הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

להאמין. טיפשי או הדבר המתבקש מיצור תבוני?

ממש אין לי כוח לעקוב אחרי הדיון שלכם שאני בהלם שעדיין ממשיך.
רק מידי פעם שקופץ משהו אני מצטט ומגיב, אבל כנראה שזה טעות מצידי, כי באמת שאני לא עוקב וכנראה שאני מוציא דברים מהקשרם:sarcastic:
תכלס אתה עושה בחוכמה, אבל אתה מכיר אותי, יש לי סבלנות

ואיך היה? קשה? כיף? מחכים? סתם?
מה רגשת? ומה הביא אותך לניח ולמה הפסקת?
התחלתי אחרי הבר מצווה, לא זוכר אם זה היה יותר לכיוון החצי שנה או שנה, ודי נהניתי, קמתי לפני כולם ועשיתי את זה, גרם לי להרגיש סוג של מיוחד כי הגעתי לבגרות וכל זה, גם הייתי הולך לרוב לקבלת שבת בבית כנסת, אבל אחרי כמה זמן פשוט איבדתי את העניין, הרגיש לי קצת כמו כלום ושום דבר, סתם טקסים שחוץ מהערך שטקס נותן לך עם המילוי שלו, זה לא עשה יותר מדי

התחלתי אחרי הבר מצווה, לא זוכר אם זה היה יותר לכיוון החצי שנה או שנה, ודי נהניתי, קמתי לפני כולם ועשיתי את זה, גרם לי להרגיש סוג של מיוחד כי הגעתי לבגרות וכל זה, גם הייתי הולך לרוב לקבלת שבת בבית כנסת, אבל אחרי כמה זמן פשוט איבדתי את העניין, הרגיש לי קצת כמו כלום ושום דבר, סתם טקסים שחוץ מהערך שטקס נותן לך עם המילוי שלו, זה לא עשה יותר מדי
אני מבין אותך.
בכללי לחוזרים בתשובה יש את השלב הראשון "האורות" שבהם זה מרגיש מדהים ואמיתי. ואחרי זה מגיע השלב הקשה. ואם עוברים את זה יש כל מיני שלבים שונים בתהליך.
אני חושב שזה די דומה ביציאה בשאלה, יש את השלב הראשון שזה מרגיש נכון, ואחר כך מגיע החרטות.

אבל זה החיים, לא תמיד "מרגישים" את זה. בחיי הדת שלי אני לא תמיד "מרגיש" את זה, אבל ככה זה בכל דבר אני חושב.

בידיוק, אני מחפש את אותו 100% הוכחה שאתה טוען שיש, כי אתה כבר לא יודע כמה עמודים מתווכח איתי שזה מוכח ב-100%, ועד עכשיו חוץ מלזרוק רעיונות אותופיים לא הבאת שום דבר שאפילו מתקרב ל-100%, ופה הבעיה, אי אפשר לטעון 100% ובקושי לגרד את האחוזים הבודדים.
הוכחה לא יכולה לתפוס רק במקום אחד, היא אוניברסלית.
אם תאמר לי שהדרך שבה המסורת השתמרה לפי הדת היא הדרך שבה אתה בוחר להאמין אז סבבה, אבל אתה בחרת לומר שההוכחה היא מוחלטת, ופה אתה טועה
איזה מזל שאפשר להוכיח אחרת, זה רק מחזק את מה שכבר התחלתי לחשוב,והוא שאתה לא באמת מנהל פה דיון, אתה כל פעם מתרכז בדבר אחד הופך ובודק אותו מכל הכיוונים, ואז כשאני פוסל את האפשרות הזאת אז עוברים לאחרת, כל זה טוב ויפה אבל מתי שהוא אתה מתחיל למחזר טענות ומכאן כל הלופ.
אם אתה מעוניין לנהל דיון אז תנהל דיון, אם אל אז תעדכן אותי שאני אדע להפסיק

כבר אמרתי, אין דבר כזה 100 אחוז...

לא, כי הוכחה זה 100% ואין לי משהו "לתת לך" שהוא מאה אחוז, אלא רק יותר הגיוני ופחות הגיוני, אם כל דור מגבה את הדור הקודם זאת אומרת שכנראה המסורת לא התפצלה, משום שדבר כזה תמיד משאיר משהו, כמו צדוקים וקראים, האם יכול להיות שהיית אסיפה ובה כולם החליטו שמשנים את המסורת? פיזית יכול לקרות, מה הסיכויים? לדעתי אפסיים
אכן, וגם @אלפא123 מפתיע עם סיבולת.
מעניין מה יהיה בסוף, אתה תניח תפילין, או שהוא יברח מהבית:sarcastic:
אני על הפנים בסיבולת...14:46 ל3.2 קילומטר בבגרות...
אבל בשביל קוטזר עושים ג'סטה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית