הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

העלאת מסת שריר בישבן

noa oren

משתמש מתחיל
94
13
נק' מוניטין:
21
94
13
יש לי שאלה, שולחת את החלק של הישבן בתוכנית אימונים
בשביל להעלות מסת שריר בישבן, כדאי להוריד את ההיפ טראסט ל 12 חזרות?
וכל כמה זמן לעלות משקל?

קבצים מצורפים

• 20200223_203048.jpg
    20200223_203048.jpg
    KB 30.1 · צפיות: 233
לדעתי כן. אפילו ל-8-10 חזרות. זה תרגיל שאפשר להעמיס בו יחסית בקלות בעיניי. יכולה להוסיף בו משקל כל אימון ואחרי כמה שבועות לעשות דילואד.

מה שכן, אם את רוצה להוסיף מסה ניכרת את צריכה צריכה להיות במאזן קלורי חיובי, ואז התרגיל הזה הוא קילר למטרה שלך 😃

הורדת עומס. בדר"כ ממליצים על ביצוע של 70% מהמשקל ל-70% מהנפח (מהחזרות). איזה תכנית יש לך? Fbw? AB?

בכל אופן, אחרי משהו כמו 4-6 שבועות של עלייה רציפה במשקל (כל עוד את יכולה בלי להגיע מדי לקצה) את לוקחת דילואד, בדר"כ מומלץ שבוע, אבל זה לא חקוק בסלע.

• פותח/ת השרשור
Fbw
הקטע הוא שרק התחלתי לעשות עם משקלים לישבן אז זה קשה לי קצת לעלות כל הזמן
נגיד כל שבועיים זה בסדר? או שאני לא אראה תוצאות?

ברור. רק אם את יכולה. אם קשה לך הגוף ימשיך להתייעל וכן לבנות שריר, כל עוד יש לו תנאים לכך (מנוחה, חלבון, קלוריות).

אם את מתחילה, מאמינה שתוכלי גם כל שבוע להעלות, אבל אם לא, גם בסדר. עלייה איטית יותר עשויה לדחות קצת את הצורך בדילואד, אבל מתישהו גם הוא יצטרך לבוא..

• פותח/ת השרשור
סבבה תודה
אבל עדיין אראה תוצאות?
ותגידי, החזרות והמשקלים בסקוואט סבבה? או שזה צריך להיות מתואם?

כמו שאמרתי, כן.
אבל שימי לב שיש מגמת התקדמות קבועה, זה המפתח. וגם, אל תדחפי עד לקצה ממש או מעבר לו, אבל תנסי לדחוף את עצמך קדימה, אל תפחדי לנסות. מקסימום, תמיד יכולה להוריד משקל בחזרה בסט הבא, וכמו כן, להוריד חזרות ובאימון הבא להעלות.

ותגידי, החזרות והמשקלים בסקוואט סבבה? או שזה צריך להיות מתואם?
מי כתב לך את התכנית?
אם זה משמאל לימין אז יש שם סטים של חימום, שזה מעולה, ואז עבודה.
לרוב ממליצים בהתחלה לעבוד "אקרוס", שזה אומר שאחרי הסטים של החימום מבצעים סטים של אותו משקל לאותו מספר חזרות (אני גם מאמינה בזה).
אבל אפשר לעבוד גם בפירמידה. תשאלי את מי שכתב לך את התכנית מה הרציונל, והכי חשוב - תבדקי מה עובד לך.

אז תשאלי אותו.
אם את סומכת עליו (הוא מביא מתאמנים שלו לתוצאות?) אז לכי עם מה שהוא מציע לך. בד בבד תחקרי את הנושא, לאט לאט תלמדי גם מה הגישות השונות והרציונל שלהן, מה הקונצנזוס, ומה מתאים לך אישית, וכבר תוכלי לבצע את ההתאמות

כמו שנאמר, לא חובה להעלות משקלים כל שבוע. אפשר להוסיף חזרה אחת או סט אחד בתור דוגמא ושבוע אחרי להעלות משקל או כל שילוב שמביא להעלאה בסה״כ נפח לאורך זמן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית