קורונה, מה שמעתם ומה דעתכם

• פותח/ת השרשור nyeoNi
  • פורסם בתאריך
גרף מעניין שמראה את הגידול היומי בסולם לוגריתמי, באופן מפתיע הגידול במדינות שונות באירופה מאוד דומה (33%~ ליום) ברגע שמגדירים את Day-0 כיום שבו יש לראשונה 100 חולים.

צפה בקובץ המצורף 53950

אגב, אחת הסברות למה התמותה באיטליה גבוהה כל כך לעומת שאר האיזורים היא שהם בודקים רק אנשים שמפגינים סימפטומים מסויימים, אם אתה נשא ולא חולה - כנראה שלא תאובחן (ותמשיך להפיץ את הוירוס ללא ידיעתך ללא סגר).

כמובן האוכלוסיה באיטליה גם מבוגרת יותר, מעשנים יותר שזה גם לא עוזר אבל עדיין לא מדובר ב8% תמותה מהנגיף באיטליה כמו שאומרים בחדשות (8% מהחולים המאובחנים - זה כן, אבל לא 8% מכלל החולים והנשאים שזו אחת הסיבות למה הנגיף ממשיך להתפשט שם, אין מעקב אחרי אנשים בלי סימפוטמים ולא בודקים אותם).

גם בארץ צריך להיות מאוד מקושר בשביל להיבדק לקורונה אם לא היית בחו"ל ולא היית במגע ישיר עם חולה מאומת למשך 15 דקות לפחות, אז סביר שיש בארץ כמה נשאים ללא תסמינים שמסתובבים בלי לדעת שהם מדבקים, לפי המודל המתמטי.

סרטון מעניין על תפוצת מגיפות וגידול אקספו':

מישהו סיני בעבודה שלח לי נתונים מעניינים ממאמר סיני שהתפרסם לאחרונה (意大利医疗崩溃意味着什么? - iDoNews):

50% מהאנשים יכולים להתמודד עם הקורונה בעצמם ללא טיפול רפואי
30% מהאנשים זקוקים לטיפול רפואי בשביל שמצבם לא ידרדר מקל לקשה ואז יחלימו
20% מהאנשים יוגדרו כמקרים קשים שדורשים הנשמה מלאכותית
(אין התייחסות לגיל, יש קורלציה גבוהה בין המקרים הקשים לגיל מבוגר ולמצב הבריאותי)

אם מערכת הבריאות מסוגלת להתמודד עם 50% מהחולים שזקוקים לטיפול רפואי, כולל הנשמה מלאכותית לכל המקרים הקשים - אחוז התמותה יהיה נמוך מ-1%.
אם מערכת הבריאות לא מסוגלת להתמודד עם כל המקרים הקשים שדורשים הנשמה מלאכותית - עד 20% ימותו (20% = אין מכונות הנשמה בכלל במדינה).
אם אין מערכת בריאות ואין טיפול רפואי כלל - 50% ימותו.

כנראה המחקרים הכי טובים בנושא תחלואה של קורונה יגיעו דווקא מדרום קוריאה, כי הם עושים הרבה בדיקות של אוכלוסיה רנדומלית, כולל כאלו שבכלל לא מפגינים תסמינים

כנראה המחקרים הכי טובים בנושא תחלואה של קורונה יגיעו דווקא מדרום קוריאה, כי הם עושים הרבה בדיקות של אוכלוסיה רנדומלית, כולל כאלו שבכלל לא מפגינים תסמינים

מסכים, שזו גם הסיבה למה אחוז התמותה אצלם כל כך נמוך לעומת מדינות אחרות.

אגב, אני יודע שאתה חי באיטליה - דיברתי עם מישהו בעבודה (איטלקי, כל המשפחה שלו עדיין גרה שם והוא מאוד מחובר לחדשות). הוא אמר לי שיש הרבה צעירים באיטליה שעדיין לא לוקחים את הקורונה ברצינות, ואפילו מתעקשים לחיות את חייהם כאילו כלום לא קורה.
היה אפילו דף פייסבוק עם 450 אלף עוקבים שדיווחו עליו בחדשות באיטליה שצעירים איטלקיים עודדו את הוירוס ואמרו שהוא דבר טוב כלכלית כי הוא הורג פנסיונרים שלא תורמים כלכלית ומהווים נטל על החברה.

עם כזו גישה קצת קשה להתגונן בפני מגיפה.

*עריכה - גרף ראשוני הכיל גם את הרשות, תוקן בהודעה הבאה*

נערך לאחרונה:
upload_2020-3-11_17-22-50.png

10 לפה 10 לשם זה לא משנה יותר מדי. הם גם ככה עדיין בקושי עורכים בדיקות

35 נכון לאתמול, ואתה יכול לומר את אותו הדבר עלינו.

אני שמעתי דווקא 97, אז בוא נכנס לקטנות ונאמר 12. לא שזה משנה יותר מדי. לגבינו, זה בטוח.

הגרף בשבוע הקרוב יהיה מעניין יותר

אני שמעתי דווקא 97, אז בוא נכנס לקטנות ונאמר 12. לא שזה משנה יותר מדי. לגבינו, זה בטוח.

הגרף בשבוע הקרוב יהיה מעניין יותר

97 זה היום בישראל נכון לרגע זה (לא כולל רשות), 75 היה אתמול (לא כולל רשות), ישראל מדווחת לWHO כל 24 שעות ולכן זה עדיין לא בגרף.

אין טעם לעדכן ברזולוציה של שעות או דקות - הWHO זה לא וואינט.

נערך לאחרונה:
ואנחנו זה לא WHO, אני לא רואה איך מספרים רשמיים שהמדינה משחררת לא רלוונטים כי הם עדיין לא עודכנו ב-WHO.

ואנחנו זה לא WHO, אני לא רואה איך מספרים רשמיים שהמדינה משחררת לא רלוונטים כי הם עדיין לא עודכנו ב-WHO.

כי המספרים משתנים כל כמה שעות - אתה יכול לדווח שתוך שעה כמות החולים עלתה ב20, זה לא אומר שב24 שעות יהיו לנו 480 חולים חדשים. המספרים הרשמיים שהמדינה משחררת באינטרוולים קבועים הם המספרים שמופיעים באתר של WHO - חדשות בוואינט משתנות כל שעה.

אתה מתווכח כאן על שטויות, הנתונים שהבאת בטבלה מגיטהאב כוללים את החולים בעזה ועד כמה שהנתון הזה מעניין אני לא חושב שהוא רלוונטי לחולים בישראל עצמה.

סוף היום אתמול נסגר על 97 זה כל מה שאמרתי. אני מסכים שאנחנו מתעסקים בשטויות.

97 זה מה שאנחנו יודעים, בפועל לדעתי זה כמה מאות שיתגלו בימים הקרובים.

לא ממש, בדרך כלל מכונים שיש בהם יותר מ 100 אנשים בבת אחת אלו מכונים גדולים עם כמה מתחמים, פשוט ישימו דגש לא להתאסף במתחם אחד

אתה מודע לזה שהם שיחררו מידע רשמי שהוירוס שורד על משטחים עד 72 שעות? אתה מודע לזה שחדר כושר הגייני פחות מהאסלה שלך בבית? אני מהמר שבקרוב גם חדרי כושר יכנסו לפגרה

לא ממש, בדרך כלל מכונים שיש בהם יותר מ 100 אנשים בבת אחת אלו מכונים גדולים עם כמה מתחמים, פשוט ישימו דגש לא להתאסף במתחם אחד
במכון שלי (וגם ברוב המכונים שהייתי בהם כמו הולמס פלייס, גו אקטיב וכו)יש הרבה יותר ממאה בו זמנית
מעניין מה יהיה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית