הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קורונה, מה שמעתם ומה דעתכם

• פותח/ת השרשור nyeoNi
  • פורסם בתאריך
אז מה אתה מציע לעשות בן? להכניס את כולם לבידוד עד שימצא חיסון או עד שהנגיף יעלם?
יש מה שנקרא יחס נזק-תועלת.
היחס הזה מודד כמה התועלת תהיה מפעולה מסויימת, וכמה נזק היא תגרום. וגם צריך להבין מה המטרה של הפעולה.
בידוד בהיקף מוחלט יגרום לשיתוק הכלכלה העולמית, ויגרום נזקים עצומים כמעט לכולם, זה יגרום הרבה יותר נזק מהנגיף, לכן אין טעם בזה, וכדאי להתרכז בבידוד רק אנשים שבאו במגע ישיר עם חולה, או מי שמציג את הסימפטומים המתאימים. כל השאר רק יגרום יותר נזק ופחד ממה שצריך.

אני חושב שצריך להכניס לכלא אדם כמו הבעלים של הפיראט האדום שחזר מאיטליה וידע שהוא צריך להיכנס לבידוד ולא עשה את זה
אתה מודע לזה שהוא חזר בפברואר וההנחיה להיכנס לבידוד נכנסה במרץ?

יש מה שנקרא יחס נזק-תועלת.
היחס הזה מודד כמה התועלת תהיה מפעולה מסויימת, וכמה נזק היא תגרום. וגם צריך להבין מה המטרה של הפעולה.
בידוד בהיקף מוחלט יגרום לשיתוק הכלכלה העולמית, ויגרום נזקים עצומים כמעט לכולם, זה יגרום הרבה יותר נזק מהנגיף, לכן אין טעם בזה, וכדאי להתרכז בבידוד רק אנשים שבאו במגע ישיר עם חולה, או מי שמציג את הסימפטומים המתאימים. כל השאר רק יגרום יותר נזק ופחד ממה שצריך.

זה בדיוק מה שאני אומר, אני לא מבין למה יש ציפייה לשתק מדינה שלמה ולהכניס אותה לבידוד.

אתה מודע לזה שהוא חזר בפברואר וההנחיה להיכנס לבידוד נכנסה במרץ?

לא נשמע לי הגיוני שההנחיה להיכנס לבידוד נכנסה במרץ (כלומר לכל היותר בארבעת הימים האחרונים) כשהקורונה כבר כמה שבועות טובים בארץ ואזהרות מסע והנחיות לבידוד קיימות כבר כמה שבועות.
ויודע מה? במקרה הספציפי הזה כן הייתי מצפה מאדם שחזר מהמדינה המוכה ביותר בקורונה מחוץ לאסיה ועוד במילאנו שהיא מוקד ההתפרצות במדינה שינקוט משנה זהירות ויגדיל ראש. לפי מה שהבנתי הוא ידע שהוא צריך להיות בבידוד אבל הלך לפתוח את החנות שלו כי לא היה מי שיעשה את זה, זאת התנהגות מחליאה.

@Kartalajan
זה הכיון!
אני יותר עצבני וכועס
יש לי גם עסק פרטי
וגם ילדים קטנים
איך אני לא איהיה מוטרד

לא נשמע לי הגיוני שההנחיה להיכנס לבידוד נכנסה במרץ (כלומר לכל היותר בארבעת הימים האחרונים) כשהקורונה כבר כמה שבועות טובים בארץ ואזהרות מסע והנחיות לבידוד קיימות כבר כמה שבועות.
ההנחיה נכנסה ב-1.3 בפתאומיות, אחרי שאמרו שהיא תיכנס מה-14, וגם זו הנחיה מחמירה מאוד שלא קיימת כמעט בשום מקום.
אזהרות מסע זה דבר אחד, להיכנס לבידוד אוטומטי זה משהו אחר

ויודע מה? במקרה הספציפי הזה כן הייתי מצפה מאדם שחזר מהמדינה המוכה ביותר בקורונה מחוץ לאסיה ועוד במילאנו שהיא מוקד ההתפרצות במדינה שינקוט משנה זהירות ויגדיל ראש. לפי מה שהבנתי הוא ידע שהוא צריך להיות בבידוד אבל הלך לפתוח את החנות שלו כי לא היה מי שיעשה את זה, זאת התנהגות מחליאה.
אתה מבין שכשהוא חזר מאיטליה היו בערך 500 חולים מתוך אוכלוסיה של 60 מיליון? הסיכוי לפגוש חולה, ועוד להידבק ממנו, הוא נמוך בקטע מפחיד, ככה שאין שום סיבה הגיונית להיכנס לבידוד אוטומטי. אני לא חושב בכלל שהוא נהג בחוסר אחריות.
הוא כן נהג בחוסר אחריות על זה שהוא שיקר על מה הוא עשה בין הזמן שהוא חזר עד לאבחון, אבל זה כבר נושא לא קשור

אין כמו לפתוח את ynet וכל החדשות על הקורונה!
לפחות ראשי הערים התחילו להתעורר,ולבטל עדלויאדות!
נכון מבעס לילדים,אבל אין ברירה
אין סיכוי שיצליחו להתגבר על ההפצה של הנגיף.
*איזה כיף שיש לי ציוד להתאמן בבית

אני עושה עניין אחי? אני?
מתי ב40 שנה האחרונות,ראיתה שבוטלה עדלאידע בחולון?
והכל בגלל שאנחנו פה בארץ שמים *** אחד על השני!

והכל בגלל שאנחנו פה בארץ שמים *** אחד על השני
לא מבין על מה אתה מדבר..
אתה כנראה המדינה היחידה בעולם שחולה מאומת לא ניסה לברוח מבידוד בה.בכל העולם יש סרטונים של אנשים חולים שיורקים ומשתעלים בכוונה על כל מי שמנסה לקחת אותם לבידוד
יותר מזה,לפי צו של משרד הבריאות יש למאבטחים ולשוטרים סמכות שימוש בכוח לטובת "אכיפת בידוד" אצל חולים מאומתים.
אתה מחדיר פאניקה בכל מי שאתה מדבר איתו. תרגע כבר.

הילד מבלומפילד גילה רק היום שהוא חולה.
המשחק היה לפני יותר משבוע.

המצב בישראל מצויין,יהיו עוד מאות חולים פה ואין מה לעשות. זה חלק מתהליך ההתגברות ומציאת חיסון

אתה מחדיר פאניקה בכל מי שאתה מדבר איתו. תרגע כבר.
אני?
ומה עם זה שמשרד הבריאות מבטל אירועים?
נו באמת פרוזן אני תופס ממך אדם נבון,אתה מבין שפיספסנו את המצב למגר את המגיפה בארץ!
תרשה לי לקחת את זה לכיון אחר,טוב.
אני אדם בעל עסק פרטי,אתה יודע איזה ירידה בפידיונות יש??
הרחוב ניהיה דליל בכמה וכמה מונים
מה תגיד עכשיו,שרק עלי זה משפיע?
אח שלי כולה עדלאידע בחולון

אני מעדיף להידבק בקורונה + עגבת מאשר להיות שם
מהלך של ביטול שכזה,זה אומר הרבה!

ומה עם זה שמשרד הבריאות מבטל אירועים?
ברור שהוא מבטל,עושים הכל כדי למנוע התפשטות.
אבל לא מדובר באבעבועות שחורות...
אנשים פה נענים להוראות,נשארים בבידוד ודואגים אחד לשני
אני אדם בעל עסק פרטי,אתה יודע איזה ירידה בפידיונות יש??
מבין אותך,אבל זה לא בגלל שקורונה זה וירוס קטלני.
זה פשוט שפעת מאוד מדבקת.
המהלכים של ביטול אירועים נועדו בשביל שכמה שפחות אנשים יידבקו כדי לשמור על שגרת עבודה ומשק במדינה.
קח לדוגמה תחנת משטרה. נניח ששוטר אחד יידבק בעדלאידע וידביק את כל התחנה שלו, אתה מבין שמשטרת חולון מושבתת לחלוטין ל14 ימים?
מה שיצריך מתיחת גזרות של תחנות שכנות או העברת שוטרים לתחנת חולון מכל הארץ.

לא לוקחים סיכונים בשביל לשמור על שגרת החיים והעבודה!

צר לי מאוד שזה ככה,אבל חד משמעי עדיף שיידבק "אדם רגיל" ולא שוטר,כבאי,איש מד"א,מאבטח,רופא.
אם אחד מלמעלה נדבק,ומדביק את מקום העבודה שלו,אנחנו נקרוס.

אז הביטול נועד להגן בעיקר על אלה.
חובשים שנמצאים באירוע,שוטרים ומאבטחים שנמצאים שם,כבאית עם כוננים וכו'.
פשוט לא יהיה לך מי שיגיב לאירוע אמת קיצוני
שפיספסנו את המצב למגר את המגיפה בארץ!
איך בדיוק היית עושה את זה?
סוגר את נתבג לחלוטין? אתה מודע למיליארדים שהיית מפסיד?
זה כסף שצריך לחזור מאיפשהו,אז מאיפה נוריד? מביטוח לאומי?קצבאות הנכים?מהחולי סרטן? ממי ניקח אץ המיליארדים האלה?

נזיפות מכמה מדינות כבר קיבלנו.
אז בהחלט לא לסגור לגמרי את השמיים
אבל מדינות ״מדביקות״ כן הייתי סוגר.

הגדילו לעשות ושאפו גדול לאלעל,שהבוסים קיצצו מהשכר כנל גם(מה לעשות לא נעים) גל פיטורים.
ועוד הם קיבלו מכה קשה 150 עובדים שלהם בבידוד.

המדינה לא בכזאת קלות היתה נכנסת לגרעון כמו שאתה מתכוון,וחוץ מזה באיזשהו מקום זה היה ״מרים״ לתוצרת המקומית

אז בהחלט לא לסגור לגמרי את השמיים
אבל מדינות ״מדביקות״ כן הייתי סוגר.
אז היית משאיר בסין ישראלים שמתים לחזור לארץ?
מציע לך לעשות טיול קטן בדארקנט,תראה איך המשטר הסיני יורה בכל מי שיוצא מהבית או מסתובב בחוץ באיזורים מסויימים.
אטמו בתים שלמים עם בטון עם אנשים בפנים
ויש עוד דוגמאות, אז לא,אתה לא יכול להשאיר אץ האזרחים שלך שם

כמובן שלהחזיר פרוזן,אני לא אטום למה שמתכולל בסין.
אבל ישר לבידוד בבית חולים
הבעיה עם העם שלנו,שאין להם *** להישמע להוראות.

החיידק הזה אמור להעלם בקיץ?

הקיץ לא יעלים את הקורונה אוטומטית, מה שקורה הוא שבמזג אוויר חם עוברים פחות חיידקים = פחות נדבקים, ואחוזי ההידבקות צפויים לרדת בעקבות כך. נחכה ונראה, יש מקום לאופטימיות.
כרגע מה שאותי מדאיג בכל אופן זה שאין במדינה מספיק מכונות הנשמה, זה יכול להיות נוראי אם אנשים יעמדו בתור בשביל לקבל הנשמה.

נ.ב
משרד הבריאות השיק אפליקציה בנושא הקורונה, מוזמנים להוריד - CoronApp

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית