הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

כיצד עוברות מגפות וסיפורי קונספירציה של "זה רק שפעת" או "בגלל אנטנות 5G"

• פותח/ת השרשור
אני מסתמך על האחוזי תמותה בדרום קוריאה שהם 1%, אנחנו בערך 8 מיליון בארץ, משמע ימותו 80 אלף ש 79 מהם זה קשישים, עכשיו זה בהנחה וכל המדינה נדבקת שתקן אותי אם אני טועה כי אולי אני באמת טועה אבל הבנתי שזה לא מה שאמור לקרות אלא רק 70% מהאוכלוסיה, שאת זה אני גם לא מבין כי אם 70% עם הוירוס איך שאר ה30 לא ידבקו?
עכשיו תכלס אם נהיה בבידוד של שבועיים כל המדינה בסגר כמה שיותר מהר כבר היו צריכים שבוע שעבר לעשות את זה, ואז בעצם לעשות את המודל שהקשישים בבידוד קפדני וכל השאר כרגיל, בעצם כנראה לא ימותו יותר מ10 אלף קשישים להערכתי לא? אפילו אולי הרבה הרבה פחות
המספרים לא נכונים אבל אם נזרום איתך תכניס למשוואה גם את כל אלו שימותו בדרך בלי קשר לקורונה עקב עומס חסר תקדים על בתי החולים: חולים בסרטן, מערכת חיסונית, ניתוחים שידחו, זיהומים והרשימה עוד ארוכה. קח את המספרים שלך ותכפיל ב 5-10 ואני עוד אופטימי.
נ.ב. יש 9.1 מיליון אנשים בישראל מעודכן לספטמבר 2019

לא מכיר את הנתונים האלה

חודש של הסגר, אולי חודשיים בהתאם לכמה אנשים יכבדו את ההסגר. לעצור את ההתפשטות וסגרנו את העסק.
בישראל יש מעט מאוד חולים, יהיה קל יחסית לעצור את התפשטות המחלה
ואין טיסות פנימה והחוצה שנה שלמה?

מסכים איתך במאה אחוז.

כנראה שגם במשרד הבריאות מסכימים עם זה, כי הם כל הזמן מחפשים את האיזון בי ן עוצר מלא להמשך עבודה חיונית כדי שהמשק לא יקרוס - ושאנשים לא יתגעו, לכן מותר לצאת לצרכים מסוימים
אגב במדריד שבספרד היה התפרצות מאוד מהירה וזה מה שהם עשו.

אגב במדריד שבספרד היה התפרצות מאוד מהירה וזה מה שהם עשו.
ספרד פעלו גרוע יותר מאיטליה, הם ממש חיכו לשניה האחרונה, הם חיכו שכולם ידבקו ורק אז סגרו אותם בבית, אז המספרים קופצים במהירות, הם עוד שניה עוברים את איטליה בקצב ההדבקה על הרבה פחות חולים

תעלה בפייס שנוכל לשתף
אוקי עכשיו שמתי לב שהעלת גם בפייס

• פותח/ת השרשור
מי שיאכל אותה הכי הרבה בסוף יהיו כנראה אנגליה וארה"ב

הקורונה כבר מתפשטת באפריקה.
אמנם היא הגיעה אל המדינות שם יחסית מאוחר, אבל מערכות הבריאות שם קורסות גם ככה מהמלחמות והמגיפות שפוקדות את היבשת הזאת כבר שנים (כולל המצב הכלכלי הרעוע) כך שאני בספק אם הן ישרדו את הנגיף הזה, למרות הבידוד היחסי של אותן מדינות.

הקורונה כבר מתפשטת באפריקה.
אמנם היא הגיעה אל המדינות שם יחסית מאוחר, אבל מערכות הבריאות שם קורסות גם ככה מהמלחמות והמגיפות שפוקדות את היבשת הזאת כבר שנים (כולל המצב הכלכלי הרעוע) כך שאני בספק אם הן ישרדו את הנגיף הזה, למרות הבידוד היחסי של אותן מדינות.
הם ישרדו יפה מאוד כמו שהם שרדו עד עכשיו, עם דילול אוכלוסיה מסויים

ההימור שלי הוא דווקא ספרד וגרמניה במקום אנגליה.
ספרד כבר עוקפים את האיטלקים, וגרמניה מסתירה מידע

מדוע אתה מציג את זה שגרמניה מסתירה מידע בתור עובדה?

יש שמועות כאלה על עשרות מדינות ושלא נדבר על קונספירציות מרחיקי לכת שככה בדיוק הן נבנות, משמועה שמתגלגלת.

מדוע אתה מציג את זה שגרמניה מסתירה מידע בתור עובדה?
נתוני ההדבקה שלהם עלו בצורה שהיית מצפה, ואז בבת אחת הם התאפסו כאילו כמות הנדבקים ירדה משמעותית ביום אחד.
גם כמות המתים שלהם נמוכה להחריד, אחוז המוות הנמוך ביותר בעולם. כנראה שהם עושים בשונה מרוב העולם שסופר את האנשים שקורונה היה הדבר שחיסל אותם בסוף בלי קשר להאם אם היו חולים לפני, והגרמנים כנראה סופרים רק את האנשים שמתו ישירות מקורונה ללא משהו שתרם משמעותית למוות

נתוני ההדבקה שלהם עלו בצורה שהיית מצפה, ואז בבת אחת הם התאפסו כאילו כמות הנדבקים ירדה משמעותית ביום אחד.
גם כמות המתים שלהם נמוכה להחריד, אחוז המוות הנמוך ביותר בעולם. כנראה שהם עושים בשונה מרוב העולם שסופר את האנשים שקורונה היה הדבר שחיסל אותם בסוף בלי קשר להאם אם היו חולים לפני, והגרמנים כנראה סופרים רק את האנשים שמתו ישירות מקורונה ללא משהו שתרם משמעותית למוות

ומנקודת מבט של רופא, אני מסוקרן לדעת האם אתה חושב במידה וזה נכון, שזו הגישה הנכונה?
הכוונה לשיטת הספירה, נניח אדם מבוגר שמת מהנגיף וסביר מאוד להניח שהיה גם מת מהשפעת המוכרת לנו.

אני מהמר ששבדיה תיפול חזק. הם עוד חושבים שהמודל הבריטי יעבוד. לא מבין איך הגיוני לחשוב ככה במדינה עם גיל חציוני של 40+.

אני מהמר ששבדיה תיפול חזק. הם עוד חושבים שהמודל הבריטי יעבוד. לא מבין איך הגיוני לחשוב ככה במדינה עם גיל חציוני של 40+.
האמת שזה הימור לא רע, יחס הכמות חולים-אוכלוסיה כבר גבוה כמו זה של איטליה
ומנקודת מבט של רופא, אני מסוקרן לדעת האם אתה חושב במידה וזה נכון, שזו הגישה הנכונה?
הכוונה לשיטת הספירה, נניח אדם מבוגר שמת מהנגיף וסביר מאוד להניח שהיה גם מת מהשפעת המוכרת לנו.
האמת שאין לי מושג, אבל אני משער שהדבר הנכון יהיה ליישר קו עם כל המדינות כדי שנוכל לקבל נתונים כמה שיותר נכונים על הוירוס הזה.
בנוסף, גם מוות משפעת נספר ככה, אז זה לא משנה יותר מדי

האמת כל מה שמשרד הבריאות בארץ דרש, הסכמתי 100%, מאוד הגיוני שבתי כנסת ומקוואות מפזרות את הנגיף, והתקהלויות בחתונות ואירועים.
אני מאוד מקווה שבארץ לא נגיע חלילה למצב שאין לנו יכולת להתמודד עם כמות החולים בבתי החולים.

אך הנחיה אחת ממש לא מובנת לי, ואשמח אם מישהו יוכל לשפוך אור על הנושא.

איסור יציאה מהבית יותר מ 100 מטרים.
אני לא מבין איך זה קשור. אם אני מסתובב ביער רחוק מאנשים איך זה מעלה סיכוי התדבקות? ואפילו אם מישהו עושה הליכה ברחוב ומתרחק 2 מטרים מכל העוברים והשבים, איך זה מעלה את קצב ההדבקה?

לעניות דעתי, ההנחיות החדשות רק יגרמו לחוסר גדול יותר בוויטמין D שגם ככה נמוך מאוד אצל רוב האוכלוסיה. יתרום ליותר דיכאון, מריבות, ופאניקה. יחליש לאנשים את מערכת החיסונית. ויגרום להשמנה עקב שום פעילות גופנית, ואכילת לחץ מול הטלוויזיה או המחשב.

נראה לי שמי שרוצה להישאר חי בסוף הקרונה יצטרך ללכת לקניות בשכונה הקרובה לשכונה שלו כדי לקבל קצת פעילות גופנית.

אמנם יגיעו אולי מעט יותר חולי קרונה לבתי החולים, אבל מה אם שאר המחלות שמתפתחות להם להנאתם?

איסור יציאה מהבית יותר מ 100 מטרים.
אני לא מבין איך זה קשור. אם אני מסתובב ביער רחוק מאנשים איך זה מעלה סיכוי התדבקות? ואפילו אם מישהו עושה הליכה ברחוב ומתרחק 2 מטרים מכל העוברים והשבים, איך זה מעלה את קצב ההדבקה?
זה יותר רלוונטי לערים, אבל אי אפשר לעשות הבחנה בין עיר, לישוב, למושב, לעיירה, וככה הלאה.
זה גם כדי לומר לך "אין לך לאן ללכת, לך למה שנחוץ לך קרוב אליך וזהו". אם אתה יודע שאתה יכול רק ללכת למה שקרוב, אתה לא יוצא אלא אם זה משהו שאתה צריך. זה אותו הדבר פה באיטליה, רק שזה לא מוגזם כמו בארץ, להרבה אנשים אין אפילו סופר במרחק הזה מהם.

לעניות דעתי, ההנחיות החדשות רק יגרמו לחוסר גדול יותר בוויטמין D שגם ככה נמוך מאוד אצל רוב האוכלוסיה. יתרום ליותר דיכאון, מריבות, ופאניקה. יחליש לאנשים את מערכת החיסונית. ויגרום להשמנה עקב שום פעילות גופנית, ואכילת לחץ מול הטלוויזיה או המחשב.
באיטליה למשל ממליצים לתסף בויטמין D בתקופה הזאת

האמת כל מה שמשרד הבריאות בארץ דרש, הסכמתי 100%, מאוד הגיוני שבתי כנסת ומקוואות מפזרות את הנגיף, והתקהלויות בחתונות ואירועים.
אני מאוד מקווה שבארץ לא נגיע חלילה למצב שאין לנו יכולת להתמודד עם כמות החולים בבתי החולים.
אני לא יודע אם אתה מכיר אנשים בחוגים שלך, אבל אתה יכול להסביר לי למה החרדים מתמרדים כנגד ההנחיות האלה ובכוונה מתקהלים?
אני לא מצליח להבין את זה, הם בהחלט יכולים להביא למפלה של ישראל ככה ולבטל את כל המאמצים שכל שאר האוכלוסיה עושה

זה יותר רלוונטי לערים, אבל אי אפשר לעשות הבחנה בין עיר, לישוב, למושב, לעיירה, וככה הלאה.
זה גם כדי לומר לך "אין לך לאן ללכת, לך למה שנחוץ לך קרוב אליך וזהו". אם אתה יודע שאתה יכול רק ללכת למה שקרוב, אתה לא יוצא אלא אם זה משהו שאתה צריך. זה אותו הדבר פה באיטליה, רק שזה לא מוגזם כמו בארץ, להרבה אנשים אין אפילו סופר במרחק הזה מהם.
אתה לא חושב שכדאי לקחת בחשבון את הבריאות הנפשית של אנשים ולעשות הבחנות ברורות?
באיטליה למשל ממליצים לתסף בויטמין D בתקופה הזאת
כנראה שעוד לא מתו כאן מספיק לצערי.
אני לא יודע אם אתה מכיר אנשים בחוגים שלך, אבל אתה יכול להסביר לי למה החרדים מתמרדים כנגד ההנחיות האלה ובכוונה מתקהלים?
אני לא מצליח להבין את זה, הם בהחלט יכולים להביא למפלה של ישראל ככה ולבטל את כל המאמצים שכל שאר האוכלוסיה עושה
אני באמת לא מכיר חרדים מתמרדים.
אבל אני גם בקושי מסתובב עכשיו, אז אני בכלל לא פוגש אף אחד. אני בבית כל היום או מתאמן.

אבל אני מאמין שזה קשור לכמה סיבות:
  1. להרבה אין גישה לחדשות. וזה גורם לכך שהם גם לא מודעים לחומרת המצב ולחשיבות של הכללים, וגם לא הצליחו להפחיד אותם (שאולי זה אפילו משה טוב).
  2. הכללים לא פרקטים והרבה יותר קשים לחרדים. אין לך תפילה בציבור שזה צורך נפשי שתופס שעתיים ביום רגיל, ויותר בשבת וראש חודש. קשה להסביר במילים את החור שיש לי מזה. אין לך חברותא שתופס לרובם 8 שעות ביום. וישיבות זה לא כמו בית ספר שאתה רק רוצה לצאת, זה בית של מאות תלמידים בני אותו גיל שנמצאים ביחד כל היום, אין להם את זה. בנוסף הורים לילדים, לא רק שאין להם עוזרות וגנים, הם גם תקועים בבית עם הרבה עבודה עכשיו. יש כנראה רצון לצאת והתנחם עם אחרים בצרה. בני אדם יצורים חברתיים, וחרדים אפילו יותר.
  3. למרות הקשיים, אני רואה שהחרדים שומרים על הכללים אפילו יותר מהרבה חילונים. אני רואה מהחלון רחובות ריקים ויש אותם כמות חילונים ברחוב כמו חרדים, וזה עוד בשכונה חרדית. מעניין אותי איזה חילוני לא יוציא את הכלב לרחוב או יוותר על הליכת הבוקר שלו.

אתה לא חושב שכדאי לקחת בחשבון את הבריאות הנפשית של אנשים ולעשות הבחנות ברורות?
עושים גם את החשבון הזה, אבל ככל שאנשים יקשיבו יותר להנחיות, ככה כל הסיפור יהיה קצר יותר

כנראה שעוד לא מתו כאן מספיק לצערי.
אף אחד לא ימות ממחסור בויטמין די, לפחות לא בטווח הזמן הזה

להרבה אין גישה לחדשות. וזה גורם לכך שהם גם לא מודעים לחומרת המצב ולחשיבות של הכללים, וגם לא הצליחו להפחיד אותם (שאולי זה אפילו משה טוב).
הם צריכים לפחד, לפחות מספיק כדי להישמע להוראות ולא לזלזל בהן

הכללים לא פרקטים והרבה יותר קשים לחרדים. אין לך תפילה בציבור שזה צורך נפשי שתופס שעתיים ביום רגיל, ויותר בשבת וראש חודש. קשה להסביר במילים את החור שיש לי מזה. אין לך חברותא שתופס לרובם 8 שעות ביום. וישיבות זה לא כמו בית ספר שאתה רק רוצה לצאת, זה בית של מאות תלמידים בני אותו גיל שנמצאים ביחד כל היום, אין להם את זה. בנוסף הורים לילדים, לא רק שאין להם עוזרות וגנים, הם גם תקועים בבית עם הרבה עבודה עכשיו. יש כנראה רצון לצאת והתנחם עם אחרים בצרה. בני אדם יצורים חברתיים, וחרדים אפילו יותר.
אני מבין את הקושי, אבל זה דורש הקרבה

למרות הקשיים, אני רואה שהחרדים שומרים על הכללים אפילו יותר מהרבה חילונים. אני רואה מהחלון רחובות ריקים ויש אותם כמות חילונים ברחוב כמו חרדים, וזה עוד בשכונה חרדית. מעניין אותי איזה חילוני לא יוציא את הכלב לרחוב או יוותר על הליכת הבוקר שלו.
הרוב אולי, אבל מספיקה הפגנה אחת עם מספר קטן מאוד של חולים, כדי לחסל שכונה שלמה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית