הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פציעה מבריח יד בbjj

painandgain1

משתמש קבוע
1,673
702
נק' מוניטין:
925
1,673
702
שלום לכולם.
לפני כחודש עשיתי ספארינג במכון, הבחור תפס אותי בבריח יד ישרה (armbar). לא הספקתי להיכנע והוא לחץ חזק ויצא לי קליק רציני מאזור המרפק/אמה ועד היום יש לי את הבעיה שבסרטון:

בגדול אני לא יכול לישר עד הסוף או לקפל עד הסוף בלי כאב חד.

עשיתי צילום, אולטרהסאונד ואבחון אצל אורטופד. לא מצאו אצלי כלום והאורטופד הביא לי כדורים נגד דלקת לעשרה ימים ואמר לי לא לחזור להתאמן עד שיעבור. שבוע וחצי אחרי הפציעה הרגשתי יותר טוב אז חזרתי להתאמן למרות שהכאב לא עבר ממש עד הסוף ולאחר שבוע של אימונים הכאב וחוסר הטווח תנועה חזרו אז החלטתי להפסיק את האימונים עד שיעבור לגמרי.

השאלה שלי היא כזאת:
1) מישהו נתקל אי פעם בפציעה כזו ויכול לשפוך עליה קצת אור על מה בדיוק קרה שם/סביר להניח שקרה?
2) האם יש דרך כלשהי לזרז את ההחלמה? ניסיתי קרח, כרית מחוממת, משחות אבל לא נראה שזה כל כך עוזר.
3) אני מרגיש שעיסויים באזור קצת מקלים על הכאב ומשפרים את הטווח תנועה. האם אפשר לעשות עיסויים או שעדיף לא לגעת בכלל?

תודה!

בתור התחלה אל תתאמן עם הבחור יותר :/ נשמע כמו טמבל רציני..

לא מתיימר לדעת לענות על רוב השאלות אז חכה לאחרים.

פעם הבאה שתופסים אותך בארמבר ישר להרים אגן ולקפוץ לגראד

• פותח/ת השרשור
תודה על התשובה
בתור התחלה אל תתאמן עם הבחור יותר :/ נשמע כמו טמבל רציני..
בהתחלה קצת כעסתי עליו אבל שנינו חגורות לבנות שלא כל כך מבינים מה אנחנו עושים. אני לא נכנעתי בזמן כי חשבתי שיש לי אופציה למשוך את היד החוצה אבל השרוול שלי הGI שלי נתקע מתחתיו או שהוא תפס בו, אני לא זוכר מה היה שם. ואז הוא חשב שהוא לא מבצע את התרגיל טוב אז הוא הרים את האגן ומשך ואז היה כבר מאוחר מדי
פעם הבאה שתופסים אותך בארמבר ישר להרים אגן ולקפוץ לגראד
זה לא היה armbar קלאסי. אני הייתי בתוך הגארד שלו ושתי הידיים שלי היו על הבטן שלו וניסיתי לצאת. הוא משך יד אחת שלי למטה וכרך סביבה את הרגל שלו ואז יצא שהיד שלי הייתה תקועה בין האגן, הרגל שלו והיד שלו. היה פתח קטן למשוך החוצה אבל הGI שלי נתקע אז באתי להיכנע אבל הוא כבר הרים את האגן ומשך עם הרגל שהייתה כרוכה סביב היד שלי. בקיצור שנינו יצאנו טמבלים, זה למה חגורות לבנות לא צריכות להתגלגל יחד.

תודה על התשובה

בהתחלה קצת כעסתי עליו אבל שנינו חגורות לבנות שלא כל כך מבינים מה אנחנו עושים. אני לא נכנעתי בזמן כי חשבתי שיש לי אופציה למשוך את היד החוצה אבל השרוול שלי הGI שלי נתקע מתחתיו או שהוא תפס בו, אני לא זוכר מה היה שם. ואז הוא חשב שהוא לא מבצע את התרגיל טוב אז הוא הרים את האגן ומשך ואז היה כבר מאוחר מדי

זה לא היה armbar קלאסי. אני הייתי בתוך הגארד שלו ושתי הידיים שלי היו על הבטן שלו וניסיתי לצאת. הוא משך יד אחת שלי למטה וכרך סביבה את הרגל שלו ואז יצא שהיד שלי הייתה תקועה בין האגן, הרגל שלו והיד שלו. היה פתח קטן למשוך החוצה אבל הGI שלי נתקע אז באתי להיכנע אבל הוא כבר הרים את האגן ומשך עם הרגל שהייתה כרוכה סביב היד שלי. בקיצור שנינו יצאנו טמבלים, זה למה חגורות לבנות לא צריכות להתגלגל יחד.
מעניין. כנראה מלכתחילה היה צריך להיזהר לא לתת לו לבודד יד אחת. זה מה שתמיד היה קורה לי שעושים עליי triangle ואתה מתרכז בזה ובלי לשים לב יש לך יד פנויה לארמבר

• פותח/ת השרשור
מעניין. כנראה מלכתחילה היה צריך להיזהר לא לתת לו לבודד יד אחת. זה מה שתמיד היה קורה לי שעושים עליי triangle ואתה מתרכז בזה ובלי לשים לב יש לך יד פנויה לארמבר
כן ברור אבל זה קורה לצערי חחח אני גם לא הבן אדם הכי חד בקטע הזה 😕

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית