אחמד טיבי נשאל אם הם יפילו את ממשלת גנץ אם תצא למבצע צבעי בעזה

מצב
השרשור נעול
הרכבת הממשלה נמצאת ב deadlock. לצד אחד אין מספיק מנדטים, לצד השני יש אוסף מנדטים שנראה הזוי והחלופה שכולם היו רוצים (אחדות) נופלת על בעיות פרסונליות.

מכיוון שהצד של ״לא ביבי״ מיצה ככל הנראה את מה שהוא יכול להציע הוא נאלץ לפנות לחלופה ה״הזויה״ שברור לכולם שהיא זמנית עד לרגע שביבי יפנה את מקומו כראש הליכוד

אני בטוח שבזמן מלחמה הליכוד/ימינה לא יפילו את הממשלה

• פותח/ת השרשור
שברור לכולם שהיא זמנית
מה שברור לכולם הוא:
1) שגנץ לא יקים ממשלה עם הערבים ולא ישען עליהם ואלו אוספת שקרים וספין של ביבי, רגע בעצם, זה השקר של הבחירות, עכשיו השקר שברור לכולם שזה זמני?
2) ש"ברור לכולם" זה לא טיעון.

עד לרגע שביבי יפנה את מקומו כראש הליכוד
לעזאזל עם הדמוקרטיה אה? עד שנתניהו יפנה את מקומו רק שככה קצת ברח לך שהוא קיבל תמיכה של 58 מנדטים, שזה רב יהודי במדינת היהודים.
(זה לא עניין של ערבים , יש כמובן גם ערבים שמצביעים שס וליכוד ויש יהודים שמצביעים למשותפת, אלא עניין של תמיכה ברציחת ילדים, תמיכה בטרור, וסירוב להכיר בישראל שהמפלגה המשותפת מייצגת)

אני בטוח שבזמן מלחמה הליכוד/ימינה לא יפילו את הממשלה
תה רוצה לומר לי שבזמן מלחמה, הליכוד ישתפו פעולה עם המשותפת כדי להפיל את הממשלה?!

אני רוצה להגיד שבמדינה הזו יש צרכים ביטחונים שוטפים שממשלת כחול לבן לא תוכל לתפקד ולפעול במסגרתן כי הם הקימו ממשלה עם תומכי טרור שיהיו ובגחמות שלהם, וטיבי הצהיר שחור על גבי לבן שלא יהסס להפיל על כל פעולה בטחונית שלא משרתת את הפלסטינים.

נערך לאחרונה:
מה שברור לכולם הוא:
1) שגנץ לא יקים ממשלה עם הערבים ולא ישען עליהם ואלו אוספת שקרים וספין של ביבי, רגע בעצם, זה השקר של הבחירות, עכשיו השקר שברור לכולם שזה זמני?
2) ש"ברור לכולם" זה לא טיעון.

לעזאזל עם הדמוקרטיה אה? עד שנתניהו יפנה את מקומו רק שככה קצת ברח לך שהוא קיבל תמיכה של 58 מנדטים, שזה רב יהודי במדינת היהודים.
(זה לא עניין של ערבים , יש כמובן גם ערבים שמצביעים שס וליכוד ויש יהודים שמצביעים למשותפת, אלא עניין של תמיכה ברציחת ילדים, תמיכה בטרור, וסירוב להכיר בישראל שהמפלגה המשותפת מייצגת)

אני רוצה להגיד שבמדינה הזו יש צרכים ביטחונים שוטפים שממשלת כחול לבן לא תוכל לתפקד ולפעול במסגרתן כי הם הקימו ממשלה עם תומכי טרור שיהיו ובגחמות שלהם, וטיבי הצהיר שחור על גבי לבן שלא יהסס להפיל על כל פעולה בטחונית שלא משרתת את הפלסטינים.
1. אתה מודע לזה שגנץ לא הקים שום ממשלה עם המשותפת נכון? זה רק ספין של ביבי. תרגיע.

כחול לבן לא יתמודדו טוב עם המצב הבטחוני? קודם כל, ביבי בהחלט לא.. אנשי הדרום יגידו לך את זה. ואם למישהו יש סיכוי כן לעמוד במצב בטחוני כזה - זו מפלגה שבקוקפיט שלה 3 רמטכלים (אחד מהם גם שר בטחון) לשעבר.

@FloppyJoe אתה מסכים שרוב העם כבר 3 פעם בחר ב״מפלגת אחדות״?
ולכן גם ממשלה ימנית-חרדית וגם השעטנז של ״לא ביבי״ זה עיוות

הסיבה לכך שאין אחדות היא הסירוב של מחנה ״לא ביבי״ לקבל את ביבי כראש ממשלה עם 3 כתבי אישום.
האם זה נכון או לא זאת שאלה אידיאולוגית שלא נצליח לשנות את הדיעה אחד של השני.

תסריט שנראה היום דמיוני בו ביבי פורש/יוצא לנבצרות לסיים את ענייניו המשפטיים היה ככל הנראה סוגר את הפלונטר הפוליטי.

וטיבי הצהיר שחור על גבי לבן שלא יהסס להפיל על כל פעולה בטחונית שלא משרתת את הפלסטינים

1. טיבי לא יכול להפיל את הממשלה בלי תמיכה של הליכוד.
2. הליכוד/ימינה מוזמנים להכנס לממשלה בכל רגע נתון ולמנוע ממשלה שנשענת על הקול של טיבי.

• פותח/ת השרשור
אתה מסכים שרוב העם כבר 3 פעם בחר ב״מפלגת אחדות״?
לא, בניגוד לכמעט כל הבחירות הפרלמנטריות ולא האישיות שבדרך כלל נערכו במדינה, שלוש מערכות הבחירות האחרונות היו סביב שאלה אחת: כן נתניהו או לא נתניהו.
ככה שאחדות היא בידיוק מה שהעם לא רוצה, אבל כפי שאתה מדגים דמוקרטיה עבורך היא לא יותר ממכשול.

וכמובן שיש רב למחנה של נתניהו, הבעיה שהרב היחסי הדרוש עם המפלגות תומכות המחבלים הוא 15 מנדטים.
וכרגע למחנה נתניהו יש רב יחסי של 12 מנדטים.

תסריט שנראה היום דמיוני בו ביבי פורש/יוצא לנבצרות לסיים את ענייניו המשפטיים היה ככל הנראה סוגר את הפלונטר הפוליטי.

גם התסריט בו כחול לבן מתפרקת והשמאל מרכז מארגנים את עצמם מחדש עם מנהיגים אחרים הולך לפתור את הפלונטר הפוליטי, אלא שאתה מצפה ממנהיג שמאחריו 58 מנדטים לפרוש ולא ממנהיג(ים) שמאחוריהם 40 מנדטים.

הליכוד/ימינה מוזמנים להכנס לממשלה בכל רגע נתון ולמנוע ממשלה שנשענת על הקול של טיבי
58>47
ואני בהחלט מקווה שהליכוד יקחו חלק בהפלת כל ממשלה שנשענת ומקבלת החלטות במסגרת התנאים שנראים סבירים לאחמד טיבי ושאר תומכי ה טרור, במיוחד במצבע צבאי שחייהם של חיילים מונחים על הכף.

ככה שאחדות היא בידיוק מה שהעם לא רוצה
מסכים איתך. הרי אין באמצע "קצת ביבי". יש "רק ביבי" או "רק לא ביבי".

גם התסריט בו כחול לבן מתפרקת והשמאל מרכז מארגנים את עצמם מחדש עם מנהיגים אחרים הולך לפתור את הפלונטר הפוליטי
זה לא נכון. נראה שאין מנהיגים בשמאל שילכו עם נתניהו.
מצד שני, ללא נתניהו - הליכוד כן ילך עם כחול לבן וליברמן.

אחי, אלה החוקים.
זה נשמע כמו משחק כדורגל, שהמאמן מתרץ בו בסוף ש"בעטנו יותר לשער", או "החזקנו יותר בכדור". מזכיר את זה:
ESSevnUX0AAisj_

התנאים שנראים סבירים לאחמד טיבי ושאר תומכי ה טרור

אם יתנו להם דברים אזרחיים בתמורה להקמת הממשלה, אני בסדר גמור עם זה. הדברים האלה הם גם אינטרסים שלנו (צמצום האלימות במגזר הערבי, למשל)

• פותח/ת השרשור
מצד שני, ללא נתניהו - הליכוד כן ילך עם כחול לבן וליברמן.

אם זה היה נכון הרי שנתניהו כבר היה מודח מהליכוד בפריימריז אחרי 2 סבבי בחירות בהן הוא לא הצליח להרכיב ממשלה, לכן אתה טועה - כולם עומדים ומחויבים לנתניהו, גם אם יהיו 10 סבבי בחירות.

אחי, אלה החוקים
אני לא כופר בחוקים, אני כופר בתיזות הלא דמוקרטיות שלכם שהרכבת ממשלה היא המטרה בעוד מנהיגים נבחרים הם לכל הפחות גורם מעקב במטרה הנשגבת.
כל דמוקרט אמיתי יודע שהמטרה היא מימוש רצון הבחור, והאמצעי לקידום המדיניות שלו היא הממשלה.
אתה מבקשים למחוק את מטרת הדמוקרטיה (להעיף את נתניהו ש58 מנדטים רצו בו) עבור משהו שהוא סך הכל אמצעי.

אם יתנו להם דברים אזרחיים בתמורה להקמת הממשלה, אני בסדר גמור עם זה. הדברים האלה הם גם אינטרסים שלנו (צמצום האלימות במגזר הערבי, למשל)
Chery picking, אתה לא תכבס ישיבה בממשלה עם תומכי טרור ורציחת ילדים כי הם מעוניינים בצימצום אלימות במגזר הערבי, הצחקת אותי

ובנימה אחרת, אני מצטער

נערך לאחרונה:
אם זה היה נכון הרי שנתניהו כבר היה מודח מהליכוד בפריימריז אחרי 2 סבבי בחירות בהן הוא לא הצליח להרכיב ממשלה,
לא הבנתי את הקשר. מתפקדי הליכוד הצביעו לנתניהו, אם נתניהו מחר היה פתאום אומר שהוא פורש, אתה טוען שלא הייתה קמה ממשלה?

אתה מבקשים למחוק את מטרת הדמוקרטיה (להעיף את נתניהו ש58 מנדטים רצו בו)
אבל 58 זה לא מעל חצי מהמצביעים..
הם מעוניינים בצימצום אלימות במגזר הערב

למה לא?
בוא נעשה את זה אחרת. אם הייתה לך דרך לדעת בוודאות שמה שהם מקבלים זה רק דברים אזרחיים, היית זורם עם זה?

• פותח/ת השרשור
יה פתאום אומר שהוא פורש, אתה טוען שלא הייתה קמה ממשלה?

שוב, זו שיחת סרק כי בדמוקרטיה אתה לא מחליף לעם את הנציגים שהוא בחר.
כמו שאני אגיד שאם הלילה ליברמן מת מהתקף לב אז קמה ממשלת ימין. זה נכון? לחלוטין, אבל מה זה משנה? אז נסגור את ליברמן בקונטיינר ונשלח לאפריקה?
אבל אם אתה רוצה לנהל בכח שיחת סרק אז אגיד שאם נתניהו פורש/מופרש ויש בחירות נוספות - הציבור הימני הזועם יתן את המנדט רק למי שיבטיח לא לשבת עם אלו שגרמו להם לאבד את המנהיג שהם רצו - כי אתם מסרבים להבין שנתניהו הוא לא מייצג את עצמו, הוא לא "מחובר לכיסא" נתניהו הוא 58 מנדטים של אנשים שרוצים ספציפית אותו ורק אותו למרות התיקים ולמרות הכל.

בל 58 זה לא מעל חצי מהמצביעים..

אני מתחיל להרגיש כאילו זה שיעור אזרחות ולאבד סבלנות.
מה הקשר ש58 זה לא חצי? אז אין ל58 מנדטים האלה אין משקל כי הם רק 97% מרב ולא 100% רב?
אנו חיים במשטר פרלמנטרי בו יש מלחמות גושיות, ולא בארהב בהן אתה בהכרח שם בקלפי טראמפ או קלינטון. אז גוש הימין ניצח עם 58 וגוש השמאל הפסיד עם 47.
זה שאתם בוחרים לעשות לולינות פוליטית עם תומכי טרור זה לגמרי הזכות שלכם לעשות התאבדות פוליטית, רק בוא לא נשלה את עצמינו שהליכוד לא ניצח ושאין לו רב יחסי מוחץ ומכל השחקנים הפוליטים הוא האחרון שצריך לפנות את מקומו.

למה לא?
בוא נעשה את זה אחרת. אם הייתה לך דרך לדעת בוודאות שמה שהם מקבלים זה רק דברים אזרחיים, היית זורם עם זה?
בוא לא נעשה את זה אחרת תפסיק לבזבז את הזמן שלי ושלך, פתח את המצע שלהם ותשכיל את עצמך.
המטרה שלהם זה לשים סוף למדינת יהודים ואתה לא תסתיר את זה את זה עם חיפוש המחנה המשותף הכי מצומצם שקיים.

אני רק רוצה להבין, למה זה אסור לחלוטין שגנץ בכלל יחשוב על לשבת עם המשותפת, אבל זה בסדר שביבי מנסה לנהל משא ומתן עם המשותפת כדי שימליצו עליו?

@FloppyJoe כצפוי זה ויכוח סרק.
איך בדיוק התכנון להפוך
58 מנדטים של מחנה ביבי ל 61 תומכים ?

• פותח/ת השרשור
@FloppyJoe כצפוי זה ויכוח סרק.
איך בדיוק התכנון להפוך
58 מנדטים של מחנה ביבי ל 61 תומכים ?

אתה מתכוון איך לגרום לתהליך שהוא כרגע ב96% להגיע ל100%?
דיי קל, קודם כל גם אם לא עושים כלום ורק המגמה הנוכחית נשמכת בסבב ד' זה קורה. אבל אם אתה מתעקש:

1) 20,000 קלות של עוצמה יהודית היו מוסיפים למחנה 1-3 מנדטים (תלוי לאיזה מפלגות הקולות היו הולכים לכן זה אחד עד שלוש, כעיקרון הליכוד ושס מאד קרובים למנדט נוסף וזה היה מגיע אליהם)
2) יש באיזור ה5-10 מנדטים של אנשי ימין בכחול לבן שעוד לא התפקחו כי לא האמינו שכחול לבן באמת ישבו עם הערבים ועכשיו שהם
3) אולי המחנה שלכם יתחיל להריץ את עצמו על בסיס מדיניות כלכלית וביטחונית ולא סביב החרמת אדם אחד, שעובדתית לקח את ישראל בעשור למקום הכי טוב שהיא איי פעם הייתה בו בכל מדד, ועוד סביב טיעון של ניקיון כפיים כשיש חמאה על הראש של כל אחד מהמועמדים שלכם פרט לבוגי

אני רק רוצה להבין, למה זה אסור לחלוטין שגנץ בכלל יחשוב על לשבת עם המשותפת, אבל זה בסדר שביבי מנסה לנהל משא ומתן עם המשותפת כדי שימליצו עליו?

כי מקרה אחד הוא פרי דמיונך הקודח והשני מתרחש כרגע ממש
כצפוי זה ויכוח סרק.
זה שערוותך הלא דמוקרטית נחשפת ואתה לא מצליח להגן על הטענות שלך לא הופך את הוויכוח הזה לסרק

• פותח/ת השרשור

ההה יו"ר רע"ם אמר אז זה כנראה נכון.

בוא נסכם, רק ביבי
בוא נסכם שדמוקרטיה זה רצון העם, וזו המטרה. הממשלה היא האמצעי והדרך לשם טכנית . לא זורקים את התינוק עם האמבטיה.

אפרופו ציטוטים של יו"רים, הנה כמה מעניינים:

איימן עודה (יו"ר המשותפת, חד"ש)
1. "עמדתה והמאבק של המפלגה לא היו רק לשנות את אופיה של המדינה אלא גם את מהותה שהיא המפלגה האחת לאורך העשורים שנחשבה בצדק ובגאווה עויינת לציונות"
2. ״יבוא יום בו נסתובב יחד עם מראוון (ברגותי) ברחובות ירושלים העתיקה המשוחררת מכיבוש"
3. לא יכול להגיד שאני נגד פגיעה בחייל, אני תומך במאבק הפלסטיני נגד הכיבוש"
4. ״סייד חסן נסארללה מנהיג ההתנגדות נגד הכיבוש הישראלי והמנצח בשנת 2000 שהציג מודל חסר תקדים של הקרבה כנות ומקצוענות"
5. ״אני מצדד בתמימי (עאהד) במאבק נגד הכיבוש, אני מקווה שתמשיך במאבקה"

אחמד טיבי (יו"ר תע"ל, מקום 2 במשותפת)
1. "השאהיד הוא אשר פורץ הדרך ומשרטט בדמו את הדרך לחירות ושחרור השאהיד הוא סמל המולדת. אלא שהכובש רצה שיכנו אותם מחבלים, בעדו שאנו אומרים כי אין דבר נעלה מאלו שמתו בעד המולדת"
2. אנחנו נבטל את מגילת העצמאות ונכתוב במקומה מגילה אזרחית"
3. "חמאס זה לא ארגון טרור, זה אחד מהפלגים המייצגים את העם הפלסטיני, וזה פלג לגיטימי"
4. פתח היא אשר שיגרה את ניצחון תהלוכת השחרור והתהלוכה הזו נמשכת וההתנגדות פעם בדרכי שלום, פעם עממית, ופעם התנגדות פעילה נגד הכיבוש היא מזכויות העמים"

אסואמה סעדי (תעל)
1. "לא אגנה את הרצח של משפחת הנקין"
2. "אין שלום ללא שחרור האסירים... מה מהות של האסיר החופשי ומפקד המאבק מראוון ברגותי"

עאידה תומא סולימאן (חד"ש)
1. "הירי של צה"ל בעזה הוא רצח בכוונה תחילה"
2. "אני לא אקרא לחמאס ארגון טרור"
3. העם שסובל מכיבוש דיכוי ונישול יום יומי- אך טבעי שיתקומם ויתנגד"
4. ארי פולד הוציא להורג את המחבל שרצח אותו
5. על חיסול סולימאני: "ממשל טראמפ מסכן את כל תושבי המזרח התיכון איראנים ישראלים וכל מי שנמצא ביניהם"

ההה יו"ר רע"ם אמר אז זה כנראה נכון.
תגיד מה שאתה רוצה, אני מאמין יותר למה שיוצא מהפה של יו"ר רע"ם מאשר מה שיוצא מהפה של ביבי או מיקי זוהר. לפחות הוא כנה לגבי מה הוא רוצה

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית