הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבים בירך הקדמית וקליקים בכתף

• פותח/ת השרשור Tal6565
  • פורסם בתאריך

Tal6565

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
ירך-הכאבים החלו לפני כחודש וחצי בירך השמאלית,בעיקר כאשר אני מבצע דיפ סקוואט או לאנג'(שם הכאב משמעותית חלש יותר),מסובב החוצה את הירך או כשאני מושך את הרגל לכיוון החזה.

*חשוב לציין שגם כאשר אני מרים את הרגל כלפי מעלה ומוריד יוצאים ממנה קליקים שאינם כואבים,וכאשר אני מפנה את כף הרגל החוצה התחושה נעלמת.

כתף- קליקים בכתף השמאלית כאשר אני מניף את היד קדימה,למעלה או לצדדים, גם במהלך לחיצות חזה(חוץ מלחיצת חזה במוט שבה לאחר שתיקנתי את הבאר פאת' הקליקים נעלמו) או שכיבות שמיכה.

*גם בכתף ימין יש,אבל הם חלשים יותר משמעותית ואינם מפריעים לי כרגע.

כאשר אני מסובב את הכתף החוצה הקליקים נחלשים משמעותית/נעלמים לחלוטין.

למישהו יש רעיונות בנוגע לטיפול אפשרי בשתי הבעיות? רוב הסרטונים שראיתי בנושאים הללו מצריכים גומיות שאין לי אפשרות לרכוש או אפילו להשתמש בהם בביתי, יש לי לקרוס בול ופואם רולר אם זה יכול לעזור אבל.

*לא יודע אם זה רלוונטי,אבל בביקור אצל פיזיותרפיסט בנוגע לבעיה אחרת מלפני כמה חודשים אמרו לי שצד אחד שלי יותר ארוך מהשני(לא זוכר בדיוק על איזה צד דובר) והמליצו לי לקנות מדרסים.

תודה מראש על המענה

היי, בעיקרון אין בעיה עם הקליק כל עוד אין כאב.
לגבי הירך- ייתכן ומדובר בצביטה קדמית. למינוח אין משמעות גדולה כי המקור יכול להיות ממספר מבנים באזור, ויש לבצע אבחון ספציפי כדי למצוא מה מקור הבעיה.
מה שכן, הייתי מנסה קצת לשהות במנח כריעה על הברך של הצד הכואב ולתרגל לחיצת כתף או כל תרגיל אחר שמצריך עבודה של מייצבי הירך. ייתכן וזה יתרום.
לבי הכתף- הרעיון די דומה. איו משמעות לקליקים אבל אם זה מפריע אפשר לנסות לשנות את תנוחת השכמה.
מנסיוני לפעמים הכתף במנח טילט קדמי מה שיוצר מעט חיכוך בחלק הקדמי של הזרוע. לכן שווה לנסות למשוך כתף אחורה ולמטה ולבצע את התרגילים הבעייתיים באיטיות ובשליטה מירבית.

• פותח/ת השרשור
היי, בעיקרון אין בעיה עם הקליק כל עוד אין כאב.
לגבי הירך- ייתכן ומדובר בצביטה קדמית. למינוח אין משמעות גדולה כי המקור יכול להיות ממספר מבנים באזור, ויש לבצע אבחון ספציפי כדי למצוא מה מקור הבעיה.
מה שכן, הייתי מנסה קצת לשהות במנח כריעה על הברך של הצד הכואב ולתרגל לחיצת כתף או כל תרגיל אחר שמצריך עבודה של מייצבי הירך. ייתכן וזה יתרום.
לבי הכתף- הרעיון די דומה. איו משמעות לקליקים אבל אם זה מפריע אפשר לנסות לשנות את תנוחת השכמה.
מנסיוני לפעמים הכתף במנח טילט קדמי מה שיוצר מעט חיכוך בחלק הקדמי של הזרוע. לכן שווה לנסות למשוך כתף אחורה ולמטה ולבצע את התרגילים הבעייתיים באיטיות ובשליטה מירבית.

תודה רבה על התגובה!

לגבי הירך- הכוונה היא לאימפיינגמנט? ורוב הסרטונים שמצאתי ביוטיוב בנושא דיברו על שיפור המוביליטי\חיזוק של מסובבי הירך פנימה והחוצה, הדבר היחידי שעזר קצת כרגע הוא "לעורר" את הגלוט מידיוס ומאקסימוס וסקוואט במשקל גוף הרגיש פחות כואב משמעותית,אבל זה לא פתרון לטווח ארוך אלא יותר יעיל לחימום לפני אימון.

לגבי הכתף- אני מודע לזה שקליקים הם לא תמיד בעיתיים,אבל הם יכולים לשמש כדגל אדום לפני פציעה רצינית בכתף?

הם עצמם לא כואבים אבל מדאיגים בעיקר בגלל הרעש,ולפעמים יש כאב בכתף(לא ישיר מהקליק),בעיקר אחרי הרבה שכיבות שמיכה או תרגילים מסויימים שמצאתי באינטרנט ונועדו "לתקן" את הבעיה(כמו התרגיל על הקיר עם הידיים פרוסות לצדדים)

מה הכוונה בשינוי תנוחת השכמה?ובמשיכת הכתף אחורה ולמטה הכוונה היא לכיווץ שכמות(כי אני עושה את זה בכל תרגיל לחיצה/דחיפה)?

זה הסרטון הכי נורמלי שמצאתי שממחיש את המנח הרצוי של השכמה במצבך.

תקרא שוב את התגובות שלי ותנסה לבצע... אלו הפתרונות שאני יכול להציע בשלט רחוק.
בהצלחה,
ניר, פיזיותרפיסט בתחום הספורט

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית