הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שילוב Shrugs בתוכנית

Johnny_i

משתמש פעיל
355
51
נק' מוניטין:
58
355
51
לאחרונה התעניינתי בתרגיל הזה ורציתי לדעת כמה זה יעיל לשלב אותו בתוכנית האימון שלי והאם יש תרגילים אחרים שעובדים על אותם השרירים ויכול להיות שאני עושה אותם כבר.

AB 4 פעמים בשבוע.

חזה כתפיים יד אחורית
רגליים גב ויד קדמית

איפה כדאי לשלב אותו?

אני ממליץ לך לעשות דדליפט בתוכנית.
גם מחזק את הטרפזים באופן משמעותי על ידי עבודה ישירה עליהם, וגם התרגיל הכי טוב לפיתוח חוזק כללי.
תחשוב על כל הפעמים בהם הצטרכת להרים דברים כבדים מהרצפה - קצת ניסיון ועבודה עם דדליפט לפני לא היו עוזרים לך באופן משמעותי?

• פותח/ת השרשור
גם מחזק את הטרפזים באופן משמעותי על ידי עבודה ישירה עליהם, וגם התרגיל הכי טוב לפיתוח חוזק כללי.
תחשוב על כל הפעמים בהם הצטרכת להרים דברים כבדים מהרצפה - קצת ניסיון ועבודה עם דדליפט לפני לא היו עוזרים לך באופן משמעותי?

אני עבדתי רוב החיים שלי בהרמות מהסוג הזה.
דדליפט במכון שלי זה בעייתי לעשות, הוא מעפן וקטן אבל כנראה שלא תיקח את זה כתירוץ טוב אבל זה מה שיש בינתיים.
השאלה היא האם בכלל שווה להוסיף את התרגיל בכללי

אני עבדתי רוב החיים שלי בהרמות מהסוג הזה.
דדליפט במכון שלי זה בעייתי לעשות, הוא מעפן וקטן אבל כנראה שלא תיקח את זה כתירוץ טוב אבל זה מה שיש בינתיים.
השאלה היא האם בכלל שווה להוסיף את התרגיל בכללי
לא ממש. הטרפזים עובדים קשה בחתירות למיניהם.
גם בבנץ' פרס אם אתה עובד בסגנון פאוורליפטינג (כיווץ איזומטרי בעיקר).

תרגיל שיכול לעשות נזק במידה והמטרה היא פיתוח גוף,מתיש את כל המערכות סתם
אז זה בסדר. אתה לא זקוק לעבודה מבודדת.
ובטן גם לא צריך? כי זה עובד בסקואט ודדליפט?

ובטן גם לא צריך? כי זה עובד בסקואט ודדליפט?
בנוגע לבטן זה יותר מורכב.
העבודה בתרגילים המורכבים כמו סקוואט ודדליפט על הבטן היא זניחה והמיתוס שמי שעובד על סקוואט לא צריך תרגילי בטן עדיין איתנו לצערי.
מצד שני, התועלת של רוב התרגילים מבודדים לבטן על מסת השריר בבטן היא די זניחה ודי קשה לפתח שם מסת שריר.
הייתי ממליץ בעיקר על גלגל בטן בשביל עבודה מבודדת. תרגיל נהדר לחיזוק שריר הבטן שניתן להתקדם בו בצורה די טובה יחסית לשאר התרגילים בהם ברמה מתקדמת אתה נאלץ לעשות מאות או אלפי חזרות.

תרגיל שיכול לעשות נזק במידה והמטרה היא פיתוח גוף,מתיש את כל המערכות סתם
נניח ואני מסכים איתך. זה עדיין כלי נהדר (בין השאר למניעת כאבי גב) לאוכלוסייה הכללית שאינה חושבת על פיתוח גוף באופן ספציפי.
במצב היפותטי בו היית יכול להמליץ למישהו רק על תרגיל אחד. הוא יכול לבצע בתוכנית רק תרגיל אחד ואיתו להתקדם.
על איזה תרגיל היית ממליץ? אני הייתי ממליץ על דדליפט, אין ספק.

בנוגע לבטן זה יותר מורכב.
העבודה בתרגילים המורכבים כמו סקוואט ודדליפט על הבטן היא זניחה והמיתוס שמי שעובד על סקוואט לא צריך תרגילי בטן עדיין איתנו לצערי.
מצד שני, התועלת של רוב התרגילים מבודדים לבטן על מסת השריר בבטן היא די זניחה ודי קשה לפתח שם מסת שריר.
הייתי ממליץ בעיקר על גלגל בטן בשביל עבודה מבודדת. תרגיל נהדר לחיזוק שריר הבטן שניתן להתקדם בו בצורה די טובה יחסית לשאר התרגילים בהם ברמה מתקדמת אתה נאלץ לעשות מאות או אלפי חזרות.

נניח ואני מסכים איתך. זה עדיין כלי נהדר (בין השאר למניעת כאבי גב) לאוכלוסייה הכללית שאינה חושבת על פיתוח גוף באופן ספציפי.
במצב היפותטי בו היית יכול להמליץ למישהו רק על תרגיל אחד. הוא יכול לבצע בתוכנית רק תרגיל אחד ואיתו להתקדם.
על איזה תרגיל היית ממליץ? אני הייתי ממליץ על דדליפט, אין ספק.
שמח שאתה מסכים.
להתקדם במה? דדליפט תרגיל מעולה אין על זה וויכוח,פשוט צריך לעשות תיאום ציפיות ותיאום מטרות.
צריך לדעת איך להכניס את זה לתוכנית אם בכלל בהתאם למטרות,במידה והמטרה פיתוח גוף הוא עלול ליצור נזק,במידה והמטרה היא התחזקות הכללית של הגב הוא תרגיל נהדר.

שמח שאתה מסכים.
להתקדם במה? דדליפט תרגיל מעולה אין על זה וויכוח,פשוט צריך לעשות תיאום ציפיות ותיאום מטרות.
צריך לדעת איך להכניס את זה לתוכנית אם בכלל בהתאם למטרות,במידה והמטרה פיתוח גוף הוא עלול ליצור נזק,במידה והמטרה היא התחזקות הכללית של הגב הוא תרגיל נהדר.
בתאוריה, היותו של הדדליפט תרגיל מורכב שניתן לעבוד בו בצורה כבדה, אכן תגרע מההתאוששות של השרירים שמעורבים בתנועה במידה והוא מבוצע בתכנית בעלת נפח גבוה. למרות זאת, ניתן לראות מפתחי גוף מקצוענים או חובבנים (כמו ג'ף ניפארד למשל) שמשלבים בתוכנית שלהם את תרגיל הדדליפט גם כשמדובר בתכנית בעלת ווליום כללי מאסיבי. הם לא נראים כמו אנשים שהתרגיל הזיק להם.

בתאוריה, היותו של הדדליפט תרגיל מורכב שניתן לעבוד בו בצורה כבדה, אכן תגרע מההתאוששות של השרירים שמעורבים בתנועה במידה והוא מבוצע בתכנית בעלת נפח גבוה. למרות זאת, ניתן לראות מפתחי גוף מקצוענים או חובבנים (כמו ג'ף ניפארד למשל) שמשלבים בתוכנית שלהם את תרגיל הדדליפט גם כשמדובר בתכנית בעלת ווליום כללי מאסיבי. הם לא נראים כמו אנשים שהתרגיל הזיק להם.
צריך לדעת איך לשלב ולמי
יש איתי אחד שמושך 300
אני והוא עמדנו אחד ליד השני והפלג גוף התחתון שלי לא רואה את שלו ממטר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית