הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימון ביום השואה?

מצב
השרשור נעול
היום ״שמחבר״ את כולם מכל קצוות העם
זהו יום הזכרון.
עצוב שזה כך..
אבל לפחות יום אחד שכולנו מרכינים ראש.

עשרה בטבת הוא יום הזכרון לשואה היהודי, או שאני טועה ?
עשרה בטבת זה הזמן שנבוכדנצר מלך בבל עשה מצור על ירושלים.
חורבן בית המקדש בפועל התרחש בתשעה באב, וזה גם היום שהמרגלים חטאו ונשארנו במדבר 40 שנה לפני הכניסה הראשונית לארץ ישראל.
יש אינספור צרות וגלויות בתשעה באב, כמו הרוגי ביתר, ואפילו מאוחרות יותר.

לכן זה יום האבל הכללי של העם היהודי תשעה באב – ויקיפדיה

עשרה בטבת זה הזמן שנבוכדנצר מלך בבל עשה מצור על ירושלים.
חורבן בית המקדש בפועל התרחש בתשעה באב, וזה גם היום שהמרגלים חטאו ונשארנו במדבר 40 שנה לפני הכניסה הראשונית לארץ ישראל.
יש אינספור צרות וגלויות בתשעה באב, כמו הרוגי ביתר, ואפילו מאוחרות יותר.

לכן זה יום האבל הכללי של העם היהודי תשעה באב – ויקיפדיה
נקבע גם כיום הקדיש הכללי,עכשיו אני רואה שהרבנות קבעה את זה, אבל לפי מה שאני זוכר זה מתיישב עם הזרמים החרדים

נקבע גם כיום הקדיש הכללי,עכשיו אני רואה שהרבנות קבעה את זה, אבל לפי מה שאני זוכר זה מתיישב עם הזרמים החרדים
חג הפסח זה גם חג העצמאות בעצם.
כל גאולה אחרי יציאת מצריים נחגוג ונזכיר בחג הפסח.
אלא אם כן יש סיבה מחודשת לחג נוסף כמו חנוכה ופורים, בהם מלבד הגאולה בזמן ההוא, היה שינוי מחשבתי עמוק אצל המנהיגים באותו זמן, שגרם להם לחגוג חג חדש.

כל צרה בעם ישראל נזכור בימי האבל שנקבעו, ובדרך כלל לא נקבע חדשים אלא אם כן המנהיגים יראו על סמך התורה לחדש משהו כזה.

את יום השואה לדוגמה, נוצר לאבל, אבל בחרו בי"ד ניסן לזכר מרד גטו וורשה, הבעיה שלעשות יום זיכרון בערב פסח זה לא נוח, אז דחו את זה ליום יותר מתאים ללא כל קשר לאירוע ספציפי שקרה באותו יום (בדיוק כמו חג המולד הנוצרי להבדיל אלף אלפי הבדלות). לכן אין שום ערך דתי ביום הזיכרון הזה, בתשעה באב יש לנו יום אבל דתי לשואה עם הלכות וחוקים עם שאר צרות העם שלנו.

לא צריך להיות תח** ולהציק לרגשות של אלו שבחרו להתאבל ביום הזה, ואני ממליץ לכבד כל אבל של כל אדם. אבל כשרואים אנשים בבני ברק מסתובבים בצפירה, אפשר להבין שבתשעה באב הם מתאבלים על בני משפחתינו שנספו בשואה.

ימי אבל מחודשים היו צום גדליה, ונוספים, אבל הערך הדתי שלהם יחסית נמוך שהרבה דתיים לא צמים אז.

אין משהו דתי ביום השואה מלבד רגשות של אנשים, וזאת סיבה גדולה להתחשב.

עזבו דתיים לא דתיים....אני חושבת שזה באמת עניין של כבוד. רק יום אחד לעצור את השגרה ולכבד.... כמה שאפשר כמובן.

עזבו דתיים לא דתיים....אני חושבת שזה באמת עניין של כבוד. רק יום אחד לעצור את השגרה ולכבד.... כמה שאפשר כמובן.

היי יקירתי, שימי לב שהקפצת אשכול נושן בן כמה חודשים.
במטותא ממך, חדלי מלעשות כך על מנת לשמור על הפורום מסודר.

תודה מראש, קונור

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
שימי לב שעדיף שלא להקפיץ אשכולות בני יותר מחודש (אלא אם ממש באת להוסיף ערך משמעותי או שמדובר במשהו קריטי).
ננעל בכל מקרה, הכל טוב.

היי יקירתי, שימי לב שהקפצת אשכול נושן בן כמה חודשים.
במטותא ממך, חדלי מלעשות כך על מנת לשמור על הפורום מסודר.
כל כך יפה מצדך

מה נסגר עם ההקפצות????
חשבת ללחוץ על כפתור הדיווח? לא דוקרים פה מלשינים (נראה לי).

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית