיתי אם השרשור הזה יוקפץ, לפעמים המציאות עולה על כל דמיון, פשוט לא להאמין.

אני מתנגד נחרצות לנתניהו אבל המהלך שהוא ביצע כפוליטיקאי היה גאוני. לא יודע אם זה היה הend game שלו אבל הביצוע היה מושלם - מי היה חושב שיש אופציה שיולי אדלשטיין יחזור לכיסא היו"ר אחרי ביזוי בג"ץ (ואולי אפילו לנשיאות עם התמיכה של גנץ).

Four more years?
הוא לא תכנן את הקורונה, זה בטוח. אני מאמין שגנץ לא היה נשבר אילולא הקורונה. השאלה היא, האם זה באמת מה ששבר אותו? הרי היו יכולים להעביר את החוק הפרסונלי ולהעיף את נתניהו בתור אופציה כבר אתמול. אני לא מבין למה הוא נכנע דווקא עכשיו שהיינו כל כך קרובים לנצחון. לגבי עוד 4 שנים, לא. הרי הוא לא יפנה את הכס לגנץ, זה ברור לכולנו. אז עוד בחירות עוד שנה וחצי אני מניח...

תהיתי אם השרשור הזה יוקפץ, לפעמים המציאות עולה על כל דמיון, פשוט לא להאמין.

אני מתנגד נחרצות לנתניהו אבל המהלך שהוא ביצע כפוליטיקאי היה גאוני. לא יודע אם זה היה הend game שלו אבל הביצוע היה מושלם - מי היה חושב שיש אופציה שיולי אדלשטיין יחזור לכיסא היו"ר אחרי ביזוי בג"ץ (ואולי אפילו לנשיאות עם התמיכה של גנץ).

Four more years?
כל מהלך של ביבי זה גאוני.
ועדיין גנץ יצא המרוויח העיקרי פה...
המפסידים הגדולים - לפיד, ליברמן, בנט ושקד

גם אם גנץ היה מקבל למפלגה של כל תיקי השרים זה לא יותר מנחמד.
כל מי ששם פתק "פה" בקלפי קרא "רק לא ביבי" ולא 2 אותיות.
מה שכנראה הולך לקרות זה ביבי עד ספטמבר 2021, פיזור הכנסת, ואופוזיציה מרוסקת. כלומר ביבי 2025.

אני מנגד, סבור כי לגנץ יש עוד קלפים בשרוול.
אני חושב שהוא הולך להפתיע את כולם שוב, או לפחות מקווה.

לכולנו נדמה כי לאחר שאורלי לוי והנדל-האוזר טירפדו את הקמתה של ממשלת מיעוט שני התרחישים האפשריים היחידים שנותרו הם ממשלת אחדות בראשות נתניהו או בחירות רביעיות.
למעשה, האמת יותר מורכבת מכך, ולמרות שנראה כי גנץ בחר ליפול לידי כלי המשחק של יריבו הפוליטי היושב בבלפור, שימו לב שכעת הוא דווקא ביתרון על פני הליכוד וכמות הצעדים שהוא יכול לבצע הרבה יותר גדולה מאלו שהיו באמתחתו קודם לכן.
נתניהו עוד לא ביצע מט, ואם בני גנץ יבצע את הצעדים הנכונים, הוא יכול לגרום לפירוק גוש הימין מנשקו ולהשאיר אותו משותק - ביחד עם השתלטות על תפקידי המפתח.
אז אמנם מדובר בהערכה אופטימית מאוד, אך אני מאמין כי הימים הקרובים יסמנו לאיזה כיוון באמת מתכוון ללכת גנץ, בתקווה כי הוא באמת ידבק בסיסמתו "ישראל לפני הכל".

אשכרה קשה לי להאמין שאתה מצדד בפעולות של בג"צ. זה בכלל לא עניינו ענייני סדר היום של הכנסת.
יש כאן צעדים תקדימיים לאורך כל הדרך.

האם אתה באמת סבור שלבגצ אין אג'נדה?

נקודה יפה שהעלה עורך הדין של מפלגת העבודה לשעבר, למשל - הפרת הבטחת בחירות של כחול לבן בדמות ישיבה עם הערבים, או הקמת ממשלה בתמיכתם מבחוץ - בסדר גמור. הפרת הבטחת בחירות וישיבה עם ביבי - יהרג ואל יעבור.

ועוד דבר שמפריע לי - כולנו מכירים את המשחק הפוליטי, ויודעים שיש דברים שאומרים לפני הבחירות ודברים שעושים לאחריהן.
מי שנאיבי מספיק בשביל להאמין לכל מה שנאמר, מוזר וחבל. בכל מקרה שמורה לו הזכות לשנות את ההצבעה בפעם הבאה.

אבל לזעוק חמס כאשר הנבחרים עושים דברים שמותרים להם על פי דין, זו לגמרי זכותם.
זאת בכיינות משונה ותו לא.

ולגבי החלום ושיברו - בהנחה וכחול לבן היא כשליש מהכנסת ושולטת בתיקים מרכזיים, מה ככ גרוע בממשלה עם הליכוד בראשות ביבי.
כלכלה לא תהיה מספיק סוציאלית? יש אלטרנטיבות ככ חשובות במדיניות הבטחונית?

אם הייתה קמה ממשלת שמאל עם אוריינטציה קיצונית אולי היו מסכלים למשל את תכנית המאה, שזה לא צעד טוב לישראל, או חותרים לעוד ויתורים לפלסטינים. לא רואה כאן שום פספוס.
זה שאני מציע קווים לדמותו של השינוי אגב, נובעים מהגישה הכללית של השמאל, לא היה ברור לי ואני מניח שגם לאף אחד אחר, מה כחול לבן מציעה,
כי למען האמת הקמפיין הכי חזק של השמאל בנצח האחרון הוא רק לא ביבי
נתניהו עוד לא ביצע מט, ואם בני גנץ יבצע את הצעדים הנכונים, הוא יכול לגרום לפירוק גוש הימין מנשקו ולהשאיר אותו משותק - ביחד עם השתלטות על תפקידי המפתח.
כמה זה לא מט, כשכל היסוד של מפלגת האווירה המשונה מוטט?

הדבר היחיד שחשוב כאן מבחינת ביבי, זה לשמור על כבודם של מפלגות הימין הקטנות, שתהיינה חייבות לבלוע את הגלולה המרה, כי גנץ מגיע עם 18 מנדטים, ולכן יש לו עדיפות.
מעבר לזה אני חושב שהתקווה שלך מעוורת את עיניך, כי גנץ לא אדם תככן, ורחוק מלהיות גאון פוליטי, ויותר מכך, כנראה אין לו יותר מידי אג'נדה.
פשוט הלבשתם עליו את התקווה שלכם, הוא סה"כ רצה לקדם את הצלחתו האישית, והתעייף מהמשיכות של האינטרסנטים האחרים לכיוון שלהם.

חשוב מאוד לזכור שראשי מפלגת כחול לבן הם אנשים מאוד טיפשים בסה"כ.
אף אחד מהם לא מפגין או הפגין שום גאונות או עקביות יתירה בשום מישור.

הסיבה היחידה שהם הועלו על נס, זה כי גופים מאוד גדולים ומשפיעים, להלן התקשורת ומערכת המשפט, היא בעלת אג'נדה שמאלנית.
ולראיה גנץ אותרג באופן עקבי לפני רגע קט, כולל למשל בפרשת הכספים עם המשטרה, ועכשיו אין מושמץ ממנו, כי הוא לא מספק את הסחורה.

אז אני במקומך הייתי חושב - אם המחנה שלי מחזיק בכמות כ"כ מסיבית של יכולת סיכול ועדיין לא מצליח, גם עם מאמצים של אלפי אנשים בעמדות מפתח, לבצע הפיכה שלטונית ופוליטית, כנראה שמסע הטירוף הזה פשוט חסר סיכוי. וזה נובע גם מכך שהעם בחלקו הגדול בעל אינסטינקטים הישרדותיים בריאים, וגם כי בניגוד לכל העסקנים מעוררי הרחמים שמאיישים את המפלגות האחרות, בנימין נתניהו הוא ענק בין גמדים.
זה אגב מה שעושה אינטלגנציה בד"כ, מנצחת.

גם אם גנץ היה מקבל למפלגה של כל תיקי השרים זה לא יותר מנחמד.
כל מי ששם פתק "פה" בקלפי קרא "רק לא ביבי" ולא 2 אותיות.
מה שכנראה הולך לקרות זה ביבי עד ספטמבר 2021, פיזור הכנסת, ואופוזיציה מרוסקת. כלומר ביבי 2025.
זה ממש לא נכון. הרבה מצביעי כחול לבן (ואני ביניהם) מרוצים מהמהלך של גנץ.

נקודה יפה שהעלה עורך הדין של מפלגת העבודה לשעבר, למשל - הפרת הבטחת בחירות של כחול לבן בדמות ישיבה עם הערבים, או הקמת ממשלה בתמיכתם מבחוץ - בסדר גמור. הפרת הבטחת בחירות וישיבה עם ביבי - יהרג ואל יעבור.
גם לזה היו תומכים ומתנגדים וגם עכשיו יש תומכים ומתנגדים. אני מניח שישיבה אפשרית עם הערבים הייתה מעוררת יותר הדים אם סיסמת הבחירות של כחול-לבן הייתה "אין לגיטימציה לממשלה בתמיכת הערבים" ולא "לא נשב תחת נאשם".

ועוד דבר, על החלום ושיברו - בהנחה וכחול לבן היא כשליש מהכנסת ושולטת בתיקים מרכזיים, מה ככ גרוע בממשלה עם הליכוד בראשות ביבי.
שבנימין נתניהו לא ייתן לכחול-לבן אף תיק חשוב אם יש לו ההזדמנות.
ניקח את תיק החוץ למשל, תיק כל כך חסר חשיבות בעידן ביבי שכל העומד בראש משרד החוץ פשוט כפוף לגחמותיו של נתניהו.
אתה יודע מה יהיו הסמכויות העתידיות של העומד בראש משרד החוץ בכנסת הבאה?
ניהול יחסי החוץ עם מדינות כמו איי פיג'י, כאשר כל המגעים עם נשיא רוסיה פוטין ונשיא ארה"ב טראמפ יהיו שייכים בלעדית לנתניהו.
התיקים המרכזיים עלק. יחי התמימות.

אם הייתה קמה ממשלת שמאל עם אוריינטציה קיצונית אולי היו מסכלים למשל את תכנית המאה, שזה לא צעד טוב לישראל, או חותרים לעוד ויתורים לפלסטינים. לא רואה כאן שום פספוס.
זה שאני מציע קווים לדמותו של השינוי אגב, נובעים מהגישה הכללית של השמאל, לא היה ברור לי ואני מניח שגם לאף אחד אחר, מה כחול לבן מציעה,
כי למען האמת הקמפיין הכי חזק של השמאל בנצח האחרון הוא רק לא ביבי
שמת לב לקמפיין של הליכוד? "ביבי או טיבי" "רק לא גנץ".
הכל פרסונלי. אוהבים לתאר את השמאל כאחוזי דיבוק במאבק של "רק לא ביבי" כאשר הנצחונות הגדולים ביותר של נתניהו היו בהשמצת יריביו והסתה פרסונלית.

כמה זה לא מט, כשכל היסוד של מפלגת האווירה המשונה מוטט?
שהכל עדיין מונח על השולחן. כחול-לבן התפרקה, אבל ההסכם עם הליכוד עוד לא נחתם.
מעבר לכך, זה משעשע מאוד כאשר אתה מבין כמה צעדים נתניהו צריך לבצע בשביל ממשלת אחדות, וכמה חלקם קשים עד בלתי אפשריים.
התעמק מעט בנושא, והבן שמה שקרה אתמול בכלל לא מבטיח ממשלת אחדות, או ממשלה בראשות נתניהו.

הדבר היחיד שחשוב כאן מבחינת ביבי, זה לשמור על כבודם של מפלגות הימין הקטנות, שתהיינה חייבות לבלוע את הגלולה המרה, כי גנץ מגיע עם 18 מנדטים, ולכן יש לו עדיפות.
אם יש דבר אחד שהעניק לבנימין נתניהו את כוחו בעשור האחרון, זה הוויתורים המפליגים שהוא עשה לטובת המפלגות החרדיות והדתיות והתמיכה הבלתי מעורערת שהוא קיבל בעקבות זה. בנימין נתניהו סחיט - חד משמעית.
לולא הרצון של נתניהו להישאר כראש ממשלה, לא היינו נגררים לכיוון של מדינת הלכה מנותקת כל כך.
עד כמה מדינת הלכה מנותקת? כי מסתבר שבתי כנסת יותר חשובים מכל דבר אחר בזמן התפרצות של מגיפה עולמית, ולא משנה ש-29% ממקרי ההדבקה בארץ קרו בבתי כנסת.

מעבר לזה אני חושב שהתקווה שלך מעוורת את עיניך, כי גנץ לא אדם תככן, ורחוק מלהיות גאון פוליטי, ויותר מכך, כנראה אין לו יותר מידי אג'נדה.
ימים יגידו.

חשוב מאוד לזכור שראשי מפלגת כחול לבן הם אנשים מאוד טיפשים בסה"כ.
אין לך שום דרך להוכיח מה מידת החכמה של ראשי כחול לבן, וזה אפילו לא קשור לדיון.

הסיבה היחידה שהם הועלו על נס, זה כי גופים מאוד גדולים ומשפיעים, להלן התקשורת ומערכת המשפט, היא בעלת אג'נדה שמאלנית.
אוי הבורות. לא התעייפנו כבר מהשקר הזה?
לציבור נמאס כבר מהסתה של הימין הקיצוני כנגד מערכת המשפט ושלטון החוק. הסתה שבאה מאדם אחד, שמחזיק בידיו גופי תקשורת מכורים מראש, ומוכן להרוס את הדמוקרטיה בשביל להימלט מהכלא בציפורניים.
אתה, שמונע מאהבתך העיוורת לבנימין נתניהו, מוכן לקבל את השקרים שהוא מוציא מפיו. אני לא.
תחשוב לשנייה, אם רוב הציבור רוצה בנתניהו, מדוע מפלגת כחול-לבן זכתה לכל כך הרבה קולות?
נראה שבתור מפלגת "רק לא ביבי" הם דווקא די מצליחים, מה שמצביע על הרצון של חלק גדול מהעם להחליף את הממשלה הנוכחית.

עוד דבר, אנחנו הולכים לממשלת ימין יותר ויותר קיצונית. רק מסתבר, שבמקום שאת מקומה של הליכוד תתפוס מפלגת ימין קיצוני אמיתית, מפלגת הליכוד משתנה בעצמה לאחת כזו, כשרוב השינוי נעשה מול פרצופו של העם מבלי תגובה.
הליכוד הייתה מפלגה נהדרת בהקמתה, רק חבל שלאט לאט האידיאלוגיה של המפלגה נהיית יותר קיצונית, יותר מסיתה, כך שפשוט אין קשר בין גיבוב תומכי הטרור ומבזי החוק לבין מפלגת העבר האידיאלוגית שהייתה הליכוד.

זה ממש לא נכון. הרבה מצביעי כחול לבן (ואני ביניהם) מרוצים מהמהלך של גנץ.
לפי 3 הקבוצות הגדולות של תומכי המפלגה, ניראה שאתם מיעוט.
אבל זה ויכוח עקר, אי אפשר באמת לברר את זה.

קיימת בי עוד תקווה קטנה שכחול לבן עושים איזה מהלך על ביבי ותכננו את זה כך שגנץ יכנס לממשלה ויתפרק מכחול לבן כחלק מהמלך. גנץ אולי קצת תמים (לדעתי) אבל לפיד יכול להיות ערמומי מספיק כדי לבשל לביבי דבר כזה. אבל כנראה שאני סתם תולה תקוות שווא וגנץ יצא חתיכת אפס. שלוש מערכות בחירות הם מדברים על להציל את הדמוקרטיה הישראלית והוא עושה דבר (שלתפסתי) דורס את העיקרון הכי חשוב בדמוקרטיה, רצון הבוחר. כלכך פתטי מצידו. פשוט מצער אותי שהקול שלי הלך בדיוק לדבר ההפוך ממה שרציתי.

מחשבה שניה היא שביבי מתכנן לקחת את גנץ לליכוד בבחירות הבאות, כי זה ברור שגנץ במקרה הטוב יעבור בקושי את אחוז החסימה אחרי המהלך הזה. ואם גנץ יתחבר לליכוד, סיכוי טוב שביבי יביא 61 גם בבחירות הבאות (בעוד שנה וחצי ?).

כאשר כל המגעים עם נשיא רוסיה פוטין ונשיא ארה"ב טראמפ יהיו שייכים בלעדית לנתניהו
ברכה מבורכת, לא שומע כאן בעיה
שמת לב לקמפיין של הליכוד? "ביבי או טיבי" "רק לא גנץ".
זה הוכיח את עצמו. זה לא פרסונלי אם הטענה היא שהפרסונה יפגע בך, אתה מבין - הפרסונה כאן היא אמצעי ולא מטרה.
ותודה לאל בתרחיש מאוד מפתיע זה בסוף לא קרה. עדיין הייתה סכנה כזאת.
כן, סכנה. אתה יודע, הערבים רוצים את הראש שלך, ידידי.
מעבר לכך, זה משעשע מאוד כאשר אתה מבין כמה צעדים נתניהו צריך לבצע בשביל ממשלת אחדות, וכמה חלקם קשים עד בלתי אפשריים.
אם אתה רוצה לדבר על דברים בלתי אפשריים במובן קצת יותר רחב וריאלי, תחשוב כמ הארטילריה מסואבת משוחדת ואלימה האדם הזה חווה ועדיין עומד איתן מול שורה בלתי נתפסת של אויבים.
זה שמרחב התמרון שלו הצטמצם זה כורח המציאות. אבל זה בכלל לא הכיוון המשמעותי להסתכל ממנו על הדברים. כי שוב - מה יותר מפתיע,
שהוא עדיין בעמדתו או שהצליחו לגרום לו נזק?

תחשוב לשנייה, אם רוב הציבור רוצה בנתניהו, מדוע מפלגת כחול-לבן זכתה לכל כך הרבה קולות?
למה? כי בני אדם מספיק טיפשים.
קח את הרצון האמורפי הקבוע ב"שינוי"
תוסיף לזה הסתה פרועה חולנית ואינטנסיבית
תוסיף בורות וחוסר חקירה של מדדים אובייקטיביים בהיבט הכלכלי, התעלמות מוחלטת משיפור המצב הבטחוני.
קיבלת מספיק מוטיבציה להגדלת גוש השמאל.
יש הרבה מצביעים שהם שמאל אידיאולוגי, והמון אנשים לא רציונאליים בתווך שזזים עם הקשקושים של התקשורת.

אם יש דבר אחד שהעניק לבנימין נתניהו את כוחו בעשור האחרון, זה הוויתורים המפליגים שהוא עשה לטובת המפלגות החרדיות והדתיות והתמיכה הבלתי מעורערת שהוא קיבל בעקבות זה. בנימין נתניהו סחיט - חד משמעית.
אתה מתעלם מכך שבמשטר הקיים קבוצות גדולות עם ייצוג פוליטי הן אילוץ. אתה מעדיף אנשים שרוצים אותך עמוק בים, מאשר חבורת יהודים פרזיטים שדווקא שמחים לעזור לך בהרבה היבטים קיומיים.
ואגב המחיר הכלכלי שלהם הוא לא ככ קיצוני כמו שנהוג לחשוב,
וכאן אפשר להכניס את ההשוואה המפורסמת בין תקציבי מדעי הרוח לבין תקציבי הישיבות.

מי שעיוור הוא השמאל, לא הימין.
לא רע לכם כאן.
ההתמוטטות של שלטון החוק לא מגיעה בגלל ביבי, אתה פשוט מסרב להכיר בכך שהתקשורת שלך ובתי המשפט שלך מלאים בארס ובמוטיבציה אישית.
הנה ציטוט נהדר מישראל היום לגבי האקט התלוש של בגץ, חסר הנימוק המשפטי גם, בנוסף:

יו"ר הכנסת הזהיר את שופטי בג"ץ, שהם אינם יודעים את אשר לפניהם, אך שופטי בג"ץ, בשחצנות אין קץ, סירבו להקשיב ושלחו פסק דין שנכתב מראש.הכל כבר היה מוכן. כונס הנכסים של הכנסת, שמונה על ידי משפחת המלוכה בבג"ץ לפרק את הפרלמנט של פשוטי העם מסמכויותיו, היה חבר הכנסת עמיר פרץ. במקום לשאת עימו מוט שחור, הוא נשא עימו פסק דין שדגל שחור מתנוסס מעליו. פשוטי העם מגוש "רק לא ביבי", במקום לטרוק את הדלת בפרצופו, עמדו והריעו על אובדן עצמאותה של הכנסת.

מי שגונב לך את הדמוקרטיה ומחריב את המשטר זה לחלוטין השמאל.

אבל חלק מספיק גדול מהעם מבין שלא רע כאן, מבין שאין אלטרנטיבות טובות יותר בינתיים.
וזה עוד ישתפר בהמשך.
האנושות נמצאת בלמידה מתמדת בסה"כ

מי שגונב לך את הדמוקרטיה ומחריב את המשטר זה לחלוטין השמאל.
61 ח"כים (רוב!!!) רוצים להקים ועדות,
מנדט 1 (יולי פאקינג מיעוט אדלשטיין) מחליט שלא

הרוב גונב את הדמוקרטיה. כמה עלוב.

ברכה מבורכת, לא שומע כאן בעיה
תיק שר חסר משמעות אומר לך משהו?
תיק מרכזי וחשוב זה לא יהיה.

זה הוכיח את עצמו. זה לא פרסונלי אם הטענה היא שהפרסונה יפגע בך, אתה מבין - הפרסונה כאן היא אמצעי ולא מטרה.
ותודה לאל בתרחיש מאוד מפתיע זה בסוף לא קרה. עדיין הייתה סכנה כזאת.
כן, סכנה. אתה יודע, הערבים רוצים את הראש שלך, ידידי.
אז לנתניהו מותר להשתמש בכך כשהוא רוצה אך לאחרים אסור? טוב לדעת.
הביטוי "רק לא ביבי" דווקא משומש אצל תומכי נתניהו כאשר הם רוצים לזרוע תחושת אשמה אצל אלו אשר מעיזים לא לנשק את האדמה הקדושה עליה דורך מר בנימין נתניהו.
זה הפך להיות משפט הגנאי שהם מטיחים בפניו של כל מי שחושב שהגיע הזמן להחליף את ההנהגה בישראל.
"ביבי הוא ראש הממשלה הכי טוב שהיה אי פעם ומציל אותנו מאבדן והשמדה ע"י האיראנים, החמאס ואחמד טיבי ולכם כל מה שיש להציע זה 'רק לא ביבי'! תתביישו לכם!".

נ"ב: אני מבין שאם אפשר גם לזרוע קצת גזענות מה רע.
כן, אני די בטוח שכל הערבים רוצים את הראש שלי ספציפית. תודה על המידע.
אני מסרב לתמוך בדה-לגיטימציה של הציבור הערבי בישראל רק בשל התבטאויות מזעזעות של חברי מפלגה כלשהיא בכנסת.
אין לי דבר ולא חצי דבר עם הרשימה הערבית המשותפת, אך אני מתנגד להסתה שמזכירה טקטיקות הפחדה ששומשו במאה שעברה.
אם הייתי יכול הייתי פוסל את יכולתם של אנשים שמסרבים להכיר בקיומה של ישראל כמדינה דמוקרטית לעם היהודי או שתומכים בפעולות של עבריינים ופעילי טרור להיבחר לכנסת.
למרבה הצער, אני לא יכול. לא אני קבעתי את החוקים במדינה.
אני כן יכול לנסות לשנות את החוקים בהליך דמוקרטי, ומי יודע, אולי בעתיד לא נראה את יזבק בכנסת, או את ליצמן אגב.

מי שעיוור הוא השמאל, לא הימין.
לא רע לכם כאן.
ההתמוטטות של שלטון החוק לא מגיעה בגלל ביבי, אתה פשוט מסרב להכיר בכך שהתקשורת שלך ובתי המשפט שלך מלאים בארס ובמוטיבציה אישית.
הנה ציטוט נהדר מישראל היום לגבי האקט התלוש של בגץ, חסר הנימוק המשפטי גם, בנוסף:

יו"ר הכנסת הזהיר את שופטי בג"ץ, שהם אינם יודעים את אשר לפניהם, אך שופטי בג"ץ, בשחצנות אין קץ, סירבו להקשיב ושלחו פסק דין שנכתב מראש.הכל כבר היה מוכן. כונס הנכסים של הכנסת, שמונה על ידי משפחת המלוכה בבג"ץ לפרק את הפרלמנט של פשוטי העם מסמכויותיו, היה חבר הכנסת עמיר פרץ. במקום לשאת עימו מוט שחור, הוא נשא עימו פסק דין שדגל שחור מתנוסס מעליו. פשוטי העם מגוש "רק לא ביבי", במקום לטרוק את הדלת בפרצופו, עמדו והריעו על אובדן עצמאותה של הכנסת.
נחמד. אתה מצטט זאת מישראל היום. כמה מפתיע.
יו"ר הכנסת סירב לקיים פסיקת בג"ץ. במעשיו יולי אדלשטיין הבהיר כי מותר לעבור על החוק.
כשזה בא מיו"ר הכנסת, אשר מסרב לתת לכנסת לדון בהחלפתו, אפילו האזרח הפשוט יכול להבין מכך שניתן אישור לביזוי החוק.
יולי אדלשטיין סירב לפעול עפ"י החוק בנימוק ש-"מצפוני אינו מאפשר לי".
ברגע זה הוא נתן לגיטימציה לכל סרבני המצפון במדינת ישראל.
מדוע הם יושבים במאסר ואילו הוא לא ישב דקה בכלא?
הכי אירוני, זה שאם ייחתם הסכם לממשלת אחדות הוא יחזור לשבת על כיסא היו"ר, כאילו הוא לא ביצע דבר, כאילו לא הוא זה שהשתין על החוק.
זוהי משנתו של יולי אדלשטיין, בתמיכתו המלאה ובעידודו של בנימין נתניהו.
מעתה והלאה, כולנו נאלצים, בנימוס, לסרב לחוק.

מקווה שראית היום חדשות 12
זה סקר, ויש בו 2 בעיות עיקריות:
1. נעשה בקרב כלל הציבור ולא מצביעי כחול לבן.
2. שאלו אם הציבור רוצה אחדות, גם אני רוצה אחדות. לא במתכונת הזו, זו לא אחדות בכלל ש15 מנדטים נכנסים לתוך 58. לפיד נכנס לממשלת ביבי ב2013 עם 19 מנדטים, זו הייתה ממשלת אחדות?

זה סקר, ויש בו 2 בעיות עיקריות:
1. נעשה בקרב כלל הציבור ולא מצביעי כחול לבן.
2. שאלו אם הציבור רוצה אחדות, גם אני רוצה אחדות. לא במתכונת הזו, זו לא אחדות בכלל ש15 מנדטים נכנסים לתוך 58. לפיד נכנס לממשלת ביבי ב2013 עם 19 מנדטים, זו הייתה ממשלת אחדות?
היו שם כמה סקרים, אחד מהם היה זה שאמרת.
אבל אחד הסקרים היה מתוך מצביעי כחול לבן והתוצאות היו כמעט זהות
מציע לראות את המהדורה. בקרב החברים שלי שהצביעו כחול לבן יש יותר מצביעים שתומכים בזה, ככה שזה מסתדר לפחות לי עם כל המספרים.

היו שם כמה סקרים, אחד מהם היה זה שאמרת.
אבל אחד הסקרים היה מתוך מצביעי כחול לבן והתוצאות היו כמעט זהות
מציע לראות את המהדורה. בקרב החברים שלי שהצביעו כחול לבן יש יותר מצביעים שתומכים בזה, ככה שזה מסתדר לפחות לי עם כל המספרים.
צפיתי בכל המהדורה.
שוב, זה סקר. אי אפשר להגיע לאמת. רק אם משהו דמיוני כמו סוג של "משאל עם" בקרב 1,200,000 מצביעים.

@shahar18
הסקרים הללו לא שווים כלום ולא משקפים דבר.
עד כמה לא שווים כלום? הנה סקר מלפני יומיים:

רוב מוחלט מבוחרי כחול לבן מבינים: בלי הערבים אין דמוקרטיה - שיחה מקומית
אני לא מכיר את האתר הזה. תיתן לי סקרים מאתרי חדשות מוכרים ואמינים.
ומהתבוננות קלה בכתבות באתר הזה, זה אתר שמאל קיצוני.
"
שיחה מקומית היא בית של עיתונות אקטיביסטית הנובעת ממחויבות לדמוקרטיה, התנגדות לכיבוש וחתירה לשלום, שוויון, צדק חברתי, שקיפות וחופש המידע – אבל לא משרתת שום מפלגה, תנועה פוליטית או מצע.
"

אני לא מכיר את האתר הזה. תיתן לי סקרים מאתרי חדשות מוכרים ואמינים.
ומהתבוננות קלה בכתבות באתר הזה, זה אתר שמאל קיצוני.
"
שיחה מקומית היא בית של עיתונות אקטיביסטית הנובעת ממחויבות לדמוקרטיה, התנגדות לכיבוש וחתירה לשלום, שוויון, צדק חברתי, שקיפות וחופש המידע – אבל לא משרתת שום מפלגה, תנועה פוליטית או מצע.
"
עוד מקור:
סקר: 81% בקרב מצביעי כחול לבן מעדיפים ממשלה צרה - חדשות MivzakLive

אני מקווה שזה לא גם אתר שמאל קיצוני חס וחלילה 😕

אשכרה קשה לי להאמין שאתה מצדד בפעולות של בג"צ. זה בכלל לא עניינו ענייני סדר היום של הכנסת.

זה לא עניין של מצדד או לא מצדד, יש בית משפט וצווי משפט כולם צריכים למלא (ואת זה גם נתניהו אמר לא לפני הרבה זמן).

ברגע שיש צו משפטי חובה על כל תושב ואזרח במדינה למלא אותו על פי חוק. יש לך כאן מקרה שבנאדם אחד החליט שצו בית משפט נוגד את מצפונו ולכן לא מילא אותו. יש לזה רק מילה אחת - אנרכיה, וזה בכלל לא משנה אם אני תומך בו או לא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית