הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

משרד התקשורת מונע הכנסת אייפד לארץ

אני דווקא חושב שזה טוב מאד
תזכרו שזה משרד התקשורת לא המכס - תקראו את התגובה שלהם בסוף. הם צודקים, אי אפשר שמכשירים שעובדים על תקן הספקי שידור של אמריקה יהיו בסביבת עבודה של הספקי ותדרי שידור של אירופה. זה סתם משהו זמני עד שתהיה הפצה מסודרת של האייפד באירופה.

משרד התקשורת עושה בזמן האחרון, לדעתי, אחלה עבודה וממתן את המונופול ואת הטירוף שכל מיני חברות סלולר לדוגמא עושות עם מחירים וחבילות שמאלצות את הצרכן לשלם על כלום. שימו לב לחוקים שהם העבירו בזמן האחרון ותראו שכולם הועברו לטובת הצרכן.

נערך לאחרונה:
זה טיעון תמוה. האייפד לא משדר, הוא קולט WIFI. לא מדובר בדגמים של ה-3G הרי, ומחשבים עם WIFI בתקן N היו כאן עוד לפני שמשרד התקשורת הועיל בטובו לספק לזה אישור גורף. אין סיכוי שהקליטה של ה-WIFI תשפיע על מכשירים אחרים, זה טיעון מצוץ מהאצבע.
לדעתי מדובר בלחץ של הספקיות הסלולריות על משרד התקשורת, בניסיון למנוע שוק צדדי של שיווק אייפד. זה כמובן לא יצליח.

איך אתה יודע שזה לא יצליח?
בכל זאת זה לא פעם ראשונה שמדינת ישראל "מפתיעה" אותנו ב"חוכמתה"

זה טיעון תמוה. האייפד לא משדר, הוא קולט WIFI. לא מדובר בדגמים של ה-3G הרי, ומחשבים עם WIFI בתקן N היו כאן עוד לפני שמשרד התקשורת הועיל בטובו לספק לזה אישור גורף. אין סיכוי שהקליטה של ה-WIFI תשפיע על מכשירים אחרים, זה טיעון מצוץ מהאצבע.
לדעתי מדובר בלחץ של הספקיות הסלולריות על משרד התקשורת, בניסיון למנוע שוק צדדי של שיווק אייפד. זה כמובן לא יצליח.

קודם כל, ב WIFI נדרשת יכולת שידור וקליטה. המחשב משדר את המידע שהוא מבקש "ובתמורה" הנתב האלחוטי משדר בחזרה את המידע המבוקש. זאת תקשורת דו צדדית.

הטיעון השני יכול להיות נכון. אין ספק שהחברות בעלות אינטרסים שיווקים. אבל אני עדיין מאמין שמרד התקשורת פועל בצורה יותר תמימה.
רשתות WIFI משדרות בישראל בתחום התדר של סביבות ה 2.6 GHZ לפי מה שאני מכיר. אחד מהתחומים הגדולים של משרד התקשורת זה להוות תו תקן וסוג של "משטרה", או יותר נכון גוף שמקצה לכל תחום תדר שימוש. למעשה, אתה יכול אפילו לקנות תחום תדר ממשרד התקשורת.
אם יביאו מכשירים שמשדרים בתחומי תדר ללא שום בקרה בסופו של דבר זה יביס את המטרה של עצמו והמכשירים המשדרים לא יקלטו כלום. (או ליתר דיוק יקלטו יותר מדי)
הרי, אם משרד התקשורת לא היה עושה את העבודה שלו היינו מתלוננים, ואם הוא עושה את העבודה שלו אנחנו מתלוננים. זאת, לדעתי, סתם אי נוחות זמנית שנובעת מרצון טוב.

אבל מי יודע אולי הכל מושחת וזאת החלטה כלכלית בלבד.

איך אתה יודע שזה לא יצליח?
בכל זאת זה לא פעם ראשונה שמדינת ישראל "מפתיעה" אותנו ב"חוכמתה"

זה לא יצליח כי אם תגלוש בפורום של אייפון ומק, תראה אייפדים למכירה - אמנם במחירים אסטרונומיים, אבל בכל זאת באספקה מיידית.

קודם כל, ב WIFI נדרשת יכולת שידור וקליטה. המחשב משדר את המידע שהוא מבקש "ובתמורה" הנתב האלחוטי משדר בחזרה את המידע המבוקש. זאת תקשורת דו צדדית.

הטיעון השני יכול להיות נכון. אין ספק שהחברות בעלות אינטרסים שיווקים. אבל אני עדיין מאמין שמרד התקשורת פועל בצורה יותר תמימה.
רשתות WIFI משדרות בישראל בתחום התדר של סביבות ה 2.6 GHZ לפי מה שאני מכיר. אחד מהתחומים הגדולים של משרד התקשורת זה להוות תו תקן וסוג של "משטרה", או יותר נכון גוף שמקצה לכל תחום תדר שימוש. למעשה, אתה יכול אפילו לקנות תחום תדר ממשרד התקשורת.
אם יביאו מכשירים שמשדרים בתחומי תדר ללא שום בקרה בסופו של דבר זה יביס את המטרה של עצמו והמכשירים המשדרים לא יקלטו כלום. (או ליתר דיוק יקלטו יותר מדי)
הרי, אם משרד התקשורת לא היה עושה את העבודה שלו היינו מתלוננים, ואם הוא עושה את העבודה שלו אנחנו מתלוננים. זאת, לדעתי, סתם אי נוחות זמנית שנובעת מרצון טוב.

אבל מי יודע אולי הכל מושחת וזאת החלטה כלכלית בלבד.

בדקתי את זה עם חבר שיש לו את כל המפרט של האייפד ואת המכשיר עצמו - התקן של ה-WIFI הוא N, כמו רוב המחשבים של ימינו. הבעיה שבניגוד למחשבים, לאייפד אין עדיין תקן אירופי אלא רק תקן של ה-FCC. הבחור (כתב במקצועו) בירר וכנראה שמדובר במהלך יזום של איידיגיטל, שכאמור לא נראה לי שיצליח במיוחד.

אם יהיה ביקוש..האיי פאד בסופו של דבר...יגיע, והבעיות הטכניות, פתירות.

הקטע..שמשרד התקשורת עושה בטוב..שהוא לא מכניס מכשיר..שכל כך כל כך מיותר, וכל כך מיועד לסחוט כסף. לא יודע אם קלטו את זה במשרד התקשורת..אבל לדעתי, אחד המכשירים היותר מיותרים.

אם יהיה ביקוש..האיי פאד בסופו של דבר...יגיע, והבעיות הטכניות, פתירות.

הקטע..שמשרד התקשורת עושה בטוב..שהוא לא מכניס מכשיר..שכל כך כל כך מיותר, וכל כך מיועד לסחוט כסף. לא יודע אם קלטו את זה במשרד התקשורת..אבל לדעתי, אחד המכשירים היותר מיותרים.

חמוד, משרד התקשורת לא עושה את זה בשבילך. פלאפון הולכת לשווק את המכשיר, וגם איידיגיטל. זה כבר קבוע בחוקים. אל תדאג, את משרד התקשורת מעניין רק כסף, מצידו שיתפוצץ לך הראש מקרינה.

מהסיפור הזה עולה סירחון ברור מצד חברות הסלולר ויבואנית "אפל". אלמא הצורך העז של המדינה להרוויח, הייתי מתפלא למה היא לא מטפלת בסירחון הזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית