חזה עוף

יובל777

משתמש מתחיל
106
33
נק' מוניטין:
41
106
33
לאחרונה די נמאס מהחזה עוף וחשבתי אולי לעשות אוצו אחרת , חשבתי על שתי רעיונות , 1 לטבול בביצה וישר למחבת
2 לטבול בביצה ואז בשיבולת שועל ולהעביר למחבת ..
אם מישהו כאן ניסה ויודע איך זה יוצא או שיש לו טיפים לתבלינים/דרכים להכין את זה שיצא יוצר טעים אני אשמח ..

היי,
זה יצא די דוחה.

אם נמאס לך מחזה עוף, למה לא פרגיות?

לי יש פרוטוקול "חזה עוף טעים";
לחתוך לקוביות את החזה עוף, לתבל במלח, פלפל שחור, שליש כפית קינמון, סומאק (וואו), וכשזה חצי מוכן על המחבת אני מוסיף חמאת בוטנים (אורגנית טבעית ללא סוכר, הקופסא הירוקה - אגב, אין הבדל קלורי כזה משמעותי בינה לבין סקיפי, פשוט האורגנית נוזלית וקלה לבישול), וכוסברה.

בתאבון.

• פותח/ת השרשור
היי,
זה יצא די דוחה.

אם נמאס לך מחזה עוף, למה לא פרגיות?

לי יש פרוטוקול "חזה עוף טעים";
לחתוך לקוביות את החזה עוף, לתבל במלח, פלפל שחור, שליש כפית קינמון, סומאק (וואו), וכשזה חצי מוכן על המחבת אני מוסיף חמאת בוטנים (אורגנית טבעית ללא סוכר, הקופסא הירוקה - אגב, אין הבדל קלורי כזה משמעותי בינה לבין סקיפי, פשוט האורגנית נוזלית וקלה לבישול), וכוסברה.

בתאבון.
ראיתי איזה מתכון שמורכב מביצה ושיבולת שועל דווקא וניראה סבבה אני יצרף תמונה ,ניסית להכין את זה פעם ?

קבצים מצורפים

• 4C45DADE-F619-47DE-A478-A8048215A78E.jpeg
    4C45DADE-F619-47DE-A478-A8048215A78E.jpeg
    KB 113.7 · צפיות: 125
זה נראה מטוגן, בראש שלי חשבתי שזה לא מטוגן - ככה שזה יהיה ממש דוחה.

ניסיתי לשלב ביצה עם חזה עוף ללא טיגון, יצא די עיסתי ודוחה.

• פותח/ת השרשור
זה נראה מטוגן, בראש שלי חשבתי שזה לא מטוגן - ככה שזה יהיה ממש דוחה.

ניסיתי לשלב ביצה עם חזה עוף ללא טיגון, יצא די עיסתי ודוחה.
אני לא רוצה לעשות עם הרבה שמן וזה גם , יש מצב שעם הביצה ולשים קצת שיבולת כמו ציפוי כזה יצא סבבה ניראה לי

• פותח/ת השרשור
יאללה תעדכן, נשמע מעניין.
הכנתי את זה , שמע טעים רצח זה אשכרה הרגיש לי כמו שניצל רגיל לרגע , החיסרון היחיד זה שככל שתשים יותר שמן זה יצא יותר טעים וזה די בעייתי , אני השתמשתי באזור ה3 כפות ועוד ניסיתי כמה שפחות כדי שיצא לפחות נורמלי זה בערך 12-13 ml שמן שזה איזה 100 קלוריות נוספות ועוד 35 גרם שיבולת וביצה אחת , לדעתי מידי פעם זה אחלה אבל אם אתה בחיטוב הייתימממליץ להישאר עם חזה עוף , אני באופן אישי מעדיף כמה שפחות שמן ויחזור לחזה עוף אבל פעם פעמיים בשבוע כניראה יכין את זה קצת להרגיש טעם טוב יותר

דוחף בבאגט 200-250 גרם חזה עוף חתוך לרצועות עם חסה עגבניה בצל סגול קצת עלי רוקט וחרדל (אמיתי, לא הזבל הצהוב בבקבוק ששמים על נקניקייה).
אני יכול לדפוק שלוש כאלה בלי למצמץ.

הכנתי את זה , שמע טעים רצח זה אשכרה הרגיש לי כמו שניצל רגיל לרגע , החיסרון היחיד זה שככל שתשים יותר שמן זה יצא יותר טעים וזה די בעייתי , אני השתמשתי באזור ה3 כפות ועוד ניסיתי כמה שפחות כדי שיצא לפחות נורמלי זה בערך 12-13 ml שמן שזה איזה 100 קלוריות נוספות ועוד 35 גרם שיבולת וביצה אחת , לדעתי מידי פעם זה אחלה אבל אם אתה בחיטוב הייתימממליץ להישאר עם חזה עוף , אני באופן אישי מעדיף כמה שפחות שמן ויחזור לחזה עוף אבל פעם פעמיים בשבוע כניראה יכין את זה קצת להרגיש טעם טוב יותר

מגניב!

חזה עוף כאמור יכול להיות חתיכת באסה, במיוחד למי שמעמיס כמוני ואוכל בארוחה חצי קילו, ובטח ובטח למי שבחיטוב (370-400 גרם אחרי בישול בדרך כלל), ועם הזמן למדתי כמה טריקים לנבכי החזה עוף;

1. תמיד עדיף שיהיה חתוך דק.
ככול שהעובי גדול יותר כך נוצר יותר טעם לוואי של עוף, שעל פניו אין עם זה בעיה, אבל בביס ה-30 זה מתחיל להיות ממש דוחה.

2. פרוסה עבה = מיץ של עוף, גם, על פניו אין עם זה בעיה, אך שוב, בביס המתקדם זה עלול להיות דוחה.

3. פלפל שחור יכול ממש להעיק בשלב מסויים, כדאי ומומלץ לחדש את מלאי התבלינים בארון.

4. לבשל כשהחזה עוף חתוך דק ולקוביות זורם פי כמה וכמה מאשר לשבת עם סכין ומזלג ולהתחיל לבתר 500 גרם חזה עוף.

5. לפעמים חזה עוף שרוף עד מאוד יתקבל בברכה, במיוחד שהוא מיובש סטייל jerky, אני מניח שבגלל שהוא מיובש אז המשקל הכולל קטן בהרבה ולא מרגישים שאוכלים משפחה שלמה של תרנגולות.

6. עדיף לשמן את החזה עוף בקערה, ולא את המחבת.

7. שום ובצל = אחלה של תוספות, בדרך כלל נשכחים.

8. הוספת כורכום ואתה חושב שאתה אייל שני, מזל טוב, זה ניהיה הדבר הכי דוחה בעולם אחרי הפעם הראשונה.

9. שימו לב לכמות פפריקה חריפה שאתם מכניסים, כן בביס הראשון והשני זה טעים, אבל להתמודד עם השאר זה סיפור אחר.

10. נמאס לך מחזה עוף? תעבור לפרגיות.

*הנ''ל נכתב בהומור, אבל לא באמת בהומור. 😃

מגניב!

חזה עוף כאמור יכול להיות חתיכת באסה, במיוחד למי שמעמיס כמוני ואוכל בארוחה חצי קילו, ובטח ובטח למי שבחיטוב (370-400 גרם אחרי בישול בדרך כלל), ועם הזמן למדתי כמה טריקים לנבכי החזה עוף;

ככול שהעובי גדול יותר כך נוצר יותר טעם לוואי של עוף, שעל פניו אין עם זה בעיה, אבל בביס ה-30 זה מתחיל להיות ממש דוחה.

2. פרוסה עבה = מיץ של עוף, גם, על פניו אין עם זה בעיה, אך שוב, בביס המתקדם זה עלול להיות דוחה.

3. פלפל שחור יכול ממש להעיק בשלב מסויים, כדאי ומומלץ לחדש את מלאי התבלינים בארון.

4. לבשל כשהחזה עוף חתוך דק ולקוביות זורם פי כמה וכמה מאשר לשבת עם סכין ומזלג ולהתחיל לבתר 500 גרם חזה עוף.

5. לפעמים חזה עוף שרוף עד מאוד יתקבל בברכה, במיוחד שהוא מיובש סטייל jerky, אני מניח שבגלל שהוא מיובש אז המשקל הכולל קטן בהרבה ולא מרגישים שאוכלים משפחה שלמה של תרנגולות.

8. הוספת כורכום ואתה חושב שאתה אייל שני, מזל טוב, זה ניהיה הדבר הכי דוחה בעולם אחרי הפעם הראשונה.

9. שימו לב לכמות פפריקה חריפה שאתם מכניסים, כן בביס הראשון והשני זה טעים, אבל להתמודד עם השאר זה סיפור אחר.

חחח שברת אותי מצחוק

• פותח/ת השרשור
מגניב!

חזה עוף זה טיל באמת זה טעים העניין פה זה התיבול , אם אתה תופס תתבלינים שלך נגמר הסיפור , הבעיה שאני כבר תקופה ארוכה עם אותם תבלינים וזה כבר מתחיל להימאס , מה אתה חושב איזה תבלינים הכי כדאי לשים ?

חזה עוף זה טיל באמת זה טעים העניין פה זה התיבול , אם אתה תופס תתבלינים שלך נגמר הסיפור , הבעיה שאני כבר תקופה ארוכה עם אותם תבלינים וזה כבר מתחיל להימאס , מה אתה חושב איזה תבלינים הכי כדאי לשים ?

סומאק! (תבלין של שווארמה)

תחתוך את חזה העוף לרצועות ותשרה במרינדה של רוטב סויה/טריאקי, דבש ושום.
תקפיץ את זה על מחבת טפלון טובה.
ממש טעים 😃
תחתוך את חזה העוף לרצועות ותשרה במרינדה של רוטב סויה/טריאקי, דבש ושום.
תקפיץ את זה על מחבת טפלון טובה.
ממש טעים 😃

בעיקרון אתה יכול להשרות את חזה העוף בכל מרינדה שאתה רוצה. הטעם נספג בתוך חזה העוף ומשדרג אותו פי כמה מאשר סתם תיבול חיצוני...
עוד מרינדות מומלצות: רוטב ברביקיו, פסטו, צ'ילי מתוק/חריף+שום, חרדל עם עשבי תיבול למניהם, קארי וחלב קוקוס, ועוד ועוד, כיד הדמיון הטובה.
ככל שהנתח יותר גדול ככה תצטרך להשרות אותו ליותר זמן, אז קח את זה בחשבון... 😃
לכל מרינדה אתה יכול לקצוץ כלמני דברים שיוסיפו טעם, כמו בצל חתוך לקוביות קטנות, או שום, או לשלב כמה רטבים ביחד (רק תעשה ניסויים לפני שאתה מכין כמות חחח:sick:)
זה הרבה יותר נחמד מ"סתם" תבלינים יבשים כמו פםריקה וכמון.
אם כי לפעמים אני אוהבת את הטעם הפשוט והטוב 🙄

אגב, אם כבר תבלינים יבשים, המלצתי פה כבר בכמה הזדמנויות על תערובות מוכנות. "על האש" "שווארמה" " גריל" וכו' וכו'. בדכ הם מאוד מוצלחים! ואפשר גם לשלב אותם בחלק מהמרינדות.

עוד אגב, משהו שלא ניסיתי עדיין, אבל אני זוממת על זה כבר משבוע שעבר, ומהניסיון שלי זה אמור להצליח ובגדול. אתם יושבים? קלטו:
לקחת חזה עוף, לחתוך לרצועות.
לטבול את הנתחים ברוטב כלשהו- ברביקיו, צ'ילי, מיונז לייט, אולי אפילו סתם קטשופ.
לקחת ביסלי או תפוצ'יפס, ולרסק אותם לפירורים,
לצפות את הנתחים בחטיף המרוסק ולסדא על תבניתו בטוסטר אובן על חום של 180-200 לבערך 10-15 דקות....
בחטיף עצמו כבר יש שמן, אז הוא יעשה יענו "טיגון" של הציפוי, שאמור לפי הערכתי לצאת קראנצ'י ומתובל ומושלם 🤯

בע"ה אנסה השבוע ואעדכן.
אם מישהו יספיק לעשות לפניי - נא לשתף ולתייג אותיייי שאראההה ;)

כשיש לי כח להשקיע אני חותך אותו לריבועים ומטגן על הפלנצה עם בצל חתוך ועגבניה חתוכה.

כשאין זמן - מכין בתנור, מחמם 10 דקות את התנור על 220 מעלות, לוקח תבנית חד פעמית שם 3-4 פרוסות, מזלף מעט שמן זית, שם בנדיבות תבלינים, מכניס לתנור ל 15-17 דקות על 190-200 מעלות ויוצא לי טעים מאוד. חוסך גם כלים וריחות עשן במטבח.

לא יודע אם אתה צוחק או לא,אבל אחרי כל הטריאקי,דבש,צילי,שום וכו אני תמיד חוזר למיונז וקטשופ
זכותך לאהוב מה שאתה רוצה.
אני, באופן אישי, חולה על קטשופ עם חזה עוף. במיוחד כשזה מגיע עם פסטה.
"על טעם וריח אין להתווכח"

לא יודע אם אתה צוחק או לא,אבל אחרי כל הטריאקי,דבש,צילי,שום וכו אני תמיד חוזר למיונז וקטשופ

למה הטריאקי וכו' סותר את זה שאוכלים את זה בסוף עם קטשופ ומיונז? 🙄😆

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית