הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פייבר 1 - הקלוריות השתנו אבל השומן והפחמימות בקושי

Daniel88

משתמש מתחיל
26
11
נק' מוניטין:
11
26
11
ב 1 Fiber החדש שיש בחניות השתנו הערכים של המוצר לעומת פעם, צירפתי 2 תמונות
בישן יש ב 100 גרם - קלוריות: 210 קלוריות, 2.6 גר' שומן, 38.6 גר' פחמימות, 8 גר' חלבון
בחדש יש ב 100 גרם - קלוריות 302 קלוריות, 3.4 גר' שומן, 36.5 גר' פחמימות, 8.9 גר' חלבונים
תראה בתמונות את כל שאר הערכים

איך זה יכול להיות שיש תוספת כל כך גדולה של 44 אחוז בקלוריות?
כשהכמות פחימות ירדה ב 2 גרם, השומן עלה רק ב 0.8 גרם והחלבון עלה רק ב 0.9, לא מבין מה ההבדל הגדול שהקלוריות גדלו בכל כך הרבה

קבצים מצורפים

• fiber_one_new.JPG
    fiber_one_new.JPG
    KB 58 · צפיות: 122
  • fiber_one_old.JPG
    fiber_one_old.JPG
    KB 68.7 · צפיות: 108
  • פותח/ת השרשור
אותו דבר פשוט באחד חישבו קלוריות גם לסיבים תזונתיים ואחד לא
ואיך זה מחושב?
לגבי החדש אם אני הולך על חישוב של גרם שומן זה 9 קלוריות וגרם פחמימה וחלבון זה 4 קלוריות אני מגיע בחדש ל 212 קלוריות, אני מגיע לחישוב של 302 קלוריות אם אני מכפיל את הסיבים התזונתיים ב 2 קלוריות לגרם ואז זה יוצא בול 302 קלוריות.
אבל הגוף בכלל לא יודע לעכל סיבים תזונתיים, אז למה זה בכלל מחושב?

ואיך זה מחושב?
לגבי החדש אם אני הולך על חישוב של גרם שומן זה 9 קלוריות וגרם פחמימה וחלבון זה 4 קלוריות אני מגיע בחדש ל 212 קלוריות, אני מגיע לחישוב של 302 קלוריות אם אני מכפיל את הסיבים התזונתיים ב 2 קלוריות לגרם ואז זה יוצא בול 302 קלוריות.
אבל הגוף בכלל לא יודע לעכל סיבים תזונתיים, אז למה זה בכלל מחושב?
אם אני לא טועה זה כי הגוף כן מעכל חלק מסוים מהסיבים ובגלל זה נהוג להחשיב אותם 1.5-2 קלוריות לגרם

שומן - 9 קילוקלוריות לגרם.
חלבון - 4 קילוקלוריות לגרם.
פחמימה - 4 קילוקלוריות לגרם.
סוכרים אלכוהוליים - 2.5 קילוקלוריות לגרם.
סיבים תזונתיים - 2 קילוקלוריות לגרם.

זה החישוב החדש.
גם הוא לא מדויק אבל הכי אמין עד היום.
פשוט בקודם הם טעו וחישבו את הסיבים התזונתיים בתור 0 קלוריות כשפועל יש להם קלוריות.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
שומן - 9 קילוקלוריות לגרם.
חלבון - 4 קילוקלוריות לגרם.
פחמימה - 4 קילוקלוריות לגרם.
סוכרים אלכוהוליים - 2.5 קילוקלוריות לגרם.
סיבים תזונתיים - 2 קילוקלוריות לגרם.

זה החישוב החדש.
גם הוא לא מדויק אבל הכי אמין עד היום.
פשוט בקודם הם טעו וחישבו את הסיבים התזונתיים בתור 0 קלוריות כשפועל יש להם קלוריות.

כן החישוב יוצא מדוייק שמחשבים את הסיבים שלהם כ 2 קלוריות לגרם סיבים.
אבל קראתי במלא מקומות שלסיבים אין ערך קלורי כי הגוף לא יודע לעקל את זה

הבנתי שהגוף פשוט מוציא הרבה אנרגיה כדי לעכל את הסיבים האלה ולכן כביכול אין להם קלוריות.
אבל זה כבר ממש התפלספות 🤣
זהו, חלק מהקלוריות מתבזבזות, ולכן אנחנו מקבלים מהסיבים התזונתיים 2 קילוקלוריות פר גרם ולא 4 (פרה מסוגלת לעכל סיבים בשלמותם ולכן בשבילה זה יחשב כ-4 קילוקלוריות פר גרם).

זהו, חלק מהקלוריות מתבזבזות, ולכן אנחנו מקבלים מהסיבים התזונתיים 2 קילוקלוריות פר גרם ולא 4 (פרה מסוגלת לעכל סיבים בשלמותם ולכן בשבילה זה יחשב כ-4 קילוקלוריות פר גרם).

אבל מלכתחילה הגוף לא מצליח לעכל את כל 4 הקלוריות, אז יוצא שהוא מעכל רק 2 שגם ככה מבזבז עליהן 2 קלוריות .... :>
תכלס זה משהו שלעולם לא נוכל לדעת בוודאות ב100%, אז אני לא מצפה לתשובה חד משמעית חחח אבל באופן תיאורטי זה מה שהבנתי.
אחרת היו מחשבים גם חלבון כ3 קלוריות לגרם, כי הגוף שורף יחסית הרבה קלוריות כדי לעכל אותו...

אבל מלכתחילה הגוף לא מצליח לעכל את כל 4 הקלוריות, אז יוצא שהוא מעכל רק 2 שגם ככה מבזבז עליהן 2 קלוריות .... :>
תכלס זה משהו שלעולם לא נוכל לדעת בוודאות ב100%, אז אני לא מצפה לתשובה חד משמעית חחח אבל באופן תיאורטי זה מה שהבנתי.
אחרת היו מחשבים גם חלבון כ3 קלוריות לגרם, כי הגוף שורף יחסית הרבה קלוריות כדי לעכל אותו...
העניין הוא לא האפקט התרמי של עיכול המזון, אלא שפשוט הגוף לא מעכל את רוב הסיבים.
בסופו של דבר הגוף מתסיס את התאית והופך את חלקה לחומצות שומן שנאגרות כאנרגיה בגוף, כך שבממוצע כל גרם של סיבים תזונתיים שנאגר בגוף הוא 1.5-2 קילוקלוריות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית