הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עייפות ונתקע במשקלים תוכנית SS

תחמן

משתמש מתחיל
168
12
נק' מוניטין:
32
168
12
בשבוע האחרון אני מרגיש עייפות / לא מצליח לעלות במשקלים (תוכנית SS) נ.היום לעלות במשקל בסקוואט אך הגב שלי התעגל וישר הכנסתי את המוט למתקן. בנוסף אינני מצליח לעשות סקוואט מלא אלא חצי סקוואט .(אני מצליח לעשות מה סקוואט מלא רק השבוע אני לא מצליח לבצע את הטכניקה נכון)

נתונים:
בן :18
משקל :77.5
גובה: 178
משקלי עבודה:
*לא הוספתי דדליפט בגלל שאני עדיין לומד את הטכניקה
סקוואט 65 ק''ג
לחיצת חזה 50 ק''ג
לחיצת כתפיים בעמידה (פרס) 45 ק''ג

• פותח/ת השרשור
אל תתחיל בכלל לעלות משקלים בטח לא לעשות ss כל עוד הטכניקה היא לא פיקס. העצה הראשונה והעיקרית
הבעיות בטכניקה התחילו לפני שבוע.
אולי זה קשור לזמן מנוחה?? אני נח 40 שניות בין כל סט.

כמה עלית במשקל הגוף?
אם לא עלית 5 ק"ג תוך 3 שבועות (לרוב שבועיים), אני יודע שלא ביצעת את התוכנית כמו שהיא אמורה להתבצע.

למה סקוואט חלקי?
אל תוותר על הטכניקה בשביל SS.
זה אחד מההרגלים הרעים שהתכנית יוצרת למתאמנים שאינם בעלי בסיס טכני איתן.

אנא ממך, קרא את המאמר הזה ופעל על פי המלצותיו:
LBS - תזונה וכושר

• פותח/ת השרשור
למה סקוואט חלקי?
אל תוותר על הטכניקה בשביל SS.
זה אחד מההרגלים הרעים שהתכנית יוצרת למתאמנים שאינם בעלי בסיס טכני איתן.

אנא ממך, קרא את המאמר הזה ופעל על פי המלצותיו:
LBS - תזונה וכושר
תודה רבה על העזרה , אני עכשיו יתחיל לקרוא.
הבעיה שלי שאני יורד בסקוואט זה שאני פוחד שאני ירד יותר מידי ואפצע את הברכיים.

להיפך, עצירה מוקדמת ללא שבירת מקביל (סקוואט חלקי) מזיקה לברכיים פי עשרות מונים.
כל עוד אתה שולח את האגן אחורה והברכיים קדימה בצורה נכונה לא יהיה נזק משבירת מקביל.
הסתכל על הפאוורליפטרים החזקים בעולם, כולם מבצעים טווח תנועה מלא וברכיהם בריאות לחלוטין.
הסתכל על המשקולנים אשר מחזיקים בשיאי עולם בסנאץ' ובקלין - אם זה היה מסוכן הם היו מבצעים טווח תנועה מלא (ואפילו עמוק בהרבה) ומסתכנים באובדן אימונים וקריירה?

• פותח/ת השרשור
להיפך, עצירה מוקדמת ללא שבירת מקביל (סקוואט חלקי) מזיקה לברכיים פי עשרות מונים.
כל עוד אתה שולח את האגן אחורה והברכיים קדימה בצורה נכונה לא יהיה נזק משבירת מקביל.
הסתכל על הפאוורליפטרים החזקים בעולם, כולם מבצעים טווח תנועה מלא וברכיהם בריאות לחלוטין.
הסתכל על המשקולנים אשר מחזיקים בשיאי עולם בסנאץ' ובקלין - אם זה היה מסוכן הם היו מבצעים טווח תנועה מלא (ואפילו עמוק בהרבה) ומסתכנים באובדן אימונים וקריירה?
תודה על העזרה.
אני ינסה ליישם את מה שאמרת לי באימון ביום חמישי וידוח על איך הלך האימון .

כמה עלית במשקל הגוף?
אם לא עלית 5 ק"ג תוך 3 שבועות (לרוב שבועיים), אני יודע שלא ביצעת את התוכנית כמו שהיא אמורה להתבצע.
זה לא נכון, אלה סתם המלצות תזונתיות מופלצות של ריפטו

אין לך מה לעשות בתוכנית כמו SS כשאתה עדיין לא יודע לבצע את התרגילים כראוי, וכשאתה פוחד לבצע את הרגיל כראוי מפחד להיפצע (מה שלא יקרה), אז בטח שלא תוכל להעלות משקל כל אימון בלי לפגוע בטכניקה.

אתה צריך תוכנית אחרת שתאפשר לך להגיע למטרות שלך תוך כדי תרגול נכון של טכניקה.
מה המטרות שלך בכלל?

זה לא נכון, אלה סתם המלצות תזונתיות מופלצות של ריפטו

אכן, אני לא ממליץ לעשות דבר כזה, לא משנה באיזו תכנית הוא נמצא.
מצד שני, SS זאת התכנית של ריפטו, והוא מציב עלייה מהירה במשקל הגוף כתנאי הכרחי לביצוע התכנית.
אתה לא יכול לקחת תכנית מוכנה מראש ולהגיד "תעשה רק את שלבים א' ו-ד'. בשלבים ב' ו-ג' הכותב של התכנית טעה".
אם הוא טעה בחלק גדול ממה שהוא אמר, בשביל מה לסמוך עליו בכלל?

SS היא תכנית שיוצרת הרבה הרגלים רעים, וחסרונותיה עולים על היתרונות.
יתרונה הוא בהיותה תכנית מוכנה מראש, כך שאפילו אם יש לך 0 ידע בתחום אתה יכול להסתדר איכשהו בהתחלה.
מתאמן שבאמת רוצה להגיע רחוק בתחום, לא צריך לפחד לבזבז כסף על מאמן טוב, וזה בטוח יהיה יותר משתלם מגלון חלב ליום.

אכן, אני לא ממליץ לעשות דבר כזה, לא משנה באיזו תכנית הוא נמצא.
מצד שני, SS זאת התכנית של ריפטו, והוא מציב עלייה מהירה במשקל הגוף כתנאי הכרחי לביצוע התכנית.
אתה לא יכול לקחת תכנית מוכנה מראש ולהגיד "תעשה רק את שלבים א' ו-ד'. בשלבים ב' ו-ג' הכותב של התכנית טעה".
אם הוא טעה בחלק גדול ממה שהוא אמר, בשביל מה לסמוך עליו בכלל?

SS היא תכנית שיוצרת הרבה הרגלים רעים, וחסרונותיה עולים על היתרונות.
יתרונה הוא בהיותה תכנית מוכנה מראש, כך שאפילו אם יש לך 0 ידע בתחום אתה יכול להסתדר איכשהו בהתחלה.
מתאמן שבאמת רוצה להגיע רחוק בתחום, לא צריך לפחד לבזבז כסף על מאמן טוב, וזה בטוח יהיה יותר משתלם מגלון חלב ליום.
ריפטו טוען הרבה דברים, הוא גם טוען שפיזיותרפיה זה שקר של שרלטנים.
על דבר אחד אין ויכוח, התוכנית עובדת, השאלה היא למה, האם זה בגלל הסיבות שריפטו טוען, או שזה בגלל סיבות אחרות? האם אפשרי שההמלצות של ריפטו הן כל כך קיצוניות שאין שום דרך שהן לא יכסו את כל מה שנמצא בספקטרום בין מה אידאלי ומה שהוא ממליץ?

התוכנית של ריפטו עובדת מכיוון שהיא מתבססת על עקרונות מאוד פשוטים, והיא נותנת את כל מה שאפשר לאותם עקרונות פשוטים, בלי לבזבז זמן ואנרגיה על דברים אחרים.
בהינתן תזונה טובה וטכניקה נכונה, התוכנית יכולה לקחת אותך רחוק. אבל טכניקה טובה היא לא מבטיחה לך, זה משהו שצריך לבוא ממך. תזונה טובה יש שתי דרכים לעשות זאת:
  1. בצורה מחושבת, שבה אתה מקבל את כל הצרכים שלך מתזונה מאוזנת, בחירת מאכלים נכונה, ומאזן קלורי חיובי קל.
  2. תצרוך מה שאתה רוצה, רק הרבה מאוד, וככה אין סיכוי שלא תגיע לצרכים של כל מה שאתה צריך, גם אם תעלה המון במשקל.
ריפטו צודק בחלק מההמלצות שלו, אבל הוא לא יודע למה (וגם לא אכפת לו למה, הוא אומר את זה בעצמו), ופשוט טועה בהרבה דברים אחרים

הבעיות בטכניקה התחילו לפני שבוע.
אולי זה קשור לזמן מנוחה?? אני נח 40 שניות בין כל סט.
זה מתאים לזומבה, לא לתכנית כוח. תנוח כמה שצריך. גם 4 דקות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית