הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

להשתפר בכמות מתח

• פותח/ת השרשור lolmit
  • פורסם בתאריך

lolmit

משתמש פעיל
354
19
נק' מוניטין:
109
354
19
אהלן חבר'ה,
התחלתי ממצב תהליך של עליות מתח שאני עושה אחד ונקרע עד למצב שבו אני נמצא היום שאני עושה 10 מתח ברצף מלא ברוחב כתפיים ונקרע( מתחיל להתקשות מהמתח ה8 בערך).
השיטה הייתה כזאת:
עושה 3 סטים של עד בלתי יכולת לעלות יותר משמע אחרי שקרעתי את השריר עם מנוחה ארוכה בין סט לסט(3 דקות בערך).
עד שהגעתי ל8 מתח השיטה הזאת עבדה מעולה וגם מהר, ההתקדמות מה8 מתח ל9 מתח ל10 מתח הייתה איטית יותר אך לבסוף הגעתי למצב שאני עושה 10 מתח ברצף אומנם לא בכיף ומתקשה אבל בסופו של דבר עושה 10.
עד היום לא כל כך הפריע לי העובדה כי מתח לא היה תרגיל עיקרי בשבילי, פשוט הייתי משלב אותו עם חדר כושר אבל במצב של היום אני די מסתמך על מתח ושכיבות שמיכה.
כפי שהבנתם יש לי המון זמן חופשי ובא לי לנסות בנתיים לעלות בכמות מתח שאני יכול לעשות ברצף, באיזה דרך הייתם ממליצים לי ללכת?
להמשיך ב3 סטים של מקסימום או בשיטה אחרת?
אשמח לעזרה 😃

אהלן חבר'ה,
התחלתי ממצב תהליך של עליות מתח שאני עושה אחד ונקרע עד למצב שבו אני נמצא היום שאני עושה 10 מתח ברצף מלא ברוחב כתפיים ונקרע( מתחיל להתקשות מהמתח ה8 בערך).
השיטה הייתה כזאת:
עושה 3 סטים של עד בלתי יכולת לעלות יותר משמע אחרי שקרעתי את השריר עם מנוחה ארוכה בין סט לסט(3 דקות בערך).
עד שהגעתי ל8 מתח השיטה הזאת עבדה מעולה וגם מהר, ההתקדמות מה8 מתח ל9 מתח ל10 מתח הייתה איטית יותר אך לבסוף הגעתי למצב שאני עושה 10 מתח ברצף אומנם לא בכיף ומתקשה אבל בסופו של דבר עושה 10.
עד היום לא כל כך הפריע לי העובדה כי מתח לא היה תרגיל עיקרי בשבילי, פשוט הייתי משלב אותו עם חדר כושר אבל במצב של היום אני די מסתמך על מתח ושכיבות שמיכה.
כפי שהבנתם יש לי המון זמן חופשי ובא לי לנסות בנתיים לעלות בכמות מתח שאני יכול לעשות ברצף, באיזה דרך הייתם ממליצים לי ללכת?
להמשיך ב3 סטים של מקסימום או בשיטה אחרת?
אשמח לעזרה 😃

האמת, אני גם עושה בידיוק 10 חזרות מתח.
אבל 3 סטים לכשל נראה לי לא יעיל בכלל. מתח זה תרגיל מורכב כמו בנץ ודדליפט

אם בבנץ ודדליפט לא בונים תכנית שתביא אותך לכשל, אני לא רואה סיבה לעשות את זה במתח, לא תצליח להתאושש

סיבה נוספת, אם תעשה מתח לכשל בטח 3 סטים יראו ככה

6 - 9 - 10
במצב כזה עשית סביב ה25 חזרות מתח. למטרת עלייה במסת שריר (אע"פ שלא ציינת אותה כמטרה אניח את זה פה) ייתכן וכדאי להוסיף נפח על חשבון עצימות במקרה הזה. בטח בתרגיל כמו מתח

מה שאני עשיתי (המטרה הייתה מסת שריר) זה 7 סטים של מתח עם x חזרות. ברגע שהצלחתי מנסה 5 סטים של x+1 ברגע שמצליח עולה ל 6 סטים של x +1, מצליח - עולה ל7 סטים של x +1 אם מצליח, עושה 5 סטים של x+ 2 ...

זאת שיטה שעבדה לי יפה והכי חשוב לא להגיע לכשל במתח בסטים הראשונים. יש גם תכנית 50pullups שאומרים שהיא מעולה. ואם זכור לי נכון אלחנן מהפורום מעולה במתח בטח יש לו טיפים.

• פותח/ת השרשור
האמת, אני גם עושה בידיוק 10 חזרות מתח.
אבל 3 סטים לכשל נראה לי לא יעיל בכלל. מתח זה תרגיל מורכב כמו בנץ ודדליפט

אם בבנץ ודדליפט לא בונים תכנית שתביא אותך לכשל, אני לא רואה סיבה לעשות את זה במתח, לא תצליח להתאושש

סיבה נוספת, אם תעשה מתח לכשל בטח 3 סטים יראו ככה

6 - 9 - 10
במצב כזה עשית סביב ה25 חזרות מתח. למטרת עלייה במסת שריר (אע"פ שלא ציינת אותה כמטרה אניח את זה פה) ייתכן וכדאי להוסיף נפח על חשבון עצימות במקרה הזה. בטח בתרגיל כמו מתח

מה שאני עשיתי (המטרה הייתה מסת שריר) זה 7 סטים של מתח עם x חזרות. ברגע שהצלחתי מנסה 5 סטים של x+1 ברגע שמצליח עולה ל 6 סטים של x +1, מצליח - עולה ל7 סטים של x +1 אם מצליח, עושה 5 סטים של x+ 2 ...

זאת שיטה שעבדה לי יפה והכי חשוב לא להגיע לכשל במתח בסטים הראשונים. יש גם תכנית 50pullups שאומרים שהיא מעולה. ואם זכור לי נכון אלחנן מהפורום מעולה במתח בטח יש לו טיפים.
לא כל כך הבנתי למה אתה נגד להגיע לעשות 3 סטים של להגיע לכשל? זה הרי ״סוחט״ את השריר ומשם משתפרים אני טועה?
וכן ככה זה נראה פחות או יותר אתה צודק ירידה בכמות מסט לסט.

השיטה של ביל סטאר היא לעשות 4 סטים למקסימום חזרות 3-4 פעמים בשבוע (יום כן יום לא, אפשר גם יומיים מנוחה מדי פעם), בכל אימון מוסיפים עוד חזרה לטוטאל (סכום כל הסטים), במידה ולא מצליחים אז מוסיפים סט חמישי. בדרך כלל זה עובד לא רע.

יכול להיות שבשלב מסוים יהיה קשה להתקדם. הבעיה עם שיטת ההתקדמות הזאת במתח היא שזה תופס הרבה מהנפח השבועי וזה אומר פחות התקדמות בתרגילים אחרים ככה שהשרירים האחרים בגב מקבלים פחות אהבה, אבל אם פשוט בא לך להתקדם במתח אז זה סבבה.

לא כל כך הבנתי למה אתה נגד להגיע לעשות 3 סטים של להגיע לכשל? זה הרי ״סוחט״ את השריר ומשם משתפרים אני טועה?
וכן ככה זה נראה פחות או יותר אתה צודק ירידה בכמות מסט לסט.

אמנם אתה סוחט את השריר עד הסוף, אבל אתה כנראה לא תתאושש מספיק טוב. בנוסף, ברגע שאתה מתאמן לכשל כל סט תעשה כנראה פחות חזרות מהסט הקודם - דבר שיוביל בסופו של דבר למספר חזרות "נמוך" בתרגיל.

כדי לך לראות את הסרטון הזה

אמנם אתה סוחט את השריר עד הסוף, אבל אתה כנראה לא תתאושש מספיק טוב. בנוסף, ברגע שאתה מתאמן לכשל כל סט תעשה כנראה פחות חזרות מהסט הקודם - דבר שיוביל בסופו של דבר למספר חזרות "נמוך" בתרגיל.

כדי לך לראות את הסרטון הזה

בתרגילי משקל גוף הנוסחא קצת שונה.

ממליץ לך לנסות את מה שהבחור פה אומר, בקיצור

כל סט 50% ממקסימום החזרות

15 דקות מנוחה בין סט לסט או יותר

כללללל היום

בתרגילי משקל גוף הנוסחא קצת שונה.

אתה צודק, אבל מתח נחשב תרגיל משקל גוף לא קל עבורו אם הוא עושה 10 חזרות מקס. שאני מניח שב3 האחרונות כבר מעלה ברכיים קדימה (מקצר את מרכז הכובד) קצת פושים וכאלו..

לכן להתאמן לכשל בתרגיל כזה 3 סטים זה רוצח התאוששת.

• פותח/ת השרשור
אתה צודק, אבל מתח נחשב תרגיל משקל גוף לא קל עבורו אם הוא עושה 10 חזרות מקס. שאני מניח שב3 האחרונות כבר מעלה ברכיים קדימה (מקצר את מרכז הכובד) קצת פושים וכאלו..

תתפלא לשמוע אבל 10 ״נקיים״ בלי שום שינוי בטכניקה אני מאמין שים דחיפות רגליים אני עושה יותר

• פותח/ת השרשור

ממליץ לך לנסות את מה שהבחור פה אומר, בקיצור

כל סט 50% ממקסימום החזרות

15 דקות מנוחה בין סט לסט או יותר

כללללל היום

משמע לעשות 5 בכל סט ומנוחה 15-20 דקות מנוחה ועוד סט של 5 ככה כל היום מהרגע שקמתי עד שהלכתי לישון?

זה לא, עשיתי את זה במשקל 93-94 קילו בגירעון קלורי והתקדמתי בלי בעיה ועם עוד תרגיל גב בכל אימון.

משמע לעשות 5 בכל סט ומנוחה 15-20 דקות מנוחה ועוד סט של 5 ככה כל היום מהרגע שקמתי עד שהלכתי לישון?
לא הייתי לוקח לקיצון קצה. הייתי עושה ככה

אם היום אתה עושה 3 סטים של 8-10 נניח 10 לטובת הנוחות אתה עושה 30 מתח ביום

מחר תעשה 35, כלומר 7 סטים של 5 במהלך היום עם מינימום של 15 דקות מנוחה
מחרתיים, 40 וכן הלאה.

זה לא, עשיתי את זה במשקל 93-94 קילו בגירעון קלורי והתקדמתי בלי בעיה ועם עוד תרגיל גב בכל אימון.

אני טענתי שמתח לכשל 3 סטים לא יעיל, אז הגבת שלך זה עובד והצלחת להתאושש. כנראה שאתה צודק כי לך זה עבד - למה לעשות מחקרים בכלל?

אני טענתי שמתח לכשל 3 סטים לא יעיל, אז הגבת שלך זה עובד והצלחת להתאושש. כנראה שאתה צודק כי לך זה עבד - למה לעשות מחקרים בכלל?
כי זה לא עבד רק לי, זאת שיטה שביל סטאר נתן למתאמנים שלו וזה עבד בעקביות. לך תעשה מחקרים על התקדמות במתח. ולא 3, אלא 4.

כי זה לא עבד רק לי, זאת שיטה שביל סטאר נתן למתאמנים שלו וזה עבד בעקביות. לך תעשה מחקרים על התקדמות במתח. ולא 3, אלא 4.

לך תעשה מחקרים על אימון שבו מגיעים לכשל בהשוואה לאימון שבו עובדים סביב Rpe 8-9. נראה איזה קבוצה מתקדמת יותר בטווח הארוך.

• פותח/ת השרשור
תעלה סרטון
וגם בסט השלישי אתה מבצע רק חזרות נקיות?
בכל הסטים, בגלל זה אני מתחיל מ10 ובשלישי יורד ל5 כי לא נעזר באזורים אחרים שלא אמורים להיות מעורבים בתרגיל.
אני בגישה שאין טעם לעבוד על עצמי , אין טעם לעשות 10 מתח שהטווח תנועה לא מלא/ להיעזר ברגליים..
אין טעם להיות מסוגל להרים 8 קילו ביד קדמית ולהרים 10 ולהיעזר בגב..

לך תעשה מחקרים על אימון שבו מגיעים לכשל בהשוואה לאימון שבו עובדים סביב Rpe 8-9. נראה איזה קבוצה מתקדמת יותר בטווח הארוך.
כדי ליישם המלצות כלליות לאימוני היפרטרופיה כשבן אדם שואל על התקדמות בתרגיל ספציפי? מילא אם היית אומר מחקר על SFR במתח... במקרה הזה אתה סתם משנה נושא.

כדי ליישם המלצות כלליות לאימוני היפרטרופיה כשבן אדם שואל על התקדמות בתרגיל ספציפי? מילא אם היית אומר מחקר על SFR במתח... במקרה הזה אתה סתם משנה נושא.

עדיין לא ברור לי במה מתח שונה לדוגמא מליחצת כתפיים? למה שאני אצטרך מחקר ספציפי על מתח כדי להוכיח את הנקודה שלי?

אמנם תרגיל משקל גוף - אז מה? הוא לא דופק 25 חזרות ומי - שכן עושה אז מוסיפים משקל וזה כמו תרגיל מורכב רגיל.

אה טוב רגע אם תגיד שאתה מרגיש שמתח פועל אחרת או שונה אז כנראה אתה צודק

• פותח/ת השרשור
עדיין לא ברור לי במה מתח שונה לדוגמא מליחצת כתפיים? למה שאני אצטרך מחקר ספציפי על מתח כדי להוכיח את הנקודה שלי?

אמנם תרגיל משקל גוף - אז מה? הוא לא דופק 25 חזרות ומי - שכן עושה אז מוסיפים משקל וזה כמו תרגיל מורכב רגיל.

אה טוב רגע אם תגיד שאתה מרגיש שמתח פועל אחרת או שונה אז כנראה אתה צודק
אגב מעניין אותי לדעת למה מטווח חזרות מסויים לצורך העניין 25 כמו שאמרת צריך לשאוף לעשות מתח עם משקולות ולא לשאוף להגיע ל30 מתח?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית