הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איפה והאם ללמוד בכלל תואר במדמ"ח?

ואיך אתה חשוב על החבר'ה בטכניון? מסכים שאין שם הרבה יצורים ויש חברה רגילים או לא מסכים?
בנוסף אמרת שיש בחיפה מרכז הייטק שזה עוזר, הקטע הוא שאני מהרצליה ורוצה לגור במרכז כשאהיה גדול ולחזור לפה אחרי התואר

לא יודע מה אתה מחשיב "יצור" אבל הרוב פה חבר'ה רגילים. יש גם יצורים, מאמין שיש בכל אוניברסיטה, בפרט בפקולטות של מדעים מדויקים. בקיצור, סתם סטיגמה. אבל האמת שגם אני קצת הופתעתי.
הנקודה על ההייטק בחיפה היא בהקשר של עבודה במהלך התואר. שום דבר לא מונע ממך לעבור למרכז בסוף התואר.

אני כרגע חייל לקראת שחרור ומתחיל לחשוב על העתיד, עשיתי פסיכו ומתחיל לשקול איפה ללמוד ותכלס גם מה ללמוד ואני בכלל בכלל לא סגור על עצמי.
1. קודם כל שאלה ראשונה זה בהנחה ואני הולך ללמוד מדמ"ח איפה כדאי לי? (האופציות מבחינתי הן רק טכניון עברית תא בן גוריון), אני מצד אחד רוצה שהתואר שלי יחשב בחוץ ולכן הנטיה היתה ישר לטכניון אבל מצד שני אני כן רוצה להינות ב3 שנים שלי ולא לסבול וכן לחוות חוויה סטודנטיאלית ולכן מהצד הזה בן גוריון קרץ לי. השאלה היא בעצם איפה כדאי ללמוד ובעצם האם בחוויה בטכניון היא ברצפה? והאם הנחשבות של בן גוריון היא ברצפה גם כן? בעצם אני יוצא מנקודת ההנחה שיש קורלציה הפוכה בין רמת המוסד לרמת החוויה ורוצה למצוא את הSWEET SPOT

2.האם בכלל כדאי ללמוד מדמ"ח? קצת רקע על עצמי, כרגע בצהל בתפקיד טוב אבל ללא קשר למחשבים. אני בחור ריאלי עשיתי 5 יחל מחשבים פיזיקה מתמטיקה אנגלית בתיכון וגם חוויתי 2 סמסטרים של תואר במתמטיקה (אינפי לינארית בדידה,עשיתי תוכנית בר אילן בתיכון והתחלתי תואר בחופש של כיתה י'), עכשיו מצד אחד היה לי סבבה במחשבים בתיכון אבל לא יודע עד כמה אני אהנה מזה בעתיד. א. כולם אמרו לי ש5 יחל בתיכון לא באמת אומר לי כלום על מדמח ב.אני אמנם אוהב מחשבים אבל בעיקר לשחק משחקי מחשב ואף פעם לא הייתי פריק של תכנות שנהנה לעשות פרויקטים על דעת עצמו בבית ג.ב4 קורסים שעשיתי במתמטיקה בבר אילן את האמת שלא נהניתי בכלל בכלל... (מקווה בלב שאולי השתנה כי הייתי צעיר אבל אני בספק מאוד גדול שאני אהנה מהם עכשיו) 4.קצת מתלבט

אני באמת אובד עצות, כי מצד אחד אני רוצה עבודה שתכניס לי כסף טוב ותנאים טובים אבל מצד שני רוצה עבודה שיהיה לי כיף לבוא אליה כל יום, שתיתן לי סיפוק, שתגרום לי להפעיל את הראש, לפתור דברים, בעיות ולחשוב (כמו כולם). כשהייתי קטן התלהבתי מאוד מסרטי הFBI למיניהם שבהם פותרים תעלומות כי אני מאוד רוצה להצטרך לפתור חידות, בעיות, תעלומות. הקטע שחוקר FBI פחות ריאלי וגם להיות במשטרה לדוג' ולהתעסק עם פושעים אני פחות רוצה, שלא לדבר שהשכר לא משהו כנ"ל שב"כ שהעבודה מאוד מאוד קשה מבחינת שעות. (יש מישהו שיודע אולי על עבודות בשב"כ ואיך הן)

אשמח אם מישהו בעל ניסיון שכבר עבר את כל זה ממרום שנותיו יוכל לתת לי קצת כיוון ועזרה, אולי אופציות לדברים שלא חשבתי עליהם בכלל 😃
1. ממליץ על הטכניון. למדתי שם ומאוד מרוצה מהתוצאות. גם תואר של בן גוריון מאוד נחשב בחוץ.
2. לא אהבתי ללמוד מתמטיקה בתואר אבל הייתי סבבה בזה ועשיתי את זה כי זה מה שהיה צריך כדי להצליח. הלכתי ללמוד תואר במדמ"ח כי רציתי לכתוב קוד למחייתי וזה מה שאני עושה היום אחרי שסיימתי את התואר. לעומתי יש לי חברים שהלכו למדמ"ח כי הם רצו כסף והם גם לא בהכרח מי יודע מה סבלו. קח הכל בפרופורציה. במקרה הגרוע תפרוש באמצע.

מאיך שאתה נשמע אני חושב שאתה צריך לנסות ללמוד מדמ"ח. גם אם לא תאהב בהכרח את הפן התכנותי יש הרבה כיוונים אחרים ובסופו של דבר רק עצם האתגר בעבודה כבר מכניס משמעות לחיים וגורם לי לקום כל בוקר עם חיוך לפני שאני יוצא לעבודה (יותר נכון, לסלון בגלל הקורונה)

הייתי מפרט יותר אבל נראה שהחברה לפני כבר עשו עבודה טובה להציג את הנקודות האלה

נערך לאחרונה:
אתה יודע, גם אני חשבתי קצת על הנסת אוירו כי תמיד עניין אותי לבנות מטוסים, טילים, כיפת ברזל וכו' הקטע שלא יודע עד כמה יש עבודה במקצוע, בנוסף החברה שבטח יהיו איתי בתואר ואחרי זה בעבודה יהיו יצורים רציניים מאוד וחשוב לי מאוד מאוד האנשים והחבר'ה שאיתי בתואר ואחרי זה בסביבת העבודה
עיקר העבודה בתעשייה האווירית, לטוב ולרע זה נושא בפני עצמו.
בסוף הבנתי שמה שהכי מעניין אותי בכל התחום הזה זה האווירודינמיקה ותורת הזרמים ואמרתי שאני פשוט אעשה תואר בפיזיקה במקום ומשם נראה לאן נתקדם, כרגע הכיוון זה או להמשיך לדוקט בפיזיקה או לעשות תואר שני במדמח, נראה לאן הרוח נושבת אחרי שאסיים את הראשון..

• פותח/ת השרשור
אני לא יודע להגיד לך (כי אני לא יודע מה הרמה של היכולות שלהם), אני יכול להגיד לך שלפחות לאחד מהאנשים שהזכרתי אין תואר, והוא עובד בחברה גדולה
החבר שמרוויח 40 התחיל לתכנת בגיל 9, תוסיף לזה ניסיון פרקטי בפיתוח וניהול בצבא והנה התשובה שלך, הוא תותח עם ניסיון מעשי

אני מפתח full stack, קצת קשה לי להגדיר בקצרה ממה היא מורכבת
אני לא מפצח חידות כל היום, רוב היום אני עוסק בעיקר בליצור/לשכתב רכיבים במערכת בצורה יעילה, בין אם זה בצד לקוח בעבודה נכונה עם js או בצד שרת בעיבוד הנתונים, אופטימיזציה לשאילתות וטבלאות/גרפים
לפעמים יוצא להתעסק בלמידת מכונה והסתברות

1. ממליץ על הטכניון. למדתי שם ומאוד מרוצה מהתוצאות. גם תואר של בן גוריון מאוד נחשב בחוץ.
2. לא אהבתי ללמוד מתמטיקה בתואר אבל הייתי סבבה בזה ועשיתי את זה כי זה מה שהיה צריך כדי להצליח. הלכתי ללמוד תואר במדמ"ח כי רציתי לכתוב קוד למחייתי וזה מה שאני עושה היום אחרי שסיימתי את התואר. לעומתי יש לי חברים שהלכו למדמ"ח כי הם רצו כסף והם גם לא בהכרח מי יודע מה סבלו. קח הכל בפרופורציה. במקרה הגרוע תפרוש באמצע.

מאיך שאתה נשמע אני חושב שאתה צריך לנסות ללמוד מדמ"ח. גם אם לא תאהב בהכרח את הפן התכנותי יש הרבה כיוונים אחרים ובסופו של דבר רק עצם האתגר בעבודה כבר מכניס משמעות לחיים וגורם לי לקום כל בוקר עם חיוך לפני שאני יוצא לעבודה (יותר נכון, לסלון בגלל הקורונה)

הייתי מפרט יותר אבל נראה שהחברה לפני כבר עשו עבודה טובה להציג את הנקודות האלה
1.אז השאלה שלי לשניכם היא האם בעצם אתם מפעילים את הראש או שזה פשוט דברים שאתה כבר יודעים שאתם פשוט עושים על אוטומט כבר כל יום? כל מיני נוסחאות או פונקציות קבועות שאתם כבר יודעים לכתוב בעל פה ופשוט כותבים? יש רגעים שאתה עולה על פתרון לבעיה ויש פתאום את האושר הזה כאילו מצאת עכשיו את הרוצח בסרט?

האם ישנן עבודות כמתכנת שבהם אתה כן "מפצח דברים", יודע שזה נשמע ילדותי אבל כן ממש מעניין אותי כל הסרטים של החוקרי FBI שמוצאים רוצחים ונעדרים וכו' ובגלל זה גם כרגע אני בצבא משרת בתור משהו שקשור לזה הבעיה שזה לא באמת כמו בסרטים וזה מה שמאכזב אותי...

2.אני הבנתי שיש חברה שנקראים אלגוריתמיקאים שהם בעצם אלה ש"חושבים" על הפתרון של הבעיות ומביאים את זה למתכנתים שפשוט מתרגמים את זה לקוד, זה קצת מבאס אותי כי זה כמו פשוט להיות קוף שכותב את מה שאומרים לו בשפה שונה,לא?

3.וTANK האם חברים שלך שהלכו רק בשביל כסף נהנים כרגע בעבודות שלהם? ומה דעתך על חיי החברה בטכניון? וגם היית ממליץ להשקיע ולשפר בגרות או פסיכו כדי להתקבל לטכניון או פשוט ללכת לבנ"ג?

4.ולכל אלה שלמדו בטכניון, מה האחוזים של החברה שיש להם ממוצע 80+? זה די הרבה?

1.אז השאלה שלי לשניכם היא האם בעצם אתם מפעילים את הראש או שזה פשוט דברים שאתה כבר יודעים שאתם פשוט עושים על אוטומט כבר כל יום? כל מיני נוסחאות או פונקציות קבועות שאתם כבר יודעים לכתוב בעל פה ופשוט כותבים? יש רגעים שאתה עולה על פתרון לבעיה ויש פתאום את האושר הזה כאילו מצאת עכשיו את הרוצח בסרט?
כן. אני עובד במשרת R&D והעבודה שלי ממש רחוקה מכזאת שאפשר לעשות על אוטומט. דברים או פונקציות שאפשר לכתוב בעל פה לא קיימות כי כשאני צריך פונקציה כזאת אני שולף אותה מספריה. קשה להסביר למישהו חסר נסיון מה אני עושה בעבודה, אבל בגדול תחשוב שיש לך פרויקט ענק של עשרות אלפי שורות קוד ונותנים לך לבצע משימה קטנה של כמה מאות שורות קוד אבל כדי לעשות אותה אתה נדרש לעשות מחקר מעמיק בכל הפרויקט כדי להבין איך ואיפה לממש את הקוד שלך כדי שהוא יעבוד כמו שצריך, לא יגרום לתופעות לוואי בשאר המערכת ולא ילכלכך את הקוד הקיים בכך שיגרום לו להיות קשה יותר לקריאה.

האם ישנן עבודות כמתכנת שבהם אתה כן "מפצח דברים", יודע שזה נשמע ילדותי אבל כן ממש מעניין אותי כל הסרטים של החוקרי FBI שמוצאים רוצחים ונעדרים וכו' ובגלל זה גם כרגע אני בצבא משרת בתור משהו שקשור לזה הבעיה שזה לא באמת כמו בסרטים וזה מה שמאכזב אותי...

עולם הסייבר ועולם הML וDATA SCIENCE הוא עולם יותר מחקרי ממה שאני עושה. קשה להכנס לעולם הזה (צריך נסיון כדי לעבוד וצריך עבודה כדי לצבור נסיון). הרבה אנשים הולכים על התחומים האלה היום כי בימים האלה אלה BUZZEWORDS מפוצצים אז יהיה לא פשוט להכנס לשוק ללא לפחות תואר שני. אני הלכתי על תחום יותר פרקטי של תכנות WEB שלא דרש ממני שום דבר מעבר לתואר התלת שנתי למרות שהוא גם עולם סופר מעניין ואני לא מתחרט על ההחלטה לרגע.

2.אני הבנתי שיש חברה שנקראים אלגוריתמיקאים שהם בעצם אלה ש"חושבים" על הפתרון של הבעיות ומביאים את זה למתכנתים שפשוט מתרגמים את זה לקוד, זה קצת מבאס אותי כי זה כמו פשוט להיות קוף שכותב את מה שאומרים לו בשפה שונה,לא?

upload_2020-3-21_21-9-57.png

3.וTANK האם חברים שלך שהלכו רק בשביל כסף נהנים כרגע בעבודות שלהם? ומה דעתך על חיי החברה בטכניון? וגם היית ממליץ להשקיע ולשפר בגרות או פסיכו כדי להתקבל לטכניון או פשוט ללכת לבנ"ג?

לא כל כך בקשר עם רובם. מניח שבסופו של דבר רובם המוחלט מצא במהלך התואר משהו שעניין אותו יותר מדברים אחרים והלך בכיוון הזה. מה שאני יודע, זה שכל מי שהכרתי שפרש מהתואר לא פרש כי הוא הבין שהתחום לא מושך אותו אלה פרש כי ההישגים שלו לא היו מספיק טובים כדי להכנס עם התואר הזה לתעשיה (כי כבר עדיף לסיים תואר במכללה עם ממוצע 90 מתואר בטכניון עם ממוצע 65)

4.ולכל אלה שלמדו בטכניון, מה האחוזים של החברה שיש להם ממוצע 80+? זה די הרבה?

לא בדקתי סטטיסטית. מה שאני יכול להגיד זה שריאלי להגיע לממוצע של מעל 80+ אם אתה חכם וחרשן.
לפרוטוקול, מכל החברה שאני מכיר בפורום ולומדים בטכניון כרגע במדמ"ח יש ממוצע משמעותית גבוה מ80 וגם יותר גבוה משלי 😃

• פותח/ת השרשור
עולם הסייבר ועולם הML וDATA SCIENCE הוא עולם יותר מחקרי ממה שאני עושה. קשה להכנס לעולם הזה (צריך נסיון כדי לעבוד וצריך עבודה כדי לצבור נסיון). הרבה אנשים הולכים על התחומים האלה היום כי בימים האלה אלה BUZZEWORDS מפוצצים אז יהיה לא פשוט להכנס לשוק ללא לפחות תואר שני. אני הלכתי על תחום יותר פרקטי של תכנות WEB שלא דרש ממני שום דבר מעבר לתואר התלת שנתי למרות שהוא גם עולם סופר מעניין ואני לא מתחרט על ההחלטה לרגע.
1.אמרת שאתה עובד בפיתוח ומחקר, אז איך בדברים האלה יש יותר מחקר מאשכרה פיתוח ומחקר חחחחחחחח?
2.יש אפשרות בעולם המחשבים לעבור כל כמה זמן בין המיני עולמות או שברגע שאתה בתחום מסוים אתה שם לנצח? אני יכול 10 שנים להיות בפיתוח ומחקר כמוך ואז לעבור ל10 שנים לסייבר ואז 10 שנים ML?
3.למה הלכת דווקא על תכנות WEB ולא על פיתוח תוכנות? או שזה בכלל אותו דבר ואני סתם יוצא פה מפגר? ולמה לא ניסיתי ללכת על סייבר או ML? זה עד כדי כך קשה להגיע לשם?
4.לא מרגיש לך אבל סוג של חוסר משמעות להיות בורג קטן ממשהו ענק? לא מעדיף להיות באיזה מקום שאתה בעצמך ממש גורם לדברים לזוז?
5.אפשר לשאול מה טווח השכר שלך כרגע והתנאים וכמה זמן עבר מאז שעשית את התואר\בן כמה אתה? (אתה ממש ממש לא חייב לענות פשוט רוצה לדעת לאיפה אני יכול לצפות כשאהיה בן 25 אחרי תואר בטכניון)
6.תוכל אז להסביר לי איך עובד הקטע של האלגוריתמיקאים?
7.תראה, אני חכם אבל כן עצלן ולא חרשן בכלל, כדי שתוכל להעריך אותי פחות או יותר אני על 724 בפסיכו וזה היה נפילה גדולה מהסימולציות (הרבה 740-760 ואחת 772), בהתחב בזה שפסיכו אמור לנבא הצלחה בתואר האם לדעתך אני אוכל בלי חרישה להגיע ל80+? או ש724 זה כאילו החברה ה"לא חכמים" בטכניון? איפה אני עומד בסקאלה?

הראש פועל ברמות שונות בהתאם למשימה, אני חושב שהטנק תיאר את זה בצורה טובה
בהחלט יש לי תחושה של סיפוק כשאני מסיים לפתח משהו שאתגר אותי, במיוחד אם אני יודע שעשיתי עם זה עבודה טובה
העבודות שבהן הייתי אומר שאתה באמת יותר מפצח דברים הן עבודות שקשורות לתחום האבטחת מידע ואלגוריתמיקה, אולי גם למידת מכונה
זה לא בדיוק מה שאלגוריתמיקאים עושים ובחלק גדול מהחברות היום אין צורך באלגוריתמיקאים כי הן לא מפתחות לוגיקה מתקדמת ועושות מחקרים, אלא מפתחות סוגים שונים של שירותים שדורשים עיבוד, אחסון והצגה של מידע
בכל מקרה - אלגוריתמיקאים לרוב יהיו אנשים עם תואר שני, ולא בהכרח במדעי המחשב, יכול להיות שגם במתמטיקה
1.אמרת שאתה עובד בפיתוח ומחקר, אז איך בדברים האלה יש יותר מחקר מאשכרה פיתוח ומחקר חחחחחחחח?
יש מקומות שבהם יש אשכרה מחקר ואלגוריתמיקאים כמו ששאלת קודם, אבל בפועל כולם קוראים לזה ככה, למה? אולי כי בעבר אשכרה זה עירב מחקר? אני לא באמת יודע, אני פשוט מניח שזה נמשך כי למה לא וזה נשמע מגניב
2.יש אפשרות בעולם המחשבים לעבור כל כמה זמן בין המיני עולמות או שברגע שאתה בתחום מסוים אתה שם לנצח? אני יכול 10 שנים להיות בפיתוח ומחקר כמוך ואז לעבור ל10 שנים לסייבר ואז 10 שנים ML?
אם יש אפשרות? כן
אם יש לזה השלכות? גם כן
אם התמקצעת בתחום מסוים ואתה עובר לתחום אחר כנראה שהשכר שלך יפגע מזה כי אתה כבר לא יכול להתהדר בניסיון שלך
3.למה הלכת דווקא על תכנות WEB ולא על פיתוח תוכנות? או שזה בכלל אותו דבר ואני סתם יוצא פה מפגר?
ההבדל העקרי שאני יכול לחשוב עליו בשלוף בין ה2 הוא שפיתוח web חוסך את ההתעסקות בהתקנה ועדכון גרסאות ללקוח, אבל הרעיון הכללי של שניהם זהה, ובאותה מידה כל אחד מאיתנו יכול להגיע לכל סוג של פיתוח אחר, יכול להיות שבחלק מהמקרים זה אומר לעבוד עם שפת תכנות שונה ואז צריך להתאקלם אליה
4.לא מרגיש לך אבל סוג של חוסר משמעות להיות בורג קטן ממשהו ענק? לא מעדיף להיות באיזה מקום שאתה בעצמך ממש גורם לדברים לזוז?
אתה תמיד יכול להקים חברת סטארטאפ, לא כל אחד מעוניין בזה, יש אנשים שמעדיפים להיות שכירים בראש שקט ולעשות את העבודה שלהם וגם נהנים מזה
מתמטיקה
7.תראה, אני חכם אבל כן עצלן ולא חרשן בכלל, כדי שתוכל להעריך אותי פחות או יותר אני על 724 בפסיכו וזה היה נפילה גדולה מהסימולציות (הרבה 740-760 ואחת 772), בהתחב בזה שפסיכו אמור לנבא הצלחה בתואר האם לדעתך אני אוכל בלי חרישה להגיע ל80+? או ש724 זה כאילו החברה ה"לא חכמים" בטכניון? איפה אני עומד בסקאלה?
התשובה היחידה חוץ מזו שאני יכול לתת לך תהיה הטרלה כלשהי

לדעתך כדאי "לבזבז" שנה שלמה רק כדי לעלות את הממוצע בפוטנציה מ78 ל80? זה עד כדי כך קריטי 80+?
זה יכול להיות רלוונטי אם אתה לא מצליח למצוא עבודה עדיין ואתה מרגיש שזה המכשול העיקרי שלך. אם מצאת כבר עבודה טובה זה כנראה לא יהיה משנה יותר מדי
וכמה אנשים זה בסמסטר חורף? פי 2?
בסמסטר חורף מתחילים איזה 350~ סטודנטים במדמ"ח אצלנו. אין לי מושג כמה שורדים האמת.

• פותח/ת השרשור
העבודות שבהן הייתי אומר שאתה באמת יותר מפצח דברים הן עבודות שקשורות לתחום האבטחת מידע ואלגוריתמיקה, אולי גם למידת מכונה
2.אבטחת מידע הכוונה סייבר? לנסות כאילו לפרוץ לחברות וכאלה כדי למצוא פירצות אצלן? ואלוגריתמיקה כמו שכתבת חייב תואר שני כדי להגיע לשם? תאמת שלמידת מכונה נשמע לי מעניין כל הקטע של הבינה המלאכותית ורובוטים(זה קשור בכלל בניית רובוטים? אפשר להתעסק בזה עם תואר במדמח או שצריך הנדסת מכונות או משהו כזה?)
2.ב. תראה אם אני כבר בן 40 עם משכורת טובה לא חושב שיהיה לי קריטי לרדת ב5 אלף שקל או משהו כדי לגוון לעצמי את החיים ולהגיע לתחום חדש ומעניין, הבעיה אצלי היא שאני תמיד רוצה הכל מהכל, רוצה לדעת הכל בכמה שיותר תחומים ואני יודע שאני ארגיש פספוס אם נגיד סתם הלכתי על פיתוח WEB ואז אני אתבאס שאני לא בML, יעבור לML ואז יגיד וואי מה עם סייבר ממש מעניין אותי סייבר וכו'
4. לא בהכרח סטרטאפ שלך אלא לעבוד באחד כזה קטן שאתה משמעותי

ושוב פעם ממש ממש תודה לכולם פה באשכול שעונים לי, זה ממש לא מובן מאליו

מורכב מדי לספר לך את זה. תחפש מידע באינטרנט אם מעניין אותך לדעת יותר על התחומים האלה
אל תהיה צעיר פעור. תחשוב לבד. ברור שהתשובה היא לא. אם נכנסת לתחום פיתוח ואז תרצה לעבור לסייבר המשכורת שלך תתאפס למשכורת של ג'וניור ואתה לא תהיה מוכן לאבד מאיכות החיים שלך ומהנסיון שצברת לטובת תחום חדש שצריך ללמוד מאפס. ונניח שכן תרצה, רוב הסיכויים שבגילאי ה30 המתקדמים אתה תהיה נשוי עם ילדים ולא תהיה לך פריוילגיה של לשנות תחום כי הילד חולה וצריך לשבת בבית ולטפל בו ואין זמן עכשיו ללמוד תחומים חדשים ובגילאי ה40+ אף אחד לא יקח אותך אם למשרה שאין לך נסיון בה כי יעדיפו מישהו צעיר.
זה גם לא יקרה בגלל עניין של comfort zone. אנשים אוהבים לעשות דברים שהם טובים בהם. יש לך עכשיו צורת מחשבה מאוד צעירה שתשתנה מהקצה אל הקצה כשתסיים תואר תאמין לי.
3.למה הלכת דווקא על תכנות WEB ולא על פיתוח תוכנות? או שזה בכלל אותו דבר ואני סתם יוצא פה מפגר? ולמה לא ניסיתי ללכת על סייבר או ML? זה עד כדי כך קשה להגיע לשם?
בגדול כי התראיינתי לכמה מקומות ומאלה שהתקבלתי אליהם המשרה שעניינה אותי הכי הרבה והציעה הכי הרבה כסף הייתה משרת פיתוח WEB.
פיתוח WEB הוא תחום סופר מתפתח ביחד עם פיתוח אפליקציות. התחום הזה מעניין אותי מאוד ואני לא משתעמם בכלל במהלך העבודה ותמיד יש אתגר. אולי זה ככה בינתיים כי אני עוד צעיר בעצמי בתחום ואחרי 3 שנים נסיון ארצה קצת גיוון אבל בוודאות לא אשנה תחום וככל הנראה אשאר מתכנת WEB לכל חיי כמפתח (עד שאעלה לדרגים ניהוליים ביום מין הימים).
בזמנו ממש רציתי להתעסק בסייבר ולמדתי את זה לבד וזה היה מאוד מעניין אבל אחרי כמה זמן הבנתי שאני אחד שמתעניין בהמון דברים ולא באמת אכפת לי לוותר לגמרי על סייבר ולהתעסק בתחום אחר שגם מאוד מעניין אותי. ML אף פעם לא עניין אותי ובכללי DATA SCIENCE לא מושך אותי בכלל.
אני ממש לא בורג קטן. אני עובד עכשיו על כמה פרויקטים שהולכים להביא הכנסות מאוד משמעותיות לחברה שאני עובד בה ואני מרגיש שכמעט כל משימה שאני עושה מאוד משמעותית. אחרים אולי מרגישים את זה פחות אבל אישית הצלחתי להתברג לצוות שהוא בין החשובים ביותר בחברה ויש השפעה כספית ישירה לכל משימה שאני מבצע.
5.אפשר לשאול מה טווח השכר שלך כרגע והתנאים וכמה זמן עבר מאז שעשית את התואר\בן כמה אתה? (אתה ממש ממש לא חייב לענות פשוט רוצה לדעת לאיפה אני יכול לצפות כשאהיה בן 25 אחרי תואר בטכניון)
אני בן 27. סיימתי תואר לפני כחצי שנה. ואני עובד 10 חודשים במשרה מלאה כשלפניה עבדתי כמעט שנתיים כסטודנט.
כדי לדעת מה טווח השכר שלי אתה יכול לחפש בגוגל "טווחי שכר למתכנתים בהייטק ללא נסיון" ולהוסיף לזה כמה אלפים כי אני בוגר טכניון עם נסיון סטודנט. בתור תנאים יש לי את התנאים הטובים ביותר שאפשר לקבל לקרן פנסיה וקרן השתלמות, 16 ימי חופש שנתיים והמון הטבות חברה כמו חופשות, מסיבות ועוד המון דברים אחרים.
לא. זה מורכב מדי ואין לי כוח.
גם אני לא הייתי חרשן לפני התואר וכשהגעתי אליו הבנתי איפה אני נמצא ומה אני צריך כדי להצליח והפכתי לחרשן. אם הגעת לפסיכו גבוה זה לא אומר הרבה. יש יותר סיכוי להצליח אם אתה חרשן מאשר אם אתה חכם אבל אם אתה על הדרך גם חכם זה אומר שתוכל להגיע לתוצאות גם עם קצת פחות חרישה וקצת יותר חיים והשקעה בתחביבים. ראה ערך "יניב גופט" שהוא ליפטר תחרותי תותח שסוגר ממוצע מעל 85 בטכניון תוך השקעה מטורפת באימונים ותזונה במקביל.

• פותח/ת השרשור
בגדול כי התראיינתי לכמה מקומות ומאלה שהתקבלתי אליהם המשרה שעניינה אותי הכי הרבה והציעה הכי הרבה כסף הייתה משרת פיתוח WEB.
פיתוח WEB הוא תחום סופר מתפתח ביחד עם פיתוח אפליקציות. התחום הזה מעניין אותי מאוד ואני לא משתעמם בכלל במהלך העבודה ותמיד יש אתגר. אולי זה ככה בינתיים כי אני עוד צעיר בעצמי בתחום ואחרי 3 שנים נסיון ארצה קצת גיוון אבל בוודאות לא אשנה תחום וככל הנראה אשאר מתכנת WEB לכל חיי כמפתח (עד שאעלה לדרגים ניהוליים ביום מין הימים).
בזמנו ממש רציתי להתעסק בסייבר ולמדתי את זה לבד וזה היה מאוד מעניין אבל אחרי כמה זמן הבנתי שאני אחד שמתעניין בהמון דברים ולא באמת אכפת לי לוותר לגמרי על סייבר ולהתעסק בתחום אחר שגם מאוד מעניין אותי. ML אף פעם לא עניין אותי ובכללי DATA SCIENCE לא מושך אותי בכלל.
1.אני גם כמוך מעניינין אותי מלא דברים, בעצם אז אתה אומר שההחלטה שאני אקבל בתחילת הקריירה תקבע לי את כל העתיד, אז במצב כזה יש אפשרות לדעת למה אני נכנס? אתה ידעת כבר לפניש התחלת לעבוד מה זה אומר ML,DATA SCIENCE,WEB DEVELOPER,CYBER? או שאתה יודע בערך ופשוט מהמר? כי אם כן זה חתיכת הימור...
2.כמה זמן בערך אפשר לנסות ולעבור לנושא אחר לפני שזה מאוחר מידי? וגם בכל הנושאים האלה השכר פחות או יותר שווה או שיש עדיפות לנושא כזה או אחר?
3.כתבת שבעתיד תרצה קצת גיוון אבל עדיין תשאר מתכבת WEB, לאן אז יש אפשרות לגוון?
4.בתואר לומדים סייבר וML או לא?

1.אני גם כמוך מעניינין אותי מלא דברים, בעצם אז אתה אומר שההחלטה שאני אקבל בתחילת הקריירה תקבע לי את כל העתיד, אז במצב כזה יש אפשרות לדעת למה אני נכנס? אתה ידעת כבר לפניש התחלת לעבוד מה זה אומר ML,DATA SCIENCE,WEB DEVELOPER,CYBER? או שאתה יודע בערך ופשוט מהמר? כי אם כן זה חתיכת הימור...
לא ידעתי כמעט כלום. התכנון היה להתראיין לכמה שיותר מקומות, לעבור את הראיונות, ורק אז להבין אם יש לי עניין במשרה, בתנאים ובמסביב. לא היה לי אינטרס להתקבע על משהו ולא הפסדתי כלום מללכת לעוד ועוד ראיונות ולסרב אחרי קבלת ההצעה. ידעתי מלכתחילה שML וDATA SCIENCE לא מעניינים אותי אז ויתרתי עליהם מראש (לא באמת היה צורך. בכל מקרה לא זימנו לראיונות האלה). ברגע שנחתתי על המשרה שאני עובד בה היום הבנתי שאני מתחבר לתחום (תכנות WEB), לקבוצת האנשים (בעיקר צעירים), לוקיישן (מרכז תל אביב) והתנאים שהוצעו והבנתי שאני מוכן לחתום חוזה.
2.כמה זמן בערך אפשר לנסות ולעבור לנושא אחר לפני שזה מאוחר מידי? וגם בכל הנושאים האלה השכר פחות או יותר שווה או שיש עדיפות לנושא כזה או אחר?
אני ממליץ לך לשנות גישה. אתה שואל שאלות שמאוד לא רלוונטיות לך כרגע. קודם כל תעשה תואר, תלמד על התחום, תתחכך קצת, תבין מה עושים, תעבוד כמה זמן ואחר כך תחשוב על דברים כמו החלפת תחום. אתה רחוק לפחות 10 שנים מהיום שבו השאלה הזאת תהיה רלוונטית אליך.
3.כתבת שבעתיד תרצה קצת גיוון אבל עדיין תשאר מתכבת WEB, לאן אז יש אפשרות לגוון?
לעבור צוות, לעבור חברה, לעבור לטכנולוגיות חדשות יותר, להחליף שפת תכנות ומטודולוגיות, לבנות פרויקטים גדולים יותר ששונים מהתחום שאני מתעסק בו היום, להפוך לtech lead/dev lead/scrum master/product owner, להתקדם לgroup lead, CTO, לעבוד יותר frontend ועוד המון דברים אחרים.
4.בתואר לומדים סייבר וML או לא?
בתואר יש קורסי חובה וקורסי בחירה. תחפש בגוגל "סילבוס מדעי המחשב טכניון".

• פותח/ת השרשור
תודה רבה ממש אחי אני חשוב שאנידי מסופק כרגע ואין לי יותר שאלות שאני יכול לחשוב עליהן
רק דבר אחרון FRONTEND זה לא יותר גרפיקאי? להפוך פשוט קוד לגרפיקה? פחות חשיבה לא? יותר עיצוב

תודה רבה ממש אחי אני חשוב שאנידי מסופק כרגע ואין לי יותר שאלות שאני יכול לחשוב עליהן
רק דבר אחרון FRONTEND זה לא יותר גרפיקאי? להפוך פשוט קוד לגרפיקה? פחות חשיבה לא? יותר עיצוב
יכולתי להיות נחמד ולהסביר לך מה זה פיתוח FRONTEND אבל אחרי קצת מחשבה החלטתי לצאת פלוץ ולהגיד שהדבר החשוב ביותר למתכנת זה לדעת לבצע חיפושים בגוגל (לפחות לשאלות היותר טריויאליות שכנראה תמצא אליהן תשובה בגוגל) אז לך ותחפש בגוגל what does a frontend developer do
והתשובה היא לא. מפתח FRONTEND עושה הרבה הרבה מעבר ללהפוך גרפיקה לקוד.

אם עוזר לך מה שמושך אותי בתחום ההייטק זה מחקר של ML ואלגוריתמיקיה, דיברתי עם המורה שלי לפיזיקה לשעבר(עם בערך30 שנה נסיון בתעשייה וכמה חברות פרטיות) ואמר שרוב האלגוריתמקאים שעושים דברים מעניינים שהוא פגש בעלי תואר שני/דוקט במתמ ופיזיקה, כמעט אף אחד לא בוגר מדמח.
לאלגוריתמיקה אתה צריך לדעת הרבה מתמטיקה ויכולת חשיבה מחקרית

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית