הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אתם באמת מרגישים הבדל בשובע...?

המשורר

משתמש קבוע
1,144
343
נק' מוניטין:
489
1,144
343
כותרת+ כשאתם אוכלים מאכלים "מלאים"? אולי זה רק בפן הפסיכולוגי? והאם שובע זה לא כל מה שזה? פסיכולוגי...

בכל מקרה, אתכם ישביע יותר 100 קלוריות של תפוח או 100 קלוריות של לחם מלא? והאם יהיה הבדל מבחינת השובע בין 2 מאכלים השווים בערכם אך שונים בקצב התפרקותם? (נגיד בננה ובטטה) הם בכלל שונים בקצב התפרקותם והאם זה בכלל משפיע על משהו?
@kotzer
@Sergio_Katz
אשמח...

• פותח/ת השרשור
בטח שמרגישים הבדל. נראה אותך אוכל עכשיו ארוחה של 1000 קלוריות של סלט
Fact.

מצד שני, נגיד והתפוצצתי מ500 קלוריות של ירקות, זה יחזיק אולי פחות זמן מכמות סבירה של 500 קלוריות חזה עוף, למשל? או נגיד נשאר באזור הפחממתי, מתירס?

יש שני צדדים לזה

מצד אחד, אם תאכל מאכלים לא צפופים קלורית, אתה תצליח לאכול רק x כמות קלוריות, אחלה דרך לייצר תחושת שובע.

מצד שני פחמימות לא משביעות כמו חלבון. ים מחקרים שניסו לתת כמות חלבון מאוד גבוה לאנשים מצאו אחוזי נשירה גבוהים, חלק מכך בהקשר לשובע. כמו כן מצאו בצורה ישירה עלייה בתחושת השובע

Fact.

מצד שני, נגיד והתפוצצתי מ500 קלוריות של ירקות, זה יחזיק אולי פחות זמן מכמות סבירה של 500 קלוריות חזה עוף, למשל? או נגיד נשאר באזור הפחממתי, מתירס?
אני חושב שהתבלבלת, 500 קלוריות של ירקות ישביעו אותך יותר מחזה עוף. 500 קלוריות של ירקות אולי ישביעו אותך כמו 1000 קלוריות של חזה עוף, ואז מגיעה השאלה של לכמה זמן הירקות ישביעו אותך? ואני מאמין שהתשובה לכך היא הרבה יותר גדולה מאשר חצי מהזמן שהחזה עוף ישביע אותך.

אני חושב שהתבלבלת, 500 קלוריות של ירקות ישביעו אותך יותר מחזה עוף. 500 קלוריות של ירקות אולי ישביעו אותך כמו 1000 קלוריות של חזה עוף, ואז מגיעה השאלה של לכמה זמן הירקות ישביעו אותך? ואני מאמין שהתשובה לכך היא הרבה יותר גדולה מאשר חצי מהזמן שהחזה עוף ישביע אותך.
אני חושבת שזה נורא תלוי. אני יכולה לומר ש300 גרם חזה עוף ישביעו אותי יותר מ300 גרם אורז. מניסיון.
או שאני יכולה לאכול 150 גרם שיבולת שועל ועדיין להיות רעבה.(כן,150 גרם שיבולת שועל לא מבושלת)
או לאכול 40 גרם אגוזים. והאגוזים ישביעו אותי.
יש אנשים שפחמימות ימלאו אותם וחלק מאנשים שפחמימות רק יגרמו להם להיות רעבים יותר.
לפותח השאלה - זה נורא עיניין של ניסוי ואיך הגוף שלך מגיב לדברים.

• פותח/ת השרשור
יש שני צדדים לזה

מצד אחד, אם תאכל מאכלים לא צפופים קלורית, אתה תצליח לאכול רק x כמות קלוריות, אחלה דרך לייצר תחושת שובע.

מצד שני פחמימות לא משביעות כמו חלבון. ים מחקרים שניסו לתת כמות חלבון מאוד גבוה לאנשים מצאו אחוזי נשירה גבוהים, חלק מכך בהקשר לשובע. כמו כן מצאו בצורה ישירה עלייה בתחושת השובע

זה כבר כיוון חדש שמכסה פה חלק.
תודה בכל מקרה
אני חושבת שזה נורא תלוי. אני יכולה לומר ש300 גרם חזה עוף ישביעו אותי יותר מ300 גרם אורז. מניסיון.
או שאני יכולה לאכול 150 גרם שיבולת שועל ועדיין להיות רעבה.(כן,150 גרם שיבולת שועל לא מבושלת)
או לאכול 40 גרם אגוזים. והאגוזים ישביעו אותי.
יש אנשים שפחמימות ימלאו אותם וחלק מאנשים שפחמימות רק יגרמו להם להיות רעבים יותר.
לפותח השאלה - זה נורא עיניין של ניסוי ואיך הגוף שלך מגיב לדברים.
אבל
מי אתם האנשים ששובעים מחזה עוף בלבד?
לעולם לא אבין מה כל כך משביע בבשר - אלא אם כן אוכלים קילו ++

200 גרם חזה עוף מבושל כנראה ישביע אותי יותר מ400 גרם עוגיות.(אולי דוגמא רעה אבל הבנת ת'ראש)
יש משהו משביע בעוף, במיוחד לאחר שעות(לעומת מקור מזון פחמימתי)

למרות שאני מהאנשים שאוכלים בארוחה 400 גרם עוף עם ירקות ולחם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית