הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ התוכנית של לייל

fckerfck

משתמש מתחיל
29
0
נק' מוניטין:
-289
29
0
חזרתי להתאמן ואני הולך לפי התוכנית של לייל,
מישהו יודע למה בתוכנית שלו הדדליפט הוא עם רגליים ישרות ולא הרגיל?
והכוונה שם זה לדדליפט שעושים באדיבילדרים שלא נוגעים בריצפה עם הפלטות או דדליפט מהריצפה?

ושאלה לגבי SS,
אם ההרמות שלי הן בסקוואט פי 1.5 ממשקל הגוף בקלות ודדליפט יותר מפי 2, יש טעם לעשות SS?

אני חושב שזה עם רגליים ישרות כי DL קלאסי מעמיס על הגוף יותר מדי, ובצורה הזאת להתאושש ממנו יהיה מאוד קשה (אבל זאת רק השערה X: )
בכל אופן DL מבוצע מהרצפה לא משנה מה, אבל SLDL(עם הרגליים הישרות) טיפה שונה מהדדליפט הרגיל, חפש ביוטוב תראה.

ובקשר לSS אם מעולם לא ביצעת תוכנית ליניארית סביר להניח שזה יוסיף לך למשקלי עבודה, מקסימום תמשוך את התוכנית לחודשיים-שלושה גג.

• פותח/ת השרשור
אז רגע, דדליפט עם רגליים ישרות זה לא סטיפ דדליפט? ולמה הרבה באדיבילדרים לא מורידים את המוט לריצפה בדדליפט עם רגליים ישרות?
קראתי יותר מדי תוכניות אימונים והסברים שכבר לא יודע עם מה להתחיל ולא רוצה לשרוף זמן סתם,
החזה שלי נראה חלש בגלל שהייתה לי דלקת בכתף הרבה זמן ולא התאמנתי על החזה חוץ משכיבות שמיכה, ובSS לא עובדים על חזה כמעט שזה דווקא מה שאני רוצה לעשות כדי לחזור למה שהיה פעם אז לא יודע.

דדליפט עם רגליים ישרות זה סטיף דדליפט כן.. הכוונה לאותו אחד.
ואתה מדבר על בודיבילדרים חחח, רוצה לחפש סרטונים של בראנץ' וורן עושה רבעי פרסים? או הרבה בודיבילדרים שעושים חצאי ורבע תנועות..
בSS עובדים מספיק על חזה, אל תדאיג את עצמך, אם אתה בגישה כזאת אולי עדיף שתניח לתוכנית של לייל ביינתים, SS יעשה לך רק טוב, גם לכתפיים.
ובכללי אם אתה דואג מדלקות כתפיים עבודה מרובה על החזה זה לא הרעיון הכי חכם בעולם 😃

• פותח/ת השרשור
אימון SS שלושה פעמים בשבוע, זה יספיק לכמה חודשים? כי אם כן אז בכיף, נראה לי דווקא פחות מסובך משאר התוכניות

לגבי הפאוורקלין, אפשר להחליף למתח או שהבנתי משהו לא נכון?

יספיק יספיק, וכן אתה יכול להחליף את הפאווארקלין למתח (למרות שלעולם לא יזיק לך ללמוד פאווארקלין 😃 )
מומלץ גם שתעלה סרטונים שלך מבצע את התרגילים, שיתנו לך טיפים וחיזוקים על טכניקה.
בהצלחה ;)

• פותח/ת השרשור
הייתי עושה בעבר פאוורקלין בכיף, פשוט אנשים מפריעים ויותר מדי דיבורים בחדר כושר אחרי זה.

עוד משהו חשוב, רשום שזה אותו משקל עבודה לאורך שלושת הסטים, אבל נגיד והמשקל עבודה שלי המקסימלי זה 100 קילו סקוואט אז עם כמה אחוז מזה אני מתחיל בשבוע הראשון? ובאימון אני אמור לעשות סטים של חימום מן הסתם, אז של איזה משקל וכמה חזרות. התאמנתי שנים בעבר ואני מרגיש עכשיו כמו תלמיד שמתחיל להתאמן רק

תקרא את הספר או תחרוש על הויקי. יש שם את כל התשובות.

ספציפית, הייתי ממליץ לך להתחיל קצת יותר נמוך מהמקסימום שאתה חושב שאתה יכול להתחיל. אם 100 זה המקסימום שלך את יכול להתחיל משמונים ולהעלות 5 קילו. תוך פחות משבועיים אתה כבר שובר שיאים.
חימום עושים 3-4 סטים במשקלים עולים וחזרות יורדות. ואז שלושה סטים חמש חזרות עבודה.

• פותח/ת השרשור
דרך אגב קראתי את האינציקלופדיה של ארנולד והוא כתב שם שבעבר הבאדיבילדרים היו מתאמנים יותר על כוח, כל הגוף ביום אחד, שלושה סטים בדומה לתוכניות כמו SS ושל פאוורליפטרים. מה הסיבה שהיום זה תוכניות של פיצולים?

אז רגע, דדליפט עם רגליים ישרות זה לא סטיפ דדליפט? ולמה הרבה באדיבילדרים לא מורידים את המוט לריצפה בדדליפט עם רגליים ישרות?
קראתי יותר מדי תוכניות אימונים והסברים שכבר לא יודע עם מה להתחיל ולא רוצה לשרוף זמן סתם,
החזה שלי נראה חלש בגלל שהייתה לי דלקת בכתף הרבה זמן ולא התאמנתי על החזה חוץ משכיבות שמיכה, ובSS לא עובדים על חזה כמעט שזה דווקא מה שאני רוצה לעשות כדי לחזור למה שהיה פעם אז לא יודע.

רוב הסיכויים שאתה לא תוכל לעשות סטיף דדליפט עד הרצפה - אלא אם כן אתה מאוד גמיש.

stiff!=straight
אתה לא אמור לעשות את זה עם רגליים ישרות, אלא במצב שבו הגב שלך ישר (כמו בדדליפט קלאסי) וההאמסטרינג הכי מתוח, ומשם למשוך את זה.
אז לא משנה אם המתיחה קורה בזווית של 10 מעלות או 40 מעלות אתה עדיין אמור להיות הכי מתוח שאתה יכול ולמשוך מהרצפה

עכשיו שאלה נוספת. יש לך איזה מקור להגדרה הזאת של הסטיףלג דדליפט?
עד כמה שאני מבין את המושג סטיף המשמעות שלו שאין תנועה בברכיים. אם אתה מתחיל ב40 מעלות לדוגמא כמו שציינת אז יש וואחד תנועה בברכיים.

עכשיו שאלה נוספת. יש לך איזה מקור להגדרה הזאת של הסטיףלג דדליפט?
עד כמה שאני מבין את המושג סטיף המשמעות שלו שאין תנועה בברכיים. אם אתה מתחיל ב40 מעלות לדוגמא כמו שציינת אז יש וואחד תנועה בברכיים.

סטיף אומר שאין תנועה בברכיים. מה כל כך קשה להבין?
ועדיין מאיפה השטות הזאת שלא תהיה לו מספיק גמישות לזה?

יפה אתה אומר בדיוק מה שאני אומר. עם הברך תיהיה בזווית (לא בהכרח לא נעולה -יכולה להיות טיפה מכופפת) אז זה כבר לא סטיף.
לגבי אם יש לו מספיק גמישות הוא כבר יצטרך לבדוק את זה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית