הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תזונה טבעונית

Ron.cohen13

משתמש פעיל
892
164
נק' מוניטין:
230
892
164
מניח שלא מעט מכם ראו את הסרט בנטפליקס שנקרא game changers

בהתחלה אמרו לי עליו וכמה חברים שלא באמת מתעסקים בספורט בתור חלק מהחיים התחילו לאכול טבעוני, הייתי סקפטי.. שאלתי פה פעם ואמרי שזה יחלוף וזה חרטא וכו' וכו'
התחלתי לראות עכשיו את הסרט, אני כרגע באמצע
וכששמעתי שארנולד דיבר שם אמרתי זה חרטא כי הוא לא באמת אינדיקציה, אבל היו שם לא מעט מחקרים אמיתיים, אנשים שמתעסקים בהרמת משקולות, ולא רק ריצות..
מה דעתכם באמת?
כרגע אני בקבע בצבא, אין ספק שהבשר שאני מקבל פה ( לפחות בתקופה הזאת בגלל בעיות בחדר אוכל) זה זבל, בשר חתולים ושניצלים שעברו רצח פעמיים
אבל עדשים יש בשפע..
האם זה באמת ככה כמו שהם מציגים את זה? ואם לא איך זה יכול להיות? הרי כל המחקרים האלה הם מה?
וכל הספורטאים האלה?

אשמח לתשובה מנומקת ולא רק כן או חרטא, בכוונה לא פתחתי בתזונה כי פה אנשים מרימים משקלים אמיתיים והיה חשוב לי לדעת מה הרגלי התזונה של החברה שבעיקר מתחרים

תודה!

הסקוואט והדדליפט שלי מעל 200, ואני אוכל שלוש פעמים בשבוע 600 גרם המבורגר+ צ'יפס
אין לי איזה מחקר להביא לך, כי אני לא מתעניין בתחום.
אבל הזכרת "אנשים שמרימים משקלים אמיתיים" בפנייה בשאלה שלך ואני חושב שאני עונה על ההגדרה הזו

מייק מתייחס לזה כאן, ויש קצת דיון לאחר מכן
תזונה ותוספים - מה אני חושב על הסרט The Game Changers

יש פודקאסט מעניין של ג'ו רייגן, מי שיצר את הסרט ומישהו שטוען כנגד

יש לכאן ולכאן אבל מהחצי השני של הדיון יוצר הסרט פשוט קוטל את המתנגד.
לדעתי הוא הרבה פעמים נתפס לקטנות במקום לעיקר ומציג את זה כניצחון מוחץ, לדוגמה הוא מראה שכן אפשר להשיג b12 מאדמה ומים לא מסוננים אבל לא מציג(לפי מה שזכור לי) כמה והאם זה מספיק לדרישות היומיות.
הרבה פעמים גם ההשוואה לא הוגנת, משווים תזונה טבעונית מוקפדת עם תיסוף כנדרש לעומת תזונה ממוצעת בארה"ב שכוללת ג'אנק.
בנוסף מי שטוען כנגדו הוא ללא הסמכה כלשהי ורואים את זה כשהוא מתקשה לקרוא גרפים מהמחקרים.
בכל אופן לא השתכנעתי לכאן או לכאן, אפשר להיות ספורטאי טוב עם אוכל מהחי וספורטאי טוב עם תזונה מהצומח בלבד, העיקר להקפיד על כל הדרישות ואין יתרון אחד על השני.

גם הסרט וגם בפודקאסט הזה (שג'ו רוגן בעצמו היה המום ממה שהלך שם, והוא מתכנן שידור חוזר עם מישהו שאשכרה ידע לענות ליוצר הסרט) יש מלא נתונים שהוצאו מקונטקסט, שגויים, או פשוט שקריים.

הסרט הוא מאוד חד צדדי ומנסה להציג תמונה שטבעונות טובה יותר לאתלטים, מה שלא נכון.
בהחלט אפשר להיות אתלט טוב מאוד עם תזונה טבעונית, אבל במקרה הטוב היא שוות ערך לתזונת כל, ובטוח לא טובה יותר

הסקוואט והדדליפט שלי מעל 200, ואני אוכל שלוש פעמים בשבוע 600 גרם המבורגר+ צ'יפס
אין לי איזה מחקר להביא לך, כי אני לא מתעניין בתחום.
אבל הזכרת "אנשים שמרימים משקלים אמיתיים" בפנייה בשאלה שלך ואני חושב שאני עונה על ההגדרה הזו
אומנם אני שותף לדעה שלך שבשר זה חיובי למתאמני כוח, אבל הטיעון שלך לחלוטין לוקה בחסר.

אם זה היה מספיק כדי להוכיח / להבהיר / להדגים שתזונה X היא טובה - אז לא חסרות דוגמאות מכל דיאטה אפשרית.

לצורך העניין יש בחור (לא יודע אם הוא בפורום) בשם יונה לייטזן, ליפטר וסטרונגמן תחרותי שהוא טבעוני (וגם הגיע לכוח שלו בתור טבעוני).

מייק מתייחס לזה כאן, ויש קצת דיון לאחר מכן
תזונה ותוספים - מה אני חושב על הסרט The Game Changers

יש פודקאסט מעניין של ג'ו רייגן, מי שיצר את הסרט ומישהו שטוען כנגד

יש לכאן ולכאן אבל מהחצי השני של הדיון יוצר הסרט פשוט קוטל את המתנגד.
לדעתי הוא הרבה פעמים נתפס לקטנות במקום לעיקר ומציג את זה כניצחון מוחץ, לדוגמה הוא מראה שכן אפשר להשיג b12 מאדמה ומים לא מסוננים אבל לא מציג(לפי מה שזכור לי) כמה והאם זה מספיק לדרישות היומיות.
הרבה פעמים גם ההשוואה לא הוגנת, משווים תזונה טבעונית מוקפדת עם תיסוף כנדרש לעומת תזונה ממוצעת בארה"ב שכוללת ג'אנק.
בנוסף מי שטוען כנגדו הוא ללא הסמכה כלשהי ורואים את זה כשהוא מתקשה לקרוא גרפים מהמחקרים.
בכל אופן לא השתכנעתי לכאן או לכאן, אפשר להיות ספורטאי טוב עם אוכל מהחי וספורטאי טוב עם תזונה מהצומח בלבד, העיקר להקפיד על כל הדרישות ואין יתרון אחד על השני.

בדיוק באתי להעלות את זה לכאן...

פודקאסט מעולה שמי שמצליח להבין את הטרמינולוגיה ועל מה הם באמת מתווכחים יוכל להגיע לדעה מושכלת לדעתי.

גם הסרט וגם בפודקאסט הזה (שג'ו רוגן בעצמו היה המום ממה שהלך שם, והוא מתכנן שידור חוזר עם מישהו שאשכרה ידע לענות ליוצר הסרט) יש מלא נתונים שהוצאו מקונטקסט, שגויים, או פשוט שקריים.

הסרט הוא מאוד חד צדדי ומנסה להציג תמונה שטבעונות טובה יותר לאתלטים, מה שלא נכון.
בהחלט אפשר להיות אתלט טוב מאוד עם תזונה טבעונית, אבל במקרה הטוב היא שוות ערך לתזונת כל, ובטוח לא טובה יותר

קראתי שליין נורטון כנראה יהיה שם, מקווה שזה נכון.

לגבי תזונה טבעונית באופן כללי לספורטאים:

- אם המטרות שלך לא מטורפות, כלומר אם אתה רוצה להיות שרירי וחטוב ובריא - אתה בהחלט יכול להשיג את זה עם תזונה טבעונית.
- אם אתה מחפש להיות ספורטאי מוביל - לדעתי האישית ועפ״י הספורטאים המובילים כיום בעולם - עדיפה תזונה אומניבורית (אוכל כל, כלומר מן הצומח ומן החי).
- תזונה טבעונית דורשת יותר תשומת לב, מכיוון שספציפית חלבון יותר קשה להשיג באופן אינטואיטיבי (כלומר ניתן להשיג חלבון, אבל יהיה קשה בלי להתמקד בזה).
- רצוי בכל תזונה שהיא, לשלב פירות וירקות. זה משהו אחד שכולם מסכימים עליו (פחות או יותר...).

לגבי הסרט עצמו:
כמו כל סרט פרופגנדה, קל מאוד להאמין כי הוא מנוסח בצורה טובה ומביא דוגמאות שנראות מאוד תקפות אם אתה לא מבין ממש בתחום. כל הספורטאי עילית שם - אינם ספורטאי עילית אלא ספורטאים ממוצעים בתחומם. יש המון ביקורות מהמון אנשי מקצוע מעולים (כולל צמחוניים וטבעוניים) שטוענים חד משמעית שהם עשו צחוק מהמדע ומהמחקרים ופשוט בחרו להתייחס למה שנוח להם להתייחס.

קראתי שליין נורטון כנראה יהיה שם, מקווה שזה נכון.
כן, ג'ו רוגן ביקש ממנו לבוא, עכשיו צריך שהבחור השני יאשר הגעה.

בכל מקרה דבר נוסף שאגיד על הסרט עצמו, הוא חטף ביקורת נוקבת בערך מכל בעל דעה בנושא, ויש מאמרים שמבקרים אותו לרעה נראה לי בכל שפה אפשרית

אומנם אני שותף לדעה שלך שבשר זה חיובי למתאמני כוח, אבל הטיעון שלך לחלוטין לוקה בחסר.

אם זה היה מספיק כדי להוכיח / להבהיר / להדגים שתזונה X היא טובה - אז לא חסרות דוגמאות מכל דיאטה אפשרית.

לצורך העניין יש בחור (לא יודע אם הוא בפורום) בשם יונה לייטזן, ליפטר וסטרונגמן תחרותי שהוא טבעוני (וגם הגיע לכוח שלו בתור טבעוני).
פותח האשכול ביקש דוגמאות של אנשים שמרימים "משקלים אמיתיים" אז הבאתי עליי דוגמה שאני אוכל בשר וחזק. אני כמובן לא טוען שאי אפשר להרים כבד כשאתה טבעוני.

פותח האשכול ביקש דוגמאות של אנשים שמרימים "משקלים אמיתיים" אז הבאתי עליי דוגמה שאני אוכל בשר וחזק. אני כמובן לא טוען שאי אפשר להרים כבד כשאתה טבעוני.

צודק, לא קראתי את השורה האחרונה לעומק.

לשאלתו של פותח הדיון אם מדובר על עצמי:
אוכל הרבה מוצרים מהחי - בשר ביצים מוצרי חלב ואבקת חלבון. למרות זאת, משתדל בשנה האחרונה~ להעלות את צריכה הפירות והירקות שלי. בהחלט משהו שהרבה חבר׳ה מזניחים.

אז הנתונים שהציגו שheme iron מבשר מעלה סיכון למחלת לב וסרטן ואינפלמציה וכנל עם חלב שקרי?
כי המחקרים נראים די אמינים

אז הנתונים שהציגו שheme iron מבשר מעלה סיכון למחלת לב וסרטן ואינפלמציה וכנל עם חלב שקרי?
כמעט הכל מעלה סיכון לסרטן.
צריך לקחת דברים בפרופורציה.

אם אתה מדבר על החומר שנמצא במוצרי חלב והסרט טוען שהוא מסרטן, אז הרוב המוחלט (70%~) מצא שאין קורלציה בין מוצרי חלב לסרטן. בעד שאר ה30% היו מחולקים שווה~ בין ״גורם לסרטן״ ל״מפחית סיכון לסרטן״.

מסרטן זה מושג שאפשר לזרוק כמעט על הכל, חמצן מסרטן, צריך להסתכל על באיזה כמויות זה מסרטן, בכמה הוא מעלה את הסיכון, ומה רמת הסיכון (כלומר האם מסרטן וודאי או אולי מסרטן).
אם תסתכל על חומרים ספציפיים אפשר למצוא הכל, אבל צריך להסתכל האם זה משהו שצריך לדאוג לגביו או לא.

גם לומר שמוצרי חלב מעלים דלקתיות זה בולשיט טהור, כי אין שום מחקר שמראה את זה, לעומת זאת יש מחקר שמראה שסויה מעלה דלקתיות וגבינה לא

• פותח/ת השרשור
קודם כל אני מודה לכולכם על התשובות הענייניות והמפורטות, למדתי המון מכם ותודה רבה!
גם על הפוסט של מייק, שאין ספק שחידש לי המון.
חבל שעושים תוכניות וזורקים מאמרים באוויר בלי שיש להם באמת ביסוס, אני שומע על לא מעט חברה בבסיס שישר מביאים את ארנולד כדוגמא, ומנסים לאכול כל מיני עשבים כי זה "הכי טוב"
כמובן שאין לי דבר נגד טבעונות, ומעניין אותי לדעת איך ארגיש, בכל מקרה.. אם אין לזה היתרון משמעותי כנראה שאוותר..
מה שכן מעניין אותי זה שלקחו לשלושה שחקני פוטבול האלה בדיקות דם, והראו איך הדם של הצמחוני שקוף יותר לעומת של האוכלי בשר, מה המשמעות של זה מלבד שזה בהיר וזה כהה?

מה שכן מעניין אותי זה שלקחו לשלושה שחקני פוטבול האלה בדיקות דם, והראו איך הדם של הצמחוני שקוף יותר לעומת של האוכלי בשר, מה המשמעות של זה מלבד שזה בהיר וזה כהה?
לא יותר מידי. הוא נוגע בזה קצת כאן.
אוסיף לפה את הביקורת של שגיא גלוזמן מevb בנושא. הוא טבעוני אגב כך שכל טענת biased נזרקת מהחלון.

זה יכול לנבוע משומן בדם או כולסטרול בדם, מה שכנראה יהיה יותר גבוה אם תאכל בשר לעומת ירקות.
יש השוואה דומה בין דגימות של אחרי צום ואחרי ארוחה עם תוצאות דומות, זה אומר שצריך לצום כל הזמן?
זה פשוט נראה יפה בסרט שצמחונים עם פלזמה שקופה לעומת פלזמה עכורה. מה גם שאני מניח שהבשר שהם קיבלו בבוריטוס(נכון?) הוא בטוח מלא שמן, מעובד וכו'
אני מניח ש @kotzer יוכל להרחיב על זה קצת יותר.

כמובן שאין לי דבר נגד טבעונות, ומעניין אותי לדעת איך ארגיש, בכל מקרה.. אם אין לזה היתרון משמעותי כנראה שאוותר..
היתרון לפעמים לא יהיה בתוצאות הספורטיביות שלך, אלא בתחושה כללית.
אנשים מספרים שהם מרגישים רעננים וקלילים על תזונה טבעונית, אולי אם אתה תחוש בזה, יהיה שווה לך להתמיד בזה.
לנושא האם זה יהווה יתרון לספורט? אני לא סבור. אבל זה לא הסיבה היחידה לבחור באורח חיים כזה.

אז אם הסיבה שלך לשקול תזונה כזאת בגלל ספורט, אני חושב שאין לזה יתרון בכלל. אבל אם זה סיבות אחרות, בהחלט כדאי לנסות.
באותה מידה אפשר להגיד שהדם השקוף לא בריא, כי חסר שומן בדם להורמונים. אך לדעתי זה שטות, אין הבדל בין דם שקוף או עכור מבחינה בריאותית.
לא לשכוח שכולסטרול ושומן בדם הם הפלסטרים והעזרה הראשונה של הדם, הם לא אויב.
לשאלתו של פותח הדיון אם מדובר על עצמי:
אוכל הרבה מוצרים מהחי - בשר ביצים מוצרי חלב ואבקת חלבון. למרות זאת, משתדל בשנה האחרונה~ להעלות את צריכה הפירות והירקות שלי. בהחלט משהו שהרבה חבר׳ה מזניחים.
בסופו של דבר, בכל סוג תזונה שמתאמן יבחר, תמיד צריך לדאוג למיקרו ולסיבים תזונתיים.
זה ממש מוזר לי לפגוש טבעונים שבכלל לא אוכל ירקות, רק המזון המתועש, השומני והמלא בסוכר.
בין אם בוחרים בתזונה טבעונית או כללית, צריך לאכול יותר ירקות ופירות כמו שצריך לשתות מספיק מים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית