הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לחץ דם סיסטולי גבוה

• פותח/ת השרשור Calman
  • פורסם בתאריך

Calman

משתמש מתחיל
100
0
נק' מוניטין:
240
100
0
שלום,

היום נמצא לי לחץ דם סיסטולי גבוה 145/65 בדר"כ אני על 120/70 (מדדו לי לפני 3 חודשים ולפני 6 חודשים אותו דבר)

למישהו יש מושג איך הלחץ דם שלי פתאום קפץ כל כך?זה ממש מדאיג אותי
יכול להיות שזה קשור לאבקת חלבון, אימוני כוח, valsalva maneuver, ויטמינים, העלייה במשקל מאסת תחילת המאסה?

נערך לאחרונה:
אתה לוקח תרופות ללחץ דם בגיל 30? המשפחה שלך סובלת מלחץ דם? אתה בקבוצת סיכון? אתה שמן?
פשוט נראה לי קצת הזוי שישר נותנים תרופות ללחץ דם בגיל כזה במקום לנסות לפתור את זה (אירובי, הימנעות מקפאין, דיאטה). *

אתה לוקח תרופות ללחץ דם בגיל 30? המשפחה שלך סובלת מלחץ דם? אתה בקבוצת סיכון? אתה שמן?
פשוט נראה לי קצת הזוי שישר נותנים תרופות ללחץ דם בגיל כזה במקום לנסות לפתור את זה (אירובי, הימנעות מקפאין, דיאטה). *

32 ... היום זה יום ההולדת שלי ...
גם האח שלי וגם האמא סובלים מלחץ דם ...
אני שמן ... (אבל חתיך)
רק התחלתי ללכת למכון ... קודם יכולתי רק ל"רוץ" בחוץ וקצת פושאפס ...
הורדתי את המלח מהדייטה ... אבל אני לא יכול בלי קפאין ....
עדיין ... הרופא מטומטם ... פעם אחרונה שהוא נתן לא לקחתי את התרופה ..

קודם כל מזל טוב!
דבר שני, יכול להיות שזה באמת נובע מעודף משקל ומצריכת קפאין מוגברת. קריאה של 130/90 חורגת בקצת מהנורמה אבל עד כמה שאני יודע לא באופן שמצדיק תרופות להורדת לחץ דם לכל החיים, בייחוד בגיל כזה. גם אצלי יש סיכון למחלות לב משני הכיוונים, אבל אבא שלי לדוגמה קיבל תרופות ללחץ דם רק בגיל 58 ואחרי שמדדו לו 200/100 + עשו לו הולטר פעמיים. יש סיכוי יותר מסביר שאם תוריד במשקל בדיאטה מאוזנת + תתאמן כמו שצריך לחץ הדם יתייצב.

לא מבין איך מביאים תרופות ככה על ימין ועל שמאל על סמך מדידה אחת, זו פשוט רשלנות.

זה נכון שברגע שהוא עשה מדידה הוא רשם תרופה ...
אבל הוא מדד משהוא קרוב ל140\ 95 ...
ואחרי זה מדדתי את זה בק"ח ... למשך חודש .. ללא שינוי...

מה עם מתנות ליום הולדת ...

אולי קצת מוניטין ?!?!?

• פותח/ת השרשור
זה אני יודע... אבל ... הוא נתן לי תרופות ואני לוקח .. האם זה אומר שגם אני מטומטם ?
הוא נתן לך תרופות על סמך מדידת לחץ דם אחת?
צריך למדוד הרבה יותר מפעם אחת כדי לקבוע אם אתה באמת סובל מיתר לחץ דם

אולי כדאי שתלך לבדיקות דם, תראה אם חסר לך משהו

לא מבין איך מביאים תרופות ככה על ימין ועל שמאל על סמך מדידה אחת, זו פשוט רשלנות.
מפתיע. בדרך כלל הרופאים בארץ מאוד מקצוענים. בכלל זאת מדינה מקצוענית וכל אחד יודע מה הוא עושה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית