הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

להשתפר בכמות מתח

• פותח/ת השרשור lolmit
  • פורסם בתאריך

lolmit

משתמש פעיל
354
19
נק' מוניטין:
109
354
19
אהלן חבר'ה,
התחלתי ממצב תהליך של עליות מתח שאני עושה אחד ונקרע עד למצב שבו אני נמצא היום שאני עושה 10 מתח ברצף מלא ברוחב כתפיים ונקרע( מתחיל להתקשות מהמתח ה8 בערך).
השיטה הייתה כזאת:
עושה 3 סטים של עד בלתי יכולת לעלות יותר משמע אחרי שקרעתי את השריר עם מנוחה ארוכה בין סט לסט(3 דקות בערך).
עד שהגעתי ל8 מתח השיטה הזאת עבדה מעולה וגם מהר, ההתקדמות מה8 מתח ל9 מתח ל10 מתח הייתה איטית יותר אך לבסוף הגעתי למצב שאני עושה 10 מתח ברצף אומנם לא בכיף ומתקשה אבל בסופו של דבר עושה 10.
עד היום לא כל כך הפריע לי העובדה כי מתח לא היה תרגיל עיקרי בשבילי, פשוט הייתי משלב אותו עם חדר כושר אבל במצב של היום אני די מסתמך על מתח ושכיבות שמיכה.
כפי שהבנתם יש לי המון זמן חופשי ובא לי לנסות בנתיים לעלות בכמות מתח שאני יכול לעשות ברצף, באיזה דרך הייתם ממליצים לי ללכת?
להמשיך ב3 סטים של מקסימום או בשיטה אחרת?
אשמח לעזרה 😃

אגב מעניין אותי לדעת למה מטווח חזרות מסויים לצורך העניין 25 כמו שאמרת צריך לשאוף לעשות מתח עם משקולות ולא לשאוף להגיע ל30 מתח?

כי העצימות במקרה הזה נמוכה מאוד. אם אני זוכר נכון @kotzer אמר שעדיף לעבוד בעצימות של מעל 60% מrm1 להיפרטורפיה. (כמובן בסט עבודה לא סט חימום)

כי העצימות במקרה הזה נמוכה מאוד. אם אני זוכר נכון @kotzer אמר שעדיף לעבוד בעצימות של מעל 60% מrm1 להיפרטורפיה. (כמובן בסט עבודה לא סט חימום)
זה קצת פשטני ה-60%, החלק החשוב הוא שאתה צריך כמה שיותר חזרות קשות לשריר. בסט של 25 זה כנראה יהיה ה-5-6 חזרות האחרונות אם זה באמת קרוב למקסימום שלך, בסט של 30 כנראה אלה עדיין יהיו ה-5-6 חזרות אחרונות אם הגעת לרמת הכושר המספקת, אם תגיע אליהן באמת ולא תתעייף פשוט ממחסור באוויר.
ככה שלהעלות את החזרות מעבר לטווח מסויים זה מיותר אלא אם אין לך אפשרות להוסיף משקל, כי אתה מוסיף עוד עבודה כדי להביא את אותן התוצאות.
אם תעלה את המשקל והסטים אז יהיו לך יותר חזרות קשות.
כמובן שזה כל עוד יש לך את האופציה להוסיף משקל, אם לא אז תעבוד עם מה שיש

זה קצת פשטני ה-60%, החלק החשוב הוא שאתה צריך כמה שיותר חזרות קשות לשריר. בסט של 25 זה כנראה יהיה ה-5-6 חזרות האחרונות אם זה באמת קרוב למקסימום שלך, בסט של 30 כנראה אלה עדיין יהיו ה-5-6 חזרות אחרונות אם הגעת לרמת הכושר המספקת, אם תגיע אליהן באמת ולא תתעייף פשוט ממחסור באוויר.
ככה שלהעלות את החזרות מעבר לטווח מסויים זה מיותר אלא אם אין לך אפשרות להוסיף משקל, כי אתה מוסיף עוד עבודה כדי להביא את אותן התוצאות.
אם תעלה את המשקל והסטים אז יהיו לך יותר חזרות קשות.
כמובן שזה כל עוד יש לך את האופציה להוסיף משקל, אם לא אז תעבוד עם מה שיש

תודה! ולגבי הדיון עצמו - אימון לכשל במתח יעיל? והאם במתח "הנוסחא מעט שונה" ?

תודה! ולגבי הדיון עצמו - אימון לכשל במתח יעיל? והאם במתח "הנוסחא מעט שונה" ?
לא יודע אם הייתי הולך עד כשל במתח כי זה תרגיל מורכב, ככה שהכשל יכול לנבוע מהרבה גורמים, אבל בגלל שזה תרגיל ללא סיכון (אין משקל מעליך שמאיים עליך), אפשר להגיע קרוב מאוד לכשל

עדיין לא ברור לי במה מתח שונה לדוגמא מליחצת כתפיים? למה שאני אצטרך מחקר ספציפי על מתח כדי להוכיח את הנקודה שלי?

אמנם תרגיל משקל גוף - אז מה? הוא לא דופק 25 חזרות ומי - שכן עושה אז מוסיפים משקל וזה כמו תרגיל מורכב רגיל.

אה טוב רגע אם תגיד שאתה מרגיש שמתח פועל אחרת או שונה אז כנראה אתה צודק
במתח אתה מושך את המשקל שלך כנגד המוט, הגוף שלך חופשי לנוע בכל דרך שמביאה אותך לשם (בלי קיפ) ויש מקום לוריאציה בין חזרה לחזרה (הגוף יודע לעשות את זה לבד) וחלוקת עומסים בין השרירים. בלחיצת כתפיים המוט חייב לנוע במסלול מסוים אחרת התנועה הופכת ללא יעילה ואתה פשוט מגיע לכשל.

הסיבה שממליצים להימנע מלהגיע לכשל זה שה-SFR גרוע כשמגיעים לכשל, המון תשישות... במתח הגוף פשוט לומד לעשות את התנועה בצורה יותר חסכונית ככה שעם הזמן התשישות פר חזרה יורדת, גם כשמתקרבים לכשל, ולגב בכללי באופן גורף כמעט אצל כולם יש MRV יותר גבוה... למה ככה? מעבר להשערה שזאת שארית מהתקופה שגרנו על עצים אין לי הרבה להציע.

לפני שעשיתי את התוכנית הזאת של ביל סטאר גם לי צרם הרעיון להגיע חזרה לפני כשל בכל סט, אבל באופן מפתיע הצלחתי להוסיף עוד ועוד חזרות בכל אימון.

• פותח/ת השרשור
@lolmit
אולי תנסה את התכנית 50PullUps?
הבנתי שהרבה ממליצים עליה בשביל לשפר את כמות החזרות.
לא כל כך הבנתי משהו שהם לא הסבירו.
נגיד ובמבחן עשיתי 10, משמע אני יודע שאני בקבוצה של ה9-11.
הגעתי לDAY 6 ונגיד שסיימתי אותו בהצלחה.
מה אני עושה משם? מתקדם ל12-15 מתח או עושה עוד פעם את המבחן לבדוק איפה אני עומד?

לא כל כך הבנתי משהו שהם לא הסבירו.
נגיד ובמבחן עשיתי 10, משמע אני יודע שאני בקבוצה של ה9-11.
הגעתי לDAY 6 ונגיד שסיימתי אותו בהצלחה.
מה אני עושה משם? מתקדם ל12-15 מתח או עושה עוד פעם את המבחן לבדוק איפה אני עומד?

מבחן נוסף(חשוב לנוח יומיים לפחות לפני המבחן)

כשרציתי לשפר את כמות המתח שלי למקסימום, מה שעבד אצלי זה לעבוד במתכונת של 4 סטים עם תוספת משקל ל5 חזרות וליישם את עיקרון הפרוגרסיב אוברלוד עליו, וסט חמישי עם משקל גוף, לעשות מקסימום חזרות שלך פחות כמה חזרות(להשאיר מקום להתקדמות). ופשוט כל אימון להוסיף חזרה בסט האחרון(כמובן, שוב, ליישם את עיקרון ההתקדמות גם עם ה4 סטים הראשונים עם משקל)
אני במשקל 87 הגעתי ל40 קילו עליי ל5 חזרות וסט חמישי אחרי הסטים הכבדים הייתי עושה 40 חזרות.
זה היה השיטה שלי, לא יודע אם יעבוד לך.
בהצלחה
עריכה,
פעם נסיתי לעבוד בכל מיני וריאציות שלא משלבות תוספת משקל, אלא לעשות מספר חזרות ככה, ופה כשל, ופה מספר סטים כזה, ופה זה ופה זה.
אחרי שנים של ניסיון במתח,
מה שעבד לי הכי טוב זה מה שרשמתי למעלה.
כמובן שזה ניסיון עליי, ומה שעבד עליי לא בטוח יעבוד עליך
מה שכן, זה המון נפח לגב, לכן הייתי מאמן גב פעמיים בשבוע ו2 תרגילים בסך הכל, מתח וחתירה בדרך כלל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית