הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

קורונה, מה שמעתם ומה דעתכם

• פותח/ת השרשור nyeoNi
  • פורסם בתאריך
1000 חולים זה לא מופרך. בדרום קוריאה ואיטליה יש יותר מזה כרגע.
אני גר באיטליה ויכול לאשר לך שיש קצת פחות מ-900 חולים מתוך אוכלוסיה של 60 מיליון, וכמעט כולים מרוכזים ב-2-3 עיירות קטנות, וכל השאר הם אנשים שבאו במגע ישיר וממושך עם אותם חולים מהאיזורים האלה.
והחיים פה ממשיכים כרגיל חוץ מכמה מגבלות קלות מאוד

אז למה הם מקפידים על בידודים?
למה סוגרים קוים לחול?
אלעל דיווחה כבר על הפסד עתידי! שולחים עובדים לחלת!
לאפקט המגיפה יש הרבה יותר קשר לעניין מאשר הנגיף עצמו.
זה גם עניין שאין עדיין חיסון יעיל ויכולת להגן על אוכלוסיות בסיכון, והעובדה שזה וירוס חדש שמתפרץ בבת אחת, אז הסכנה היא שכולם יחלו פחות או יותר בבת אחת, וזה ישתק את הכלכלה
כי זה מדבק...
יש לך כרגע פחות מ0.2% תמותה
לא לגמרי נכון, מדובר על 0.2% עד גיל 50 בערך, וזה עולה עד בערך 13% במעל גיל 80, שזה לא מעט, אבל בהחלט הגיוני במחלה נשימתית

פרוזן
תזכור הראשון שימות כאן בארץ
תיהיה כאן אנדרלמוסיה שלא נראתה כאן בארץ שנים!
ירוקנו מדפים בסופר,פחות ילכו לעבודה,ישאירו ילדים בבית וכו

בן, אתה צריך לקחת איזה שקית נייר מהמטבח ולשאוף ולנשוף לאט לאט, ואם זה לא יעזור תעשן איזה קטנה.
זה לא יום הדין, אתה חייב להירגע אחי, בשביל הבריאות שלך. מבטיח לך שזה לא יתקרב לרמות שאתה מתאר.

@Avanti
אח,עברתי כבר מוות במשפחה,ומלחמה עם אמא חולת סרטן(ניצחה)
אז אני לא בלחץ מזה.
אני פשוט מבין שיהיה לקהל בארץ קושי להתמודד עם הגזרה,אם היא תגיע

תזכור הראשון שימות כאן בארץ
תיהיה כאן אנדרלמוסיה שלא נראתה כאן בארץ שנים!
אחי שפעת גבתה הרבב יותר קורבנות..בלי פאניקה.
זה מחלה ויראלית רגילה לחלוטין פשוט הרבה יותר מדבקת

אנשים בארץ הרבה יותר מדי היסטריים, התקשורת גם לא תורמת לעניין (לא שמעתי אותם פעם אחת מדברים על שיעורי החלמה מהנגיף גם בקרב מבוגרים), זה לא אומר שאנחנו על סף אפוקליפסה.
צריך לנקוט אמצעי זהירות ולהיות רגועים, אני למשל תכננתי לטוס בזמן הקרוב ואוותר על זה כרגע, חוץ מלהימנע מהתקהלויות אם אתה אדם מבוגר או סובל ממחלות המחלישות את המערכת החיסונית אין שום סיבה לפחד או לשבור שגרה.

אנשים בארץ הרבה יותר מדי היסטריים, התקשורת גם לא תורמת לעניין (לא שמעתי אותם פעם אחת מדברים על שיעורי החלמה מהנגיף גם בקרב מבוגרים), זה לא אומר שאנחנו על סף אפוקליפסה.
צריך לנקוט אמצעי זהירות ולהיות רגועים, אני למשל תכננתי לטוס בזמן הקרוב ואוותר על זה כרגע, חוץ מלהימנע מהתקהלויות אם אתה אדם מבוגר או סובל ממחלות המחלישות את המערכת החיסונית אין שום סיבה לפחד או לשבור שגרה.
אמא שלי משוכנעת שמה שהולך פה זה לא פחות מהמגפה השחורה, שבפועל כמעט הכל כרגיל

כי זה מדבק...
יש לך כרגע פחות מ0.2% תמותה
אתמול הודיעו חגיגית שהקורונה קטלנית פי 5 משפעת רגילה....
ויש לי משפחה באיטליה, מילאנו. הם בהסגר. יוצאים רק למה שחייבים, קניות וכאלה...

זה קצת הפוך מכל נתון שאי פעם פורסם ומדד אחוזי מוות לפי חתך אוכלוסייה

זה קצת הפוך מכל נתון שאי פעם פורסם ומדד אחוזי מוות לפי חתך אוכלוסייה

אנערף חחח היה כתוב קטלנית פי 5.
אולי התכוונו למדבק פי 5?
לוידעת...
תראה תכלס בקורונה התפרצה בטיל. אם איזה סיני היה נדבר בשפעת רגילה, זה לא היה מתפזר ככה לכל העולם בכזו מהירות....

אנערף חחח היה כתוב קטלנית פי 5.
אולי התכוונו למדבק פי 5?
לוידעת...
תראה תכלס בקורונה התפרצה בטיל. אם איזה סיני היה נדבר בשפעת רגילה, זה לא היה מתפזר ככה לכל העולם בכזו מהירות....
קטלני פי 5 זה מדד שיטחי מאוד.
זה הרבה יותר קטלני משפעת באוכלוסיות מבוגרות כי בניגוד לשפעת, אין חיסון שייגן עליהם, וכנראה בגלל פגמים סטטיסטיים, שמחשיבים מוות מקורונה גם אם הבנאדם היה חולה מאוד והקורונה היה הקש האחרון, וגם בגלל שהסטטיסטיקה לוקחת בחשבון שאנחנו יודעים על כל מקרי הקורונה, אז אחוז המתים לעומת הלא מתים גבוה יחסית, ולעומת זאת אם יש עוד הרבה מקרים שאנחנו לא יודעים עליהם, אז אחוז המתים לעומת הלא מתים נהיה משעותית קטן יותר. פה מתחיל ונגמר כל העניין

עכשיו ראיתי בצומת קרית אתא מסעדה בשם korona, מעניין אם הם איבדו לקוחות בתקופה האחרונה 🙄

רק אתמול כתבתי את זה
אני מצטט כאן את הרופא הראשי של הצוות בשיבא:
״לדבריו, לא רק הציבור מדחיק את הפחד מהמחלה. "כולם מדחיקים, גם הרופאים. אנשים שלא מבינים בזה כלום מפרסמים כתבות בשם עצמם ואומרים שזו שפעת קלה. תסתכלו בגרפים באיזו מהירות אנשים נדבקים. שפעת פחות מידבקת, והיא הרבה פחות חידתית. המחלה הזו היא תעלומה. כשימות החולה הראשון בישראל נעבור מהדחקה לכאוס".

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית