הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמה שאלות קריטיות על 5/3/1

lior20067

משתמש מתחיל
35
0
נק' מוניטין:
0
35
0
שלום לכולם, התחלתי 5/3/1 ובינתיים אני אוהב את התכנית.
כמה שאלות שאשמח לקבל עליהם תשובות :
1. באחד המאמרים של ונדלר בבלוג שלו ראיתי שהוא כותב שחוץ מBBB, יש להוסיף גם מתח/פשיטת רגליים. חוץ מדדליפט אין באמת עבודה על הגב ורציתי לדעת האם יש צורך להוסיף תרגילים חוץ מהBBB.
2. אירובי - איזה אירובי מומלץ לעשות בזמן התכנית, אם בכלל.
3 - תזונה. בכמה עודף קלורי מומלץ להיות ?

כרגע התכנית שלי בנויה כך שיש 4 אימונים בשבוע, תרגיל אחד בכל אימון. 5/3/1 סטים בהתאם לשבוע שאני נמצא בו, ועוד 5 סטים של 10 של אותו תרגיל שבוצע באימון.

תודה רבה לעונים !!

1. באחד המאמרים של ונדלר בבלוג שלו ראיתי שהוא כותב שחוץ מBBB, יש להוסיף גם מתח/פשיטת רגליים. חוץ מדדליפט אין באמת עבודה על הגב ורציתי לדעת האם יש צורך להוסיף תרגילים חוץ מהBBB.
עבודת גב לא עולה לך כסף וזו תוכנית פשוטה מאוד, אז אפשר להוסיף עבודת גב תכלס בכל אימון, ואני לא רואה סיבה לא לעשות זאת

2. אירובי - איזה אירובי מומלץ לעשות בזמן התכנית, אם בכלל.
אין צורך, אבל אתה יכול לעשות כל אירובי שתרצה.
וונדלר ממליץ על קינדישנינג, שזה שילוב של כוח ואירובי, נגיד דחיפת מזחלת ודברים כאלה, אבל אם אתה לא יודע איך לעשות את זה זה באמת לא קריטי

3 - תזונה. בכמה עודף קלורי מומלץ להיות ?
אפשר לעשות את התוכנית הזאת גם בחיטוב וגם במסה (BBB מומלץ אולי להיות לפחות בנייטרלי), אז תאכל לפי המטרות שלך

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על התשובה המהירה..

עבודת גב לא עולה לך כסף וזו תוכנית פשוטה מאוד, אז אפשר להוסיף עבודת גב תכלס בכל אימון, ואני לא רואה סיבה לא לעשות זאת
אשמח לדעת איך היית ממליץ לשלב את זה ? איזה תרגילים, וכמה סטים וחזרות ?
כרגע התכנית שלי נראית ככה :
5/3/1 תרגיל בהתאם לאימון
5X10X50% את אותו תרגיל

להכניס מתח עם משקל ? ברבל רואו ? חוץ מעבודת גב, יש עוד משהו שמומלץ להוסיף לתכנית ?

אין צורך, אבל אתה יכול לעשות כל אירובי שתרצה.
וונדלר ממליץ על קינדישנינג, שזה שילוב של כוח ואירובי, נגיד דחיפת מזחלת ודברים כאלה, אבל אם אתה לא יודע איך לעשות את זה זה באמת לא קריטי

ריצת הפוגות/ריצות נפח ארוכות, יכולות לפגוע בהתאוששות ?

אפשר לעשות את התוכנית הזאת גם בחיטוב וגם במסה (BBB מומלץ אולי להיות לפחות בנייטרלי), אז תאכל לפי המטרות של

יש שינוי בתכנית במעבר בין תקופות ?

בנוסף, קראתי קצת במאמר באתר על ג'וקר סט וסט ראשון אחרון. הבנתי שוונדלר ממליץ על שתיהם ממש, במיוחד על הג'וקר.. לא כ"כ הצלחתי להבין איך משלבים אותם באימון ? זה במקום BBB ? הם באים בנפרד או שאפשר לשלב אותם ביחד ?
תודה רבה אחי!

נערך לאחרונה:
אשמח לדעת איך היית ממליץ לשלב את זה ? איזה תרגילים, וכמה סטים וחזרות ?
הייתי בוחר תרגיל חתירה שאתה אוהב ותרגיל משיכה מלמעלה שאתה אוהב, ולעשות אותם כ-3X8-10, זה הכל, לא צריך לסבך את העניין

ריצת הפוגות/ריצות נפח ארוכות, יכולות לפגוע בהתאוששות ?
יכולים. מציע להתחיל בלי ולהוסיף במידת הצורך

יש שינוי בתכנית במעבר בין תקופות ?
לא ממש

בנוסף, קראתי קצת במאמר באתר על ג'וקר סט וסט ראשון אחרון. הבנתי שוונדלר ממליץ על שתיהם ממש, במיוחד על הג'וקר.. לא כ"כ הצלחתי להבין איך משלבים אותם באימון ? זה במקום BBB ? הם באים בנפרד או שאפשר לשלב אותם ביחד ?
תודה רבה אחי!
זה כבר משהו מהספר beyond 531 ו-531 forever, שעדיף לקרוא כדי להבין מה הם אומרים, תכלס הספר השני מאלה יכסה את כל מה שאתה צריך לדעת, וונדלר אמר שזה המדריך השלם שמכיל את כל המתודיקה שלו

• פותח/ת השרשור
הייתי בוחר תרגיל חתירה שאתה אוהב ותרגיל משיכה מלמעלה שאתה אוהב, ולעשות אותם כ-3X8-10, זה הכל, לא צריך לסבך את העניין
אם אני מבין נכון, אז זה תרגיל אחד לגב לכל אימון ? כלומר 4 תרגילי גב בשבוע.
לדוגמא -
אימון 1 : מתח עם משקל 3X10
אימון 2 : ברבל רואו 3X10
אימון 3 : פולי עליון 3X10
אימון 4 : חתירה במכונה 3X10

אם אני מבין נכון, אז זה תרגיל אחד לגב לכל אימון ? כלומר 4 תרגילי גב בשבוע.
לדוגמא -
אימון 1 : מתח עם משקל 3X10
אימון 2 : ברבל רואו 3X10
אימון 3 : פולי עליון 3X10
אימון 4 : חתירה במכונה 3X10
בהחלט אפשר ככה

• פותח/ת השרשור
בהחלט אפשר ככה

נהדר, תודה רבה והמון הערכה על העזרה!

אשמח אם תוכל לחוות את דעתך על התכנית :
5/3/1 תרגיל בהתאם לאימון ולשבוע
BBB - 5X10X50%
תרגיל לגב - 3X10
2 סטים ג'וקר
1 סט ראשון אחרון

שוב תודה רבה!!!

נהדר, תודה רבה והמון הערכה על העזרה!

אשמח אם תוכל לחוות את דעתך על התכנית :
5/3/1 תרגיל בהתאם לאימון ולשבוע
BBB - 5X10X50%
תרגיל לגב - 3X10
2 סטים ג'וקר
1 סט ראשון אחרון

שוב תודה רבה!!!
קצת עשית פה סלט.
הג'וקרים באים מיד אחרי ה-531 ולפני ה-BBB. הסט ראשון אחרון אני לא לגמרי סגור על איך עושים, אבל אינטואיטיבית היית אומר שזה מגיע אחרי הג'וקרים (או מיד לפניהם). אחרי זה מגיע ה-BBB, ורק אז תרגילי עזר

• פותח/ת השרשור
קצת עשית פה סלט.
הג'וקרים באים מיד אחרי ה-531 ולפני ה-BBB. הסט ראשון אחרון אני לא לגמרי סגור על איך עושים, אבל אינטואיטיבית היית אומר שזה מגיע אחרי הג'וקרים (או מיד לפניהם). אחרי זה מגיע ה-BBB, ורק אז תרגילי עזר

צודק לגמרי, באמת נשמע יותר הגיוני..

תודה רבה על העזרה!!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית