הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

חוות דעת על ציוד(כלוב, ספה)

• פותח/ת השרשור Bolt
  • פורסם בתאריך

Bolt

משתמש פעיל
667
106
נק' מוניטין:
146
667
106
נערך לאחרונה:
אשמח גם ממש לדעה שלכם @MasterSplitter @kotzer @elchonon
ראיתי פה באשכולות שממליצים לאנשים מוטות ב1500 שח ופה לי יש בקושי ב500. מה ההבדל? והאם ההבדל הוא משמעותי?
כמובן אני עושה בנץ' סקוואט ודד ליפט והמטרה היא להתחזק בהם(אשמח גם לדעה לגבי הספה והכלוב)
זה תלוי בך, יש אנשים שעם המוט לא עלה לפחות 1,000 ש"ח זה דופק להם את האימון.
אני יכול להתאמן גם עם מקל מטאטא.

במידה והמשקלים שלך יחסית נמוכים (בלי להעליב) המוט לא כל כך משנה, רק במשקלים הכבדים שנפח המשקל גדול, ורמת גמישות המוט באמת עושה הבדל.

אבל אין סיבה שמוט של 500 ש"ח לא תהיה מספיק לרוב המתאמנים.

עם בנץ' פחות מ 100, או סקוואט מתחת 150 ודדליפט מתחת 180, אני חושב שרוב המתאמנים יכולים להסתדר עם מוט זול.
רק שים לב שתרגילים שמניחים את המוט בחוזקה על המגינים יכולה לעקם את המוט, וחיי המוט קצרים יותר ממוט יקר יותר.

הכלובים נראים בסדר, כמובן, אני לא יודע מה המשקלים שלך, אבל הם נראים בסדר.

גם הספות נראות טוב לדעתי.

• פותח/ת השרשור

במידה והמשקלים שלך יחסית נמוכים (בלי להעליב) המוט לא כל כך משנה, רק במשקלים הכבדים שנפח המשקל גדול, ורמת גמישות המוט באמת עושה הבדל.

עם בנץ' פחות מ 100, או סקוואט מתחת 150 ודדליפט מתחת 180, אני חושב שרוב המתאמנים יכולים להסתדר עם מוט זול.
רק שים לב שתרגילים שמניחים את המוט בחוזקה על המגינים יכולה לעקם את המוט, וחיי המוט קצרים יותר ממוט יקר יותר.

סבבה!
להניח את המוט בחוזקה אתה מתכוון למשל בדד ליפט?
תודה רבה על התשובה 😃

סבבה!
להניח את המוט בחוזקה אתה מתכוון למשל בדד ליפט?
תודה רבה על התשובה 😃
לא, להניח חזק בדדליפט זה בסדר.
נגיד שאתה נכשל בסקוואט וזורק את המוט, הוא מכה בחוזקה במגנים שבשני צידי הכלוב, זה יעקם לך את המוט.

כלוב משקולות מקצועי פאוורטק
שאלה קטנה, איך הכלוב הזה?
אני רוצה לקנות אותו בזמן הקרוב..
יצא לי להתאמן איתו די הרבה יחסית, בגדול - הוא בסדר גמור. הדבר היחידי שהפריע לי, שהוא לא הכי כבד ויציב, אבל בזמנו שפפתי סביב 240 איתו בלי תקלות. צריך לדעתי למצוא דרך לקבע אותו לקרקע שלא יזוז.

גם בין מוטות זולים, יש מוטות סבירים ויש מוטות נוראיים. ספציפית מוטות קרוספיט / ווייטליפטינג (ללא חספוס אמצעי, שתי טבעות סימון בכל צד) נוטים להיות מאוד גרועים לפאוורליפטינג. יצא לי להתאמן במכון ״רגיל״ עם מוטות בסדר גמור, אבל לצורך דוגמא במכון בעבודה יש מוטות חדשים, קרוספיט סטייל עם חספוס מאוד עדין, לחצתי 127 לפני כמה זמן והיד פשוט החליקה הצידה... זה לא קורה במוטות סבירים.

• פותח/ת השרשור
גם בין מוטות זולים, יש מוטות סבירים ויש מוטות נוראיים. ספציפית מוטות קרוספיט / ווייטליפטינג (ללא חספוס אמצעי, שתי טבעות סימון בכל צד) נוטים להיות מאוד גרועים לפאוורליפטינג. יצא לי להתאמן במכון ״רגיל״ עם מוטות בסדר גמור, אבל לצורך דוגמא במכון בעבודה יש מוטות חדשים, קרוספיט סטייל עם חספוס מאוד עדין, לחצתי 127 לפני כמה זמן והיד פשוט החליקה הצידה... זה לא קורה במוטות סבירים.
יש לך במקרה המלצה למוט סביר?
חשבתי על זה
מוט אולימפי ל cross-fit עם 4 מיסבים למשקולות אולמפיות
אבל לא יודע לפי הדברים שלך

נערך לאחרונה:
יש לך במקרה המלצה למוט סביר?
חשבתי על זה
מוט אולימפי ל cross-fit עם 4 מיסבים למשקולות אולמפיות
אבל לא יודע לפי הדברים שלך
המוט בתמונה אינו מוט קרוספיט. ככה שאו שהתמונה היא של מוט אחר, או שהמוכר משקר או לא יודע מה הוא מוכר. מעבר לזה, ב1500 שח, עדיף לקנות מוט של חברה ידוע. יש לך מישהו מהפורום שמוכר מוט ROUGE POWERBAR ב2000 שהוא באופן חד משמעי יותר טוב מכל מה שתמצא, בפער ניכר.

משהו לגבי רמה או "מקצועיות" של ציוד:
אני מתאמן בבית עם מוט גנרי חסר שם כלשהו שקניתי ביד 2 לפני שנתיים, עלה לי ביחד עם 120 קילו פלטות איזה 1000 ומשהו, עם ספה ממגה ספורט שזה מכשיר משולב כזה של מתח, מקבילים וספה ועם סטנדים, לא כלוב, של סאל ספורט (כלוב דווקא כנראה זה הדבר הבא שאקנה). אני כרגע עובד עם איזור ה 110 בנץ' וזה עושה את העבודה, סקוואט כבד מזמן לא עשיתי.
קניתי אז דברים זולים כי בעיקר רציתי לראות אם יזרום לי טוב להתאמן בבית ולא במכון, וממשיך להתאמן עם זה עדיין.
במכון האחרון שהתאמנתי בו היו מוטות ממש ממש פח שהגעתי שם לסינגלים של 150 בנץ', 190 סקוואט ו 230 דדליפט, אז נכון כשהביאו לשם מוטות של again faster הם היו יותר סבבה, אבל גם עם המוט הגרוע אפשר להתאמן יופי.
הנקןדה שלי היא שציוד ברמה גבוהה הוא תמיד יהיה עדיף אבל אם אתה מוגבל בכסף אז גם ציוד יותר זול יהיה סבבה וזה לא כסף לפח. תראה אם תתמיד בכלל באימונים בבית, אם כן ולא תהיה מרוצה מהציוד תמיד אפשר להתקדם, אם לא תהיה מרוצה אפשר למכור ביד 2 או כאן, לחזור למכון ולא לצאת בהפסד ענק
מה שאמרתי רלוונטי למתאמן עם משקלי עבודה של מתאמן ממוצע או ממוצע+, אם אתה לדוגמה שופף 250+ או לוחץ 180+ אז ההבדלים בציוד יהיו אולי קריטיים (לא יודע כי לא הייתי ברמה הזאת מעולם)

• פותח/ת השרשור
אני מתאמן בבית עם מוט גנרי חסר שם כלשהו שקניתי ביד 2 לפני שנתיים, עלה לי ביחד עם 120 קילו פלטות איזה 1000 ומשהו, עם ספה ממגה ספורט שזה מכשיר משולב כזה של מתח, מקבילים וספה ועם סטנדים, לא כלוב, של סאל ספורט (כלוב דווקא כנראה זה הדבר הבא שאקנה). אני כרגע עובד עם איזור ה 110 בנץ' וזה עושה את העבודה, סקוואט כבד מזמן לא עשיתי.
קניתי אז דברים זולים כי בעיקר רציתי לראות אם יזרום לי טוב להתאמן בבית ולא במכון, וממשיך להתאמן עם זה עדיין.
במכון האחרון שהתאמנתי בו היו מוטות ממש ממש פח שהגעתי שם לסינגלים של 150 בנץ', 190 סקוואט ו 230 דדליפט, אז נכון כשהביאו לשם מוטות של again faster הם היו יותר סבבה, אבל גם עם המוט הגרוע אפשר להתאמן יופי.
הנקןדה שלי היא שציוד ברמה גבוהה הוא תמיד יהיה עדיף אבל אם אתה מוגבל בכסף אז גם ציוד יותר זול יהיה סבבה וזה לא כסף לפח. תראה אם תתמיד בכלל באימונים בבית, אם כן ולא תהיה מרוצה מהציוד תמיד אפשר להתקדם, אם לא תהיה מרוצה אפשר למכור ביד 2 או כאן, לחזור למכון ולא לצאת בהפסד ענק
מה שאמרתי רלוונטי למתאמן עם משקלי עבודה של מתאמן ממוצע או ממוצע+, אם אתה לדוגמה שופף 250+ או לוחץ 180+ אז ההבדלים בציוד יהיו אולי קריטיים (לא יודע כי לא הייתי ברמה הזאת מעולם)
תודה. אני רק מקווה שבמידה ואני באמת ארצה למכור, יקנו

אתה צודק בגדול, אבל הבעיה שמפרסמים מוטות ״מקצועיים״ גם ב1500 ואנשים נוטים להאמין שזה יותר טוב ממוט ב400-500 ש״ח. מעבר לזה, חלק מהאנשים רוצים להשקיע מההתחלה במשהו טוב.

אתה צודק בגדול, אבל הבעיה שמפרסמים מוטות ״מקצועיים״ גם ב1500 ואנשים נוטים להאמין שזה יותר טוב ממוט ב400-500 ש״ח.
זה בעיה, בשביל טוב שיש מקום כמו כאן לשים תמונה ולהתייעץ
מעבר לזה, חלק מהאנשים רוצים להשקיע מההתחלה במשהו טוב.
ברור, אמרתי שציוד ברמה גבוהה תמיד יהיה עדיף אבל הבחור מהתחלה אמר שהוא מוגבל בתקציב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית