הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייצור TMAO אצל אוכלי בשר יותר גבוה?

Question

משתמש מתחיל
248
28
נק' מוניטין:
35
248
28
זה נכון שלטבעונים יש הרבה פחות TMAO בדם ולכן הם פחות חולים במחלות לב?

לא.
TMAO לא הוכח כגורם למחלות לב בבני אדם, רק בעכברים.
בגדול טבעונים אוכלים תזונה מגוונת יותר בירקות ופחות בשומן רווי, ולרוב הם גם לא בעודך משקל, וזה למה אפשר לצפות לפחות מחלות לב אצליהם, ולא בגלל מולקולה אחת ויחידה

• פותח/ת השרשור
לא.
TMAO לא הוכח כגורם למחלות לב בבני אדם, רק בעכברים.
בגדול טבעונים אוכלים תזונה מגוונת יותר בירקות ופחות בשומן רווי, ולרוב הם גם לא בעודך משקל, וזה למה אפשר לצפות לפחות מחלות לב אצליהם, ולא בגלל מולקולה אחת ויחידה
באתר של הווארד למשל מדברים על מחקר שנעשה על בני אדם ורק קשר בין ריכוז בדם לתמותה ממחלות לב Red meat, TMAO, and your heart - Harvard Health
זה המאמר

באתר של הווארד למשל מדברים על מחקר שנעשה על בני אדם ורק קשר בין ריכוז בדם לתמותה ממחלות לב Red meat, TMAO, and your heart - Harvard Health
זה המאמר

נראה שמדובר במחקר ממש גרוע כדי לומר ש-TMAO הוא גורם תמותה.
בתור התחלה הם מדדו רמות TMAO במשך פעמיים לאורך משהו כמו 5 שנים, ואז בדקו ממה האנשים מתו 15-20 שנה אחרי, זה כבר מספיק כדי לומר שהמחקר הזה לא טוב.
דובר נוסף, הם לא בודדו הרבה משתנים שיכולים להשפיע.
ודבר שלישי, הם הכניסו עוד מטבולטים שמקושרים ל-TMAO למרות שלא בהכרח יעברו מטבולזים ל-TMAO, והם הראו קשר מאוד דומה לתמותה, אז לפי מה הם קבעו שדווקא TMAO הוא הגורם לתמותה?

בקיצור, המסקנות מאוד לא מתאימות למחקר לא מתאים

אתה ממש בטוח שהאומגה 3 זה מה שסידר לך את כל הבעיות בחיים אה?
אומגה 3 סידרה לי 40% מבעיות הבריאות שהיו לי, תזונה קטוגנית (קטוגנית שפויה ולא קיצונית) סידרה לי 40% נוספים. דדליפט וסקוואט סידרו לי את ה-20% הנותרים.

אומגה 3 סידרה לי 40% מבעיות הבריאות שהיו לי, תזונה קטוגנית (קטוגנית שפויה ולא קיצונית) סידרה לי 40% נוספים. דדליפט וסקוואט סידרו לי את ה-20% הנותרים.
עכשיו רק חסר ביסוס לדברים שלך.
לתזונת קיטו ואומגה 3 אין אפילו משהו קרוב לסגולות שאתה מציג.
בשירשור הקודם שלך צירפתי רפרנסים מתאימים מוזמן לעניין בזמנך.

יש עוד מאות אלפים(מטבעונים עד קטוגנים) כמוך שטוענים תזונה או/ו אימון xyz שיפר להם את הבריאות.
משטר תזונה ואימונים יכול לעשות פלאים, במיוחד כשזה מגיע מרקע מוזנח.
אגב, "אפקט הפלסיבו" לוקח חלק לא קטן בשיפור שאתה מרגיש כיום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית