הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם קיבה יכולה להצטמק?

Metatron

משתמש פעיל
697
346
נק' מוניטין:
588
697
346
כשעשיתי חיטוב היה לי ממש קל לאכול פחות.
היום אני מכוון לאכול 2000-2200 קלוריות ביום ואני מרגיש שאני לא שבע אף פעם, אני צריך לאכול כמויות אסטרונומיות של מזון כדי לשבוע..
חברה שלי אומרת שאני צריך להיות קצת רעב לאיזה שבועיים ושהקיבה שלי תצטמק.
האם זה באמת עובד ככה?

זה סיפור חיי.
למרות שבחיטוב די הרעבתי את עצמי,
אני צורכת 2400 קלוריות, רובו חלבון כדי לשבוע.
ודואגת לאכול מאכלים עם הרבה נפח.
במקום כוס אורז? חצי כוס אורז ו400 גרם ברוקולי,
או במקום לחם רגיל, לחם קל ושותה המון המון מים בין לבין, ביחד, לפני ואחרי:lol:
כן, אני עדיין רעבה. אבל לא מורעבת,משהו שאפשר להתמודד איתו. ושוקלת להוסיף אירובי פשוט כי כרגע אני בכלל לא עושה:Confused:

• פותח/ת השרשור
אז בתאוריה הקיבה שלי תמיד תצטרך כמויות גדולות של מזון כדי לשבוע?
ואיך זה מסתדר עם זה שבחיטוב אני לא רעב במיוחד? בגלל שאני בדל פחמימה?

אז בתאוריה הקיבה שלי תמיד תצטרך כמויות גדולות של מזון כדי לשבוע?
הכיבה שלך נמתחת שאתה דוחף אוכל, זה חלק ממנגנון השובע (על זה המחקר שצירפתי) ביחד עם הפרשות גרלין, אינסולין וכו'. כלומר כיבה עצמה לא באמת שבעה, זה המוח שלך שבע או רעב.

ך ע"י אכילה מנות יותר קטנות של אוכל
אני חושבת להפך. אכילה של מנות קטנות רק תגרום לו להיות רעב יותר, ולחשוב כל הזמן על הארוחה הבאה.
אם כבר....אפילו הייתי הולכת על למשוך את הארוחת בוקר כמו צום לסירוגין ואז לאכול ארוחות גדולות שישביעו אותך לאורך זמן. מה גם פחמימות גורמות לי רק להיות רעבה יותר...אז אני קודם כל אוכלת מקסימום שומן וחלבון ואז משלימה עם פחמימות

אני חושבת להפך
אני יכול להבין את ההיגיון במה שאת אומרת, אבל מה שכתבתי זה לא מה שאני חושב בהכרח,אלא מה שראו במחקר שצירפתי.
כל מנגנון השובע ורעב מטווח בהמון גורמים, חלק ניכר זה השפעה מכנית של מתיחת הכיבה (כך במוח שלך יודע שמזון נצרך ויכול לשחרר הורמונים אחרים).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית