פרוייקט קטן שלי לרגל יום השואה - חשיפת ניאו-נאצי (לכאורה)

MasterSplitter

משתמש משקיע
7,794
6,163
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
18,773
7,794
6,163
לצערינו הרב, ניאו-נאצים לא יעלמו מהעולם לחלוטין.
יצא לי להתקל בבחור עם קעקוע של היטלר + ציטוט בתחרות במכון שאני מתאמן בו
. הבחור הודה שזה קעקוע של היטלר, אבל טען שזה בגלל ״סיבות היסטוריות / ממרוביליה״. כמובן שזה בולשיט... יצא לי לשמוע מבחור שלא כל כך רוצה לחשוף (כנראה פוחד) שהוא ידע שהבחור הוא ניאו נאצי בלי קשר לקעקוע (שלא היה מודע אליו.

למישהו יש רעיון איך ניתן לברר עוד מידע על הבחור מעבר לפייסבוק / אינסטגרם? ניסיתי דרך ADC אוסטרליה (ארגון מלכ״ר שפועל לחשוף כאלו) והם לא מצאו כלום לצערי.

אגב, מי שרוצה לשלוח לו איחולים - מוזמן.

יוזר באינסטגרם: @fryz_13

שם מלא: Ryan Summers
מקום עבודה: The Strength Den, Tasmania - 24/7 Gym Burnie Tasmania |The Strength Den
פלאפון: +61412345678 נראה מזוייף (1-8 אחרי קידומת 04)

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
הנה הקעקוע, קשה לראות בבירור:

קבצים מצורפים

• 088A88F2-AF04-4296-8AB2-0E2D22F8EC9D.png
    088A88F2-AF04-4296-8AB2-0E2D22F8EC9D.png
    KB 242.1 · צפיות: 165
מנוול. אני בנאדם מאוד לא אלים אבל אם הייתי רואה דבר כזה.. יכול להיות שהייתי מאבד את זה

• פותח/ת השרשור
מנוול. אני בנאדם מאוד לא אלים אבל אם הייתי רואה דבר כזה.. יכול להיות שהייתי מאבד את זה
אני גם לא אלים. צריך להיות חכם עם הדברים האלה, מעבר לזה אם תיאורטית אתקוף אותו ואקבל רישום פלילי כנראה ידחו לי את הבקשה לתושב קבע. אבל זה משהו אחר, אני לא מאחל לו הרבה דברים טובים, אבל שום דבר לא הולך להשתפר בגלל אלימות.

הרעיון שלי הוא לחשוף אנשים כמוהו ושיהיה להם מאוד קשה להתגבר על זה, במיוחד שהוא מאמן ובעלים של מכון כושר.

הוא היה אמור להתחרות בפרורו (שהתבטל בגלל הקורונה) ולמארגן של התחרות - לא ממש הזיז. התכנית שלי הייתה לשלוח הודעה לכל המשתתפים בתחרות ולהודיע להם על הבחור הזה, שלכל הפחות יהיה לו מאוד לא נעים להתחרות ולהתמודד עם השאלות יום לפני תחרות.

אם זה היה ריאלי, הייתי מארגן הפגנה. שזה די ריאלי אם הוא יחזור להתחרות בסידני ואדע על כך מראש. לצערי הרב אין שום חוק בספר חוקים של האיגוד שיכול לאסור עליו להתחרות / להציג את הקעקוע בפומבי.

אני גם לא אלים. צריך להיות חכם עם הדברים האלה, מעבר לזה אם תיאורטית אתקוף אותו ואקבל רישום פלילי כנראה ידחו לי את הבקשה לתושב קבע. אבל זה משהו אחר, אני לא מאחל לו הרבה דברים טובים, אבל שום דבר לא הולך להשתפר בגלל אלימות.

הרעיון שלי הוא לחשוף אנשים כמוהו ושיהיה להם מאוד קשה להתגבר על זה, במיוחד שהוא מאמן ובעלים של מכון כושר.

הוא היה אמור להתחרות בפרורו (שהתבטל בגלל הקורונה) ולמארגן של התחרות - לא ממש הזיז. התכנית שלי הייתה לשלוח הודעה לכל המשתתפים בתחרות ולהודיע להם על הבחור הזה, שלכל הפחות יהיה לו מאוד לא נעים להתחרות ולהתמודד עם השאלות יום לפני תחרות.

אם זה היה ריאלי, הייתי מארגן הפגנה. שזה די ריאלי אם הוא יחזור להתחרות בסידני ואדע על כך מראש. לצערי הרב אין שום חוק בספר חוקים של האיגוד שיכול לאסור עליו להתחרות / להציג את הקעקוע בפומבי.
כנראה לחץ ציבורי זה מה שצריך לעשות. אני מישראל לא יודע מה אני יכול לעשות, אבל אם יש לך פה רעיון שתף ואני בטוח שכל מי שיראה יעזור...

• פותח/ת השרשור
ללא ספק לחץ ציבורי זה לדעתי הדרך הטובה. אם הייתי זוכה בלוטו, מחר הייתי מרים שלט מחוץ למכון שלו. אני צריך לחכות להזדמנות טובה, למצוא איפה הוא מתחרה וכד׳. עם מספיק סבלנות אמצא דרך.

לפעמים זה מדהים לגלות שעדיין אנשים כאלה מסתובבים בעולם. עוד יותר מדהים לגלות על מישהי ספציפי שאתה ראית/מכיר שהוא כזה.

• פותח/ת השרשור
מה מדהים אתכם, שיש נאצים בעולם ?
אני חושב שמדהים שיש נאצים שהולכים עם סמלים נאצים בגלוי. תמיד יהיו גזענים, אבל בדר״כ הם לא מפרסמים את דעתם בצורה ככ גלויה.

אני חושב שמדהים שיש נאצים שהולכים עם סמלים נאצים בגלוי. תמיד יהיו גזענים, אבל בדר״כ הם לא מפרסמים את דעתם בצורה ככ גלויה.
מודה שלא יצא לי לחיות בחו"ל אבל לפחות לפי מה שרץ ברשת לא חסרים נאצים שמסתובבים עם קעקועים, לדוגמא arian nation בארה"ב.

מה מדהים אתכם, שיש נאצים בעולם ?
אותי אישית כן, כמו שגם מדהים אותי שיש עדיין אנשים שמאמינים בקומוניזם. ראיתם איך האידיאולוגיות האלו כשלו בצורה אדירה בזמן שהן שלטו באזורים נרחבים מהעולם, איך אתם עדיין מאמינים בזה?

• פותח/ת השרשור
אותי אישית כן, כמו שגם מדהים אותי שיש עדיין אנשים שמאמינים בקומוניזם. ראיתם איך האידיאולוגיות האלו כשלו בצורה אדירה בזמן שהן שלטו באזורים נרחבים מהעולם, איך אתם עדיין מאמינים בזה?
תמיכה בקומונים ה-ר-ב-ה יותר פופולרית מאשר תמיכה בנאציזם. משום מה, קומוניזם לא קיבל אותו שם כמו נאצים, למרות שהיישומים שלו, כמעט גרועים באותה מידה.

לגבי כמה אנשים יש עם קעקועים / סמלים נאצים - מהנסיון שלי, לא הרבה בכלל (אוסטרליה) אבל שכן רואים מישהו, זה מאוד מטריד וחלק יגידו מפחיד. אני גר פה 5 שנים+, ואני אישית ראיתי רק אחד, אבל יצא לי לשמוע מאנשים אחרים שנתקלו פה ושם (5~ מקרים).

• פותח/ת השרשור
תמונה קצת יותר ברורה

קבצים מצורפים

• 6E69C126-A34D-4031-A885-AFCC0BC7E612.png
    6E69C126-A34D-4031-A885-AFCC0BC7E612.png
    KB 300.9 · צפיות: 109
  • פותח/ת השרשור
לי זה נראה כמו קעקוע של אדגר אלן פו...
😆

@MasterSplitter זה מטריד אותך לפגוש ניאו נאצי בצורה כזאת? בחיי היומיום...
כן זה קעקוע מאוד גרוע (בלי קשר לדמות עצמה), נראה כמו ילד קטן עם שפם. הוא אישר לי בהודעה שזה היטלר ולא הכחיש.

ברור שזה מטריד, לא בגלל שאני יהודי, אלא בגלל שזה ״הגיוני״ ללכת עם קעקוע כזה בגלוי. באותה מידה זה היה יכול להיות KKK או משהו בסגנון.

יכול להיות שהוא באמת עשה את זה בקטע היסטורי, לא תמיד אפשר לדעת מה עובר לאנשים בראש שהם חושבים על זה.
יש הבדל גם בין להיות עם קעקוע של היטלר לבין לפעול נגד יהודים ולהפלות אותם על זה, ואם תוכל להוכיח שהוא עושה את זה אולי יש עילה כבר להליך פלילי וחוקי, שישפיע עליו הרבה יותר מזה שהוא יצטרך להסביר ל40 איש במקום 2 איש שזה מסיבה היסטורית ולא נאצית(שאולי חלקם יעקמו אף אבל יקבלו את זה אם הם לא חושבים שהוא פועל אקטיבית נגד יהודים).
הייתי מנסה לחפש אולי קשרים בינו לבין קבוצות ניאונאציות בפייסבוק וכדומה, ואולי אפילו לעשות לו bait מחשבון של יהודי מובהק שרוצה להרשם וכדומה ועם זה כמובן הולך למשטרה/עורך דין.

• פותח/ת השרשור
יכול להיות שהוא באמת עשה את זה בקטע היסטורי, לא תמיד אפשר לדעת מה עובר לאנשים בראש שהם חושבים על זה.
יש הבדל גם בין להיות עם קעקוע של היטלר לבין לפעול נגד יהודים ולהפלות אותם על זה, ואם תוכל להוכיח שהוא עושה את זה אולי יש עילה כבר להליך פלילי וחוקי, שישפיע עליו הרבה יותר מזה שהוא יצטרך להסביר ל40 איש במקום 2 איש שזה מסיבה היסטורית ולא נאצית(שאולי חלקם יעקמו אף אבל יקבלו את זה אם הם לא חושבים שהוא פועל אקטיבית נגד יהודים).
הייתי מנסה לחפש אולי קשרים בינו לבין קבוצות ניאונאציות בפייסבוק וכדומה, ואולי אפילו לעשות לו bait מחשבון של יהודי מובהק שרוצה להרשם וכדומה ועם זה כמובן הולך למשטרה/עורך דין.
תוכל להרחיב מה הכוונה מבחינת הBAIT?

תוכל להרחיב מה הכוונה מבחינת הBAIT?
לפתוח אולי חשבון עם תמונות של אדם שבבירור דתי ויהודי ולשאול אותו שאלות על המכון שלו/על שירות אימונים שלו וכדומה.
אם הוא באמת שונא יהודים סיכוי טוב שיתפרצץ ויתחיל להגיד דברי שנאה ונאצה ופה יש מקום כבר למשטרה ועורך דין(לא בקיא בחוקים אוסטרלים בכלל אבל כנראה יש סעיף שאפשר לתבוע אדם על נאציזם..)

• פותח/ת השרשור
לפתוח אולי חשבון עם תמונות של אדם שבבירור דתי ויהודי ולשאול אותו שאלות על המכון שלו/על שירות אימונים שלו וכדומה.
אם הוא באמת שונא יהודים סיכוי טוב שיתפרצץ ויתחיל להגיד דברי שנאה ונאצה ופה יש מקום כבר למשטרה ועורך דין(לא בקיא בחוקים אוסטרלים בכלל אבל כנראה יש סעיף שאפשר לתבוע אדם על נאציזם..)

רעיון מעולה! אנסה את זה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית