הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם הגיע הזמן לפצל את התכנית/להעלות קצת נפח?

• פותח/ת השרשור kikiki
  • פורסם בתאריך

kikiki

משתמש מתחיל
13
0
נק' מוניטין:
0
13
0
היי,אני מתאמן שנה וקצת(עם כמה חודשים של פציעה בכתפיים באמצע וכמה דילאודים)
משקלי העבודה שלי הם
דדליפט- 100x6קג
סקוואט-95x6קג
בנץ-80x7קג
מתאמן במטרה למסה
ומתקדם מאימון לאימון או בחזרות או במשקל

a1
סקוואט כבד 8-6*4
לחיצת חזה 8-6*4
חתירה בכבלים -8*4
לחיצת כתפיים בסמיט משין 10*3 -בגלל פציעה בעבר(עובד עם משקלים נמוכים יחסית ומשתדל שלא להגזים)
פשיטת מרפק עם מוט 12*2
preacher curl 12*2

a2
דדליפט 6*2
סקוואט קל 10*3
לחיצת חזה בשיפוע עם דאמבלים 8*3
פולי עליון רחב 10*4
הרחקות לצדדים 12*3
פשיטת מרפק עם חבל 12*2
פטישים 12*2

בזמן האחרון אני מרגיש גם שהיד האחורית שלי קצת בפיגור מאחור וכך גם משקלי העבודה(20ק"ג בפשיטת מרפק לצורך העניין)
לדעתכם כדאי להוסיף קצת נפח לידיים?
אולי הגיע הזמן לפצל ל ab?

מבחינת התקדמות במורכבים מתחיל להיות קצת קשה,אבל עדיין מצליח להתקדם בחזרות ובמשקל

אני לא אגיד לך לפצל לא לפצל, דבר אחד בטוח אתה צריך להתאים את התכנית אליך, בילדר שהידיים שלו בפיגור לא ישב ויחכה שיגדלו ממתח ובנץ׳ פרס

מאיזו בחינה התכנית רעה בעיניך? הבחירת תרגילים?
דווקא לא בהכרח.
בלי לזלזל בניסיון שלך, התכנית עצמה לא מתוכננת טוב.
כמובן שאם היא עובדת - אל תשנה אותה.
אם לא, ואני צופה שלא, תחליף לתבנית אחרת.
יש הרבה תוכניות טובות מהתחום.
רק תגדיר מה המטרות שלך ומה המגבלות שלך בתכנון האימונים - ותמצא את זו שהכי מתאימה לך.

• פותח/ת השרשור
דווקא לא בהכרח.
בלי לזלזל בניסיון שלך, התכנית עצמה לא מתוכננת טוב.
כמובן שאם היא עובדת - אל תשנה אותה.
אם לא, ואני צופה שלא, תחליף לתבנית אחרת.
יש הרבה תוכניות טובות מהתחום.
רק תגדיר מה המטרות שלך ומה המגבלות שלך בתכנון האימונים - ותמצא את זו שהכי מתאימה לך.
מצטער על הבורות אבל אני מאוד אשמח לדעת ולהבין באמת את הבעיה בתכנון של התכנית לדעתך
אני פתוח לעצות ✌️

אני חושב שהפיגור בטרייספס יכול להיות בגלל שאין לך לחיצות כבדות באחיזה צרה כמו מקבילים או פרס... קשה להתקדם במשקלי העבודה בתרגילים מבודדים, כשיש לך מורכבים כבדים באחיזה צרה אז זה די מוודא שיש עליה בעומס על הטרייספס. אם אתה לא יכול לעשות אז אולי תחליף את הלחיצת חזה באחד מהימים ללחיצה באחיזה צרה.

מבחינת המשקלים כנראה יש לך עוד לאן למשוך עם התקדמות ליניארית. לפצל או לא זה כבר עניין של העדפה אישית, אני מעדיף תדירות על פני נפח באימון בודד. מבחינת נפח אפשר להוסיף עד איפשהו באזור ה-18 סטים לשריר גדול בשבוע (בסה"כ, כולל מה שעשית עד עכשיו) לתקופות... אפשר להשתמש בזה כעוד פרמטר להתקדמות, לנוע בין 10-18~ או משהו באזורים האלה.

אבל תיקח בחשבון שיותר נפח מגדיל את הסיכון לפציעה אם אתה עובד בעצימות גבוהה יחסית, אז תיהיה זהיר עם לחיצות ותרגילי כתפיים (משהו שאני צריך ללמוד ליישם בעצמי), עדיף להתקדם קצת פחות מאשר להיפצע.

מצטער על הבורות אבל אני מאוד אשמח לדעת ולהבין באמת את הבעיה בתכנון של התכנית לדעתך
אני פתוח לעצות ✌️
התכנית הזאת יכולה להיות נפלאה למטרות שלך:
תוכנית אימונים - Hypertrophy Specific Training - קילוגרם - כושר, תזונה ופיתוח הגוף
הכי חשוב להבין את תכנון ההתקדמות ולא להגזים עם הנפח המיותר.
תבחר אקססוריז בחוכמה.

אני חושב שהפיגור בטרייספס יכול להיות בגלל שאין לך לחיצות כבדות באחיזה צרה כמו מקבילים או פרס... קשה להתקדם במשקלי העבודה בתרגילים מבודדים, כשיש לך מורכבים כבדים באחיזה צרה אז זה די מוודא שיש עליה בעומס על הטרייספס. אם אתה לא יכול לעשות אז אולי תחליף את הלחיצת חזה באחד מהימים ללחיצה באחיזה צרה.

מבחינת המשקלים כנראה יש לך עוד לאן למשוך עם התקדמות ליניארית. לפצל או לא זה כבר עניין של העדפה אישית, אני מעדיף תדירות על פני נפח באימון בודד. מבחינת נפח אפשר להוסיף עד איפשהו באזור ה-18 סטים לשריר גדול בשבוע (בסה"כ, כולל מה שעשית עד עכשיו) לתקופות... אפשר להשתמש בזה כעוד פרמטר להתקדמות, לנוע בין 10-18~ או משהו באזורים האלה.

אבל תיקח בחשבון שיותר נפח מגדיל את הסיכון לפציעה אם אתה עובד בעצימות גבוהה יחסית, אז תיהיה זהיר עם לחיצות ותרגילי כתפיים (משהו שאני צריך ללמוד ליישם בעצמי), עדיף להתקדם קצת פחות מאשר להיפצע.
אולי אתה צודק אולי לא אגיד את הסיפור שלי
72×1 מקבילים 52.5×5×3
וחלש ביד אחורית

תצטרך להרחיב גיבור

על פי איזה מדד?
מדד החיים, כל מדד אנשים חיצוניים, התקדמות אישית אתרי כוח ושטויות כאלה

@דניאלביטון10
מקבילים כבדים הינם הוכחה טובה לטרייספס חזקים.
הכוונה שאתה חלש בפשיטת מרפק? בבנץ' פרס? ביחס למה? לעצמך? לשכן ממול?
אני ביחס לעצמי, כל תרגיל יד אחורית שלי אני חלש בו פחות או יותר (באופן יחסי למקבילים אבל בפער)

תצטרך להרחיב גיבור

אני ביחס לעצמי, כל תרגיל יד אחורית שלי אני חלש בו פחות או יותר (באופן יחסי למקבילים אבל בפער)
אתה מבין שבתרגיל מבודד מן הסתם תרים פחות מבתרגיל מורכב?

תצטרך להרחיב גיבור

הרבה מהכוח בתרגילים זה עניין של התייעלות בתנועה עצמה... מה שיותר מעניין זה המסה בטרייספס, היקפים ופרופורציות לשרירים אחרים.

• פותח/ת השרשור
התכנית הזאת יכולה להיות נפלאה למטרות שלך:
תוכנית אימונים - Hypertrophy Specific Training - קילוגרם - כושר, תזונה ופיתוח הגוף
הכי חשוב להבין את תכנון ההתקדמות ולא להגזים עם הנפח המיותר.
תבחר אקססוריז בחוכמה.
קראתי ובאמת התכנון בלוקים מאוד מעניין, אבל הדבר היחידי שלא קרץ לי זה כמות התרגילים בכל אימון. אתה חושב שזה יהיה רעיון להשתמש באלמנטים של ההתקדמות והבלוקים של הhst בתכנית fbw רגילה כמו שפירסמתי?

קראתי ובאמת התכנון בלוקים מאוד מעניין, אבל הדבר היחידי שלא קרץ לי זה כמות התרגילים בכל אימון. אתה חושב שזה יהיה רעיון להשתמש באלמנטים של ההתקדמות והבלוקים של הhst בתכנית fbw רגילה כמו שפירסמתי?
הכוונה היא שלדעתך יש בתכנית יותר מדי תרגילים? פחות מדי?

אתה מבין שבתרגיל מבודד מן הסתם תרים פחות מבתרגיל מורכב?

הרבה מהכוח בתרגילים זה עניין של התייעלות בתנועה עצמה... מה שיותר מעניין זה המסה בטרייספס, היקפים ופרופורציות לשרירים אחרים.
גם בגודל הטרייספס קצת בפיגור אני רק לא מבין מה אתם מנסים להוכיח, חוץ מזה "מה שיותר מעניין" מה שיותר מעניין אותך זה לא מה שיותר מעניין אותי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית