הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון לבקשת המשקולנים HB סקוואט 215

• פותח/ת השרשור temp
  • פורסם בתאריך
לפי הניסיון האישי שלי, אחרי הרבה זמן(יחסית) של HB מצאתי את העומק המדויק, וכשאני עובר אותו ומנסה לקבל באונס כשהאמס נוגעים בתאומים או אפילו קרוב לזה אני פשוט מאבד מתח ולא קם.

אין כזה דבר "צריך להיות" מבחינת עומק. העומק נקבע על ידי מספר גורמים כמו גמישות, גודל, גנטיקה, ניסיון, טכניקה טובה/לקויה וכו'. האינדיקציה היא שבירת מקביל. הבאונס לאו דווקא צריך להתפוצץ ולבוא מהברכיים, המתיחה של ההאמס היא שקובעת.
אני מכיר אנשים שיורדים גם יותר נמוך בלואו, זה אומר שעידן לא עושה עומק מלא בלואו?

מה הקשר ללואו בר?
בלואו בר הוא שובר בברור....כמו כן בגלל מיקום המוט + הטית הגב המתחיה בהמסטרינג מתקבלת יותר גבוהה....
עד היום שאני עושה לואו באר ומצלם את הסט נראה לי שזה חצי תנועה (שאני רואה את הסט בבית), אבל תו"כ ביצוע במכון אני מרגיש שאין לי לאן עוד לרדת ויש לי מתיחה מלאה בהמסטרינג....

כמו שכבר כתבתי, יורדים בכל סקוואט עד איפה שאפשר, לא צריך לחפש את המילימטר מתחת למקביל, כי אם ככה אתה סתם ירדת אז על השלד עם הסקוואט 150 שלו.

אם זאת הנקודה שבה דאוס נתקע, אז אין מה לעשות....אבל זה לא נראה ככה.

• פותח/ת השרשור
אתה יכול להסביר למה לא להגיע למצב של באונס כזה?

כי אתה מקבל את הבאונס מהברכיים ולא מהשריר .
ברכיים הם לא חומר אלסטי , הם לא מתנהגות בדומה לקפיץ .
הן מחזירות תכח מהמכה שהן קיבלו , אבל זה שוחק אותן .

• פותח/ת השרשור
לא יורדים כמה שיכולים, אם לא הייתי שובר מקביל זה לא היה תירוץ לגיטימי
שאני נורא רוצה אבל לא יכול.
יש סקוואט מלא ויש את כל השאר, בא לך לנסות להגיע לעומק המיטבי תיהיה בריא.
אין לי מטרה לשפר את טווח התנועה שלי, אלא לשים עוד משקל על המוט.

מה הקשר ללואו בר?
בלואו בר הוא שובר בברור....כמו כן בגלל מיקום המוט + הטית הגב המתחיה בהמסטרינג מתקבלת יותר גבוהה....
עד היום שאני עושה לואו באר ומצלם את הסט נראה לי שזה חצי תנועה (שאני רואה את הסט בבית), אבל תו"כ ביצוע במכון אני מרגיש שאין לי לאן עוד לרדת ויש לי מתיחה מלאה בהמסטרינג....

כמו שכבר כתבתי, יורדים בכל סקוואט עד איפה שאפשר, לא צריך לחפש את המילימטר מתחת למקביל, כי אם ככה אתה סתם ירדת אז על השלד עם הסקוואט 150 שלו.

אם זאת הנקודה שבה דאוס נתקע, אז אין מה לעשות....אבל זה לא נראה ככה.

כמו שאמרתי, האינדיקציה היא שבירת מקביל וטכניקה. אתה הבאת דוגמה של "ככה צריך להיראות היי באר", ואני אמרתי שלא כל היי באר צריך להיראות כמו טרמפולינה שנובעת מהבאונס, למרות שאני מסכים שזה כיף שהבאונס מעיף אותך למעלה.

ואני לא ירדתי על השלד, אלא על החכמים שהתעקשו לא להבין את יחס המוטות לבדיקת העומק של הסקוואט.

יוסי הבאת סרטון (וגם ראיתי איך אלכס הספרינטר עושה ) שמדגים בדיוק למה
אנשים חושבים שסקוואט דופק את הברכיים , כאשר את מקבל באונס כזה מהן .
והן גולשות בבור אתה שוחק אותן .

וככה זה בסדר?

מהשרשור המפורסם של אנטון עם ה- 180 שלו....

אני חושב שזה (כמו בסרטון) פשוט סקוואט מלא, זה הכל.....

ואני מסכים איתך שלואו בר יותר בריא לברכים מהי באר.....
מניסיון וכאבי ברכיים שהיו שעשית הי באר עד הרצפה...ונעלמו לחלוטין שעברתי לסקוואט ריפפטו שלכם.
אבל גם עצירה של התנועה בדרך למטה בסקוואט הי באר שוחקת את הברכיים....
ככה שעדיף לדבוק בלואו באר.

אבל אם עושים הי באר אז עושים עד למטה. כמו הבחור פה בסרטון.

---------- התגובה התווספה ב 00:14 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 00:11 ----------

כמו שאמרתי, האינדיקציה היא שבירת מקביל וטכניקה. אתה הבאת דוגמה של "ככה צריך להיראות היי באר", ואני אמרתי שלא כל היי באר צריך להיראות כמו טרמפולינה שנובעת מהבאונס, למרות שאני מסכים שזה כיף שהבאונס מעיף אותך למעלה.

ואני לא ירדתי על השלד, אלא על החכמים שהתעקשו לא להבין את יחס המוטות לבדיקת העומק של הסקוואט.

טוב אז תראה את הסרטון השני ששמתי...וזה ממש לא כיף לעוף מהבאונס...זה די קשה...ותמיד צריך באונס.
באונס בחיים לא יבוא מ"מכה חוזרת מהתאומים" אלה מההמסטרינג או הגלוטאוס.

אני מסכים איתך שעומק זה דבר אינדיוודואלי....ושבירת מקביל זה משהו שכולם יכולים להסכים עליו....אבל אם אתה יכול יותר עמוק ממקביל אז לך על זה ואל תעצור במקביל כי זאת לא האופציה הכי בריאה בשבילך....תעצור איפה שהמתיחה מקסמלית ושם תעוף למלעה כמו קפיץ.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
לא ברור לי הקטע של לשבור מקביל אם זה לא כדי לקבל באונס
אם אתה יכול לרדת ולמתוח את ההמס עוד אז תמתח

אויש באמת זה אותו סיפור מחדש, פעם היה עם ה180-190 קילו בלאגן מאותה זווית צילום ואותו מכון שאנשים אמרו לעידן שהוא לא שובר מקביל ואז היה צילום מהדר יוסף מזווית נמוכה ולגמרי מהצד שהראה שהוא יורד הרבה מעבר למה שנדרש. הזווית צילום משפיעה הרבה

נערך לאחרונה:
אויש באמת זה אותו סיפור מחדש, פעם היה עם ה180-190 קילו בלאגן מאותה זווית צילום ואותה מכון שאנשים אמרו לעידן שהוא לא שובר מקביל ואז היה צילום מהדר יוסף מזווית נמוכה ולגמרי מהצד שהראה שהוא יורד הרבה מעבר למה שנדרש. הזווית צילום משפיעה הרבה
ואצלי, ששמתי סירטון של 140 לדיפים אחי

ריפ מדבר שטויות, יש טיעון נגד חזק שהוא לא מתייחס אליו וזה שLB משמעותית פחות יפה מHB ובספורט שהנקודות הולכות בעיקר על הכוריאוגרפיה זה חשוב.

אם עידן ירד הרבה מעבר למה שנדרש, אז מבחינתי ההגדרה של LB היא סקוואט מקביל, כי הוא שבר מקביל רק בקצת. not being disrespectful, אבל עושה רושם שההגדרה שלכם למקביל היא שונה משלי, ופחות "מחמירה" מסתבר.

מבחינתי זה סקוואט מקביל,
6a00d834521e7369e20120a527865d970c-250wi

וזה סקוואט שובר מקביל,
270_kg_Squat.jpg

ככה או ככה לא זכרו לי שקראתי פה שעידן לא שבר מקביל, מה שאמרתי היה שזה נראה שהוא יכול לרדת עוד. גם בסקוואט שאני העלתי לפה עם 140 רואים בבירור שאני לא יורד עד הסוף ואפילו לא שובר מקביל למרות שזה לא הרגיש לי ככה בזמן הביצוע, אבל זה היה ברור לי מהצפיה בוידאו.

וכמו שאמרו פה, כל ההגדרה הזאת של לשבור מקביל היא שרירותית וחסרת טעם אם היא לא עוקבת אחר העקרונות הבסיסיים, אם שברת מקביל בקצת ולא הגעת למתיחה מקסימלית בהאמס, אז לא עשית בזה כלום. ב LB זה בדרך כלל מה שיקרה, אז זה לגיטימי, אבל בהיי באר יש פוטנציאל עומק גדול יותר. המתיחה של ההאמס תגיע בנקודה נמוכה יותר. להגיע לאזור ה parallel ולקרוא לזה באונס זה לא יותר מלשכנע את עצמך שאתה עושה סקוואט מלא.

"Correctly (squat) is full range of motion"

נכתב ע"י ריפטו.

• פותח/ת השרשור
אני יבהיר משהוא, PL הוא ספורט הסיבה ששוברים מקביל זה שזו הדרישה.
אני כרגע מתאמן להתחזק באופן כללי ולא לתחרות, אבל בכל זאת "עומק" הוא לא המטרה שלי.

המטרה היחידה זה עוד משקל על המוט בהתאם לחוקים.
אתם מתייחסים פה לדבר שהוא סובייקטיבי (ולכן אין לו משמעות ), שמודדים משהוא הוא צריך להיות מוחלט, ושבירת מקביל היא קריטריון כזה.

אגב הסקוואט של הבחורה שובר מקביל בהרבה.

אגב תוספת :
כל זה אם המטרה של הסקוואט היא הסקוואט, ולא כתרגיל עזר(כמו הסרטונים שאתם הבאתם).

אני חייב לציין שהאשכול הזה הפך להיות מטומטם ברמות שלא היו מביישות פורומים ישראליים אחרים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית