הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

בחירות 2020

@shahar18

עוד מקור:
סקר: 81% בקרב מצביעי כחול לבן מעדיפים ממשלה צרה - חדשות MivzakLive

אני מקווה שזה לא גם אתר שמאל קיצוני חס וחלילה 😕

הסתכלתי על האודות של האתר.
זה ימני מספיק בשביל להוכיח את האמינות שלו?

"חדשות MivzakLive (צבע אדום) הוקם בשנת 2011 על ידי מספר עיתונאים וכתבים שהבינו את הצורך באתר חדשות עדכני, ענייני ומקורי. חדשות צבע אדום הינו אתר ייחודי ובלעדי בארץ שמעניק לגולשים את כל המידע הכי עדכני בזמן אמת מהארץ ומהעולם.

אתר החדשות עוסק בתחומי עניין רבים ומגוונים מחיי היומיום בנושאים פוליטיים-מדיניים, אקטואליה, ביטחון, צבא, אירועים פליליים ואירועים שמתרחשים בעולם הערבי ובכלל.

מערכת החדשות הציבה בפנייה מספר יעדים למטרה, כשבראשם הגברת המודעות בנושא תאונות הדרכים שגובה מאיתנו קורבנות רבים מיידי שנה. כמו כן הנושא הביטחוני שמורגש היטב במדינה בכלל ובדרום בפרט כשבמשך שנים תושבי ערי הדרום נאלצים לשהות בחדרים ממוגנים ובממ"דים בעקבות ירי של ארגוני טרור לעבר היישובים."

ברגע שיש צו משפטי חובה על כל תושב ואזרח במדינה למלא אותו על פי חוק. יש לך כאן מקרה שבנאדם אחד החליט שצו בית משפט נוגד את מצפונו ולכן לא מילא אותו. יש לזה רק מילה אחת - אנרכיה, וזה בכלל לא משנה אם אני תומך בו או לא.
ואם בית המשפט באופן בוטה פוסק דברים שלא בתחום השיפוט שלו, זו לא אנרכיה?

@shahar18

הסתכלתי על האודות של האתר.
זה ימני מספיק בשביל להוכיח את האמינות שלו?

"חדשות MivzakLive (צבע אדום) הוקם בשנת 2011 על ידי מספר עיתונאים וכתבים שהבינו את הצורך באתר חדשות עדכני, ענייני ומקורי. חדשות צבע אדום הינו אתר ייחודי ובלעדי בארץ שמעניק לגולשים את כל המידע הכי עדכני בזמן אמת מהארץ ומהעולם.

אתר החדשות עוסק בתחומי עניין רבים ומגוונים מחיי היומיום בנושאים פוליטיים-מדיניים, אקטואליה, ביטחון, צבא, אירועים פליליים ואירועים שמתרחשים בעולם הערבי ובכלל.

מערכת החדשות הציבה בפנייה מספר יעדים למטרה, כשבראשם הגברת המודעות בנושא תאונות הדרכים שגובה מאיתנו קורבנות רבים מיידי שנה. כמו כן הנושא הביטחוני שמורגש היטב במדינה בכלל ובדרום בפרט כשבמשך שנים תושבי ערי הדרום נאלצים לשהות בחדרים ממוגנים ובממ"דים בעקבות ירי של ארגוני טרור לעבר היישובים."
אני לא מכיר את האתר הזה.
הדיון הזה לא כל כך מעניין אותי. כל מה שרציתי לומר זה שלהגיד "רוב מוחלט של בוחרי כחול לבן נגד החלטת גנץ" או לא זוכר את המילים המדויקות שנאמרו, זה פשוט לא נכון. והסקר היום בחדשות 12 חיזק את טענתי, גם אם הסקר מוטה בכמה אחוזים לכאן או לכאן.

כשאדם אחד מונע מהכנסת להתכנס כשיש רוב של 61 שמעוניינים בכך ומסרב להעלות לדיון במליאה הצעה ש61 חברי כנסת תומכים בה בית המשפט בהחלט צריך להתערב, בדיוק בגלל זה יש לנו את שיטת האיזונים והבלמים עם הממשלה, הכנסת ובית המשפט.

ושוב, צו בית משפט כולם צריכים לקיים, על אחת כמה וכמה חבר כנסת.

אני לא מכיר את האתר הזה.
הדיון הזה לא כל כך מעניין אותי. כל מה שרציתי לומר זה שלהגיד "רוב מוחלט של בוחרי כחול לבן נגד החלטת גנץ" או לא זוכר את המילים המדויקות שנאמרו, זה פשוט לא נכון. והסקר היום בחדשות 12 חיזק את טענתי, גם אם הסקר מוטה בכמה אחוזים לכאן או לכאן.
מה הסיבה שהצבעת עבור גנץ?

מה הסיבה שהצבעת עבור גנץ?
אני איש מרכז-ימין חילוני, שמתנגד לכפייה דתית, ומתנגד להסטה ושנאה. אין לי ייצוג בפוליטיקה הישראלית. הליכוד רק מפיצים שנאה בכל מקום, חוץ מזה שכולם שם מושחטים ומתנהלים כמו במאפייה, נפתלי בנט מתחבר להומופוביים שמעוניינים במדינת הלכה. גם אם היה רץ לבד, לא סביר שהייתי מצביע לו, כי אני לא רוצה לחזק ממשלת חרדים משיחיים.
כחול לבן היה הדבר הכי קרוב לערכים שבהם אני מאמין. במהלך שבני גנץ עשה, אני רגוע ושלם שמהלכים קיצוניים של השחטת בתי המשפט או כפייה דתית לסוגיה לא יקרו

לא הבנתי, מפריע לך ששופט התערב בתפקוד הכנסת לאחר בקשת הציבור (הכנסת) אבל לא מפריע לך שפקיד שלטוני שמעולם לא נבחר עשה את זה בניגוד לרצון הציבור?

לא הבנתי, מפריע לך ששופט התערב בתפקוד הכנסת לאחר בקשת הציבור (הכנסת) אבל לא מפריע לך שפקיד שלטוני שמעולם לא נבחר עשה את זה בניגוד לרצון הציבור?
לא הבנתי מה הוא רוצה שיעשו אם לא לפנות לבג"ץ. לפרוץ את שערי הכנסת פיזית?

שאלה שמסקרנת אותי.

מצביעי כחול-לבן, בהנחה ואנחנו באמת עומדים בפני ממשלת אחדות שאמורה להיחתם היום או מחר, למי אתם הולכים להצביע בבחירות הבאות?
(בהנחה שלא יצוצו מפלגות חדשות)

שאלה שמסקרנת אותי.

מצביעי כחול-לבן, בהנחה ואנחנו באמת עומדים בפני ממשלת אחדות שאמורה להיחתם היום או מחר, למי אתם הולכים להצביע בבחירות הבאות?
(בהנחה שלא יצוצו מפלגות חדשות)
לאור המציאות ההזויה שהתגלתה אחרי הבחירות האחרונות (עריקה של אורלי לוי מהעבודה-מרצ, כחול לבן גנץ וכו'), אי אפשר לסמוך על אף מפלגה שלא תשב תחת ביבי חוץ מהרשימה המשותפת.

לאור המציאות ההזויה שהתגלתה אחרי הבחירות האחרונות (עריקה של אורלי לוי מהעבודה-מרצ, כחול לבן גנץ וכו'), אי אפשר לסמוך על אף מפלגה שלא תשב תחת ביבי חוץ מהרשימה המשותפת.
גם על זה אי אפשר לסמוך.
אחרי הבחירות הראשונות באפריל הליכוד ניהל מגעים עם ח"כים מהמשותפת בשביל תמיכה מבחוץ שרק ברגע האחרון נפלו.
זה מצטרף כמובן למסורת ארוכת שנים של הטבות פוליטיות לח"כים הערבים מנתניהו תמורת הרמת ידיים בהצבעות ליוזמות שהוא קידם.

הגיע הזמן שתתעוררו ותבינו שהכל היה ספין אחד גדול.
נתניהו נגד ערבים בממשלה רק כאשר יש סיכוי שהם יצטרפו ליריביו הפוליטיים.
כאשר הוא זקוק לעזרתם - הכל כשר כמובן.

עאלק "ביבי או טיבי".

כשאדם אחד מונע מהכנסת להתכנס כשיש רוב של 61 שמעוניינים בכך ומסרב להעלות לדיון במליאה הצעה ש61 חברי כנסת תומכים בה בית המשפט בהחלט צריך להתערב, בדיוק בגלל זה יש לנו את שיטת האיזונים והבלמים עם הממשלה, הכנסת ובית המשפט.
אתה יודע למה זה מצחיק? איך הוא מנע את המליאה, בגופו? לא.
הוא מנע אותה בדיוק על פי סמכות התפקיד שלו, ולמה זה,
כי הוא זיהה את ניסיון ההפיכה השלטוני, בו הכל הופך לתקדימי. גם הבהילות להחליף יו"ר כנסת בשלב ככ מוקדם.
זה לא בריא לכנסת שיש יושב ראש מהאופוזיציה, ואת זה היה חשוב לחבר המטורללים להכריע כמה שיותר מהר.

בסך הכל יש כאן שני צדדים, שאחד מהם מגובה על ידי מערכת המשפט.
אז מי שדורס בנימוקים לא משפטיים את סדר יומה של הכנסת ושיקול הדעת של נבחריה, הוא באופן אירוני מערכת המשפט.

היכולת להעביר ביקורת על המערכת היא לא אך ורק בתוך הכללים של המערכת.
מוסדות המדינה לא שקולות לאקסיומות מתמטיות. ובהחלט ייתכן, שהם עושים שימוש לרעה בכוחם.

אגב, אתה מוכן להטיל ספק באתיקה של יולי אדלשטיין אבל לעולם לא באתיקה שופט.
שניהם בני אדם, עם כל הכבוד לתארים..

אני חושב שהבעיה היא בעיקר שאנחנו מאולפים

הוא זיהה את ניסיון ההפיכה השלטוני
מה זה ניסיון להפיכה שלטונית?
מה הפיכה צבאית כמו בסוריה של שנות ה60?
יש תוצאות בחירות דמוקרטיות, עם ה"קלפים" (מנדטים) שיצאו אפשר לשחק את המשחק הדמוקרטי.
מילא היית אומר הפיכת חצר.

אני מנגד, סבור כי לגנץ יש עוד קלפים בשרוול.
אני חושב שהוא הולך להפתיע את כולם שוב, או לפחות מקווה.

לכולנו נדמה כי לאחר שאורלי לוי והנדל-האוזר טירפדו את הקמתה של ממשלת מיעוט שני התרחישים האפשריים היחידים שנותרו הם ממשלת אחדות בראשות נתניהו או בחירות רביעיות.
למעשה, האמת יותר מורכבת מכך, ולמרות שנראה כי גנץ בחר ליפול לידי כלי המשחק של יריבו הפוליטי היושב בבלפור, שימו לב שכעת הוא דווקא ביתרון על פני הליכוד וכמות הצעדים שהוא יכול לבצע הרבה יותר גדולה מאלו שהיו באמתחתו קודם לכן.
נתניהו עוד לא ביצע מט, ואם בני גנץ יבצע את הצעדים הנכונים, הוא יכול לגרום לפירוק גוש הימין מנשקו ולהשאיר אותו משותק - ביחד עם השתלטות על תפקידי המפתח.
אז אמנם מדובר בהערכה אופטימית מאוד, אך אני מאמין כי הימים הקרובים יסמנו לאיזה כיוון באמת מתכוון ללכת גנץ, בתקווה כי הוא באמת ידבק בסיסמתו "ישראל לפני הכל".
הלוואי, מי יודע.

בסך הכל יש כאן שני צדדים, שאחד מהם מגובה על ידי מערכת המשפט.
אגב פוסט של חוות דעת משפטית, של לא אחר מאשר משפטן בכיר, עורך הדין של מפלגת העבודה בשנותיה הטובות
שאומר שאדלשטיין לא עשה מעשה לא תקין, אמנם שונה בהכתבות של ynet, להג התקשורת וקשקושי פוליטיקאים:

Chaim Cohen

כל מהלך של ביבי זה גאוני.
ועדיין גנץ יצא המרוויח העיקרי פה...
המפסידים הגדולים - לפיד, ליברמן, בנט ושקד
כמו שמופז הרוויח והתרסק מ28 ל2 מנדטים? ביבי לא יפנה את הכס לגנץ, אין מצב כזה. אולי רק בעד חסינות.

זה לא עניין של מצדד או לא מצדד, יש בית משפט וצווי משפט כולם צריכים למלא (ואת זה גם נתניהו אמר לא לפני הרבה זמן).

ברגע שיש צו משפטי חובה על כל תושב ואזרח במדינה למלא אותו על פי חוק. יש לך כאן מקרה שבנאדם אחד החליט שצו בית משפט נוגד את מצפונו ולכן לא מילא אותו. יש לזה רק מילה אחת - אנרכיה, וזה בכלל לא משנה אם אני תומך בו או לא.

בדיוק

לא הבנתי את התשובה, זה אומר שהיית מצביע לרשימה המשותפת במצב שסרג'יו קץ תיאר?
פשוט מעניין אותי האם לאנשי ה"רק לא ביבי" יש גבול או כל אחד מתאים כל עוד זה לא ביבי.

לא הבנתי את התשובה, זה אומר שהיית מצביע לרשימה המשותפת במצב שסרג'יו קץ תיאר?
פשוט מעניין אותי האם לאנשי ה"רק לא ביבי" יש גבול או כל אחד מתאים כל עוד זה לא ביבי.
גבול?
תשים לי קנגרו ענק מול ביבי בבחירות אני בוחר בקנגרו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית