הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

חריגות בבדיקות דם

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
עשיתי בדיקות דם ויצא לי כמה חריגות
אוריאה 53 הטווח 15-45 אבל יודע שזה בגלל החלבון וזה תקין?
חומצה פולית נמוך 4.9 הטווח 5.9-24
וברזל קצת גבוה 180 טווח 60-170 אפשר חות דעת?
הברזל עלה לי מלפני 7 חודשים היה אז 114 והייתי בחיטוב אבל הקטע הוא שאני לא אוכל יותר בשר או משהו כזה, אוכל אותה כמות בשר אז איך הוא ככה עלה משמעותית?
ובנןגע לחומצה פולית היא הייתה כבר אז בחיטוב במינימום התקין ודווקא עכשיו משום מה במסה ירדה מתחת לטווח
עריכה:כל הבדיקת דם שתי תגובות מתחת

נערך לאחרונה:
טוב אז הייתי פה אצל רופאת היחידה, שלחה אותי לבדיקות חוזרות, אמרה שזה לא טוב האוראה למרות שאמרתי שאני מתאמן וצורך חלבון, לא מבין גם למה זה ככה כולה פי 2 משקל גוף אני אוכל, נתנה לי כדורי חומצה פולית, על הברזל שאלה אם אני מתסף במשהו אמרתי קריאטין והיא אמרה לי להפסיק אז ונראה אם הברזל ירד, מה קשור ברזל וקריאטין?
חוסר אינפורמציה, אלה דברים שרופאים לא מתעסקים בהם כמעט, לכן קל למצוא אשם

טוב אז הייתי פה אצל רופאת היחידה, שלחה אותי לבדיקות חוזרות, אמרה שזה לא טוב האוראה למרות שאמרתי שאני מתאמן וצורך חלבון, לא מבין גם למה זה ככה כולה פי 2 משקל גוף אני אוכל, נתנה לי כדורי חומצה פולית, על הברזל שאלה אם אני מתסף במשהו אמרתי קריאטין והיא אמרה לי להפסיק אז ונראה אם הברזל ירד, מה קשור ברזל וקריאטין?

תפחית בכמויות חלבון גם אם אתה חושב שאתה סופר בדיוק, המדד שלך הראה שאתה צורך הרבה חלבון גם ככה, להפחית מעט לא יזיק.

• פותח/ת השרשור
חוסר אינפורמציה, אלה דברים שרופאים לא מתעסקים בהם כמעט, לכן קל למצוא אשם
יש לי מה לדאוג מהאוראה והברזל? להוריד צריכת חלבון? אני רק על 2 חלבון מלא לקג...
יש בכלל טעם לעשות עוד בדיקות כי אני לא כזה נלהב מבדיקות דם ולא רוצה לעשות סתם
תפחית בכמויות חלבון גם אם אתה חושב שאתה סופר בדיוק, המדד שלך הראה שאתה צורך הרבה חלבון גם ככה, להפחית מעט לא יזיק.
כן אבל לפי מה שזכור לי אין בעיה שהאוראה גבוהה כי אני לא בן אדם שלא מתאמן

האוראה אין מה לדאוג, אבל תנסה אולי להוריד מעט חלבון ולראות מה קורה.
ברזל צריך לעקוב אחרי זה ולפעול בהתאם אם זה נמשך

כן אבל לפי מה שזכור לי אין בעיה שהאוראה גבוהה כי אני לא בן אדם שלא מתאמן

טוב, תהנה מה אני אגיד לך. אתה לא ''גבוה על הרף'' אתה יוצא ממנו בלא מעט ממה שזכור לי, פשוט תפחית בכמויות חלבון.
לא זוכר אם שאלתי אותך בעבר, אתה סופר חלבון גם ממקורות ''נחותים'' כמו לחם וכו'?

• פותח/ת השרשור
האוראה אין מה לדאוג, אבל תנסה אולי להוריד מעט חלבון ולראות מה קורה.
ברזל צריך לעקוב אחרי זה ולפעול בהתאם אם זה נמשך

טוב, תהנה מה אני אגיד לך. אתה לא ''גבוה על הרף'' אתה יוצא ממנו בלא מעט ממה שזכור לי, פשוט תפחית בכמויות חלבון.
לא זוכר אם שאלתי אותך בעבר, אתה סופר חלבון גם ממקורות ''נחותים'' כמו לחם וכו'?
בנוגע לברזל הרוקח פה אמר שאין בעיה איתו ואני אפילו מתחת לממוצע לגברים, מה שכן מוזר לי כי במאי עשיתי בדיקות והייתי על 110 ועכשיו קפץ ל180 אבל צריכת הבשר/עוף לא השתנתה בשום צורה, רק שם הייתי בחיטוב ופה במסה אבל כמות הבשר נשארה זהה.
וכן אני לא סופר חלבון נחות אבל כמה אני כבר אוכל ממנו? פעם הייתי סופר כן וזה היה מגיע ל20 גרם במקס

בנוגע לברזל הרוקח פה אמר שאין בעיה איתו ואני אפילו מתחת לממוצע לגברים, מה שכן מוזר לי כי במאי עשיתי בדיקות והייתי על 110 ועכשיו קפץ ל180 אבל צריכת הבשר/עוף לא השתנתה בשום צורה, רק שם הייתי בחיטוב ופה במסה אבל כמות הבשר נשארה זהה.
וכן אני לא סופר חלבון נחות אבל כמה אני כבר אוכל ממנו? פעם הייתי סופר כן וזה היה מגיע ל20 גרם במקס

אל תשכח שאתה לא שוקל הרבה (ממה שזכור לי) ככה שגם כמות שנראית מזערית כביכול יכולה לשנות לך את הUREA מלא תקין לתקין.
ואני מניח שאם תחשב במהלך השבוע ולא יום ספציפי זה כנראה יצא יותר מ20. ולגבי הברזל, זה קורה. הפריטין שלי נניח עלה בתקופה
שהתזונה שלי הייתה פחות מלאה וטובה, ובנוסף ואל תשכח שברזל זה לא רק בשר.

• פותח/ת השרשור
אל תשכח שאתה לא שוקל הרבה (ממה שזכור לי) ככה שגם כמות שנראית מזערית כביכול יכולה לשנות לך את הUREA מלא תקין לתקין.
ואני מניח שאם תחשב במהלך השבוע ולא יום ספציפי זה כנראה יצא יותר מ20. ולגבי הברזל, זה קורה. הפריטין שלי נניח עלה בתקופה
שהתזונה שלי הייתה פחות מלאה וטובה, ובנוסף ואל תשכח שברזל זה לא רק בשר.
אני אסתכל איזה עוד דברים גורמים לברזל לעלות ואולי התחלתי לצרוך אותם, ובנוגע לחלבון הלא מלא היתה תקופה שהיתי סופר אותו והייתי מודד יום יום במשך חודשים ויודע שאני לא עובר את ה20 לא מלא

עריכה:
הסתכלתי ולא, אין שם שום דבר ממקורות הברזל שאני אוכל רק ברזל מן החי אני צורך ואת זה אני כמו תמייד

אני אסתכל איזה עוד דברים גורמים לברזל לעלות ואולי התחלתי לצרוך אותם, ובנוגע לחלבון הלא מלא היתה תקופה שהיתי סופר אותו והייתי מודד יום יום במשך חודשים ויודע שאני לא עובר את ה20 לא מלא

בכל מקרה איך שלא תהפוך את זה, מומלץ לצרוך פחות חלבון ולהגיע לUREA תקין.
ולגבי הברזל, לא חסר טבעוניים עם ברזל מרשים, זה לא רק בשר בשר, תבדוק באמת.

• פותח/ת השרשור
בכל מקרה איך שלא תהפוך את זה, מומלץ לצרוך פחות חלבון ולהגיע לUREA תקין.
ולגבי הברזל, לא חסר טבעוניים עם ברזל מרשים, זה לא רק בשר בשר, תבדוק באמת.
תראה בעריכה בנוגע לברזל

ותראה בנוגע לחלבון אני כרגע על 2 וחושש קצת להוריד כי אז אולי בניית השריר לא תהיה אופטימלית, אני יודע שאמנם זה נמוך אבל כן יש הבדל בין 1.6-2

תראה בעריכה בנוגע לברזל

ותראה בנוגע לחלבון אני כרגע על 2 וחושש קצת להוריד כי אז אולי בניית השריר לא תהיה אופטימלית, אני יודע שאמנם זה נמוך אבל כן יש הבדל בין 1.6-2

גוף שלך החלטה שלך, בהצלחה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית