קורונה, מה שמעתם ומה דעתכם

• פותח/ת השרשור nyeoNi
  • פורסם בתאריך

nyeoNi

משתמש קבוע
1,262
519
נק' מוניטין:
884
1,262
519
ביתי
ממה שהצלחתי להבין קראתי שמדובר על חיידק "הסארס" שלעיתים מתפשט על הריאות, וגורם לקריסה תפקודית של הריאה, ממה שקראתי (לא ראיתי רפרנס מחקרי)
הסארס ממגיע מפירות מסוימים, שמזדהמים על ידי גידול לא נכון(?), ועטלפים אוכלים ונושאים את החיידק ובזכות זה החיידק מייצר חסינות לתנאים שונים שנגרמים מאורח החיים של העטלפים

מעניין אותי מה שמעתם בעיקר דברים שלא פורסמו בחדשות.

לגבי כמות הנפגעים, ההרוגים, המחלה עצמה ומאיפה באמת התחילה, טיפול וכדומה.
באופן אישי אני מתחיל לדאוג מהמצב ומעוניין לשמוע כמה שיותר פרטים על הנושא

דיון פורה

אני הבנתי שאי אפשר להידבק מעטלפיםם ממגע, אלא רק עם אתה אוכל העטלף שהמערכת החיסונית שלו לא הספיקה להתחסן נגד הנגיף לפניי מותו.

אני הבנתי שאי אפשר להידבק מעטלפיםם ממגע, אלא רק עם אתה אוכל העטלף שהמערכת החיסונית שלו לא הספיקה להתחסן נגד הנגיף לפניי מותו.
וגם אז הסיכוי להידבקות הוא נמוך מאוד.
זה וירוס עם זיקה נמוכה מאוד לבני אדם, אבל הזן החדש שונה ועבר מוטציות ככה שהוא נהיה מדבק מאוד לבני אדם. גם מה שמיוחד בזן החדש שהוא עובר הרבה מוטציות מהר, בשונה מהוירוס המקורי

זה וירוס עם זיקה נמוכה מאוד לבני אדם, אבל הזן החדש שונה ועבר מוטציות ככה שהוא נהיה מדבק מאוד לבני אדם. גם מה שמיוחד בזן החדש שהוא עובר הרבה מוטציות מהר, בשונה מהוירוס המקורי

אז בעצם אי אפשר למצוא חיסון לנגיף הזה בדרך הקונבציונלית של החדרת תאים מתים של הנגיף אם הוא עובר מוטציות בתדירות כזאת תכופה?
תיאורטית המערכת החיסונית האנושית יכולה להתגבר על הנגיף באופן עצמאי כמו שפעת נניח? כי ראיתי שיש כמה מקרי החלמה מהנגיף ואני לא מבין איך בהתבסס על העובדה שלרפואה אין עדיין הרבה מושג לגבי הנגיף הזה בתצורה החדשה שלו.

אני לא יודעת הרבה, על הנגיף עצמו, רק שמעתי שכמות ההרוגים גבוהה פי מאות ממה שמספרים בטלוויזיה (שם הם מספרים על סדר גודל של 200-300 הרוגים. חח שספתאשלהם תאמין לזה...)

• פותח/ת השרשור

אתה יודע במקרה איך הזן החדש הזה נוצר? ואיך זה שהוא זן משתנה כל כך?

מה שאני לא מבין זה איך שיש כבר מספר אנשים שהחלימו מהמחלה?
האם המערכת האנושית יכולה כבר להתחסן מהמחלה בסופו של דבר או שזה צירוף מקרים?

מה שאני לא מבין זה איך שיש כבר מספר אנשים שהחלימו מהמחלה?
האם המערכת האנושית יכולה כבר להתחסן מהמחלה בסופו של דבר או שזה צירוף מקרים?
או שזה שקר של התקשורת כדי להוריד את רמת ההיסטריה.

הייתי מאמין שזה שקר אם רק השלטונות בסין היו מדווחים על אנשים שהחלימו כי באמת נראה שהם מנסים לייפות את התמונה ואת מספר הקורבנות אבל גם במדינות מערביות מדווחים על החלמה של חולים ומאוד מעניין איך הגיעו לקביעה כזאת כשכרגע לרפואה אין שום דרך להתמודד עם הנגיף הזה.

הייתי מאמין שזה שקר אם רק השלטונות בסין היו מדווחים על אנשים שהחלימו כי באמת נראה שהם מנסים לייפות את התמונה ואת מספר הקורבנות אבל גם במדינות מערביות מדווחים על החלמה של חולים ומאוד מעניין איך הגיעו לקביעה כזאת כשכרגע לרפואה אין שום דרך להתמודד עם הנגיף הזה.

כן וואי סין נראלי מטייחים את זה בטירוף.
טרריליוני-ביליוני סינים, לא חושבת שהם היו עושים כזה טררם אם היו רק כמה אלפי חולים וכמה מאות בודדות של מתים. אמנם גם זה נוראי כשלעצמו, אבל ברור שהמספרים גבוהים בהרבה.

וזה פשוט מצמרר לראות איך סין, שהיא מעצמה כלכלית ענקית שמאיימת "להשתלט על העולם", מאבדת את הצפון בגלל יצור ככ קטן שאי אפשר אפילו לראות....
זה מהרגעים האלה שאני לא יודעת אם לצחוק או לבכות. מבחינתי זה ברור שיש כאן יד ה' :>

אז בעצם אי אפשר למצוא חיסון לנגיף הזה בדרך הקונבציונלית של החדרת תאים מתים של הנגיף אם הוא עובר מוטציות בתדירות כזאת תכופה?
אפשר, בידיוק כמו שעושים עם שפעת, אבל פשוט וירוס הקורונה היה וירוס כל כך לא משמעותי עד עכשיו שלא היה צורך לפתח חיסון נגדו, עכשיו צריך להשקיע את הזמן לעשות את כל עבודת הבסיס כדי לפתח את החיסון

תיאורטית המערכת החיסונית האנושית יכולה להתגבר על הנגיף באופן עצמאי כמו שפעת נניח? כי ראיתי שיש כמה מקרי החלמה מהנגיף ואני לא מבין איך בהתבסס על העובדה שלרפואה אין עדיין הרבה מושג לגבי הנגיף הזה בתצורה החדשה שלו.
ברור, הוירוס הזה הוא כמו כל וירוס אחר, פשוט אחד שמתפשט מהר.
רוב החולים לא יציגו בכלל סימנים, חלק קטן יציגו סימנים, וחלק קטן יותר יסבול מתופעות קשות או אפילו מוות

אני לא יודעת הרבה, על הנגיף עצמו, רק שמעתי שכמות ההרוגים גבוהה פי מאות ממה שמספרים בטלוויזיה (שם הם מספרים על סדר גודל של 200-300 הרוגים. חח שספתאשלהם תאמין לזה...)
זה לא וירוס קטלני במיוחד, פשוט אחד שמתפשט במהירות, אין לנו היכרות רצינית איתו, ואין חיסון.
מי שנפגע ממנו הם בעיקר אנשים עם מערכת חיסון מוחלשת, כמו זקנים, ילדים, וחולים במחלות שונות כמו איידס וסרטן.

אתה יודע במקרה איך הזן החדש הזה נוצר? ואיך זה שהוא זן משתנה כל כך?
מוטציה רנדומלית

תכלס לא מעניין אותי ואני ממש סקפטי לגבי התפשטות וכו
עם זאת הזמנה מאליאקספרס הגיע

יכול לעבור בעזרת דומם?

אני עובד עם מטוסים ואתמול יצאו פאקינג 2 מטוסי דרימליינר מלאים לתאילנד. לא מבין איך לעזאזל אנשים לוקחים סיכון כזה?! שבוע לפני זה, יצאו 2 מטוסים לבייג׳ינג. המון ביטלו אבל בעל זאת 60 מפגרים החליטו לטוס. בגלל חבורת מפגרים כאלה, הוירוס יגיע גם לארץ.

אני עובד עם מטוסים ואתמול יצאו פאקינג 2 מטוסי דרימליינר מלאים לתאילנד. לא מבין איך לעזאזל אנשים לוקחים סיכון כזה?! שבוע לפני זה, יצאו 2 מטוסים לבייג׳ינג. המון ביטלו אבל בעל זאת 60 מפגרים החליטו לטוס. בגלל חבורת מפגרים כאלה, הוירוס יגיע גם לארץ.
תאילנד הוא לא איזור סיכון יותר מכל מדינה אחרת, בייג'ינג אני לא סגור על העניין, אבל גם לדעתי אין הבדל משמעותי

אחי אתה קיצוני מידי מה הבעיה בתאילנד, גם לא כזהההה ריאלי להידבק ברור שלא צריך להתאבד או לטוס לסין בגלל זה אבל עדיין...

אחי אתה קיצוני מידי מה הבעיה בתאילנד, גם לא כזהההה ריאלי להידבק ברור שלא צריך להתאבד או לטוס לסין בגלל זה אבל עדיין...

א. בייג׳ינג מסוכנת. עושים שם בדיקות קפדניות לפני עליה למטוס כולל ריסוס פנים המטוס. בארץ פותחים את כל החלונות והדלתות של המטוס בישביל שיענו לאוורר את המטוס.
ב. בתאילנד הוירוס גם התחיל להתפשט.

הדיילות והטייסים שמים מסיכות גם בהלוך וגם בחזור. אם זה לא היה מסוכן, לא היה צורך בבדיקות ובמסיכות.

לא כזה ריאלי להדבק? את זה תספר לאלפי הנדבקים. דרך אגב, אל תיהיו תמימים. מספר הנדבקים/המתים בהרבה יותר גבוה ממה שהתקשורת מספרת. אף אחד לא יגיד לכם את המספר האמיתי. כרגע הטיסות לסין כולל לבייג׳ינג נעצרו לחלוטין עד חודש מרץ.

נערך לאחרונה:
רך אגב, אל תיהיו תמימים. מספר הנדבקים/המתים בהרבה יותר גבוה ממה שהתקשורת מספרת. אף אחד לא יגיד לכם את המספר האמיתי
לא צריך להגזים, אין פה קונספירציה.
מספר הנדבקים הוא הערכה, ע"פ יכולת ההדבקה המשוערת של הנגיף, לא לפי מספר החולים המזוהים, שנמוך בהרבה.
פשוט רוב הנדבקים לא מציגים סימפטומים, אז אפשר רק להעריך כמה נדבקו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית