עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אני ממליץ לך לעשות דדליפט בתוכנית.
גם מחזק את הטרפזים באופן משמעותי על ידי עבודה ישירה עליהם, וגם התרגיל הכי טוב לפיתוח חוזק כללי.
תחשוב על כל הפעמים בהם הצטרכת להרים דברים כבדים מהרצפה - קצת ניסיון ועבודה עם דדליפט לפני לא היו עוזרים לך באופן משמעותי?
לא ממש. הטרפזים עובדים קשה בחתירות למיניהם.אני עבדתי רוב החיים שלי בהרמות מהסוג הזה.
דדליפט במכון שלי זה בעייתי לעשות, הוא מעפן וקטן אבל כנראה שלא תיקח את זה כתירוץ טוב אבל זה מה שיש בינתיים.
השאלה היא האם בכלל שווה להוסיף את התרגיל בכללי
לא ממש. הטרפזים עובדים קשה בחתירות למיניהם.
גם בבנץ' פרס אם אתה עובד בסגנון פאוורליפטינג (כיווץ איזומטרי בעיקר).
אז זה בסדר. אתה לא זקוק לעבודה מבודדת.אני מבצע חתירה בבודדות, התאהבתי בתרגיל הזה.
אז זה בסדר. אתה לא זקוק לעבודה מבודדת.
תרגיל שיכול לעשות נזק במידה והמטרה היא פיתוח גוף,מתיש את כל המערכות סתםאני ממליץ לך לעשות דדליפט בתוכנית.
גם מחזק את הטרפזים באופן משמעותי על ידי עבודה ישירה עליהם, וגם התרגיל הכי טוב לפיתוח חוזק כללי.
תחשוב על כל הפעמים בהם הצטרכת להרים דברים כבדים מהרצפה - קצת ניסיון ועבודה עם דדליפט לפני לא היו עוזרים לך באופן משמעותי?
ובטן גם לא צריך? כי זה עובד בסקואט ודדליפט?אז זה בסדר. אתה לא זקוק לעבודה מבודדת.
בנוגע לבטן זה יותר מורכב.ובטן גם לא צריך? כי זה עובד בסקואט ודדליפט?
נניח ואני מסכים איתך. זה עדיין כלי נהדר (בין השאר למניעת כאבי גב) לאוכלוסייה הכללית שאינה חושבת על פיתוח גוף באופן ספציפי.תרגיל שיכול לעשות נזק במידה והמטרה היא פיתוח גוף,מתיש את כל המערכות סתם
שמח שאתה מסכים.בנוגע לבטן זה יותר מורכב.
העבודה בתרגילים המורכבים כמו סקוואט ודדליפט על הבטן היא זניחה והמיתוס שמי שעובד על סקוואט לא צריך תרגילי בטן עדיין איתנו לצערי.
מצד שני, התועלת של רוב התרגילים מבודדים לבטן על מסת השריר בבטן היא די זניחה ודי קשה לפתח שם מסת שריר.
הייתי ממליץ בעיקר על גלגל בטן בשביל עבודה מבודדת. תרגיל נהדר לחיזוק שריר הבטן שניתן להתקדם בו בצורה די טובה יחסית לשאר התרגילים בהם ברמה מתקדמת אתה נאלץ לעשות מאות או אלפי חזרות.
נניח ואני מסכים איתך. זה עדיין כלי נהדר (בין השאר למניעת כאבי גב) לאוכלוסייה הכללית שאינה חושבת על פיתוח גוף באופן ספציפי.
במצב היפותטי בו היית יכול להמליץ למישהו רק על תרגיל אחד. הוא יכול לבצע בתוכנית רק תרגיל אחד ואיתו להתקדם.
על איזה תרגיל היית ממליץ? אני הייתי ממליץ על דדליפט, אין ספק.
בתאוריה, היותו של הדדליפט תרגיל מורכב שניתן לעבוד בו בצורה כבדה, אכן תגרע מההתאוששות של השרירים שמעורבים בתנועה במידה והוא מבוצע בתכנית בעלת נפח גבוה. למרות זאת, ניתן לראות מפתחי גוף מקצוענים או חובבנים (כמו ג'ף ניפארד למשל) שמשלבים בתוכנית שלהם את תרגיל הדדליפט גם כשמדובר בתכנית בעלת ווליום כללי מאסיבי. הם לא נראים כמו אנשים שהתרגיל הזיק להם.שמח שאתה מסכים.
להתקדם במה? דדליפט תרגיל מעולה אין על זה וויכוח,פשוט צריך לעשות תיאום ציפיות ותיאום מטרות.
צריך לדעת איך להכניס את זה לתוכנית אם בכלל בהתאם למטרות,במידה והמטרה פיתוח גוף הוא עלול ליצור נזק,במידה והמטרה היא התחזקות הכללית של הגב הוא תרגיל נהדר.
צריך לדעת איך לשלב ולמיבתאוריה, היותו של הדדליפט תרגיל מורכב שניתן לעבוד בו בצורה כבדה, אכן תגרע מההתאוששות של השרירים שמעורבים בתנועה במידה והוא מבוצע בתכנית בעלת נפח גבוה. למרות זאת, ניתן לראות מפתחי גוף מקצוענים או חובבנים (כמו ג'ף ניפארד למשל) שמשלבים בתוכנית שלהם את תרגיל הדדליפט גם כשמדובר בתכנית בעלת ווליום כללי מאסיבי. הם לא נראים כמו אנשים שהתרגיל הזיק להם.